Danmarks største udbyder af online foredrag

Blog

Top 10 mindeværdige foredrag og taler som tog verden med storm

Tilbage til blog

13. november 2019

Der bliver holdt foredrag hver dag. I små, lukkede fora, som rammer noget essentielt, får publikum til at reflektere, og som gør en forskel for den enkelte. Og så er der de helt store, de internationale, de globale. De mindeværdige, som tager verden med storm, og som bevæger sig i raketfart gennem medielandskabet. De foredrag og taler, som bliver diskuteret, delt, liket og analyseret. Vi har samlet en top 10 over mindeværdige foredrag og taler, som tog verden med storm på den ene eller den anden måde. 

Greta Thunberg
“You have stolen my dreams and my childhood with your empty words. And yet I’m one of the lucky ones. People are suffering. People are dying. Entire ecosystems are collapsing.”

Den er nok ikke gået manges næse forbi. Greta Thunbergs følelsesladede tale til verdens ledere ved åbningen af FN’s klimatopmøde i New York. Talen afledte masser af international opmærksomhed, kritik, debat, analyser og ros. 

Barack Obama
“Well, I say to them tonight, there is not a liberal America and a conservative America — there is the United States of America. There is not a black America and a white America and Latino America and Asian America — there’s the United States of America.”

Hvem husker ikke Barack Obamas tale fra Demokraternes Nationale Konvention i Boston, som højst sandsynligt var medvirkende til, at han i 2004 blev valgt som USAs første afroamerikanske præsident? 

Martin Luther King
“I have a dream today.”

Den er gået over i historiebøgerne, og bliver stadig den dag i dag analyseret og fremhævet som en af de mest berømte og betydningsfulde taler. Talen blev holdt i forbindelse med den store borgerrettighedsmarch i 1963 i Washington D.C. på et tidspunkt, hvor USA stadig var meget splittet grundet racediskrimination. 

John F. Kennedy
“And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country.”

Den tidligere præsident John F. Kennedy er uden tvivl en af verdens bedste foredragsholdere. I sin alt for korte periode som præsident nåede han at levere nogle af de mest mindeværdige taler. Mest berømt er nok ovenstående citat, der stammer fra den tale Kennedy holdt i 1961, da han blev indsat som USAs Præsident. 

Oprah Winfrey
“Your truth is the most powerful tool”.

Oprah Winfreys tale til Golden Globe i 2018 gik viralt på mange medier, og det er forståeligt nok. Et 10 min. langt foredrag blev talen, der var gennemsyret af den meget omtalte og aktuelle #MeToo-kampagne, og som fik alle til at rejse sig i salen. 

Steve Jobs
“So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever.”

I 2005 holdt Steve Jobs en tale ved Stanford University i forbindelse med de studerendes translokation. En motiverende og yderst inspirerende tale til de unge, der tog afsæt i Steves egen ungdom og troen på, at han kunne blive til noget trods modstand. 

Michelle Obama
I wake up everyday in a house that was built by slaves.”

Det er ikke forbeholdt Mr. Obama at være en god taler. Den tidligere førstedame Michelle Obama har senest turneret verden rundt med sit personlige og ærlige foredrag, men hun står også bag nogle af de mest mindeværdige taler. I 2016 holdt hun en tale ved Demokraternes Nationale Konvention, der fik folk til at juble og græde på samme tid. 

J. K. Rowling
We do not need magic to change the world, we carry all the power we need inside ourselves already: we have the power to imagine better.”

I 2008 holdt den berømte forfatter bag Harry-Potter bøgerne, J.K. Rowling, en højst inspirerende Commencement-tale ved Harvard University. Talen tog afsæt i, hvordan vi som mennesker kan blive bedre til at omfavne vores fiaskoer og ikke mindst bruge vores fantasi til at forbedre os selv og andre omkring os.

Ellen DeGeneres
“Success is to live your life with integrity and not give in to peer pressure to be something you’re not.”

Tv-vært Ellen DeGeneres var i 2009 gæstetaler for Katrina-klassen på Tulane University og holdt en rørende tale, der ikke kun anerkendte klassens resultater men også inspirerede dem til at ønske endnu mere. Ellens pointe var, at man skal være den person, man ønsker at være ligegyldigt hvilke vanskeligheder, man kommer ud for. 

Astrid Lindgren
“Perhaps it would be a good idea for us all to have a little stone on a shelf in our kitchens as a permanent reminder for ourselves and our children: never violence!”

Astrid Lindgren var ikke kun en både anderledes og modig børnebogsforfatter. Hun var en vigtig meningsdanner, der ydermere medvirkede til at afsætte en svensk regering med sin kritik af skattesystemet. I 1978 vandt hun en fredspris i Tyskland og holdt ovenstående tale hvis klare budskab var: No Violence! 

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.