Danmarks største udbyder af online foredrag

Stoleopsætning til dit foredrag - fordele og ulemper

Stoleopsætning til dit foredrag – fordele og ulemper

Tilbage til blog

28. oktober 2019

Hvordan arrangerer du bedst stole og borde, når du skal afholde foredrag? 

For mange kan det virke som en ubetydelig detalje, men vi, der har oplevet og afviklet tusindvis af foredrag gennem årene ved, at måden stole og borde er placeret på i et rum har stor betydning for publikum og foredragsholderens oplevelse af arrangementet. 

Forskellige typer foredrag og events kræver forskellige opsætninger. Det er også derfor, at man ikke afholder koncert i et mødelokale og ikke en konference på et stadium. For store eller for små rum kan have en negativ indflydelse på selve foredragsoplevelsen. Det er derfor vigtigt at tænke over antal af publikum og det ønskede formål med foredraget. Hvad ser du gerne, at publikum opnår, når de forlader rummet igen? Måden stole og borde er sat op i f. eks. et mødelokale afhænger af, hvordan du vil have indholdet i foredraget leveret til publikum og hvilken interaktion du er interesseret i. Forskellige opsætninger giver plads til forskellige typer af læring og deltagelse. 

Nedenfor her har vi samlet nogle af de meste populære opsætninger, med inspiration fra UCAR Event Services. 

TEATER


Rækker med stole er sat op (eller fastmonteret i rummet), så de alle vender mod rummets scene. Ofte er der en skillelinie op ad midten og/eller siderne af stole, der fungerer som en gang. Dette er den bedste måde at placere så mange deltagere som muligt på i et rum. Indstillingen fungerer bedst til præsentationer, hvor der kræves minimal notat og med præsentationer på 2 timer eller mindre.

KLASSEVÆRELSE


Rækker af borde er placeret i rummet med stole på den ene side som alle vender mod fronten af rummet. Dette er især passende til informative sessioner, hvor der er en vis dialog mellem programleder og publikum. Det er muligt at sætte et bord foran i rummet, hvilket ville være ideelt til paneldiskussioner. Opsætningen giver mulighed for at tage notater, men begrænset interaktion mellem deltagerne. 

HESTESKO


Konferenceborde placeres fra ende til ende i dannelsen af ​​et U. Stolene er placeret omkring ydersiden af ​​bordet. Dette er bedst til præsentationer med publikum på 25 personer eller derunder. Denne opsætning bruges ofte til møder eller diskussionsgrupper, hvor der er en foredragsholder, audiovisuel præsentation eller andet fokuspunkt.

KONFERENCE

Kan indstilles enten som flere rækker med borde eller som et enkelt konference-bord. Alt dette afhænger af antallet af deltagere. Konference-stil-indstillingen er perfekt til interaktive sessioner, hvor der kræves en god mængde arbejdsområde for hver person og god kommunikation/visuelle linjer for deltagerne.

BANKET

En banketopsætning bruges normalt til arrangementer, der inkluderer siddepladser. Denne opsætning af banketstil placerer deltagerne ved lange rækker af borde placeret parallelt og med muligheden for at have et bord til repræsentanter for et panel foran i rummet. Deltagerne kan høre og se programlederen, men har primært fokus på med-deltagere ved deres eget bord. Til store konferencer og begivenheder med en afsluttende middag og show, ville dette være et ideelt setup. Opmærksomheden er både på underholdningen (som kan ses fra alle sæder) og på hvad der sker ved eget bord.

RUND BANKET

Denne type opsætning bruges normalt til events, hvor der skal indtages mad, og består af standard rundborde med plads til 8-12 personer. Opsætning af banketstil med runde borde giver mulighed for livlig samtale og interaktion mellem deltagerne og opdeler et stort publikum i mindre grupper.

Der er utallige muligheder med hensyn til opsætninger af borde og stole til foredrag, men ovenstående muligheder er nogle af de mest anvendte og populære måder at gøre det på. Det er altid vigtigst at tage hensyn til publikumstørrelsen såvel som det overordnede mål for begivenheden.

Dette blogindlæg er en del af vores gratis e-bog “40 tips til det perfekte arrangement”.

Hent vores gratis e-bog med gode råd

Er du i gang med at planlægge et arrangement? Som Danmarks største og mest erfarne foredragsbureau, har vi hos Athenas lavet en e-bog med en række gode råd, så du undgår de typiske fejl og gør dit event til en succes.

40 tips e-bog

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hent e-bogen helt gratis. Du får desuden nyheder, inspiration og gode tilbud samt invitationer til gratis foredrag og kundearrangementer.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.