Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hop med ind i Morten Papes anmelderroste romaner

Morten Pape Foredrag

Morten Pape

Roman- og manuskriptforfatter - Foredrag om sin opvækst i et udsat boligområde, kulturmøder, racisme og fremmedhad.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Morten Pape var en fantastisk foredragsholder. Nærværende, velforberedt, formåede at fange unge menneskers interesse, og lagde ikke mindst op til så meget dialog, så vi fortsatte en halv time ekstra. Morten Pape kan varmt anbefales til alle skoler, både som foredragsholder, inspirator og som person."

Ulrik Bramsen - Oure Efterskole Se alle referencer

Med et foredrag af Morten Pape får du:

 • Morten Pape debuterede i 2015 med sin roman ”Planen” med stor succes
 • Siden har han holdt et stort antal foredrag rundt i hele landet
 • Morten får topevalueringer uanset typen af publikum og hvor i landet
Uforpligtende forespørgsel på Morten Pape

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Morten

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Morten Pape er manuskriptforfatter fra den alternative filmuddannelse Super16 i København. Han debuterede i november 2015 med romanen “Planen”, som han modtog BogForums Debutantpris for, og som han også holder foredrag om på skoler, biblioteker, kommuner m.v. landet over. 

Med et foredrag af Morten Pape får du:

 • Morten Pape debuterede i 2015 med sin roman ”Planen” med stor succes
 • Siden har han holdt et stort antal foredrag rundt i hele landet
 • Morten får topevalueringer uanset typen af publikum og hvor i landet

Oplev et medrivende foredrag af Morten Pape, der i 2015 debuterede med den meget anmelderroste autofiktive erindringsroman Planen.

Morten Pape boede i de første 20 år af sit liv i et af Københavns mest berygtede områder; ghettoen Urbanplanen. I sit foredrag fortæller han om opvæksten som etnisk dansker i et udsat boligområde, om de kulturelle sammenstød og ikke mindst “os og dem-mentaliteten” og fremmedhadet, der særligt blev toneangivende i årene efter 9/11, og som kom til udtryk ved vrede, frustration og manglende forståelse på tværs af kulturer.

Efter den store succes med sin anmelderroste debutroman Planen, som han vandt BogForums Debutantpris for i 2015, er Morten Pape nu endelig klar med en ny roman Guds Bedste Børn, der udkommer august 2018.

Se foredrag med Morten Pape

  Morten Pape foredrag

  I RUINER

  • Foredraget tager udgangspunkt i Morten Papes seneste roman, der er den længe ventede afslutning af Amager-trilogien. I bogen kommer Morten Pape omkring nogle af det 21. århundredes største spørgsmål – Finanskrise og folkemord, et Europa under pres, et forstyrret nødhjælps-system og kernefamiliens kollaps.
  • Bogen handler om en familie fra Vestamagers endeløse rækker af parcelhuse, hvor alt syner håbløst normalt, men under facaden lurer katastrofen. Med Amagerbankens dramatiske krak i 2011 forsvinder fundamentet langsomt under familien.
  • I RUINER er en stort anlagt roman om dem, der tier, og dermed samtykker – i familien, i lokalsamfundet og på verdensplan. Om den moderne civilisations totale kollaps set gennem en finanskrise og et folkemords prisme.
  • Den er tredje og sidste selvstændige bind i Amager-trilogien, som også består af de prisvindende og anmelderroste PLANEN og GUDS BEDSTE BØRN.
  • Hør i dette spændende foredrag om tilblivelsen af romanen og bliv inviteret med ind i Morten Papes forfatterunivers.
  • Bogen udkommer 7. oktober 2021, så foredrag til afholdelse efter den dato.

  Morten Pape foredrag

  Guds Bedste Børn

  • Foredraget tager afsæt i Morten Papes nyeste socialrealistiske roman ”Guds Bedste Børn” (august 2018), som er en skildring af unge på kanten af samfundet –  svigtet af omverden, fortabt i systemet, overladt til deres egen vrede. Det er en almengyldig fortælling om venskab, skyld, forsoning og racisme i Danmark, der trækker stærke paralleller til vores samfund. En tragedie om alt for unge mennesker, der kun kender gadens og voldens sprog – men gerne vil lære et andet.
  • I Guds Bedste Børn udspiller fortællingen sig igen på Amagers barske gader ligesom den prisvindende debutroman Planen, og er ligeledes løst baseret på virkelige hændelser.
  • I foredraget fortæller Morten Pape om arbejdet med romanens tilblivelse, fra research til inspiration og tanker omkring romanens indhold, og lader således tilhørerne komme med ind i sit forfatterunivers.
  • Foredraget er særlig velegnet til biblioteker/kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, foreninger og oplysningsforbund, blandt andre.

  Morten Pape foredrag

  Planen ­- livet i Amagers mest boligområde

  • Foredraget er baseret på Morten Papes  deburoman; erindringsromanen “Planen”, som han modtog den prestigefyldte BogForums Debutantpris for.
  • I foredraget fortæller Morten om sin barndom og opvækst i det udsatte boligområde, Urbanplanen på Amager – Det velfærdsbyggeri fra 60’erne, som endte med at blive “Lorteøens” mest berygtede kvarter.
  • Han kommer ind på sin egen og sine venners familie, på tværs af kulturelle og religiøse skel, om fremmedfrygt og danskerhad, “os og dem-mentalitet”, tabermentalitet og mønsterbryderi, om at navigere rundt og forsøge at finde sig selv i et mulitkulturelt mikrokosmos ­samt modet til at skrive og fortælle om det uden at lægge fingre imellem.

  Morten Pape foredrag

  Urbanplanen møder Lærkevejen

  • Oplev de to bestsellerforfattere Morten Pape (Planen) og Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.
  • De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i et social udsat boligområde på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.
  • I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede kvarterer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.
  • Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

  Morten Pape foredrag

  Stemplet som “ghetto” – dobbeltforedrag med forfatter Morten Pape og urbanist Niels Bjørn

  • For Morten Pape blev opvæksten i det udsatte område Urbanplanen brændstof til et forfatterskab. For Niels Bjørn blev rejser til udsatte områder i ind- og udland kimen til et arbejdsliv som ekspert i, hvordan de udsatte områder kan ændres med arkitektur.
  • Sammen spænder de to et felt ud, der viser, hvor råt livet i de udsatte områder kan være, og hvordan hverdagslivet også afhænger af rammerne, det leves i.
  • Morten Pape fortæller om en barndom og ungdom præget af frygt for vold og mobning og beskriver de sociale mønstre, der udspillede sig i Urbanplanen. Niels Bjørn fortæller om, hvordan de fysiske rammer i Urbanplanen øgede frygten og risikoen for vold og mobning, og gav undertrykkerne gode vilkår.
  • På en aften kan du blive klog på de udsatte områder. Du kan lære om livet, der leves i områderne, det som nogle politikere kalder parallelsamfund. Og du kan lære om, hvad vi ved virker, hvis vi skal lykkes med at udvikle de udsatte områder til socialt balancerede områder.

   

Referencer

Det fungerede virkelig godt, at både Morten og Abdel Aziz Mahmoud var der begge to og kontrasterne mellem deres opvækst blev virkeligt tydelige.

Lise

Lejerbo

Meget engageret formidler - både til unge og voksne

Anne Juul Andersen

Herning Bibliotekerne

Meget velegnet til elever i HF. En stor succes!

Maja Mailund

Fredericia Gymnasium

Morten Pape var en fantastisk foredragsholder. Nærværende, velforberedt, formåede at fange unge menneskers interesse, og lagde ikke mindst op til så meget dialog, så vi fortsatte en halv time ekstra. Morten Pape kan varmt anbefales til alle skoler, både som foredragsholder, inspirator og som person.

Ulrik Bramsen

Oure Efterskole

Publikum var meget tilfredse.

Vibeke Johansen

Horsens Kommunes Biblioteker

Rigtig godt og velformidlet. Ramte målgruppen perfekt.

Chrustina

Gannel Hellerup Gymnasium

Morten Pape var yderst veltalende og tryllebandt sit publikum.

Stine Grabas

Vordingborg Bibliotek

Morten Pape er en fantastisk dygtig formidler og havde meget spændende på hjerte.

Lena Nilsson

Guldborgsund-bibliotekerne

Morten Pape er en rigtig og troværdig foredragsholder.

Birthe Hansen

Struer Bibliotek

Pape foredraget var helt fantastisk. Han var enormt velforberedt og fortalte på mest indlevende vis både om sin opvækst, om Urban Planens historie og hele skriveprocessen. Foredraget var både spændende og relevant for de, der havde læst en eller begge bøger, men også for dem, der ikke havde læst og bare var nysgerrige. En kæmpe stor oplevelse.

Rikke Jakobsen

Syddjurs Bibliotek

Morten var på besøg hos os i går, og jeg har lige lyst til at takke for den medrivende oplevelse, han gav vores 3.g’ere. De gik en smule skeptiske ind til foredraget, og tryllebundne derfra. Han fangede dem, og talte med dem i øjenhøjde, og med fint afstemte grader af alvor og sjov. Jeg kan anbefale et foredrag med ham til enhver tid – også selvom Planen ikke længere er den mest aktuelle bog, er hans historie stadig relevant og interessant for vores målgruppe af unge mennesker, der er ved at finde sig selv. To søde elever udbrød lige efter foredraget: ”Det var fucking fedt” – og flere lærere istemte, da jeg videregav vurderingen.

Lene Viinberg, uddannelsesleder

Handelsgymnasiet Silkeborg
Uforpligtende forespørgsel på Morten Pape

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Morten Pape
Morten Pape

4.75 ud af 5 stjerner

"Morten Pape var en fantastisk foredragsholder. Nærværende, velforberedt, formåede at fange unge menneskers interesse, og lagde ikke mindst op til så meget dialog, så vi fortsatte en halv time ekstra. Morten Pape kan varmt anbefales til alle skoler, både som foredragsholder, inspirator og som person."

Ulrik Bramsen - Oure Efterskole Se alle referencer

Foredragsemner med Morten Pape