Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Bliv klogere på reproduktion og hormonforstyrrende stoffer

Foredragsholder Tina Kold Jensen

Tina Kold Jensen

Cand. med, professor, forsker og journalist. Levende foredrag, som gør tung forskning letforståelig.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Tina Kold Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
 

Foredragsholder Tina Kold Jensen er læge og anerkendt international forsker i reproduktion. Hun har modtaget flere priser for sin forskning og undervisning og blev i 2018 slået til Ridder af Dannebrog. I sine foredrag formidler hun forskning i øjenhøjde på en let og humoristisk måde.

 

Et Tina Kold Jensen foredrag giver dig:

 • Tina Kold Jensen er en af Danmarks førende eksperter på fertillitet og hormonforstyrrelser
 • Foredragene egner sig både til fagpersonale, studerende og den helt almindelige dansker
 • Tina formår at formidle sine forskningsresultater på en spændende, sjov og letforståelig måde

Tina Kold Jesen brænder for sit fag. Hun er i sandhed en ekspert på sit område. Gennem 25 år og mere end 200 videnskabelige artikler, er hun blevet internationalt anerkendt for sine forskningsresultater inden for bl.a. reproduktion, fertilitet, hormonforstyrrende stoffer og børns udvikling. Tina brænder for at forebygge frem for at behandle, og i sine foredrag sætter hun spørgsmålstegn til hvordan blandt andet hormonforstyrrende stoffer påvirker vores egen og vores børns udvikling og fremtid.

Tina er er professor ved SDU og Odense Universitetshospital og konsulent ved Rigshospitalet. Hun holder foredrag for kollegaer ved internationale konferencer, for studerende, for forældre, faggrupper og for den helt almindelige dansker, der interesserer sig for fertilitet, hormonforstyrrelser og befolkningssammensætningen i dag og i fremtiden.

Når du booker et foredrag med Tina Lund Jensen, får du et oplæg, som er baseret på tung forskning men formidlet med en lethed og humor. Dette gør foredraget tilgængeligt og letforståeligt for alle. Tina er nysgerrig, nærværende og stærkt engageret. Hun er historiefortæller og formidler såvel alvor som sjove historier i øjenhøjde.

Med sine lærerige og fængslende foredrag sætter Tina Kold Jensen fokus på de sundhedsmæssige og reproduktive konsekvenser af hormonforstyrrende stoffer. Hun giver sit bud på, hvordan vi alle kan tage vores forholdsregler for at opnå en sundere hverdag.

Tina holder desuden både foredrag på dansk og engelsk.

Se foredrag med Tina Kold Jensen
Tina Kold Jensen foredrag:

Har vi danskere en fremtid? - vi opfører os som om, at vi er den sidste generation på jorden

 • Danmark og danskerne fylder mindre og mindre i det samlede verdensbillede. Den danske befolkning udgør i dag cirka 0,075% af verdens samlede befolkning. Procentandelen af danskere bliver mindre og mindre i takt med at der hver dag fødes 170.000 babyer verden over – heriblandt kun lidt over 150 om dagen i Danmark.
 • Danskerne får aktuelt 1,7 barn pr. par, men vi skal op og have over 2,1 barn pr. par, hvis vi bare skal fastholde vores nuværende befolkningstal. På den ende side kan vi se dette som et problem – på den anden side kan vi skilte med, at vi som befolkning viser vejen til at kontrollere den befolkningstilvækst, som flere steder i verden potentielt løber løbsk.
 • Den primære årsag til at etniske danskere i dag får færre børn er ikke manglende lyst – det er vores manglende evne til reproduktion, hvorfor 1 ud af 5 par oplever problemer med barnløshed. Danske mænd har verdensrekord i dårlig sædkvalitet og hos mange mænd skyldes dette hormonforstyrrende stoffer, som vi allerede var påvirket med fra fødslen. Vi arver den dårlig sædkvalitet fra vores forældre – uden at nogen er klar over dette. At leve sundt og kvitte smøgerne kan hjælpe, men de helt store syndere er alt det vi løbende får i kroppen, som vi ikke kan undgå, fordi vi lever som om vi var den sidste generation på jorden. Vi kan måle hormonforstyrrende stoffer i blodet eller urinen på næsten alle danskere.
 • Stofferne findes overalt i vores dagligdag i f.eks. fødevareindpakning, drikkedunke, plastic, teflon, makeup, møbelstoffer, tandfyldninger, tandpasta, tabletkapsler, vinylgulve, flyverdragter, løbetøj, creme, pizzabakker, mikrobølgepopkorn, elektronik og som sprøjterester i vores frugt og grønt. Duften af ny bil kan være attraktiv – men faktum er, at det er ftalater på spray. På samme måde er vores sofaer coatede med ftalat – og ja, det redder sofaen men ødelægger mennesket.
Tina Kold Jensen foredrag:

Hormonforstyrrende stoffer – tag dine forholdsregler

 • Flere og flere par har problemer med at få børn – og danske mænd har verdensrekord i dårlig sædkvalitet. Forekomsten af bl.a. fedme, sukkersyge og en række allergier er eksploderet – og det samme er produktionen af hormonforstyrrende stoffer. Stofferne findes overalt i vores dagligdag i f.eks. fødevareindpakning, drikkedunke, plastic, teflon, makeup, møbelstoffer, tandfyldninger, tandpasta, tabletkapsler, vinylgulve, flyverdragter, creme, pizzabakker, mikrobølgepopkorn, elektronik og som sprøjterester i vores frugt og grønt.
 • Vi kan måle hormonforstyrrende stoffer i blodet eller urinen på næsten alle danskere. Men hvordan påvirker disse stoffer os og vores børn, og kan stofferne være med til at forklare stigningen i de lidelser vi ser i dag? Hvad kan vi som forbrugere eller myndighed gør for at tage de nødvendige forholdsregler i hverdagen.
 • Det giver Tina sit bud på i et tankevækkende foredrag. Vi kan ikke fravælge at indånde f.eks. ftalater – men, som forbrugere kan vi tage nogle klare forholdsregler, så den negative påvirkning bliver på os selv og vores børn bliver reduceret.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Tina Kold Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Tina Kold Jensen