Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Skolelærer og sprogofficer med arabisk som speciale, der formår at kombinere de to verdener

Christian Aziz Foredrag

Christian Aziz

Forfatter, foredragsholder og sprogofficer - Foredrag om blandt andet mødet mellem den arabiske og danske kultur.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Skarpt leveret af en velforberedt foredragsholder, der er inde i stoffet. Meget informativt og brugbart i vores daglige arbejde."

Peter Lollesgaard - Søndermarkskolen Se alle referencer

Et foredrag med Christian Aziz giver dig:

 • Christian Aziz’ unikke oplevelser og militære erfaringer, som skildres i levende beretninger
 • Veleksekverede foredrag, der gang på gang tryllebinder modtagerne
 • Tankevækkende og aktuelle pointer om vores samtid
Uforpligtende forespørgsel på Christian Aziz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Christian Aziz er uddannet folkeskolelærer og sprogofficer med arabisk som speciale. Han arbejder med integration af børn og unge, og dels som foredragsholder på skoler, hos kommuner, foreninger og virksomheder. Grundet sine mange faglige erfaringer er Christian stærk på kulturelle forskelle og udfordringer i mødet mellem den arabiske og danske kultur.

Igennem sit civile arbejde har Christian Aziz arbejdet for Røde Kors, og Gladsaxe Kommune siden 2009, med integration og med børn, unge og voksne af anden etnisk herkomst end dansk. Han har krydset Suezkanalen og rundet Afrikas Horn for både Mærsk og Søværnet flere gange, og var med på Søværnets første togt for at bekæmpe pirateri i 2008 som aktivt medlem af Frømændenes Boardinghold og som kulturel vejleder for skibets chef og stabsadmiralen.

Et foredrag med Christian Aziz giver dig:

 • Christian Aziz’ unikke oplevelser og militære erfaringer, som skildres i levende beretninger
 • Veleksekverede foredrag, der gang på gang tryllebinder modtagerne
 • Tankevækkende og aktuelle pointer om vores samtid

Sideløbende med sit civile arbejde har Christian Aziz holdt sine militære færdigheder ved lige som reserveofficer og ikke mindst som en yndet foredragsholder, når danske soldater – fra konstabler til højtstående officerer – skal uddannes til at agere hensigtsmæssigt i arabiske og østafrikanske lande. Ligesom Politiet, Røde Kors Asylafdeling samt diverse skoler og kommuner også har nydt godt af hans undervisning i, hvordan man hensigtsmæssigt anvender kulturel viden i praksis, når man arbejder med udlændinge her i landet.

I 2016 debuterede Christian Aziz som skønlitterær forfatter med romanen ”En fremmed krydser dit spor”. En spændende og medrivende fortælling bygget op omkring pirateriet ud for Afrikas Horn, hvor han inddrager sine egne erfaringer.

Christian Aziz bidrager jævnligt med klummer og debatindlæg til Politiken, bl.a. med indlæggene: Sprogofficer: Hvad siger Trumps favoritbøger om ham? og Tablets er som cigaretter: Vores børn er viljeløse, asociale slaver af deres iPads ligesom han skriver fast for online kultursitet Heartbeats.

Se foredrag med Christian Aziz
Christian Aziz foredrag

Det analoge menneske i den digitale verden

I dette tankevækkende og højst aktuelle foredrag forsøger Christian Aziz at give et svar på, hvad det vil sige at være et analogt menneske i den digitale verden, som vi alle lever i i dag. Han kommer blandt andet med kvalificerede bud på, hvad det betyder for en relation mellem to mennesker, at der ligger en mobiltelefon på bordet mellem dem? Hvordan husker man egentlig bedst den tekst, man netop har læst, når det er analogt eller digitalt? Hvilke områder inden for digital dannelse er væsentlig for både børn og voksne, og hvordan påvirker “digital støj” vores hukommelse og evne til at lære?

Bliv meget klogere på digitaliseringens fordele og ulemper for det analoge menneske i dette foredrag.

Christian Aziz foredrag

Når en flygtning krydser dit spor

Gennem fire år i Røde Kors har Christian Aziz undervist børn, unge og voksne lige fra Marokko i vest til Afghanistan i øst, når de møder det danske samfund for første gang som nytilkomne. Derudover har han været udsendt som sprogofficer i Forsvaret og civilt for Røde Kors på Afrikas Horn, i store dele af Mellemøsten og Afghanistan.

Det har givet Christian Aziz en unik forståelse for, hvilke nationale, regionale og kulturelle karakteristiska, der er essentielle at kende til, for at komme til at lykkes i integrationsmødet. Upåagtet hvilken profession du har, er du godt rustet til at forstå, hvorfor mennesker fra andre dele af verden agerer som de gør, når du har overværet dette foredrag.

Hvad er en dansk autoritet? Hvorfor vil iranere ikke sammenlignes med arabere? Hvad betyder somalieres klanforhold for deres forståelse af omverdenen. I hvilket land er det en yndet børneleg at ”slå æg”?

Få svar på disse spørgsmål og mange flere i dette aktuelle foredrag.

Foredraget veksler mellem relevante historiske nedslag og morsomme og sigende episoder fra Christians eget arbejdsliv; fra Allerød til Afghanistan og fra Djursland til Djibouti.

Christian Aziz foredrag

Ordstyrer og moderator

 • Foruden sit virke som foredragsholder er Christian Aziz også en rutineret ordstyrer og moderator. En rolle han ofte har påtaget sig fx hos Røde Kors og særligt ved eksterne undervisere/udenlandske gæster m.m.
 • Derudover har Christian Aziz erfaring med “militære moderator-jobs” som forbindelsesofficer ved internationale delegationers besøg i Danmark og i kraft af sine udsendelser.
 • Christians punktlighed og officersbaggrund fra Forsvaret, samt hans læreroverblik gør ham til en oplagt ordstyrer eller moderator ved ethvert event.

Referencer

Christian Aziz holdt et fint foredrag i LOF Haslev. Han var veloplagt, velformulerende og meget vidende. Han havde særdeles god kontakt til deltagerne. Han kan som foredragsholder varmt anbefales.

Jens

LOF Haslev

Fremragende og veldisponeret.

Casper Just

Søværnet

Christian er en dygtig formidler hvis indsigt i verdens brændpunkter, vi har nydt godt af i Røde Kors Asylafdeling via hans foredrag på vores landskonferencer.

Ivan Doulgerof, Chefpsykolog

Røde Kors Asylafdeling

Foredraget blev leveret med meget stor indlevelse, det detaljeorienteret på en utroligt spændende måde og Christian viste, at han med sin fortælle teknik kunne tryllebinde hele salen. Jeg ville nyde endnu et oplæg af Christian.

Kenni Hyldahl

Skovvejens Skole

Kære Christian. Dit foredrag var interessant og brugbart på den måde, at det har sat mange refleksioner i gang hos os alle. Vi vil bruge disse refleksioner og deraf følgende debatter til at kvalificere vores pædagogiske praksis. Det var interessant at høre om de væsentlige forskelle i de forskellige regioner, og så er det altid rart at blive klogere! Din ”facon”/måden at fremlægge på og brugen af billeder og filmstumpen virkede fint. Der var MANGE, som var meget glade for dit input og INGEN, der udtrykte utilfredshed.

Peter Lollesgaard

Frederiksberg Kommune

Alle deltagere var utrolig glade for foredraget, som var levende med mange personlige oplevelser. Et af de bedste, vi har haft!!!

Ulla Busck

Pensionistforening BikubenVeteranerne

Christian Aziz er en spændende og levende formidler, der øser af egne og andres erfaringer og viden til gavn for integrationsarbejdet i Danmark.

Noomi Mortensen

Foreningen Tosprogene børn og unges vilkår

Skarpt leveret af en velforberedt foredragsholder, der er inde i stoffet. Meget informativt og brugbart i vores daglige arbejde.

Peter Lollesgaard

Søndermarkskolen

Det er så fint at Christian tog kontakt til os for at få foredraget tilpasset vores behov.

Majbritt Larsen

Erritsø Fællesskole

Som arrangør var vi meget tilfredse med at have valgt Christian Aziz til at indføre os i de mange forskellige befolkningsgrupper, som han fortalte om med stor overbevisning og humor. Han har et stort indblik i de mange forskellige kulturer. Jeg og alle jeg snakkede med gik fra foredraget med en fornemmelse af at være klædt bedre på til det næste møde med ”en fremmed”.

Robin Ali Ahrenkiel El-Tanany

Roskilde Integrationsafdeling

Tak for et virkelig godt oplæg. Det var på én gang inspirerende, oplysende og underholdende.

Line Sophia Thelle Krarup

Dansk Flygtningehjælp

Det gik rigtig godt ... fin dialog med deltagerne og super interessant foredrag.

Allan Werk

Grakom

Det var et rigtig godt og lærerigt foredrag.

Kirsten Ærø

Næstved Folkeuniversitet

Christian Aziz er en fremragende fortæller og forstår at fastholde hver eneste af de tilstedeværende både på universitetsniveau og alligevel forståeligt for alle tilstedeværende. Han giver også plads til at stille spørgsmål og komme med eget bidrag.

Marianne Olsen

Næstved Folkeuniversitet

Danskere set med fremmedes øjne; fire forestillinger om danskere

Danmark. Danskere. Dansk. Vores nationalitet er – ikke mindst i takt med Dansk Folkepartis fremmarch – blevet politiseret. Vi lader sjældent fremmede komme til orde og ytre sig om Danmark og danskheden. Måske fordi vi ikke anerkender, at andre end os selv kan have indsigt heri. Måske fordi vi ikke ville bryde os om at høre, hvad de ville have at sige.

I mit arbejdsliv har jeg sejlet jorden rundt for Maersk. Bekæmpet pirateri ud for Afrikas Horn for Søværnet og taget imod over tusinde asylansøgere som skoleleder i Røde Kors. Dannebrog har vajet over mig alle tre steder, og det er jeg stolt af. Det har også givet mig en unik indsigt i, hvordan udlændinge anskuer Danmark og danskere – både ude i den store verden og ikke mindst hjemme i vores egen lille andedam. For når man har et efternavn som mit og har lært sig arabisk som sprogofficer, ja så kan man pludselig flyve under radaren og gå for ikke at være dansker, hvilket ofte har bragt interessante oplevelser med sig. Når jeg holder foredrag om andre kulturer eller integration, er der typisk fokus på andre nationaliteter. Jeg vil i det følgende forsøge at holde spejlet op foran os selv til en forandring og præsentere fire forestillinger om danskere. Da man jo selvfølgelig ikke kan skære en hel befolkningsgruppe over én kam, vil du måske ikke kunne nikke genkendende til det hele. Men det er min påstand, at rigtig mange vil.

Danskere taler ikke med mennesker, de ikke kender – i det offentlige rum

Rigtig mange arabere, afrikanere og amerikanere har alle ladet mig forstå, at vi danskere er nogle af de mest lukkede mennesker og enormt svære at komme i kontakt med – i det offentlige rum. Ingen taler sammen i toget, i køen i supermarkedet eller hos frisøren. Small talk som fænomen mellem fremmede eksisterer i rigtig mange andre kulturer, men lader til at være forstummet herhjemme. Hvornår har du sidst selv talt med personen foran dig i køen i Netto eller sat dig ned ved siden af en fremmed på en bænk en smuk solskinsdag og spurgt, hvad der har bragt vedkommende hid?

Kvinde i bus

Alligevel er danskere enormt tillidsfulde – overfor hinanden
Selvom vi ikke taler sammen, stoler vi på hinanden. Vi lader i hvert fald vores børn sove ude i barnevogne – også i det offentlige rum. Og vi sælger ting til hinanden via Den blå Avis, som i næsten alle andre lande ville kræve en uvildig tredjepart som mægler. Vi menige danskere har rigtig meget tillid – måske ikke til politikere og brugtvognsforhandlere, men til hinanden som medmennesker.

Danskere har ure – men ikke tid
Vi har altid travlt. Vi tager os ikke tid til de ting, der i mange andre kulturer er vigtige. Tid til at lave mad – og nyde den efterfølgende. Tid til at besøge familie og venner. Tid til at være sammen med vores børn, mens de er små. Tid til at gå i kirke – medmindre det er juleaften.

Signalforvirring vedrørende religion
Og apropos kirken… rigtig mange danskere definerer slet ikke sig selv som kristne og har ikke et personligt forhold til Gud. Det til trods for, at vores flag prydes af et kors, og man dårligt kan bugte sig gennem en bakkedal noget sted i landet, uden at støde ind i en kirke. Det er der rigtig mange udlændinge, der har svært ved at forstå.

Det var fire påstande om det at være dansk. Jeg kunne komme med mange flere. Måske slog jeg hovedet på sømmet i forhold til, hvordan du ser på danskere. Måske tænker du: Han ved da ikke, hvad han taler om. Sådan er jeg/vi/de da overhovedet ikke.

Og det er netop det, der er det smukke ved danskere – og alle andre folkeslag for den sags skyld. Du kan generalisere, og det gør næsten alle. Men du kan ikke generalisere alle, og det gør næsten ingen. Heldigvis.

Se foredrag med Christian Aziz
Uforpligtende forespørgsel på Christian Aziz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Christian Aziz
Christian Aziz

5 ud af 5 stjerner

"Skarpt leveret af en velforberedt foredragsholder, der er inde i stoffet. Meget informativt og brugbart i vores daglige arbejde."

Peter Lollesgaard - Søndermarkskolen Se alle referencer

Foredragsemner med Christian Aziz