Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Oplev et sjældent indblik i arbejdsgangen hos Danmarks mest hemmelige tjeneste

Frank Jensen Foredrag

Frank Jensen

Tidligere operativ chef i PET, forfatter og foredragsholder - foredrag om terrortrussel herhjemme og ude i verden.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Meget spændende indhold."

Jan Wiggers Pedersen - Lokalforeningen, Politiskolen Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Frank Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Frank

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Hvorfor trues Danmark af terrorister, og hvad gør PET for at bekæmpe dem? Den tidligere operative chef i PET, Frank Jensen, fortæller i sit tankevækkende og relevante foredrag om den aktuelle terrortrussel herhjemme og ude i verden, og giver et sjældent indblik i arbejdsgangen hos Danmarks mest hemmelige tjeneste.

Frank Jensen, født 1949, er tidligere operativ chef i PET. Han blev ansat i politiet i 1972, og frem til ansættelsen i PET i 1981 arbejdede han bl.a. som hemmelig agent i Københavns Politis narkoafdeling.

I PET blev Frank Jensen uddannet som specialist inden for kontraspionage. I 1988 var han leder af terrorafdelingen og tog del i optrevlingen af den danske terrororganisation Blekingegadebanden. Frank Jensen var operativ leder i PET i perioden 2007 – 2012, hvor terrortruslen mod Danmark nåede uhørte højder. Frem til udnævnelsen som chefpolitiinspektør og operativ chef for PET i 2007 var Frank Jensen bl.a. chef for Kriminalteknisk Afdeling og Rejseholdet, Eftersøgningstjenesten og Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC. Han var efter kurser hos bl.a. FBI også med til at introducere criminal profiling i Danmark, var leder af den danske indsats under tsunamien i Sydøstasien og har undervist på Journalisthøjskolen i politianalyser.

Frank Jensen blev pensioneret i 2012 fra PET og arbejder nu som forfatter, foredragsholder og kommentator på TV2News og TV2Nyhederne i sikkerhedsspørgsmål. Han har udgivet følgende krimier: Organisationen (1984) – Som et blik fra helvede (2013) – Syrienkrigeren (2017).

Se foredrag med Frank Jensen

  Frank Jensen foredrag

  Den hemmelige tjeneste – PET

  • I foredraget fortæller Frank Jensen om, hvorfor Danmark trues af terrorister og spioner, hvordan truslerne kommer til udtryk, og hvor de kommer fra – både fra udlandet og her i landet. Spionage særligt fra Kina og Rusland er igen begyndt at fylde mere i medierne. Hvordan foregår det? Hovedvægten vil dog blive lagt på terrorisme, som det mest aktuelle emne, hvor det også vil blive forklaret, hvorfor Danmark blev et egentligt strategisk mål for både al-Qaida og Islamisk Stat. Hvordan ser det hele ud, når Islamisk Stat er nedkæmpet militært? Er terrortruslen så væk?
  • Han fortæller endvidere om terrorudviklingen fra al-Qaida til Islamisk Stat, og om hvilke forskelle og ligheder der er i de to terrororganisationers arbejdsmetoder.
  • Hvem er de unge mennesker, der rejser til mellemøsten for at deltage i kampene i Syrien? Hvorfor gør de det? Og hvilken sikkerhedsrisiko udgør de, der kommer tilbage til Danmark?
  • Hvordan arbejder PET for at bekæmpe terroristerne? Og hvorfor er det så vanskeligt at overvåge terroristerne, så der engang imellem er nogen, der slipper igennem det ellers fintmaskede overvågningsnet.
  • Hvordan foregår det internationale samarbejde mellem efterretningstjenesterne? Er det effektivt nok?
  • Frank Jensen kombinerer gerne dette foredrag med “Min far var spion”, hvis du ønsker det. Således får du et spændende indblik i, hvordan hans familiehistorie blev baggrunden for hans arbejde som Operativ Chef for PET.

  Frank Jensen foredrag

  Min far var spion
  – Et unikt indblik i arbejdet som hemmelig agent under 2. verdenskrig

  • Få en hæsblæsende spionfortælling fra det virkelige liv, der tager afsæt i Frank Jensens bog af samme titel. Han giver publikum den opsigtsvækkende historie om, hvordan han ved et tilfælde opdager, at hans far var hemmelig agent under 2. verdenskrig og i den efterfølgende kolde krig. Frank Jensen gør opdagelsen efter sin fars mystiske død, hvor han finder et hemmeligt rum, da han rydder op i farens arbejdsværelse. Her finder han stærkt fortrolige dokumenter, der beskriver farens liv som hemmelig agent. Farens arbejde havde været så hemmeligt, at selv ikke den danske efterretningstjeneste kender til det.
  • Glæd dig til en spændende fortælling, der fører dig til spionernes frontlinje i Nazityskland, hvor PET-chefens far under dæknavnet Ernst ved et tilfælde bliver indsat som hemmelig agent på en tysk flyfabrik. Frank Jensen giver en førstehåndsbeskrivelse af skududvekslinger, bombeangreb og nærdødsoplevelser på flugt fra nazisterne med statslige hemmeligheder gemt i en barbermaskine.
  • Publikum får et enestående indblik i, hvordan en snarrådig, ung spion får afgørende krigshemmeligheder og nye opgaver, selvom han sidder i fangelejr i Sverige. For første gang bliver fortællingen om, hvordan danske agenter kæmpede mod kommunistiske agenter på tysk jord efter Anden Verdenskrig, tilgængelig.
  • Desuden afslører Frank Jensen for første gang en hidtil hemmeligholdt ”Spioncirkel”, som har opereret i flere årtier efter krigens afslutning uden efterretningstjenesten eller regeringens kendskab.
  • Frank Jensen kombinerer gerne denne fortælling med foredraget “Den hemmelige tjeneste – PET”, hvis du ønsker det. Her får du et dybdegående indblik i, hvordan hans familiehistorie blev hans vej til Operativ Chef for PET.

Referencer

Meget spændende indhold.

Jan Wiggers Pedersen

Lokalforeningen, Politiskolen
Uforpligtende forespørgsel på Frank Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Frank Jensen
Frank Jensen

4.75 ud af 5 stjerner

"Meget spændende indhold."

Jan Wiggers Pedersen - Lokalforeningen, Politiskolen Se alle referencer

Foredragsemner med Frank Jensen