Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-06

Hop med ind i Morten Papes anmelderroste romaner

Morten Pape

Morten Pape

Roman- og manuskriptforfatter - Foredrag om ghetto-opvækst, kulturmøder, racisme og fremmedhad.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Morten Pape var en fantastisk foredragsholder. Nærværende, velforberedt, formåede at fange unge menneskers interesse, og lagde ikke mindst op til så meget dialog, så vi fortsatte en halv time ekstra. Morten Pape kan varmt anbefales til alle skoler, både som foredragsholder, inspirator og som person."

Ulrik Bramsen - Oure Efterskole Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Morten Pape

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato
Morten Pape er manuskriptforfatter fra den alternative filmuddannelse Super16 i København. Han debuterede i november 2015 med romanen “Planen”, som han modtog BogForums Debutantpris for, og som han også holder foredrag om på skoler, biblioteker, kommuner m.v. landet over.  

Oplev et medrivende foredrag af Morten Pape, der i 2015 debuterede med den meget anmelderroste autofiktive erindringsroman Planen.

Morten Pape boede i de første 20 år af sit liv i et af Københavns mest berygtede områder; ghettoen Urbanplanen. I sit foredrag fortæller han om opvæksten som etnisk dansker i ghettoen, om de kulturelle sammenstød og ikke mindst “os og dem-mentaliteten” og fremmedhadet, der særligt blev toneangivende i årene efter 9/11, og som kom til udtryk ved vrede, frustration og manglende forståelse på tværs af kulturer.

Efter den store succes med sin anmelderroste debutroman Planen, som han vandt BogForums Debutantpris for i 2015, er Morten Pape nu endelig klar med en ny roman Guds Bedste Børn, der udkommer august 2018.

Se foredrag med Morten Pape

  Morten Pape foredrag

  Guds Bedste Børn

  • Foredraget tager afsæt i Morten Papes nyeste socialrealistiske roman ”Guds Bedste Børn” (august 2018), som er en skildring af unge på kanten af samfundet –  svigtet af omverden, fortabt i systemet, overladt til deres egen vrede. Det er en almengyldig fortælling om venskab, skyld, forsoning og racisme i Danmark, der trækker stærke paralleller til vores samfund. En tragedie om alt for unge mennesker, der kun kender gadens og voldens sprog – men gerne vil lære et andet.
  • I Guds Bedste Børn udspiller fortællingen sig igen på Amagers barske gader ligesom den prisvindende debutroman Planen, og er ligeledes løst baseret på virkelige hændelser.
  • I foredraget fortæller Morten Pape om arbejdet med romanens tilblivelse, fra research til inspiration og tanker omkring romanens indhold, og lader således tilhørerne komme med ind i sit forfatterunivers.
  • Foredraget er særlig velegnet til biblioteker/kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, foreninger og oplysningsforbund, blandt andre.

  Morten Pape foredrag

  Planen ­- livet i Amagers mest berygtede ghetto

  • Foredraget er baseret på Morten Papes  deburoman; erindringsromanen “Planen”, som han modtog den prestigefyldte BogForums Debutantpris for.
  • I foredraget fortæller Morten om sin barndom og opvækst i ghettosamfundet Urbanplanen på Amager – Det velfærdsbyggeri fra 60’erne, som endte med at blive “Lorteøens” mest berygtede kvarter.
  • Han kommer ind på sin egen og sine venners familie, på tværs af kulturelle og religiøse skel, om fremmedfrygt og danskerhad, “os og dem-mentalitet”, tabermentalitet og mønsterbryderi, om at navigere rundt og forsøge at finde sig selv i et mulitkulturelt mikrokosmos ­samt modet til at skrive og fortælle om det uden at lægge fingre imellem.

  Morten Pape foredrag

  Urbanplanen møder Lærkevejen

  • Oplev de to bestsellerforfattere Morten Pape (Planen) og Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.
  • De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.
  • I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.
  • Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

Referencer

Det fungerede virkelig godt, at både Morten og Abdel Aziz Mahmoud var der begge to og kontrasterne mellem deres opvækst blev virkeligt tydelige.

Lise

Lejerbo

Morten Pape var en fantastisk foredragsholder. Nærværende, velforberedt, formåede at fange unge menneskers interesse, og lagde ikke mindst op til så meget dialog, så vi fortsatte en halv time ekstra. Morten Pape kan varmt anbefales til alle skoler, både som foredragsholder, inspirator og som person.

Ulrik Bramsen

Oure Efterskole

Publikum var meget tilfredse.

Vibeke Johansen

Horsens Kommunes Biblioteker

Rigtig godt og velformidlet. Ramte målgruppen perfekt.

Chrustina

Gannel Hellerup Gymnasium

Morten Pape var yderst veltalende og tryllebandt sit publikum.

Stine Grabas

Vordingborg Bibliotek

Morten Pape er en fantastisk dygtig formidler og havde meget spændende på hjerte.

Lena Nilsson

Guldborgsund-bibliotekerne
Uforpligtende forespørgsel på Morten Pape

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Morten Pape

4.75 ud af 5 stjerner

"Morten Pape var en fantastisk foredragsholder. Nærværende, velforberedt, formåede at fange unge menneskers interesse, og lagde ikke mindst op til så meget dialog, så vi fortsatte en halv time ekstra. Morten Pape kan varmt anbefales til alle skoler, både som foredragsholder, inspirator og som person."

Ulrik Bramsen - Oure Efterskole Se alle referencer

Foredragsemner med Morten Pape