Danmarks største udbyder af online foredrag

generic-cover2

Få et unikt indblik i de opsigtsvækkende romaner

Sara Omar

Sara Omar

Den anmelderroste forfatter bag romanerne Dødevaskeren og Skyggedanseren.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Sara Omar

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Sara Omar er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001. Hendes debutroman Dødevaskeren udkom i 2017 på JP/Politikens Forlag og solgte over 50.000 eksemplarer i løbet af den første måned og har siden ligget på samtlige bestsellerlister hos boghandlerne. Med sin efterfølgende roman Skyggedanseren (2020) har hun igen vundet stor succes. I 2020 vandt hun De Gyldne Laurbær, og i 2018 modtog hun Årets Victor for sit særlige mod. Derudover vandt hun Læsernes Bogpris 2018 og Artbeat Prisen for sit særlige talent.

Dødevaskeren har været genstand for stor debat i offentligheden og i medierne især på baggrund af dens kontroversielle indhold om kvindeundertrykkelse, incest, vold, æresforbrydelser, æresdrab og social kontrol i nogle muslimske kredse. Sara Omars mod til at tage bladet fra munden også givet anledning til stor opmærksomhed.

Allerede i en tidlig alder måtte Sara Omar og hendes familie flygte fra Kurdistan blandt andet på grund af krig. I begyndelsen boede de i en flygtningelejr i Iran og fortsatte deres flugt gennem Mellemøsten. Igen og igen mødte Sara det samme kvindesyn og kulturer, som var domineret af mænd. Kvinder og børn blev konsekvent undertrykt, misbrugt og udsat for vold.

Siden 2001 har Sara Omar skrevet digte og kritiske debatindlæg i mellemøstlige medier om emner som omskæring, incest, seksuelle overgreb, æresforbrydelser, æresdrab, social kontrol, kvindeundertrykkelse, rettigheder for homoseksuelle og børn og kvinder i patriarkalske samfund.

Sara Omar sidder desuden i Expert Advisory-panel for Arts & Globalization og er bestyrelsesmedlem ved flere danske og udenlandske kvindeorganisationer. Hun har førhen bidraget med digte til henholdsvis ORD PÅ FLUGT (2016) og det svenske KRITIKER i 2014.

Se foredrag med Sara Omar
Sara Omar foredrag

Forfatterforedrag om Skyggedanseren

 • Efter den anmelderroste roman Dødevaskeren er Sara Omar vendt tilbage med Skyggedanseren, som er en barsk og kompromisløs roman.
 • Skyggedanseren handler om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at slippe fra barndommens mørke og finde friheden i et andet liv nordpå.
 • Sara Omar fortæller på passioneret vis i interviewform om romanen og hendes baggrund for fortællingen. Der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.
Sara Omar foredrag

Forfatterforedrag om Dødevaskeren

 • Sara Omar fortæller i dette gribende foredrag om Dødevaskeren og baggrunden for romanen.
 • Den autentiske roman Dødevaskeren er en anmelderrost roman og er et stærkt kampskift mod ikke bare et lokalt, men globalt fænomen. Sara Omar tager fat i emner som undertrykkelse, vold, krænkelser og drab, som foregår i fattige og krigsramte områder i Mellemøsten, men også i subkulturer udenfor Mellemøsten.
 • Under foredraget er der mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.

  Referencer

  Uforpligtende forespørgsel på Sara Omar

  Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  Eller ring til os på

  Tlf: 35 11 21 31

  Foredragsemner med Sara Omar