Vores foredragsholdere kan også bookes til online events. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

generic-cover1

Bliv klogere på hjernen og hvad der sker i hjernen i forskellige situationer på job eller privat

Johny Gammelgaard Foredrag

Johny Gammelgaard

Foredragsholder og coach med hjernen på hjernen! En enkel og underholdende indføring i hjernens mekanismer

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Vi har i Sydvestjysk Brandvæsen flere gange haft fornøjelsen af samarbejdet med Johnny som målretter sine foredrag til nøjagtig det ”publikum” han står over for. Johnny er motiverende, indlevende og levende i sine indlæg der altid givere lytteren en fantastisk bagage af nye tanker med hjem."

Jens Mølgaard - Sydvestjysk Brandvæsen Se alle referencer

Et foredrag med Johny Gammelgaard giver dig:

 • Håndgribelig og praktisk indsigt i hjernens ABC
 • Veldokumenteret viden som Johny Gammelgaard formidler med lethed
 • Indsigtsfulde foredrag med stof til eftertanke
Uforpligtende forespørgsel på Johny Gammelgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Johny

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Johny Gammelgaard har en alsidig baggrund som både pædagog, neuropædagog og coach, men har de seneste 10 år beskæftiget sig indgående med hjernen, hvor han har undervist og holdt massevis af foredrag for medarbejdere og ledere på arbejdspladser rundt omkring i landet, som får en enkel og underholdende indføring i hjernens mekanismer og biologien inde bagved. Og ikke mindst indsigt i, hvorfor viden om hjernen er vigtig for at forstå os selv, vores kollegaer og vores arbejds- og privatliv bedre.

Et foredrag med Johny Gammelgaard giver dig:

 • Håndgribelig og praktisk indsigt i hjernens ABC
 • Veldokumenteret viden som Johny Gammelgaard formidler med lethed
 • Indsigtsfulde foredrag med stof til eftertanke

Johny Gammelgaards foredrag stiller skarpt på hjernen og hvad der sker i hjernen i forskellige dagligdagssituationer på job eller privat, som de fleste kan nikke genkendende til. Johny Gammelgaard kan derfor tale ind i bred kontekst af emner såsom trivsel, stress, forandring, kommunikation og konflikthåndtering, kreativitet og læring, men alsammen behandlet i relation til hjernen og de mekanismer, der her træder i kraft. Hvad sker der fx i hjernen når ”klappen går ned”? Når vi udsættes for et stort pres, på arbejde eller privat? Når vi står midt i en konflikt på job? Eller når vi oplever en indre modstand mod de forandringer, der sker på vores arbejdsplads?

Kendetegnende for Johny Gammelgaards foredrag er, at de alle er praktisk orienterede, hvor han omsætter kompliceret neuroteori til håndgribelig og praktisk indsigt i, hvorfor vi mennesker agerer som vi gør. Foredragene hjælper os til at forstå os selv og vores omgivelser bedre.

Jo bedre, vi forstår hjernen og den afgørende indflydelse, hjernen har på vores humør, kreativitet, indlæringsevne og sociale relationer, desto bedre kan vi bruge den indsigt til at sætte vores bedste hjerne i spil og få det bedste udbytte af hjernen i diverse situationer på job og privat. Både når vi skal lære nyt og udvikle os, men også til at håndtere konflikter eller træffe vanskelige beslutninger.

Neuro-pædagog og foredragsholder Johny Gammelgaard har en formidabel evne til at gøre det mest komplekse af alle menneskelige organer forståeligt og håndgribeligt. Den vejer det samme som en bærbar computer, og sammenligningen er ikke helt forkert: Vores hjerne er styresystemet, hukommelsen og processoren, som får det hele til at fungere. Og ganske som computeren kan hjernen ind i mellem gå på standby, hvis du ikke bruger den i et stykke tid, eller hvis du belaster den for meget.

Se foredrag med Johny Gammelgaard

  Johny Gammelgaard foredrag

  Hjernens ABC – børn og unges hjerner

  • Børn og teenageres hjerner er fantastiske vidundere. Vidundere der er under konstant udvikling, og som alt for hurtigt kan kortslutte eller lide overlast. Vidundere der for os voksne til tider kan være svære at beundre. Når barnets hjerne er under massiv overbelastning, får det barnets krop til at vride sig i arrigskab… På gulvet i Bilka… Mens vi udviser tålmodighed, der burde sikre os en plads i himlen… På det tidspunkt er det godt at kende hjernens ABC for at hjælpe barnet og os selv tilbage til overblik og ro.

  • Med hjernens ABC får såvel fagligt professionelle som forældre masser af redskaber til brug i samværet med børn og unge. Der skabes et unikt indblik i børns hjerners opbygning samt modningsproces. Hvordan stimulerer og udfordrer vi bedst muligt børns hjerner? Hvad rolle spiller hjernerestitution i en tid, hvor så meget foregår online?

  • Foredraget er letforståeligt og fyldt med ny viden om hjernen, og de logikker og principper den følger. Både i Bilka, i skolen eller daginstitutionen og derhjemme.

  Johny Gammelgaard foredrag

  Hjernen og konflikthåndtering

  • At kunne håndtere både små og store konflikter er krævende, og hjernen har ulogiske måder at prøve at hjælpe dig på. Hjernen prøver efter bedste evne at iscenesætte dig, når den kan mærke, at noget vigtigt er på spil.
   Udfordringen er, at når du kommer i en anspændt situation, skruer hjernen op for kroppen og ned for hovedet, når der er optræk til ballade. I en moderne kontekst er der behov for det modsatte – at min hjerne hjælper med at finde balancen og dermed kontrollen i situationen.
  • Oplev et foredrag, der kommer omkring menneskets historie, konfliktens natur, og hvordan hjernen håndterer eller skaber ro i situationen.
  • Hvad er det for mekanismer, der udspiller sig, når konflikten nærmer sig, og hvordan får man et bedre samarbejde med sin hjerne, når det gælder?

  Johny Gammelgaard foredrag

  Stress, belastning og trivsel!

  • Der er ingen tvivl om, at stress/belastning fylder meget disse år, både for det enkelte menneske men også økonomisk for samfundet. Stress er ikke enten eller – det er en mekanisme, vi pattedyr bruger, når vi skal præstere. En mekanisme som med fordel skal kunne mestres og forstås, og som vi skal undgå at sætte i gang for ofte.
  • Hjernen og menneskelig adfærd er dybt fascinerende, men hjernen er også mangelfuld eller forældet om man vil. De ubevidste og automatiske systemer i hjernen fylder langt mere, end vi mennesker bryder os om at tænke på, især under pres.
  • Egentlig er vi mennesker ret gode til at holde til belastning, så længe den er midlertidig, og hjernen har mulighed for ofte at sætte de mere balancerede dele af hjernen i spil. Det er de områder, hvor genopretning, restitution, cellegendannelse, afslapning og søvn findes og hersker.
  • Den moderne udfordring omkring stress er bl.a., at vi driver rovdrift på de samme områder af hjernen, og de kredsløb der sikrer oprydning, genopretning og balance har svære kår. Derfor er det vigtigt med en god balance, både når det kommer til mental og fysisk velvære, men i høj grad også, når det kommer til kreativitet, problemløsning osv.
  • Foredraget tager afsæt i, hvad stressmekanismen er rent hjernemæssigt, hvordan skal vi forstå den, og hvordan ser modsætningen ”det rogivende system ud”.

  Johny Gammelgaard foredrag

  Forandring – hvorfor hjernen har det med at stå på bagben, når det kommer til forandring.

  • At være i forandringsprocesser er krævende og dyrt energimæssigt. Og normalvis er hjernen glad for vaner og mulighed for at spare på energien. Men hjernen er også vild med fremskridt, at gøre tingene bedre, hurtigere, smartere – at udvide erfaringsgrundlaget, da det giver og altid har givet større mulighed for overlevelse.
  • Vi mennesker har ikke en imponerende fysik, holdbarhed eller evne til at slås. Men vi har en fantastisk evne til læring, tilpasning og få nye ideer. Se bare enhver historiebog.
  • Det er naturligt at være angst og på vagt for nye tiltag, men det er også ganske naturligt for hjernen at være med på fremskridt. Når de nye tiltag giver mening, sammenhæng og måske endda fordele, vil de fleste ”hjerner” følge trop.
  • Vores udfordring er ikke forandring, for det har menneskeheden altid været med på, men måske mere mængden af ydre forandringsprocesser.  Hvordan skal hjernen forstås når det kommer til forandringer? Hvad er i spil, og hvordan får vi et bedre samarbejde med hjernen? Hvilke spille regler og logikker kører hjernen efter når det kommer til forandring?

  Johny Gammelgaard foredrag

  Spænd hjelmen op og præstér bedre til hverdag og på job! Et foredrag om hjernen og præstation

  • Drømmer du om at præstere lidt bedre? Til eksamen, på jobbet, kampen, i parforholdet? Så handler det ikke om at spænde hjelmen men om at give slip! Foredraget fokuserer på, hvordan du kan præstere bedre ved at give dine pandelapper en timeout.
  • Når vi skal præstere, sætter stresshormonerne ind og lægger en jernring om pandelapperne, så vi får svært ved at fokusere på de gode tanker og kreative ideer. Foredraget giver redskaber til at løsne grebet og indsigt i, hvordan du kan gøre din hjerne mest funktionel, når du har mest brug for det.
  • Du får en forståelse af, hvordan din hjerne virker, og hvordan du kan hjælpe din hjerne til at være en samarbejdspartner, der kan tænke klart og reflektere – også under pres.

Referencer

Johny har på en ny og utraditionel måde bidraget med en fantastisk og inspirerende indsigt i vores ”hele” liv igennem en ny og oversat tilgang til hjernen og hvad der sker inden I os som mennesker, der er sammen i alle aldre. Johny har skabt ny forståelse for samværet både på arbejdspladsen og i hjemmene igennem de utrolig velforberedte kurser og oplæg vi har været igennem – både som personalegruppe og forældregruppe. Johny rammer ikke det enkelte eller den enkelte – men rammer noget eksistentielt i os alle – og skaber derved en tryghed hos tilhørerne, men måske også en dybere forståelse for hvorfor vi er som vi er. Igennem billeder, metaforer og sjove historier bliver den forholdsvis avancerede teori om hjernen brudt op og genialt formidlet videre. Johny er på en mission for at skabe en forståelse for vores alles ”fælles hele.

Per Olesen

Esbjerg Kommune

Foredraget var fint tilpasset det ønskede.

Bente Iversen

Silkeborg Kommune

En meget god og engageret foredragsholder.

Tina Bloch

AMU Nordjylland

Et meget spændende kursus hvor alle gik derfra og syntes tiden var for kort. ( ca. 3 timer ) alle havde lyst til at fortsætte. VI venter nu på kursus del 2..

Tom Christensen

Esbjerg Kommune

Tusind tak for et rigtig godt oplæg i fredags. Det ramte plet til målgruppen – og du høstede store roser efterfølgende. Særligt fordi du formåede at tale ind i deres kontekst. Det var vellykket.

Ane Ballegaard Lauridsen

Esbjerg Kommune

Vi havde meget stor glæde af Johnys kompetente indlæg ved en større event med titlen "Hvordan snyder din hjerne dig, når du træffer beslutninger". Johny leverer sine pointer på en dejlig levende og nærværende facon, og publikum mærker straks Johnys store passion for hjernens funktionalitet.

Per Gramstrup

Asset Adviser

Johny Gammelgaard Jensen formår at bringe hjernens naturlige mekanismer ned på et plan hvor man kan forholde til menneskers reaktioner og handlinger i forskellige situationer. Dette gøres på en humoristisk måde, med mange sjove AHA oplevelser.

Søren Hartvigsen

MacArtney

Lindpro har haft stor glæde af Johny som foredragsholder og inspirator omkring ledelse,set fra hjernens logiske perspektiv. Det er både underholdende, læreligt og giver grund til refleksion.Det flytter vores måde at drive ledelse på, på alle niveauer.

Lars Küster

Lindpro

Vi har i Sydvestjysk Brandvæsen flere gange haft fornøjelsen af samarbejdet med Johnny som målretter sine foredrag til nøjagtig det ”publikum” han står over for. Johnny er motiverende, indlevende og levende i sine indlæg der altid givere lytteren en fantastisk bagage af nye tanker med hjem.

Jens Mølgaard

Sydvestjysk Brandvæsen

Passede perfekt ind i konteksten, varighed og placering på dagen.

Lisbeth Maagensen

Børnehuset Rudegårds Allé

Vi havde en super god aften med Johny, hvor han holdt et meget interessant og indlevende indlæg omkring at få "hjernen og styresystemet til at give lidt mere mening". Indlæggets hovedformål var at belyse de processer i hjernen som begrænser vores kreativitet og motivation - begge dele er noget vi som vidensvirksomhed har behov for at booste. Johny gav os en basisviden samt nogle små simple værktøjer, som vi kan bruge i dagligdagen til at holde hjernen vedlige og ikke "misbruge" den.

Martin Lai Nielsen

Sweco Danmark A/S

Super foredrag, flere forældre har givet udtryk for at det var relevant og interesant.

Kis Schlosser

Mosegården, Syddjurs kommune

”Hjemme ved os nykkede/slog vi om, hvem der skulle afsted, og det blev så mig – men hvor er jeg bare glad for det, det var vildt godt, helt vildt godt”.Har talt med konen sidenhen, og hun siger faren bruger det i hverdagen og stadig er ovenud begejstret for det

deltager/forældre

Markusskolens børnehave Esbjerg

Vi havde Johnny Gammelgaard inde som oplægsholder til vores spillertrup. Det var et stærkt oplæg. Virkelig stærkt. Johnny har en unik evne til at komme ud over rampen med sin store viden omkring de mentale processer, vi slås med som mennesker – og i den her sammenhæng – særligt som eliteidrætsudøvere. Han kan varmt anbefales.

Sune Agerschou, Eliteudvalgsformand

Ribe-Esbjerg HH

Veldisponeret, indlevende og angageret. God faglig viden som blev formidlet varieret, veltilrettelagt - med både alvor og humor.

Malene Sparsø

Forening under Dansk Sygeplejeråd

Et fantastisk inspirerende og vedkomne foredrag. Fortalt i et sprog som alle forstår. Alle synes de kunne se sig selv i denne sammenhæng og særligt bemærket at du tager udgangspunkt i din egen oplevelse.

Jane Gram

AVV I/S

Johny holdt snakken jordnær, så man kunne relatere sig til emnet. Han var underholdende og inddragende.

Majbritt Tornelund

Popermo Forsikring

Foredraget ramte vores emne meget præcist. Foredragsholderen var engageret og nærværende og krydrede sit foredrag med gode eksempler.

Gudrun Dallmann Larsen

Aabenraa Kommune

Johny var supergod til at forklare og komme med eksempler. Der var en rigtig god stemning, og vi kan klart anbefale Johny.

Lisbet Jensen

Kørelærerforeningen

Yderst positive tilbagemeldinger fra deltagerne i temadagen.

Helene Juel

Psykiatrisk afdeling, Esbjerg

Johny var virkelig inspirerende, det har givet stof til eftertanke, som hovedet arbejder videre med i denne uge.

Sine Skriver Hansen

Atea A/S
Uforpligtende forespørgsel på Johny Gammelgaard

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Johny Gammelgaard
Johny Gammelgaard

5 ud af 5 stjerner

"Vi har i Sydvestjysk Brandvæsen flere gange haft fornøjelsen af samarbejdet med Johnny som målretter sine foredrag til nøjagtig det ”publikum” han står over for. Johnny er motiverende, indlevende og levende i sine indlæg der altid givere lytteren en fantastisk bagage af nye tanker med hjem."

Jens Mølgaard - Sydvestjysk Brandvæsen Se alle referencer

Foredragsemner med Johny Gammelgaard