Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Kom med ind i Sofie Jamas forfatterunivers

Sofie Jama

Sofie Jama

Prisvindende forfatter. Få et spændende indblik i Sofies Jamas forfatterskab.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Sofie Jama

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

I 2019 debuterede Sofie Jama med det skønlitterære og prisvindende værk ”Et andet menneske, et andet liv”, som vakte stor opsigt hos befolkningen og i medierne. Året efter, nemlig i foråret 2020, fulgte hendes næste roman, ”Den nordiske mands hævn”. I sine foredrag fortæller Sofie om sit forfatterskab og holder foredrag med udgangspunkt i sine bøger og de temaer de behandler..

Et foredrag med Sofie Jama giver dig:

  • Indsigt i de temaer Sofie Jamas romaner belyser – om flygtningeerfaringer, islam og mødet med en ny kultur, eller køn og kønskrig
  • Et unikt indblik i Sofie Jamas arbejde med tilblivelsen af hendes værker
  • Et ærligt og levende foredrag, der er fortalt i øjenhøjde med publikum.

Sofie er født i Somalia i 1982 og levede et simpelt liv med sine forældre, men hende og hendes familie måtte flygte fra en borgerkrig i 1990’erne. Derfor kom Sofie til Danmark som 14-15-årig.  Siden da har hun taget en uddannelse i kulturformidling og arabisk på Aarhus Universitet og fået job som oversætter for de danske myndigheder. I 2019 fik hun desuden Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris for sin debutroman.

Det liv, som Sofie har opbygget siden sin ankomst til Danmark, får medierne til at se en solstrålehistorie om integration – et mønsterbryder og en rollemodel. Men det er ikke dét, Sofie går efter. Hun ønsker derimod blot at fortælle sin historie og give et andet perspektiv på hele debatten om integration, hvor hun inddrager sine egne erfaringer med at være flygtning og mødet med en ny kultur. Læserne skal få øje på menneskets kompleksitet, og at mennesker ikke kan sættes i kasser på baggrund af overfladen. I Sofie Jamas seneste roman ”Den nordiske mands hævn” behandler hun temaer som køn, kønskrig og skjulte mandebevægelse.

Se foredrag med Sofie Jama
Sofie Jama foredrag

Forfatterforedrag: Et andet menneske, et andet liv

  • Sofie Jama debuterede i 2019 med romanen Et andet menneske, et andet liv. Fortællingen er en gribende og barsk historie om kvinden Baraka, der er fra Somalia, men måtte flygte fra borgerkrigens rædsler allerede som barn. Baraka kommer til Danmark, hvor hendes liv flettes sammen med den jødiske kvinde Rosa og den syriske flygtningedreng, Umar.
  • Glæd dig til at høre Sofie Jama fortælle om arbejdet med romanen, hvor hun desuden drager paralleller til sit eget liv og opvækst i Somalia.
Sofie Jama foredrag

Forfatterforedrag: Den nordiske mands hævn

  • Hør i dette foredrag Sofie Jama fortælle om tilblivelsen af romanen, og hvordan de to hovedpersoner, lægen Sara og kriminalefterforskeren Olav er blevet til, og hvordan deres historier er forbundne. Historien fører ind i lukkede verdener og afslører det, der normalt forbliver skjult.
  • Sofie Jama introducerer og uddyber romanens tematikker om køn, kønskrig og skjulte mandebevægelser i undergrunden.
  • I dette foredrag lukker Sofie Jama publikum ind i sit kreative forfatterunivers og fortæller om hendes arbejdsproces med tilblivelsen af romanen og sit forfatterskab generelt.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Sofie Jama

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Sofie Jama