Danmarks største udbyder af online foredrag

Få succes med Q&As til foredrag

Få succes med Q&As til foredrag

Tilbage til blog

5. maj 2020

Spørgerunde efter et foredrag kan være en god måde at inddrage publikum på og få alle tvivlsspørgsmål afklaret. Q&As er også populært ved foredrag med større, kendte personligheder, hvor det giver publikum mulighed for at komme helt tæt på foredragsholderen og stille dem mere personlige spørgsmål. Der er dog en række forhold, som man bør gennemtænke, inden man tilbyder Q&As efter et foredrag. Vi har samlet vores bedste råd til, hvordan du får succes med en Q&A, men fortæller også lidt om ulemperne ved at afslutte et foredrag med spørgsmål.

Gode råd: 

  • Fortæl dine gæster forud for eventet, at det bliver muligt at stille spørgsmål.
  • Find ud af, hvordan du vil afvikle det: Skal alle sende et spørgsmål ind forinden foredrag, hvoraf du som arrangør udvælger og sorterer ift. tidsplanen, eller tager I dem i salen som de kommer og lidt mere improviseret? 
  • Sørg for at cleare med foredragsholderen at vedkommende har lyst og tid til at besvare spørgsmål efter foredraget.
  • Husk at sætte tiden af til spørgerunden. Hvis hele eventet varer to timer, så sæt minimum en halv time af til sidst til spørgsmål.
  • Sørg for at overholde tidsplanen og facilitér spørgsmålene, dvs. du kan blive nødt til at sige: Sidste spørgsmål nu, når der er fem minutter tilbage af eventet. 
  • Undersøg om lokalet du anvender til foredraget kan bære en spørgerunde. Hvordan sidder folk placeret, kan I få lys på publikum så foredragsholderen kan se dem, der spørger? Husk også mikrofoner, gerne trådløse og to stk. medarbejdere der kan gå rundt med mikrofonerne ved større events.
  • Vælg en foredragsholder, der er god til at svare på spørgsmål med relevante og konkrete svar, og som holder det høje niveau fra selve foredraget! 

Forslag til typer af spørgsmål: 

  • Indhold: Det er oplagt at spørge ind til selve foredragets indhold. Har du været til et foredrag om motivation eller arbejdsglæde, kan du f. eks. bede om at få uddybet et værktøj eller en nævnt model/fremgangsmåde, eller du kan bede foredragsholderen komme med konkrete eksempler og cases på succes med netop den metode. 
  • Personligt: Har du været til et mere personligt foredrag, hvor der ligger en stærk personlig fortælling bag, kan du bede foredragsholderen komme med sine bedste råd til at få succes, eller bede ham/hende om at fortælle om udfordringer, og hvad der hjalp med til at overkomme dem. 

Ulemper ved at afslutte et foredrag med spørgsmål: 

Foredragsholderen har måske holdt et helt fantastisk foredrag, folk har lige klappet af foredragsholderen, der er momentum og der er blevet sluttet af med et brag. Så bliver der spurgt ud i lokalet, om der er spørgsmål? Hvis der ingen er, sluttes foredraget nærmere med stilhed og akavethed. Hvilket giver gæsterne en flad fornemmelse, når de går ud af rummet. Det er vigtigt at afslutte med stil. Så find en foredragsholder, der kan bære det, eller genovervej om Q&As er det rigtige setup for netop dit event. 

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.