Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Universets mysterier

Universets mysterier

Tilbage til blog

14. juli 2020

Film, serier og bøger – universets mysterier er et populært emne både i fiktion og seriøse debatter, alt imens virkelighedens videnskabsmænd prøver at finde hoved og hale i et konstant voksende univers.

Vi avancerer teknologisk sideløbende med, at vi gør nye opdagelser. I 2019 tog videnskabsmænd for eksempel det første billede af et sort hul via radioteleskopnettet, EHT. Virksomheden SpaceX prøver at skubbe grænserne for rumfartsteknologi med Elon Musk i spidsen; den excentriske ingeniør, der drømmer om at sikre menneskets overlevelse ved at sende os til andre planeter med sine opfindelser mhp. beboelse.

Fantasien møder virkeligheden i disse foredrag, hvor foredragsholderne fortæller om udforskning af rummet, beboelse af andre planeter og forvirrende naturlove.

Holger Bech Nielsen
Som en af de mest kendte videnskabsmænd i landet og internationalt anerkendt fysiker, er Holger Bech Nielsen en af Danmarks stærkeste autoriteter, når det skal handle om universets naturlove. Han er professor ved Niels Bohr Instituttet og byder på foredrag om universets historie, universets skabelse, hvor vi kommer fra, hvor vi er på vej hen, hvad verden består af samt nogle mere ekstreme teorier og et bud på en formel, der påviser Guds eksistens.

Man kan fornemme Holgers lidenskab for emnet, hans humor hans og unikke personlighed i foredraget, Jagten på de grundlæggende naturlove, som giver et bredt overblik over, hvad vi ved om vores univers, og altså præsenteret af en af landets mest velkendte videnskabsmænd nogensinde.

Majken Brahe Ellegaard Christensen
Majken B.E. Christensen er astrofysiker og ejer af konsulentfirmaet Astronomicca. Hun er videnskabsskribent og er flere gange blevet brugt som ekspert i de dansker medier i forbindelse med astronomibegivenheder. Majken holder årligt en række foredrag om populærvidenskab og formidling for både virksomheder og organisationer, ligesom hun bidrager med artikler, blogs og bliver brugt som ekspert i medierne.

I foredraget Hvornår flytter vi til Mars? fortæller Majken, hvor tæt vi er på at kunne bebo vores naboplanet, og hvad der vil motivere os til at flytte fra vores hjemplanet. Hvordan vi kommer til Mars er et godt spørgsmål – men hvordan vi bliver boende derovre permanent er en helt anden størrelse, som Majken også takler i sit foredrag.

Christina Toldbo
Christina Toldbo er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet i København og har arbejdet for den Europæiske Rumfartsorganisation ESA. I dag er hun projektleder for Dansk Selskab for Rumfartsforskning, hvor hun arbejder med formidling af rumfart og videnskab. Christina Toldbo har gennem sit arbejde hos ESA og sin uddannelse til astrofysiker mødt astronauter, nobelprisvindere og besøgt nogle af verdens mest interessante videnskabelige stationer, som er lukket land for den almene befolkning.

Christina deler sin indsigt i menneskelig udforskning af rummet og klargør, hvad der er fup og fakta, når det drejer sig om emnet. I foredraget Menneskelig udforskning af rummet: fakta og fiktion fortæller Christina også om NASA’s og ESA’s konkrete planer for udforskning af rummet samt om hvad der kan lade sig gøre med vores nuværende teknologi.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.