Danmarks største udbyder af online foredrag

Skal man være kendt for at blive foredragsholder?

Skal man være kendt for at blive foredragsholder?

Tilbage til blog

12. maj 2020

Ja og nej. Det er ikke et krav, men det kan være en fordel. At være foredragsholder handler i høj grad om at brande sig selv og sin fortælling eller ekspertviden. Som i influencer-branchen kan det være en fordel, hvis man er kendt i den brede offentlighed i forvejen, derved har man måske allerede en række “følgere” eller et netværk på sine kanaler og på den personlige front. Det kan være nemmere at ringe til en helt ny kunde og præsentere sit foredrag, hvis man hedder Ellen Hillingsø, og samtidig kan man også stå stærkt hos et foredragsbureau, når man henvender sig. Men igen, det er ikke et krav og det er heller ikke altid en fordel. 

I Athenas råder vi over en god samling af det man kan kalde “kendte personligheder”, som først og fremmest er kendt for noget andet end at holde foredrag. Eksempelvis sådan en som Thure Lindhardt, men vi har også en række foredragsholdere, som ikke har været kendte i forvejen, men senere er blevet det i foredragsbranchen, netop som deres foredragskarriere har taget fart.

Vi ser også typisk, at når man ikke er kendt, så er der endnu større krav til selve historien, foredragshåndværket og viden om det område, man holder foredrag om. Så hvis du er en dygtig formidler, og du har styr på dit kerneprodukt (altså dit foredrag), så har du de første gode forudsætninger for at lykkes som foredragsholder og få booket din kalender med spændende kunder. 

Et foredragsbureau kan være vejen frem og en hjælpende ressource, da et foredragsbureau typisk har mange års erfaring i branchen, et stort netværk og nogle mulighed for at markedsføre dig til et større og mere relevant publikum end det, du måske lige selv har i begyndelsen, men ellers er vores bedste råd til den nye, lidt ukendte foredragsholder: kom afsted og ud på scenen, brug tiden efter afholdt foredrag til at snakke med tilhørerne, connect med dem på relevante sociale kanaler, og sørg for at få tilbagemeldinger og gode referencer på dit foredrag, som du kan bruge fremadrettet. 

Tøv endelig ikke, hvis du ikke lige er kendt politiker, skuespiller, sundhedsekspert eller tv-vært og gerne vil begynde at holde foredrag. Nogle af landets allerdygtigste og mest bookede foredragsholdere har ikke været kendte, inden de begyndte at holde foredrag, men har banket en foredragskarriere og et netværk op helt fra bunden med god energi og et solidt kerneprodukt.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.