Henter Indhold ...

Morten Pape

Roman- og manuskriptforfatter

Morten Pape er manuskriptforfatter fra den alternative filmuddannelse Super16 i København. Han debuterede i november 2015 med romanen “Planen”, som han modtog BogForums Debutantpris for, og som han også holder foredrag om på skoler, biblioteker, kommuner m.v. landet over. 

 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Oplev et medrivende foredrag af Morten Pape, der i 2015 debuterede med den meget anmelderroste autofiktive erindringsroman Planen.

Morten boede i de første 20 år af sit liv i et af Københavns mest berygtede områder; ghettoen Urbanplanen. I sit foredrag fortæller han om opvæksten som etnisk dansker i ghettoen, om de kulturelle sammenstød og ikke mindst “os og dem-mentaliteten” og fremmedhadet, der særligt blev toneangivende i årene efter 9/11, og som kom til udtryk ved vrede, frustration og manglende forståelse på tværs af kulturer.

Udover BogForums debutantpris høstede romanen ekstremt flotte anmeldelser:

”Årets vildeste og mest velskrevne bog. Den er fremragende, intet mindre.”
★★★★★★ Berlingske

”En beskidt og ubehageligt påtrængende socialrealisme. En stærk debutroman.”
★★★★★ Ekstra Bladet

”En af årets mest uafrystelige bøger.”
★★★★★ Fyens Stiftstidende

”Denne smukke, smertelige og sanselige roman om en forfatters egen opvækst i et belastet boligkvarter … Ramte mig som en syl i hjertet. ”
★★★★★★ Alt for damerne

”En grim, farlig og helt forrygende debutroman … vedkommende, underholdende og stikker kniven ind i et farligt område i det danske samfund.”
★★★★★ Jyske Medier

”Morten Pape skildrer fornemt splittelsen mellem bydelsnationalisme og destruktiv adfærd og de unges stræben efter anerkendelse fra det omgivende samfund i sin flotte debut.”
Weekendavisen

”Gribende debutroman.”
Information

  Morten Pape foredrag:
  Planen ­- livet i Amagers mest berygtede ghetto

  • Foredraget er baseret på Morten Papes  deburoman; erindringsromanen “Planen”, som han modtog den prestigefyldte BogForums Debutantpris for.
  • I foredraget fortæller Morten om sin barndom og opvækst i ghettosamfundet Urbanplanen på Amager – Det velfærdsbyggeri fra 60’erne, som endte med at blive “Lorteøens” mest berygtede kvarter.
  • Han kommer ind på sin egen og sine venners familie, på tværs af kulturelle og religiøse skel, om fremmedfrygt og danskerhad, “os og dem-mentalitet”, tabermentalitet og mønsterbryderi, om at navigere rundt og forsøge at finde sig selv i et mulitkulturelt mikrokosmos ­samt modet til at skrive og fortælle om det uden at lægge fingre imellem.

   

  Morten Pape foredrag:
  Urbanplanen møder Lærkevejen

  • Oplev de to bestsellerforfattere Morten Pape (Planen) og Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.
  • De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.
  • I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.
  • Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Morten Pape

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Morten Pape

Foredragsemner med Morten Pape