Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Bliv klogere på hvordan børns mentale sundhed hænger sammen med nervesystemet

Pernille Thomsen

Pernille Thomsen

Socialpædiatrisk fysioterapeut, underviser og foredragsholder med fokus på børns trivsel og med et særligt neurofysiologisk blik for børn med ADHD, angst eller autisme.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Pernille Thomsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Pernille

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Pernille Thomsen er socialpædiatrisk fysioterapeut med over 30 års erfaring. Hun har specialiseret sig i at behandle børn, og hun behandler primært børn med stress, angst, autisme eller ADHD, samt børn der bøvler med et overbelastet nervesystem, herunder hjertebanken, dårlig søvn, ondt i maven, nedsat koncentration og humørsvingninger.

Pernilles tilgang er baseret på naturvidenskabelighed og troen på, at en ærlig kommunikation i børnehøjde er det, der virker bedst. Derudover har hun et særligt neurofysiologisk blik for børn med ADHD, angst eller autisme. Pernilles passion skinner igennem, og hun har en klar mission om at koble akademisk, naturvidenskabelig viden med forståelig og brugbar praksis; for hvis vi ved, hvorfor vi – eller vores børn – har det, som vi (de) har det, så er det nemmere for både børn og voksne at forstå og gøre noget ved et nervesystem ude af synk.

Pernille har i mange år beskæftiget sig med, hvad der sker i barnehjernen og barnekroppen, når den oversvømmes af stresshormoner. Derfor har hun skrevet bogen Børns mentale sundhed når nervesystemet er på overarbejde, der henvender sig til forældre, lærere, pædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere og andre med interesse i børns mentale sundhed. Bogen tager et fysiologisk udgangspunkt i nervesystemet og de neurofysiologiske fodspor, et overbelastet nervesystem sætter i kroppen. Baseret på dette fremlægges, hvordan disse spejler sig i barnets psykiske tilstand.

Pernille Thomsen trives i og vokser af at undervise og formidle, og hun har et stort fokus på at gøre tungt akademisk sprog tilgængeligt for alle – således at den nyeste forskning kan nå helt ud i praksis og være med til at løse helt konkrete udfordringer.

Et foredrag med Pernille Thomsen giver dig:

  • En passioneret og let forståelig formidling af neurofysiologiske processer hos børn
  • Konkrete værktøjer til, hvordan du kan hjælpe et barn, hvis nervesystem er på overarbejde
  • Et kvalificeret bud på, hvordan vi sammen kan hjælpe børn til bedre trivsel

Pernille Thomsen blev færdiguddannet som fysioterapeut i 1991, i 2004 blev hun Master i Sundhedspædagogik, og i 2007 ekstern lektor ved fysioterapeutuddannelsen. Hun er en international akkrediteret underviser for Performance Stability og stifter af Fysio Flow, der nu er en stor del af den danske fysioterapeutiske praksis. Fysio Flow er nu ejet og drevet at Elin Solheim. Derudover står Pernille Thomsen i samarbejde med Seminarer.dk og børnepsykolog Charlotte Bjerregaard bag Børnestressvejlederuddannelsen fra 2020.

Pernille afholder jævnligt kurser i både ind- og udland. Hendes fokus har været på bindevæv, mental sundhed og sammenhængen mellem de to, men også mere specifikt målrettet børn med stress, ADHD, autisme og angst.

Pernille har udgivet bøgerne Du skal huske at fodre din søhest i samarbejde med børnepsykolog Charlotte Bjerregaard, Børn, stress og søhestemad samt Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde, ligesom hun er bidragsyder til yderligere tre bøger.

Se foredrag med Pernille Thomsen
Pernille Thomsen foredrag

Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde

Med udgangspunkt i sin bog Børns mentale sundhed når nervesystemet er på overarbejde, tager Pernille Thomsen jer med på en rejse ind i de neurofysiologiske processer, der sker i barnekroppen, når nervesystemet er overbelastet. Mange børn og unge har et overbelastet nervesystem og oplever for eksempel at have ondt i maven, sove dårligt, ryste, have slem hjertebanken, have vejrtrækningsproblemer eller have svært ved at tage i skole.

I Pernille Thomsens interessante og tankevækkende foredrag, tager Pernille udgangspunkt i nervesystemet og de neurofysiologiske fodspor, et overbelastet nervesystem sætter i kroppen. Derfra ser hun på, hvordan disse spejler sig i barnets adfærd og psykiske tilstand.

Pernille kommer ind på, hvordan voksne bedst muligt kan hjælpe det psykisk overvældede barn – både ift. den sociale kontekst i form af skole, hjemmet og fritidsaktiviteter, men i særdeleshed også ift. de neurofysiologiske fodspor, der er afgørende for barnets mentale sundhed. For det er lige så vigtigt at finde ud af, hvordan vi gennem kroppen forbedrer forudsætningerne for trivsel, bl.a. ved fysisk aktivitet, berøring og vejrtrækning, der alle kan være med til at berolige et overophedet nervesystem.

Neurofysiologi kan være kompliceret at greje, men Pernille formår at formidle kringlet viden i et sprog, som alle kan forstå, og på en måde, så alle tager noget brugbart med sig videre.

Referencer

Pernille var super inspirerende og en levende formidler. Hun var vidende, vindende og velforberedt - stor anbefaling herfra.

Pia Helene Østergaard

PPR Hillerød

Børns mentale sundhed – når nervesystemet er på overarbejde

Pernille Thomsen har skrevet bogen Børns mentale sundhed når nervesystemet er på overarbejde, der henvender sig til forældre, lærere, pædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere og andre med interesse i børns mentale sundhed. Bogen omhandler overbelastede nervesystemer hos børn og har i særdeleshed fokus på børn med angst, autisme eller ADHD.

Mange børn og unge har et overbelastet nervesystem og oplever for eksempel at have ondt i maven, sove dårligt, ryste, have slem hjertebanken, have vejrtrækningsproblemer eller have svært ved at tage i skole. Bogen tager et fysiologisk udgangspunkt i nervesystemet og de neurofysiologiske fodspor, et overbelastet nervesystem sætter i kroppen. Baseret på dette fremlægges, hvordan disse spejler sig i barnets psykiske tilstand.

Bogen omhandler også, hvordan voksne bedst muligt kan hjælpe det psykisk overvældede barn – både ift. den sociale kontekst i form af skole, hjemmet og fritidsaktiviteter, men i særdeleshed også ift. de neurofysiologiske fodspor, der er afgørende for barnets mentale sundhed. For det er lige så vigtigt at finde ud af, hvordan vi gennem kroppen forbedrer forudsætningerne for trivsel, bl.a. ved fysisk aktivitet, berøring og vejrtrækning, der alle kan være med til at berolige et overophedet nervesystem.

Neurofysiologi kan være kompliceret at forstå, og Pernille Thomsen håber med denne bog at gøre det lettere, således at alle professioner kan få et fælles sprog for børns trivsel.

Udgivelse: Marts 2022
Forlag: Gads Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Pernille Thomsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Pernille Thomsen