Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anders Stjernholm Foredrag

Oplev en af tidens skarpeste stemmer i debatten om religion, eftertro og magstrukturer

Anders Stjernholm foredrag

Anders Stjernholm

Komiker og foredragsholder med fokus på emner såsom blandt andet om tro, tvivl, ateisme og social kontrol.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Anders var helt fantastisk!! Han formåede, at give det hele det løft der var behov for. At han var her hele dagen, gjorde at han fik sat fokus på den røde tråd. Han fik alle til at gå hjem med et smil på læben. Tilbagemeldingen fra deltagerne var at Anders ramte plet med hans humor og formidling om emnet."

Malene V. Buxbom - Aarhus Business College Se alle referencer

Et foredrag med Anders Stjernholm giver dig:

 • Skarpe foredrag med stof til eftertanke
 • Nytænkende og provokerende blik på religion, tro og magtstrukturer
 • Garanti for et vellykket, underholdende og inspirerende indspark til dit arrangement
Uforpligtende forespørgsel på Anders Stjernholm

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Anders Stjernholm er en af tidens skarpeste stemmer i debatten om religion, eftertro og magstrukturer. I sine personlige og nytænkende foredrag taler han blandt andet om tro, tvivl, ateisme og social kontrol og deler også ud af sine udfordringer med livet som ADHD-diagnosticeret. Læn jer tilbage og nyd en forrygende aften med Anders Stjernholm, når han formidler alt fra ateisme, ADHD til landspolitik.  

Et foredrag med Anders Stjernholm giver dig:

 • Skarpe foredrag med stof til eftertanke
 • Nytænkende og provokerende blik på religion, tro og magtstrukturer
 • Garanti for et vellykket, underholdende og inspirerende indspark til dit arrangement

Først var han journalist, så blev han komiker, og så politiker. Men Anders Stjernholm er også stadig komiker. Det er han nødt til at være, for ellers kan han ikke holde ud at arbejde med politik. Han blev journalist for at kunne se og opleve verden, komiker for at kunne sige sin mening om den og politiker for at fikse den. Tre instanser der også skinner igennem i Anders’ mangefacetterede foredrag. 

Anders Stjernholm er født i 1980 og uddannet journalist (BA) fra SDU i 2007. Han har været stand-up komiker gennem et årti og har også beskæftiget sig som tv-vært, sportskommentater, forfatter, ligesom han er formand for Ateistisk Selskab, ambassadør for ADHD-foreningen og suppleant i Alternativets folketingsgruppe.

I det hele taget er Anders sådan en, der siger sin mening om ting og har lidt svært ved at begrænse sig, hvilket også afspejler hans tankevækkende foredrag.

 

Se foredrag med Anders Stjernholm

  Anders Stjernholm foredrag

  ADHD – slap nu af

  • Anders Stjernholm er journalist, komiker, ambassadør for ADHD-foreningen og folketingskandidat for Alternativet. I det hele taget har han svært ved at begrænse sig. Ikke overraskende er han diagnosticeret med ADHD.
  • Anders her i flere år har holdt foredrag om ADHD-diagnosen. Han taler om sin vej gennem uddannelsessystemet, hans hverdag og en hel del filosoferen om diagnosens samfundsmæssige betydning. Og det hele bliver vendt i en marinade af jokes.
  • Anders var i foråret 2013 vært på en række DR2-programmer, der så kritisk på danskernes forbrug af piller – blandt andet mod ADHD.
  • Med et tempo, der svinger mellem den pauserende saltstøtte til den skrigende skarnsunge, vrider Anders holdninger, aha- og haha-oplevelser ud af ADHD-diagnosen og hans oplevelser.
  • 30-60 minutter. Mulighed for spørgetid.

  Anders Stjernholm foredrag

  Eftertro – lad os tale om tro, tvivl og det svære valg at forlade en religion

  • Som barn frygtede Simon dommedag – den kunne komme når som helst. I Koranskolen fik Ela bogstavelig talt banket versene ind i hovedet. Sonni troede på, at L. Ron Hubbard havde kørt racerløb i en anden galakse. Maria bad til vorherre hver aften – og det gør hun stadig, selvom hun ikke længere tror på ham.
  • I EFTERTRO fortæller ni mennesker med en fortid i Jehovas Vidner, Mormonkirken, Scientology, Pinsekirken og islam om deres liv i troen og rejsen ud på den anden side. Deres personlige beretninger giver et indblik i, hvad det vil sige at leve i troen, hvordan man mister den og hvilke konsekvenser, det kan have at forlade en religion.
  • Bogen er bygget op af interviews med tidligere troende og faglige eksperter. På den måde kombineres og underbygges de stærke personlige beretninger med faglig viden om, hvilken rolle tro, tvivl, hjernens indretning og social kontrol spiller i religiøse samfund og i det enkelte mennesker.
  • Anders’ rolle som formand for Ateistisk Selskab bringer ham ofte til frontlinjen af debatten, men i denne bog tager han kasketten på som nysgerrig journalist og tager læseren med på en fascinerende rejse i troens psykologiske og sociologiske lag.
  • I foredraget om bogen fortæller Anders om arbejdet med foreningen Eftertro og bogen tilblivelse, samt personernes historier og bogens 2 hovedtemaer: Social kontrol og den tvivlsproces, som casepersonerne måtte igennem. Foredraget kan inkludere en af casepersonerne fra bogen.
  • Varighed 60-90 minutter inklusiv spørgetid.

  Anders Stjernholm foredrag

  Ateismen i Danmark

  • I dette foredrag fortæller Anders i kraft af sin position som udtalt religionskritiker og tidligere formand for Ateistisk Selskab om ateisme og religionkritik i Danmark og resten af verden. Hvad tror ateister på? Hvorfor gør de, hvad de gør? Hvorfor fylder folkekirken så meget i deres kritik? Og hvad gør de med islam?
  • Ateismen er ifølge Anders essentiel for at den globale civilisation kan finde fælles fodslag og løsninger på de globale udfordringer, som menneskeheden står overfor. Selvom Danmark er langt fremme i sin sekulære udvikling, så er der stadig meget arbejde, der skal gøres.
  • Anders ønsker at se på religionsdebatten fra sine modstanderes synsvinkel – derfor er der altid plads til spørgsmål i dette foredrag. Foredraget kan eventuelt kombineres med indspark fra andre – ring og spørg os.
  • Varighed: 60-90 inklusiv spørgetid.

  Anders Stjernholm foredrag

  Awesometopia – hvordan vi kan styre vores samfund med et fast blik på den fjerne fremtid

  • Hvorfor tænker 4 år frem? Når man kan tænke 400 år frem!
  • En lang rækker af verdens førende forskere bruger sci-fi serien Star Trek som inspiration for deres arbejde i den virkelige verden. Når mennesker har fælles historier at arbejde ud fra, bliver vores sammenhold og udbyttet af vores anstregelser større. Awesometopia er en sådan fælles historie.
  • En form for målsætning, som vi kan rette vores nuværende politiske arbejde og vores samfundstanker ind efter. For at vi dermed træffer bedre beslutninger. Det handler ikke om, hvad Anders eller nogen bestemt ønsker. Men hvad vi i fællesskab kan blive enige om. Hvis ellers vi tænker langt nok frem.
  • Varighed: 90 minutter inklusiv spørgetid.

  Anders Stjernholm foredrag

  Fra blå til rød til vanvittig (stand-up)

  • Anders Stjernholm var som teenager medlem af Konservativ Ungdom – i dag er han folketingskandidat for Alternativet. Og han er ret bekymret for, hvad resten af hans politiske rejse kommer til at indeholde. For jo større overblik, han får over verden, jo mere logisk virker sølvpapirshatten.
  • Fra blå til råd til vanvittig er en tour rundt i en krøllet hjernes overblik over vores samfunds facetter: religion, magtstrukturer og økonomi. Showet er en times undren, rasen og filosoferen om vores politiske tilstand – og så nogle jokes.
  • Varighed: 69 minutter. Hvis I ønsker et kortere show på 30 minutter, er det også muligt.

  Anders Stjernholm foredrag

  Konferencier

  • Anders Stjernholm er en tovholder, der har erfaring fra stand-up scener, folketingets talerstol, videnskabsprogrammer og sågar primetime liveunderholdning på TV2 i form af lørdagunderholdningen Bingo Banko. Derfor kan Anders afstemme sine ord og indsats alt efter arrangementets karakter. Kræver opgaven interviews, underholdning eller alvorlige indspark, så kan den journalistuddannede komiker og politiker dække behovet.
  • Selvom Anders er kendt som en debattør med kant indenfor flere emner, så indtager han også scenen/talerstolen med charme og varme, så alle føler sig set og hørt. Samtidig har Anders mange interesser og en alsidig viden, så han kan hurtig sætte sig ind i genre, fag og rammerne for jeres arrangement.

Referencer

Anders hold ikke et foredrag, men var konferencier på en "ungedag", hvilket han gjorde super godt, ramte de unges sprog og havde godt greb om dagen.

Jette Dupont

Region Midtjylland

Anders var helt fantastisk!! Han formåede, at give det hele det løft der var behov for. At han var her hele dagen, gjorde at han fik sat fokus på den røde tråd. Han fik alle til at gå hjem med et smil på læben. Tilbagemeldingen fra deltagerne var at Anders ramte plet med hans humor og formidling om emnet.

Malene V. Buxbom

Aarhus Business College

Anders Stjernholm holdt en fællestime for alle vores 640 gymnasieelever under overskriften "Bæredygtighed" hvor han udfoldede sine visioner om et fremtidigt "Awesometopia". Anders er god til at gøre komplicerede sammenhænge i samfundet forståelige for gymnasieelever, og han præsenterer sine visioner for en bæredygtig verden med humor og en passende portion provokation. Vi brugte fællestimen som en opvarmning til et længere forløb om bæredygtighed, og det fungerede rigtig godt. Så jeg kan bestemt anbefale Anders Stjernholms foredrag om "Awesometopia" for gymnasieelever.

Christian Alnor, rektor

Middelfart Gymnasium

Anders afholdte et super interessant og sjovt foredrag. Vores medlemmer var godt tilfredse!

Emilie Glarbjerg

Bedre Psykiatri

Anders var god til at fange vores publikum og holde dem fokuseret med sit foredrag.

Tim Bay

Roskilde Handelsskole
Uforpligtende forespørgsel på Anders Stjernholm

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Stjernholm
Anders Stjernholm

5 ud af 5 stjerner

"Anders var helt fantastisk!! Han formåede, at give det hele det løft der var behov for. At han var her hele dagen, gjorde at han fik sat fokus på den røde tråd. Han fik alle til at gå hjem med et smil på læben. Tilbagemeldingen fra deltagerne var at Anders ramte plet med hans humor og formidling om emnet."

Malene V. Buxbom - Aarhus Business College Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Stjernholm