Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.
Forfatter, foredragsholder og sprogofficer - Foredrag om blandt andet mødet mellem den arabiske og danske kultur.
Forespørg nemt på pris og dato5 ud af 5 stjerner
"Skarpt leveret af en velforberedt foredragsholder, der er inde i stoffet. Meget informativt og brugbart i vores daglige arbejde."
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Christian
Foredrag
Referencer
Artikler
Christian Aziz er uddannet folkeskolelærer og sprogofficer med arabisk som speciale og formår derfor at kombinere sin viden og erfaringer fra de to verdener – dels i sit arbejde med integration af børn og unge og dels som foredragsholder på skoler, hos kommuner, foreninger og virksomheder. Grundet sine mange faglige erfaringer er Christian stærk på kulturelle forskelle og udfordringer i mødet mellem den arabiske og danske kultur.
Igennem sit civile arbejde har Christian Aziz arbejdet for Røde Kors, og Gladsaxe Kommune siden 2009, med integration og med børn, unge og voksne af anden etnisk herkomst end dansk. Han har krydset Suezkanalen og rundet Afrikas Horn for både Mærsk og Søværnet flere gange, og var med på Søværnets første togt for at bekæmpe pirateri i 2008 som aktivt medlem af Frømændenes Boardinghold og som kulturel vejleder for skibets chef og stabsadmiralen.
Sideløbende med sit civile arbejde har Christian Aziz holdt sine militære færdigheder ved lige som reserveofficer og ikke mindst som en yndet foredragsholder, når danske soldater – fra konstabler til højtstående officerer – skal uddannes til at agere hensigtsmæssigt i arabiske og østafrikanske lande. Ligesom Politiet, Røde Kors Asylafdeling samt diverse skoler og kommuner også har nydt godt af hans undervisning i, hvordan man hensigtsmæssigt anvender kulturel viden i praksis, når man arbejder med udlændinge her i landet.
I 2016 debuterede Christian Aziz som skønlitterær forfatter med romanen ”En fremmed krydser dit spor”. En spændende og medrivende fortælling bygget op omkring pirateriet ud for Afrikas Horn, hvor han inddrager sine egne erfaringer.
Christian Aziz bidrager jævnligt med klummer og debatindlæg til Politiken, bl.a. med indlæggene: Sprogofficer: Hvad siger Trumps favoritbøger om ham? og Tablets er som cigaretter: Vores børn er viljeløse, asociale slaver af deres iPads ligesom han skriver fast for online kultursitet Heartbeats.
Se foredrag med Christian AzizChristian Aziz foredrag
Christian Aziz foredrag
Christian Aziz foredrag
Christian Aziz holdt et fint foredrag i LOF Haslev. Han var veloplagt, velformulerende og meget vidende. Han havde særdeles god kontakt til deltagerne. Han kan som foredragsholder varmt anbefales.
Jens
Fremragende og veldisponeret.
Casper Just
Christian er en dygtig formidler hvis indsigt i verdens brændpunkter, vi har nydt godt af i Røde Kors Asylafdeling via hans foredrag på vores landskonferencer.
Ivan Doulgerof, Chefpsykolog
Foredraget blev leveret med meget stor indlevelse, det detaljeorienteret på en utroligt spændende måde og Christian viste, at han med sin fortælle teknik kunne tryllebinde hele salen. Jeg ville nyde endnu et oplæg af Christian.
Kenni Hyldahl
Kære Christian. Dit foredrag var interessant og brugbart på den måde, at det har sat mange refleksioner i gang hos os alle. Vi vil bruge disse refleksioner og deraf følgende debatter til at kvalificere vores pædagogiske praksis. Det var interessant at høre om de væsentlige forskelle i de forskellige regioner, og så er det altid rart at blive klogere! Din ”facon”/måden at fremlægge på og brugen af billeder og filmstumpen virkede fint. Der var MANGE, som var meget glade for dit input og INGEN, der udtrykte utilfredshed.
Peter Lollesgaard
Alle deltagere var utrolig glade for foredraget, som var levende med mange personlige oplevelser. Et af de bedste, vi har haft!!!
Ulla Busck
Christian Aziz er en spændende og levende formidler, der øser af egne og andres erfaringer og viden til gavn for integrationsarbejdet i Danmark.
Noomi Mortensen
Skarpt leveret af en velforberedt foredragsholder, der er inde i stoffet. Meget informativt og brugbart i vores daglige arbejde.
Peter Lollesgaard
Det er så fint at Christian tog kontakt til os for at få foredraget tilpasset vores behov.
Majbritt Larsen
Som arrangør var vi meget tilfredse med at have valgt Christian Aziz til at indføre os i de mange forskellige befolkningsgrupper, som han fortalte om med stor overbevisning og humor. Han har et stort indblik i de mange forskellige kulturer. Jeg og alle jeg snakkede med gik fra foredraget med en fornemmelse af at være klædt bedre på til det næste møde med ”en fremmed”.
Robin Ali Ahrenkiel El-Tanany
Tak for et virkelig godt oplæg. Det var på én gang inspirerende, oplysende og underholdende.
Line Sophia Thelle Krarup
Det gik rigtig godt ... fin dialog med deltagerne og super interessant foredrag.
Allan Werk
Det var et rigtig godt og lærerigt foredrag.
Kirsten Ærø
Christian Aziz er en fremragende fortæller og forstår at fastholde hver eneste af de tilstedeværende både på universitetsniveau og alligevel forståeligt for alle tilstedeværende. Han giver også plads til at stille spørgsmål og komme med eget bidrag.
Marianne Olsen
Danmark. Danskere. Dansk. Vores nationalitet er – ikke mindst i takt med Dansk Folkepartis fremmarch – blevet politiseret. Vi lader sjældent fremmede komme til orde og ytre sig om Danmark og danskheden. Måske fordi vi ikke anerkender, at andre end os selv kan have indsigt heri. Måske fordi vi ikke ville bryde os om at høre, hvad de ville have at sige.
I mit arbejdsliv har jeg sejlet jorden rundt for Maersk. Bekæmpet pirateri ud for Afrikas Horn for Søværnet og taget imod over tusinde asylansøgere som skoleleder i Røde Kors. Dannebrog har vajet over mig alle tre steder, og det er jeg stolt af. Det har også givet mig en unik indsigt i, hvordan udlændinge anskuer Danmark og danskere – både ude i den store verden og ikke mindst hjemme i vores egen lille andedam. For når man har et efternavn som mit og har lært sig arabisk som sprogofficer, ja så kan man pludselig flyve under radaren og gå for ikke at være dansker, hvilket ofte har bragt interessante oplevelser med sig. Når jeg holder foredrag om andre kulturer eller integration, er der typisk fokus på andre nationaliteter. Jeg vil i det følgende forsøge at holde spejlet op foran os selv til en forandring og præsentere fire forestillinger om danskere. Da man jo selvfølgelig ikke kan skære en hel befolkningsgruppe over én kam, vil du måske ikke kunne nikke genkendende til det hele. Men det er min påstand, at rigtig mange vil.
Danskere taler ikke med mennesker, de ikke kender – i det offentlige rum
Rigtig mange arabere, afrikanere og amerikanere har alle ladet mig forstå, at vi danskere er nogle af de mest lukkede mennesker og enormt svære at komme i kontakt med – i det offentlige rum. Ingen taler sammen i toget, i køen i supermarkedet eller hos frisøren. Small talk som fænomen mellem fremmede eksisterer i rigtig mange andre kulturer, men lader til at være forstummet herhjemme. Hvornår har du sidst selv talt med personen foran dig i køen i Netto eller sat dig ned ved siden af en fremmed på en bænk en smuk solskinsdag og spurgt, hvad der har bragt vedkommende hid?
Alligevel er danskere enormt tillidsfulde – overfor hinanden
Selvom vi ikke taler sammen, stoler vi på hinanden. Vi lader i hvert fald vores børn sove ude i barnevogne – også i det offentlige rum. Og vi sælger ting til hinanden via Den blå Avis, som i næsten alle andre lande ville kræve en uvildig tredjepart som mægler. Vi menige danskere har rigtig meget tillid – måske ikke til politikere og brugtvognsforhandlere, men til hinanden som medmennesker.
Danskere har ure – men ikke tid
Vi har altid travlt. Vi tager os ikke tid til de ting, der i mange andre kulturer er vigtige. Tid til at lave mad – og nyde den efterfølgende. Tid til at besøge familie og venner. Tid til at være sammen med vores børn, mens de er små. Tid til at gå i kirke – medmindre det er juleaften.
Signalforvirring vedrørende religion
Og apropos kirken… rigtig mange danskere definerer slet ikke sig selv som kristne og har ikke et personligt forhold til Gud. Det til trods for, at vores flag prydes af et kors, og man dårligt kan bugte sig gennem en bakkedal noget sted i landet, uden at støde ind i en kirke. Det er der rigtig mange udlændinge, der har svært ved at forstå.
Det var fire påstande om det at være dansk. Jeg kunne komme med mange flere. Måske slog jeg hovedet på sømmet i forhold til, hvordan du ser på danskere. Måske tænker du: Han ved da ikke, hvad han taler om. Sådan er jeg/vi/de da overhovedet ikke.
Og det er netop det, der er det smukke ved danskere – og alle andre folkeslag for den sags skyld. Du kan generalisere, og det gør næsten alle. Men du kan ikke generalisere alle, og det gør næsten ingen. Heldigvis.
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.