Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anne Hjernøe foredrag

Bliv slank, sund og stærk gennem Anne Hjernøes madunivers

Anne Hjernøe Foredrag

Anne Hjernøe

Kendt TV-kok og journalist med lærerigt og underholdende foredrag om madlavning og den gode madkultur

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Anne var vel forberedt, og god til at tilpasse sig under forløbet."

Gerda Bouma - Destination Sønderjylland Se alle referencer

Et foredrag med Anne Hjernøe giver dig:

  • En større viden om mad og kost, som du kan bruge i hverdagen – uden at lave helt om på dit liv
  • Svarene på, hvordan du slipper trangen til sødt og salt efter dine måltider
  • En kombination af praktik og teori til anvendelig viden i din organisation
Uforpligtende forespørgsel på Anne Hjernøe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

I sine inspirerende og underholdende foredrag inviterer Anne Hjernøe indenfor i en verden af velsmag, hvor hun fortæller om sit liv i madens univers og giver tips og tricks til at finde motivationen. Det handler om økologi, sæsonens råvarer og historier om det gode måltid.  

Du kender nok Anne Hjernøe for de mere end hundrede tv-programmer fra både nær og fjern, hvor Anne har lavet tv om mad fra sit eget køkken men også fra Spanien, New York og det smukke danske sommerland. I sine foredrag tager Anne afsæt i de mange madoplevelser og tager deltagerne med bag kulissen af tv-produktioner, kogebøger, og gastronomiske rejser. Anne Hjernøe kan kort sagt vise og fortælle dig, hvordan du bliver stærk, let og mæt.

Et foredrag med Anne Hjernøe giver dig:

  • En større viden om mad og kost, som du kan bruge i hverdagen – uden at lave helt om på dit liv
  • Svarene på, hvordan du slipper trangen til sødt og salt efter dine måltider
  • En kombination af praktik og teori til anvendelig viden i din organisation

Foruden at holde foredrag driver Anne Hjernøe også sin egen virksomhed AnneMad ApS, hvor hun arbejder med tv-produktion, kogebøger, fødevareudvikling, opskriftsudvikling, gastronomiske rejser, foredrag, undervisning, kurser, kostplaner, vægttab og workshops. Anne Hjernøe har uddannelse inden for journalistik, pædagogik, kommunikation og retorik.

Gennem de sidste mange år har Anne Hjernøe arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et hav af kogebøger og opskrifter om blandt andet børnemad, syltning, kryddersnaps, tapas, grøn mad, mad mod kræft, og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Hvis du har læst en kogebog eller bog af Anne Hjernøe, vil du vide at den altid indeholder gode tips, konkrete og håndgribelige opskrifter der kan bruges i hverdagen – uden at det hele skal føles som en slankekur. Om din konkrete interesse omhandler en decideret kostplan eller madplan, bog, kursus eller et motiverende foredrag, kan Anne Hjernøe inspirere til en helt ny tilgang, til den kost vi indtager i dagligdagen.

Det er især virksomheder, foreninger og biblioteker, som har benyttet Anne Hjernøe foredrag og hendes store viden om mad i forskellige sammenhænge, uanset om det har været for at motivere, eller give publikum en aften med god stemning, god smag og inspirerende madtips.

Se foredrag med Anne Hjernøe
Anne Hjernøe foredrag

Stærk overgang - Om tiden midt i livet

Der er ligeså mange forskellige måder at være i overgangsalderen på, som der er kvinder i verden.

Men alligevel er der mange fællesnævnere som kan lære os hvordan vi gøre tiden midt i livet, lettere at være i og håndtere.

I foredraget hører du Annes egen historie om, hvordan hun selv er påvirket af hormonerne der forlader kroppen. Du hører lærerige statements fra kvinder i overgangsalderen, og der vil være fokus på mad, søvn, træning, vægt, sex, kosttilskud og hormoner. Samt alle de andre vigtige ting der kan sikre dig en god overgang.

I dette personlige og underholdende foredrag, gør Anne Hjernøe også op med de tabuer som overgangsalderen altid har været forbundet med. Vi skal tale om tingene, få dem frem i lyset og vende dem med vores veninder. Kommunikation er vejen frem og ind imellem har vi bare brug for at grine lidt af det hele, og dele vores historier om blod, sved og tårer.

Så trænger du til inspiration til at komme godt igennem overgangsalderen?
Til at stå stærkere midt i livet?
Til at få styr på vægt, mad & mæthed?
Få hjælp til selvhjælp?
Få inspiration til at finde ud af hvem du er og hvad du skal bruge resten af livet til?
Lære at fokusere på de gode ting?
Få oplyst hvor , hvordan & hvornår du skal søge hjælp udefra?
Få tips & tricks til at komme godt gennem overgangsalderen?

Så er det her det sker, for overgangsalderen skal være en overgang og ikke din undergang!

Anne Hjernøe foredrag

Stærk, let & mæt

Vil du gerne have inspiration til en sundere og stærkere hverdag? Vil du blive bedre til at få smagen ind i dit måltid, så du bliver ordentlig mæt? Vil du have tips, tricks og idéer til at komme af med de overskydende, flæskepuder? Begynder slidgigten at gnave lidt i knæene?

I dette meget personlige og underholdende foredrag fortæller Anne Hjernøe om, hvordan hun selv slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle travle år i madens tjeneste. Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der drømmer om et sundere og lettere liv.

Der vil være fokus på: Smag/grundsmage & smagsoptimering af måltidet, vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens, måltidssammensætninger, brug af råvarer, sæsonens grønt, fisk & kød, motivationsfaktorer, hvordan man får balance i sin hverdag, uden at sige nej til alt det sjove, tips & tricks og plads til alle de spørgsmål du vil stille

Foredraget kan kombineres med et par smagsprøver, hvis faciliteterne er til det.

Anne Hjernøe foredrag

Bag om en tv-produktion

Kom med Anne Hjernøe helt ind i maskinrummet på en tv-produktion, der stik imod alle tendenser i tiden, gik hen og blev en kæmpe succes.

Foredraget handler om Annes arbejde med tv-produktion rundt omkring i verden. Her fortæller hun røverhistorier om Anne & Anders på tur, fra den spæde start på de danske badehoteller og slotte til besøget hos vores Nordiske naboer. Vi tager også turen til USA hvor vi spiser bjergøsters og diskuterer våbenlovgivningen, og kigger nærmere på Mellemøsten, et område der åbenbart sætter sindene hos seerne i kog, på både godt og ondt.

Hvordan ser arbejdsdagene ud på en tv-produktion, hvordan samarbejder holdet, hvem laver researchen og hvordan foregår udvælgelsen af kilder og lande? Alt det og meget mere bliver du klogere på, i dette helt unikke kig ind bag skærmen. Undervejs bliver der vist klip fra programmerne og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Anne Hjernøe foredrag

Foredrag/peptalk

Kender du fornemmelsen af at stå ude i køkkenet efter aftensmaden og lede efter noget sødt eller salt? Føler du at du trænger til chokolade, kage, slik eller popcorn? Er du egentlig mæt, men mangler alligevel et eller andet udefinerbart?

Det kan afhjælpes med nogle helt enkelte greb. Få masser af tips, tricks og idéer til, hvordan du gør, i dette inspirerende foredrag af Anne Hjernøe. Samtidig får tilhørerne en spændende og humoristisk indføring i brugen af lokale råvarer og sæsonens gode produkter krydret med lidt økologi og historier om det gode måltid.

Der bliver også plads til fortællinger fra Annes arbejde med kogebøger, fødevareudvikling og tv-produktion. For er det virkelig nødvendigt at spise termitter, væddertestikler og fermenteret haj, bare for at lave godt tv?

Anne Hjernøe foredrag

Annes Køkkenværksted

I foredraget beretter Anne Hjernøe om sit liv i madens univers. Du kommer med bag om livet med tv-produktion, kogebøger, gastronomiske rejser, fødevareudvikling, sundhed, økologi og årstidens råvarer, som er en del af Annes hverdag.

Mens Anne Hjernøe med humor og bid fortæller inspirerende historier, laver hun ud fra sæsonens råvarer smagsprøver på den mad, man ellers kun stifter bekendtskab med i hendes tv-programmer, bøger og artikler. Gå hjem fra workshoppen med en god smag i munden, ny inspiration til dit eget køkken, gode tips til at gøre maden smuk, sund og mættende, samt med nye spændende opskrifter.

Referencer

Meget vedkommende og professionelt foredrag. Dejligt, at publikum kunne få autorgraf i deres bøger.

Mette Holmegaard

Holstebro Bibliotek

Anne var vel forberedt, og god til at tilpasse sig under forløbet.

Gerda Bouma

Destination Sønderjylland

Annes søde syltebog

Annes søde syltebog giver en masse grundopskrifter på syltning af de mest almindelige danske frugter og bær både de traditionelle samt nye inspirerende og lækre sammensætninger. Her er dejlige opskrifter på marmelade, syltetøj og gelé, saft, sirup og meget mere. Bogen indeholder også afsnit om konservering, hygiejne, opbevaring og redskaber til syltning.
Anne Hjernøe, tv-vært på bl.a. udsendelserne Frilandshaven og AnneMad på DR2, giver i denne udgave lækre opskrifter på rosenblomstsirup, mangosyltetøj med lime og citrongræs og hyldeblomstsky mm. Syltning er en fantastisk måde at forlænge årstiderne på. Sommerens bær og frugter på glas, giver fornemmelse af solen og varmen helt hen i vinterhalvåret. Jordbærmarmeladen, et iskoldt glas hindbærsaft eller en varm hyldebærtoddy, bringer minder med sig om de varme sommerdage, hvor man plukkede de modne bær. Og så er det en rar fornemmelse at vide, hvad marmeladen og saften indeholder. Velbekomme!

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Stærk, let og mæt

Slut med mellemmåltider! Anne Hjernøe troede, hun kunne gå og tabe sig over 20 kilo i fred og ro. Men efter et tv-program fik hun en storm af henvendelser fra folk, der gerne ville vide, hvordan hun havde gjort, og om hun havde nogen gode råd. Derfor har hun skrevet denne bog.

Mange af os går i årevis og leder efter det lille trick, der vil få os til at tabe de overskydende kilo, vi så gerne vil af med. Det lille trick, som ingen har tænkt på før. Det der gør, at vi uden at ændre på vores dejlige, magelige liv pludselig opdager, at kiloene rasler af. Men er der et trick, eller er det bare hårdt arbejde, der skal til?

Ja til begge dele. Her i bogen fortæller Anne Hjernøe, hvad der viste sig at være tricket for hende og det, der kickstartede et vægttabsforløb. Hvad der skete, og hvordan det gik. En historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke. Anne har tabt sig over 20 kilo på et år, men hendes primære fokus har ikke været vægten alene. Hun ville gerne have en krop, der er så sund og stærk, at den kan holde skavankerne fra døren og holde i mange år fremover. Også disse erfaringer deler hun ud af.

Anne kombinerer i bogen en 14-dages kostplan med 50 nye, sunde og superlækre opskrifter, et træningsprogram og en masse praktiske tips og tricks fra en, der har været der selv. Selvom undskyldninger som travlhed, småskavanker, overgangsalder og bare generel manglende motivation spænder ben i det daglige, motiverer hun dig til selv at tage skridtet og viser, at det måske slet ikke behøver at være så svært.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Spis dig stærk, let og mæt

Har du svært ved at tabe dig, fordi du aldrig komme i gang med at motionere? Drop den dårlige

samvittighed. Kosten er det allervigtigste, når man vil af med nogle kilo, og nu er der hjælp at hente

i denne bog fuld af nye opskrifter fra Anne Hjernøe.

Dette er kogebogen for alle, der er trætte af kilo, der bare sniger sig på, som årene går. Som måske har prøvet kur efter kur, der ikke virker i længden. Og som hellere vil spise sig let i stedet for at sulte sig ned i vægt.

Bogen indeholder 84 spritnye opskrifter med hver maks. 500 kalorier. Opskrifterne er fordelt over morgen-, middags- og aftensmad, så der er mad til fire fulde uger – eller resten af livet – uden at man går død i kedelige gentagelser. Det er opskrifter på rigtig mad af gode råvarer og med masser af smag.

Anne Hjernøe har skrevet bogen i for længelse af sin store succes med Stærk, let og mæt-konceptet, som masser af mennesker allerede har tabt sig efter. Reaktionerne på de to bøger Stærk, let og mæt samt Ligevægt har vist et umætteligt behov for flere sunde opskrifter fra Annes køkken. Anne er en stor fortaler for alle former for motion, træning og bevægelse. Men man kan sagtens tabe sig ved hjælp af kosten alene, for kosten står for 80 procent af et vægttab. Derfor giver en ren kogebog med sunde, kalorielette opskrifter rigtig god mening. Og når man har fået styr på sin kost og er begyndt at tabe sig, kommer lysten til at bevæge sig og blive stærk automatisk.

Bogen har en fire ugers kostplan med 1500 kalorier pr. dag, som man kan følge som inspiration eller lade være efter behov, for opskrifterne fungerer selvfølgelig også hver for sig. Fordi de er komponeret, så de indeholder lige mange kalorier, kan man bytte rundt på dem, som man vil, inden for døgnet.

Som en ekstra bonus indeholder bogen også lidt opskrifter fra den søde afdeling, som man kan servere eller selv spise, når man trænger til at forkæle sig selv endnu mere, men uden at ens kalorieindtag tipper fuldstændigt.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Sunde salater - 201 opskrifter der smager og mætter

Bestselleren Sunde salater findes nu i en ny udgave udvidet med 50 ekstra, lækre opskrifter
Mangler du ny inspiration til dine salater? Og vil du gerne holde igen med kalorierne og skrue op for sundhed og velvære? Så er der masser af hjælp at hente i den populære salatbog fra kokken og tv-værten Anne Hjernøe, som nu kommer i en ny, stærkt udvidet udgave med endnu flere opskrifter.
Anne har kreeret 50 nye velsmagende salatopskrifter med og uden kød, lune som kolde, lette som mættende, så der er noget til ethvert behov og for enhver smag. Alle illustreret med nye fotos. Samtidig har hun lavet 10 skønne salsaer, fx jordbærsalsa med balsamico og æblesalsa med ingefær, som er det perfekte tilbehør til kød og fisk.Salater og sundhed er to sider af samme sag for Anne Hjernøe, og det afspejler sig i de nu over 200 opskrifter og 350 sider, hvor hun samtidig har sat velsmagen og kreativiteten i højsædet.
Med Annes Sunde salater i køkkenet er der masser af muligheder for at prøve noget nyt og forkæle smagsløgene – samtidig med at du holder den sunde linje, og uden at det bliver kompliceret.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Ligevægt - Stærk, let og mæt

Ligevægt handler om at blive stærkere og lettere, mens man spiser sig mæt i rigtig mad. Om at få smidt nogle af de overflødige kilo, som forhindrer én i at blive den bedste og sundeste udgave af én selv. Og om hvordan man bagefter fastholder vægttabet. Anne fortæller, hvad hun selv i dag gør for at undgå, at de 20 kilo, hun har tabt sig, sniger sig på igen. Men hun deler også læsernes erfaringer. Igennem det seneste år, hvor Stærk, let og mæt har været på gaden, har Anne fået et hav af tilbagemeldinger og positive reaktioner fra mennesker, for hvem det nu endelig er lykkedes at knække koden. Samtidig får hun stadig mails og hilsener fra folk, som tøver med at gå i gang, og som har tusind spørgsmål, tanker og ønsker. Denne stærke respons følger Anne op på her, samtidig med, at hun går i dybden med den livsstilsændring, som er så altafgørende for at komme i mål med et sundere, stærkere og slankere liv. Bogen kommer omkring kredsløbs-/pulstræning, som er vigtig, når man vil vedligeholde vægten, og der er gode råd til at komme godt i gang med enten at gå eller løbe, så det kan mærkes på både vægten, styrken i kroppen og konditionen. Ikke mindst indeholder bogen 63 nye velsmagende opskrifter samt forslag til en tre ugers madplan. Da opskrifterne er kalorieberegnede, kan man bytte rundt på dem, som man vil. Vil man spise morgenmad til frokost og frokost til aftensmad? Ja, så er det ens eget valg. For med kalorieangivelsen ud for hver opskrift har det aldrig været nemmere at se, hvad og hvor meget man må spise i løbet af den samme dag. Alle måltider er fulde af smag og energi, så man nemt holder sig mæt fra måltid til måltid uden at skulle tænke på mad døgnet rundt.

Anne Hjernøe er fra 1969 og uddannet journalist, hun har sit eget firma AnneMad ApS.
AnneMad ApS beskæftiger sit primært med Tv-produktion, kogebøger, udvikling af opskrifter, foredrag og workshops. Hun har udgivet en stribe af kogebøger blandt andet, ”krydret” (2018), ”Grill & Grønt” (2016), ”24 opskrifter til jul” (2015), og mange flere.

Hendes nye bog ”Ligevægt – stærk, let og mæt 2”, er en opfølger til bestselleren ”stærk, let og mæt”. Modsat den første bog, så handler denne ikke kun om at tabe sig men også om råd til hvordan du kan bevare vægten. Inspirationen til bøgerne kom fordi Anne Hjørne selv har tabt sig 20 kilo, og efter sit store vægttab fik hun mange henvendelser omkring hvordan hun havde tabt sig, og derved kom ideen til bøgerne. I ”Ligevægt – stærk, let og mæt 2” er blandt andet en kostplan bestående af 1400 – 1600 kalorier man kan følge. Ønsker du at høre mere fra Anne Hjernøe holder hun fordrage om at være stærk, let og mæt.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Politikens bog om kryddersnaps

Politikens bog om kryddersnaps fortæller om alt det, man har brug for at vide, når man vil lave sin egen kryddersnaps. Nu er denne klassiker blevet opdateret med et væld af nye opskrifter, bl.a. på hjemmelavet gin.

Anne Hjernøe har de sidste 25 år eksperimenteret med at lave kryddersnaps til alle anledninger. Fra de søde likører, over de klassiske bjedsk og til de mere kreative typer med spændende krydderier fra køkkenskuffen.

Stadig flere får øjnene op for, hvor nemt og sjovt det er at lave sin egen snaps, og der kommer hele tiden nye typer snaps til på Annes hylder, som skal deles, både på skrift og flaske. Derfor er tiden kommet til at give kryddersnapsebogen, der i årenes løb er kommet i et væld af oplag, en ordentlig overhaling.

Denne nye udgave rummer stadig opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse baseret på planter, man kan finde i naturen, ligesom der er ideer til kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.

Blandt de nye opskrifter er rabarbersnaps, gransnaps, kvansnaps, krydret æblesnaps, ingefærsnaps med citrus, klitrosehybensnaps, kantarelsnaps, limoncello og orangelikør. Der er også blevet plads til forskellige typer hjemmelavet gin, ligesom der har sneget sig et par sirupper ind, så man kan lave tonic og bitterorangesodavand til drinks med gin.

Kryddersnaps kan anvendes til meget mere, end de fleste aner. Anne bruger de sødlige typer kryddersnaps som bund i cocktails, hælder champagne på dem, så de bliver til Kir Royal, eller nipper af dem til desserter, hælder dem over eller i is og over frugtsalat, flamberer pandekager i dem og kommer dem i varm saft på en kold dag. De mere klassiske bruges til gode frokoster eller på en vinterdag, når man skal have varmen i en fart. De krydrede typer passer fx godt til det store ostebord eller i en spændende gløgg eller vin chaud, men smager jo også fantastisk som de er.

Anne Hjernøe, journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv., alt sammen med mad som omdrejningspunkt Kendt tv-vært og desuden forfatter til en lang række kogebøger.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Milles nye ven

”Hvad hedder du?” spurgte drengen.”Jeg hedder Mille,” svarede Mille.”Kan man hedde det?” spurgte han.”Ja,” sagde Mille.”Okay,” sagde drengen, ”jeg hedder Mikkel.””Det ved jeg da godt,” svarede Mille, ”for vi går i samme klasse, og i øvrigt skal vi bage pizza sammen i dag.”
“Milles nye ven”er den første bog i en ny serie om pigen Mille. Bogen er velegnet til højtlæsning for mindre børn eller til selvlæsning børn i alderen 6-9 år. Der indgår små, børnevenlige madopskrifter som en del af fortællingen. Bogen skrevet af tv-kok og forfatter Anne Hjernøe og ordene er farverigt og finurligt illustreret af Zarah Juul.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Hverdag - 200 opskrifter til morgen, middag og aften - og det ind imellem

Den populære kogebogsforfatter og tv-vært Anne Hjernøe har gennem tiden udgivet en lang række kogebøger. Men dette er første gang, hun giver sit bud på en sund og varieret kost til hele familien i en bog med retter til alle dagens måltider.

Den vigtige morgenmad, hvor vi skal skydes i gang med en masse energi, så vi kan holde os friske resten af dagen. Frokosten, der for mange består af en madpakke, men som sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen.

Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.

Hverdag er en stor kogebog, der indeholder over 200 gode retter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Kilde: Forlagsbeskrivelse

Uforpligtende forespørgsel på Anne Hjernøe

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anne Hjernøe
Anne Hjernøe

4.75 ud af 5 stjerner

"Anne var vel forberedt, og god til at tilpasse sig under forløbet."

Gerda Bouma - Destination Sønderjylland Se alle referencer

Foredragsemner med Anne Hjernøe