Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Bliv klar til at dyrke dine styrker og håndtere dine svagheder

René Oehlenschlæger Foredrag

René Oehlenschlæger

Kemiker, Foredragsholder, Forfatter, Ledelses- og Styrketræner samt ILT-tilfører

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"René gav mig og mine medarbejdere et super godt foredrag, som har givet en stor inspiration, både i forhold til deres arbejde, men også rent privat. Vi fik alle en vitamininsprøjtning til at få løftet vores arbejdsglæde i enheden, til at blive endnu bedre."

Vivian Karlsen - DSB Se alle referencer

Derfor skal du booke et foredrag med René Oehlenschlæger:

 • René er ekspert i positiv psykologi og kan bidrage positivt til din personlige og professionelle udvikling
 • Du vil få stor værdi ud af at booke René Oehlenschlæger til et foredrag i din organisation
 • Hans foredrag er særdeles lærerige og motiverende
Uforpligtende forespørgsel på René Oehlenschlæger

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om René

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

René er utrolig jordnær og formidler viden, redskaber samt øvelser som er let forståelige og lige til at bruge i hverdagen. ALTID med masser af positiv ENERGI og baseret på videnskabeligt EVIDENS. Derfor kan det jo godt være ret så underholdende.

René Oehlenschlæger er en garvet foredragsholder som formidler nyeste viden inden for positiv psykologi til virksomheder og dets medarbejdere. Han står sikkert på den store scene og formår at gøre videnskaben brugbar for alle lyttere. Han er utrolig jordnær og formidler redskaber og øvelser som er let forståelige og kan bruges af alle mennesker.

Derfor skal du booke et foredrag med René Oehlenschlæger:

 • René er ekspert i positiv psykologi og kan bidrage positivt til din personlige og professionelle udvikling
 • Du vil få stor værdi ud af at booke René Oehlenschlæger til et foredrag i din organisation
 • Hans foredrag er særdeles lærerige og motiverende

René er uddannet i kemi og idræt fra Københavns universitet. Han har arbejdet 17 år i pharma- og biotekbranchen, hvor han også har haft stillingen som produktionschef i 6 år. Som produktionschef blev han tiltagende interesseret i medarbejdernes trivsel og performance og valgte derfor at indgå som partner i virksomheden O2 i 2011. O2 arbejder netop med at få medarbejdere og ledere til at bruge deres styrker og hermed få bedre trivsel, performance og engagement. 

Siden har han læst og studerer forsat positiv psykologi og lykkestudier i USA ved Tal Ben-Shahar som er verdenskendt inden for netop dette forskningsfelt.

På baggrund af sine mange års erfaring fra erhvervslivet som både organisk kemiker, ansat og leder kender René Oehlenschlæger også nogle af de problemer, som I møder på arbejdspladsen. Derfor har han en oprigtig fornemmelse af, hvad I som organisation har brug for at høre. 

I 2018 udgav René Oehlenschlæger i samarbejde med journalisten Mikael Kamber bogen “Stærkere”, der motiverer læseren til at fokusere på sine styrker, fremfor sine svagheder. Sammen har de skrevet en bog som på bedste vis formår at formidle viden og erfaring i et let forståeligt sprog.

René holder 4 forskellige foredrag og temadage:

 • Kom i godt humør, med vilje! 
 • Glæden ved ledelse  
 • Dyrk dine styrker, mest!
 • Værdifulde arbejdsfællesskaber starter hos dig selv

René Oehlenschlæger har motiveret talrige virksomheder siden 2011 ved foredrag og temadage. Skal I være de næste til at blive klogere på jer selv og jeres kollegaer? 

Det bliver med garanti ikke kedeligt!

René Oehlenschlæger holder foredrag, workshops og temadage, der bygger især på positiv psykologi. Det er din mulighed for at skabe det helt rigtige mentale miljø for dig selv, for dine kollegaer eller dine medarbejdere. Det vil resultere i øget kvalitet, effektivitet og arbejds- og livsglæde og stærkere ledelse.

Se foredrag med René Oehlenschlæger
René Oehlenschlæger foredrag

Kom i godt humør, med vilje!

I dette foredrag viser René Oehlenschlæger dig, hvordan du bliver herre over dit eget humør, så du lettere navigerer det i den rigtige retning. Virksomheden og omgivelserne kan sætte nok så gode rammer for, at du trives mentalt, men hvis ikke DIN vilje ikke er der, så bliver det en benhård opgave.

René Oehlenschlæger giver dig redskaberne til at skabe både overskud, arbejdsglæde og trivsel – helt på egen hånd. Værktøjerne er hentet fra Renés brede viden inden for den positive psykologi, hvilket kan lyde teoretisk tungt. Men frygt ikke, René sørger for at videreformidle i et sprog, så alle kan følge med og øge deres arbejdsglæde, energi og overskud både i hverdagen og på jobbet.

Foredraget bygger også på ”Learning by doing”. Som publikum skal du derfor ikke kun forvente at lytte passivt og suge alle redskaberne til dig. René sætter dig også i gang, så værktøjerne sidder på rygraden og ikke kun på nethinden. Han igangsætter nogle øvelser, så du og dine kollegaer mærker arbejdsglæden allerede i foredraget. I er garanteret en masse grin og øvelser, som I får lyst til at tage med i det videre arbejdsliv. 

Alle værktøjer og inspirationen stammer fra videnskaben om positiv psykologi. Videnskaben der handler om, hvordan mennesker trives bedst, og hvordan mennesker kan præstere optimalt.  

Hvis I vil bevare jeres dårlige humør, skal I ikke booke dette foredrag.

René Oehlenschlæger foredrag

Glæden ved ledelse

I dette foredrag tager René Oehlenschlæger fat på det helt grundlæggende for at kunne være en god og succesfuld leder. Og nej det er ikke endnu en høj teoretisk, slavisk og inspirerende gennemgang af situationsbaseret ledelse, anerkendende ledelse, tillidsbaseret ledelse, demokratisk ledelse, møgbeskidt ledelse, agil ledelse eller X-ledelse som alle har deres værdi. Dette foredrag med René Oehlenschlæger handler om det helt essentielle for at kunne LEDE godt og succesfuldt nemlig: GLÆDEN ved ledelse. For uden glæden og strategier for at finde, fremkalde og fastholde glæden betyder dit ledelsesfundament og dine erfaringer meget lidt. Du kommer derfor over tid højst sandsynligt til at fejle! 

I foredraget kommer til du til møde de to ledelseskolleger ”Trætte Tue” og ”Energiske Ellen” som begge har samme forudsætninger, men opleves af deres medarbejdere som vitalt forskellige. Via disse kommer René rundt om: Hvorfor at glæden ved ledelse er vigtig? Hvad gør du allerede hver dag som løfter dig? Hvad kunne du gøre mere af? Således at du nu og i fremtiden har energi og overskud til at dyrke og udvikle dig som leder. 

René deler ligeledes de 5 særlige energikilder for at kunne dyrke og finde glæden ved ledelse.  Alt er som altid med René baseret på viden og solid evidens og naturligvis får I øvelser som er enkelte og lige til at bruge i en travl og til tider hektisk hverdag. 

Advarsel! Hvis du gør som plejer, får du det som du plejer. Derfor anbefaler René at du på baggrund af viden fra foredraget, øvelserne og naturligvis din egen ledererfaringer tager alt denne ”Research” og omsætter den til at lave noget man kunne kalde for ”Mesearch”. Altså helt lavpraktisk at teste noget af i din hverdag. 

Vil du have +5% mere overskud, energi og glæde ved ledelse, så book dette foredrag. 

Ps. De 5 energikilder og tilhørende øvelser som René deler, virker også når du har fri!

René Oehlenschlæger foredrag

Dyrk dine styrker, mest!

Her præsenterer René Oehlenschlæger det bedste og mest effektive fra forskningen i performance og trivsel. Samtidigt viser han hvorledes du ganske enkelt og effektivt kan sætte det i spil i en fortravlet hverdag. 

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og den nye bog ”STÆRKERE – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder”, som René Oehlenschlæger har skrevet sammen med journalist Mikael Kamber. Hvad er dine og dine kollegers styrker? Hvornår er du stærkest? Kan det virkelig betale sig at bruge tid på sine styrker frem for svaghederne?

Medarbejdere, der bruger deres styrker, oplever at:

 • være mere selvsikre, 
 • være mindre stressede
 • være 6 gange mere engagerede
 • have mere mening i deres arbejde
 • være mere glade
 • have mere energi
 • være mere produktive
 • have flere glade ”kunder”

Derfor er det klogt og egentlig sund fornuft, at have mest fokus på det der allerede fungerer og hvilke styrker, egenskaber og kompetencer du har. Desværre er der alt for mange som ikke bruger deres styrker hver dag på arbejdet. Derfor er det Renés mission at hjælpe folk til at finde, bruge og bliv ved med at bruge deres styrker på arbejdet og i livet som helhed. 

René magter som få, at motiverer til at fokusere mest på sine styrker, fremfor sine svagheder. Når vi gør dette, løfter vi os selv og når vi gør det ved andre, løfter vi dem! fortæller René. Han leverer et kompas, der sætter dig i stand til at identificere og udnytte dine og andres styrker således at du kan træffe bedre valg i livet og på arbejdet. 

Der er mulighed for at købe et eksemplar af “STÆRKERE” efter foredraget.

René Oehlenschlæger foredrag

Værdifulde arbejdsfællesskaber starter hos dig selv

Et arbejdsfællesskab som også er værdifuldt, er uhyre vigtigt for at kunne tiltrække, fastholde og udvikle medarbejdere. René Oehlenschlæger dykker i dette foredrag ned i dette helt afgørende tema og deler på hans helt særlige energiske og positive måde hvad videnskaben fortæller os og hvad du selv kan vælge at gøre for at være med til at skabe et værdifuldt arbejdsfællesskab.

”Et foredrag med René Oehlenschlæger som handler om at VI altid er stærkere end jeg 

og når DU vælger at gøre noget værdifuldt for fællesskabet, styrker du dig selv og andre. ”

René Oehlenschlæger lærer dig hvordan du selv kan vælge at bidrage positivt til fællesskabet. René deler en enkel model der er udviklet af forskere. Det er en model, som alle bør kende for at høste de fordele, der er ved at være en del af et værdifuldt arbejdsfællesskab: Højere effektivitet, bedre samarbejdsevne, færre sygedage, et længere liv og en ofte god balance mellem arbejde og privatliv, også i en travl hverdag. 

Forvent at René ærligt deler personlige oplevelser og at du som deltager kommer til at sætte dig selv i spil i mindre øvelser sammen med kollegaerne. Du skal prøve det og mærke det for at kunne få glæde af det i din arbejdsdag, forklarer René Oehlenschlæger, der lover, at man udover gode grin også får gode værktøjer med hjem til hverdagen.

Kort sagt: enkelte værktøjer og inspiration til at gøre det eneste du selv 100% kan styre, dine egne handlinger, og derved at være en aktiv medskaber af et værdifuldt arbejdsfællesskab. 

René Oehlenschlæger video

Foredrag med René Oehlenschlæger

Få her en smagsprøve på et foredrag med René Oehlenschlæger.

Se foredrag med René Oehlenschlæger

Referencer

Rene sætter en fin ramme for sit meget personlige og åbne foredrag. Han skaber meningsfulde og brugbare egen-refleksioner ud fra sin PERMA model.

Christina Wriedt

Køge Handelsskole

René er rigtig dygtig til at holde foredrag. Han er god til at holde deltagerne "fanget" og gøre indholdet spændende og relevant for dem.

Maria Flindt

Aalborg Kommune

René var super god, og han fangede virkelig publikums interesse.

Lene Kjellerup

Marselisborg Centrets Oplysningskreds

Rene levede fuldt ud op til vores forventninger med et meget underholdende foredrag.

Mette Kromand

Mölnlycke Health Care

Dejligt at modtage nyheds mails med oplæg målrettet vores interesser, det kan ellers være uoverskueligt at gennemgå alle jeres oplægsholdere. God kontakt med jeres medarbejdere både før og efter.

Liselotte Bak Nielsen

Børnehuset Pelikanen

René var en meget levende og personlig foredragsholder, som gik rent ind hos tilhørerne. Også selvom det var lørdag formiddag, ovenpå en festlig fredag aften.

Trine Bollhorn

DLF

Foredraget fik meget positiv respons fra deltagerene. Foredragsholderen var god til at formidle og underholde, og favnede et bredt publikum.

Christina Clausen

Sundhedscenter Tårnby

Nærværende og dejligt der ikke var et langt power point.

Tina Hansen

Socialpædagogernes Landsforbund

Super foredrag af Rene med veksling af teori og praktiske øvelser. Samt at Rene brugte sig selv som eksempel, det er noget alle kan forholde sig til :-)

Teddy Larsen

Vordingborg Sociale Virksomhed

Det var en god blanding af informationer og humor.

Rebekka Trier Høisgaard

Kompetencecenter Skanderborg

Rene formidler på en super måde - der er glimt i øjet og stor seriøsitet.

Kjeld Møller Christensen

Vejen Forsyning A/S

Vedkommende, anvendeligt, friskt.

Lis Dalgaard

UCplus A/S

Det var rigtig godt formidlet. Stor tak.

Berit Klit Larsen

Ældreområdet Ollerup Plejecenter

Rigtig godt, meget nærværende. Sendte mail efterfølgende og takken for en dejlig aften.

Glen Hviid

Sønderborg kommune/Dybbøl Plejecenter

Vi var meget tilfredse med René's work shop. Alt klappede. Han var velforberedt, og vi var flere gange i dialog med ham forinden. Meget engageret person.

Kenneth Lundskov

Wella

Det var rigtig godt og personligt oplæg, som fik rørt os alle og givet os noget vigtigt at overveje. Jeg har modtaget mange positive tilkendegivelser fra medarbejdere, der lige som jeg var begejstret for oplægget. PERMA Avisen er en god måde at huske oplægget på bagefter, til forskel fra et traditionelt slide show.

Martin Olsen

SFOdin

Gik helt som forventet og ønsket.

Bo Kær

SAGRO

Foredraget ramte lige plet, Havde haft en snak med Rene inden foredraget, så hans foredrag på den måde blev nærværende, som om han "kendte os".

Gitte Clasen

CSV Odense

Underholdende og vedkommende. Matchede godt vores forventninger.

Eva Hede

Sejergaardsskolen

Et foredrag alle kunne forholde sig til. Rigtig godt.

Lisbeth Poulsen

Brønderslev Kommunale Tandpleje

Han ramte helt plet i forhold til hvilken kontekst vi står i. Vi havde haft kontakt før foredraget både pr. mail og telefonisk, vi følte han var velforberedt.

Vivi Von Mehren

Sjællands Universitetshospital

God formidler, godt match til vores behov.

Kim Lassen

Indasia A/S

Velforberedt og velorganiseret oplægsholder, der formåede at fange folks opmærksomhed igennem hele oplægget. Gode tilbagemeldinger fra tilhørerne.

Marianne Knudsen

Social- og Sundhedsskolen

Glimrende - veloplagt og behagelig. God til at aflæse målgruppen.

Cathrine

Ungdomsskoleforeningen

Særdeles velfungerende og intelligent oplæg, som er let at lade sig inspirere af og som giver indspark til hverdagen både på job og hjemme.

Anne-Mette Krejberg

Aabenraa Statsskole

Tak for et verdensklasse oplæg, der virkelig fik god feedback hele dagen igennem. Det var super godt! Og tak for styrkesky og links.. jeg deler naturligvis videre og glæder mig til at bygge lidt videre oven på din inspiration i vores hverdag. Vi gik inspirerede derfra, og det var hele meningen.

Nikolaj Meyland-Smith

Solutions Warehouses

Foredraget var meget inspirerende og underholdende og ramte alle deltagere.

Marianne Hansen

Videnscenter for Specialpædagogik, Næstved

rigtig godt foredrag - godt afstemt

Britta Thomsen

Præhospitalt Center, Region Sjælland

René er fuld af energi om det er på scenen foran 2-300 personer eller som hos os foran personalet 22 personer. Han ser medarbejderne og formår at få dem med. Vi havde et fantastisk foredrag på 2 timer som fulgte os resten af vores studietur - vi startede de føgende dage med hver især at sige noget positivt fra dagen i forvejen. Jeg blev inspireret og fik noget meget engegeret personale med hjem. Bestemt pengene værd :)

Gitte Pedersen

Dansk Administrationscenter

Super fed energi fra René, der kom ind med det pust af refleksion som vi ønskede. Han lykkedes ligeledes med at skabe en interaktiv session, som vi også var glade for.

Jeppe Lindquist / Martin Frøling Pedersen

Ørsted Architecture & Technology department

René var sprudlende og kom med et meget relevant foredrag, som bjergtog alle deltagerne.

Jens Hartmann

Vordingborg Boligselskab

Rene formidlede på en humoristisk og samtidig indsigtsfuld måde. Væsentlige budskaber serveret uden en løftet pegefinger men mere som eksistentielle refleksioner. Foredraget gav mulighed for et godt grin og stof til eftertanke.

Susanne Meyer Christensen

Vestskolen, Faxe Kommune

René er super god til at underholde - men også engagere på en god og autentisk facon. Han får alle med :-)

Marianne Nyborg Carl

GEV Holding A/S

Du skal arbejde på at være godt grundglad

I mit sidste blogindlæg præsenterede jeg humørbrøken for jer, og vi kom omkring, hvordan vi bliver bedre til at mindske vores negative emotioner, som har en tendens til at fylde meget for os mennesker.

20-30 procent af din arbejdsplads’ succes er bestemt af dit og dine kollegaers humør, så derfor er det af stor betydning, hvis man aktivt arbejder for at være ”grundglad”.

I får lige humørbrøken her igen, så I kan huske den:

humoerrbroek

P (positive emotioner): – At opleve: lykke, glæde, håb, kærlighed, taknemmelighed, stolthed, inspiration, tillid, morskab eller sindsro

N (negative emotioner): – At opleve: stress, angst, overbebyrdet, frygt, vrede, skyld, skam, tristhed, mistro eller had

Og som lovet, så skal I selvfølgelig også have tips til, hvordan I skruer op for de positive emotioner, nu I forhåbentligt har fået mindsket de negative emotioner. Har du ikke læst bloggen om, hvordan du arbejder med de negative emotioner, kan du finde den her.

Skru op for dine positive emotioner

Lad os nu kigge på det, som mange positive psykologer ofte ser på først, nemlig hvordan du kan skrue op for det positive i dit liv og dermed påvirke humørbrøkens tæller.

1. Bevæg dig

Moderat bevægelse i 20 minutter kan forbedre dit humør de næste 12 timer.

2. Meditér regelmæssigt

10 minutters meditation om dagen er nok til at booste din positivitet. Prøv for eksempel appen ”Headspace” for at komme i gang.

3. Brug tid med gode venner

Det at dyrke sociale relationer er så stærkt og pålideligt, at videnskaben anser det for at være en nødvendig betingelse for at trives.

4. Tag ud i naturen

Ting, som er grønne og blå, har vist sig at være særligt godt for dit humør.

5. Brug dine styrker

Brug mest tid på de ting, du er god til og samtidig nyder. Gør det mindst én gang om dagen.

6. Vær venlig over for andre

Vælg en dag, hvor du gør fem venlige ting for tilfældige mennesker.

7. Hvad gik godt i dag?

Tag tiden til at nedskrive det, der fungerer i dit liv, og led efter grunde til at bygge videre på dette. Det kan styrke din selvtillid og optimisme.

8. Lav en aktivitet, du ved, der gør dig glad

Det kan for eksempel være at synge eller lytte til din yndlingssang, se en sjov video, læse et smukt digt eller gør gerne noget aktivt sammen med en god ven eller familien. Lav en liste over dine egne personlige positivitets-boosters! Skab plads til disse oaser i din travle hverdag.

Hvad er så det rigtige humør?

Desværre findes mit ønskesvar på dette spørgsmål ikke!

Det ville være så fedt, hvis jeg bare kunne sige, at humørbrøken skal ligge over 2:1 eller 5:1, men det kan man ikke. Tidligere troede forskerne, at det lå omkring 3:1, men det er det ikke solid enighed om.

Det, vi ved, er dog, at det negative fylder meget mere end det positive, og derfor kan det være klogt og en god tommelfingerregel at stile mod en høj ratio for eksempel 5:1. Du tænker måske PYHA – det var højt, og der er jeg slet ikke, og 1:1 er ok for mig. Så fortæller forskningen tydeligt, at du formodentligt ikke trives topgodt, og at du ikke får det fulde ud at netop dine kompetencer og styrker. Bemærk ordet formodentligt!

Vi mennesker er forskellige, og forskningen indikerer, at denne ret så store forskel på P og N i forholdet 5:1 er nødvendig for, at vi oplever, at vores humør er topgodt, og at vi dermed har større mulighed for lykkedes med det, vi ønsker.

Det kan lade sig gøre, at ændre dit humør fra “Sur for en sikkerheds skyld” til “Grundglad”. Der er ingen vej uden om.

Du skal se det som træning og dermed prøve dig frem, til du finder din optimale humørbrøk for dig i dit liv. Det kan lade sig gøre at ændre dit grundhumør fra ”sur for en sikkerhedsskyld” til ”grundglad”, men det kræver meget træning, og det er vigtigt at tillade sig selv at være trist ind imellem – bare man er mest glad!

Tag din humørbrøk her.

Du kan hjælpe dig selv ved jævnligt at score din humørbrøk. Vælg så ud fra listen i denne artikel, hvad du bevidst vil eksperimentere med at teste af. Se også på de negative emotioner som beskrevet i min tidligere artikel.

Husk, det skal være sjovt at arbejde med din humørbrøk. Så du med vilje er i godt humør, og at det ikke er en tilfældighed.

God arbejdsLYST

René

Er det med vilje, at du er i godt humør?

Vidste du, at 20-30 procent af din arbejdsplads’ succes er bestemt af dit og dine kollegaers humør? Men er det med vilje, at du er i godt humør, eller er det helt tilfældigt? Og hvordan kommer du i godt humør?

Disse spørgsmål og flere kommer jeg med bud på i denne artikel.

Først skal vi kigge på humørbrøken, som ser sådan ud:

 

dit humør

 

P (positive emotioner)

– At opleve: lykke, glæde, håb, kærlighed, taknemmelighed, stolthed, inspiration, tillid, morskab eller sindsro

N (negative emotioner)

– At opleve: stress, angst, overbebyrdet, frygt, vrede, skyld, skam, tristhed, mistro eller had

Vi hænger os i det negative

Det negative fylder helt klart mere for os mennesker end det positive, derfor har det negative den største betydning for dit humør.

Du kender det sikkert fra dig selv, at en enkelt dårlig kommentar eller feedback fra en kollega, god ven eller kunde kan hænge fast i dig i timer og til tider op til dage eller måske år. Positiv feedback fordufter desværre ofte hurtigere igen.

Det har været en god ting for os menneskers evolution, at det negative fylder mere, da det gør os kritiske og varsomme på omverdenen og de ting, vi oplever. Det er nok en af hovedårsagerne til, at vi som art har overlevet.

“Dog behøver vi i dag ikke, som i stenalderen, være helt så meget på vagt længere. Der er jo stor forskel på bare at overleve som stenaldermand og så at leve i år 2017.”

 Du reagerer på det, du oplever

Ordet ”emotion” betyder i daglig tale det samme som ”følelse”, men i psykologien dækker ”emotioner” over vores følelsesmæssige reaktioner. Det er nemlig det, vi har følelserne til – de får os til at reagere på den virkelighed, vi oplever.

Jeg oplever til tider mennesker, der siger til mig og deres kollegaer: ”Jeg har Ja-hatten på og er nu kun positiv”.

Det er efter min mening noget sludder og får min røde telefon til at ringe kraftigt. Prøv at forestil dig, at denne person nu siger ja til alt, helt ukritisk over for egne eller andres behov.

Det er ligeså tåbeligt som det modsatte, nemlig at sige nej for en sikkerheds skyld!

Vi kan ikke styre vores følelser og kun tillade de gode og dejlige af slagsen. Vi må acceptere at de positive og negative emotioner er der, og at de ofte spiller sammen og har en funktion.

“Think of your negative emotions like a telephone ringing. Only when you pick up and listen to the message can you take the most appropriate actions.”

Biswas-Diener

Så når den røde telefon ringer gør vi klogt I at tage den og være nysgerrig på, hvad vi hører og mærker. For kun på den måde kan vi acceptere og efterfølgende håndtere følelserne og samtidig holde vejen åben for de positive emotioner.

Skru ned for dine drænende negative emotioner

Lad os kigge på, hvordan du aktivt og bevist kan påvirke dit humør. Den største effekt får du ofte ved at arbejde med de negative emotioner.

Tag kampen op med de negative tanker

Når du overvældes af frygtelige historier, kan du udfordre dine overbevisninger ved at spørge: ”Er det her sandt? Er det virkelig den eneste forklaring?”

Se, om du ikke kan komme på et ligeså troværdigt alternativ – eller flere – til den historie, så du tænker, føler og handler på mere positive måder.

Hold op med at drøvtygge

Når du i tankerne bliver ved med at gå ind i de samme problematikker om og om igen uden fremskridt, kan du prøve at distrahere dig selv til bevist at flytte dit fokus til et bredere tænkerum, således at du kommer til at se flere muligheder.

Kend dine negative landminer

Udpeg hvem og hvad, der ofte skaber negativ energi omkring dig. Forsøg at undgå eller naviger med stor forsigtighed omkring disse negative ”landminer”, når du kan. Og det kan du desværre ikke altid, men ofte flere steder end du tror.

Vurder dit medieforbrug

Vi får mange input fra de sociale medier, men hvilket humør sidder du ofte med bagefter? Hvordan balancerer du bedst mængden af nyheder, så både læring og udvikling kan vokse, uden at du sidder tilbage med en følelse af hjælpeløshed eller fortvivlelse?

Find alternativer frem for sladder og sarkasme

Når du snakker om andre, så fremhæv deres positive kvaliteter og deres gode sider – ikke deres svagheder og dårlige vaner.

Måske lykkes du med at mindske det negative noget. Måske gør du ikke. Husk at selv en lille reduktion kan have en stor effekt på dit humør og det, du smitter andre med.

Når du har arbejdet med at mindske dine negative emotioner, er der plads til, at du kan skrue op for de positive emotioner.

Læs med i mit næste indlæg, hvor du får tips til, hvordan du skruer op for det positive i dit liv.

 

Fordi jeg tager arbejdsglæde alvorligt! Gør du?

Man kan dø af det, men heldigvis overlever de fleste en arbejdsdag.

Mange af dem jeg møder på min vej, spørger jeg: ”Hvordan går det på arbejdet?”, og oftest kan jeg dele svarene op i to kategorier.

Person nummer 1 svarer: ”Det går fint nok, pyha jeg har travlt lige nu, eller jeg skal bare lige igennem denne periode, så…”

Person nummer 2 svarer:  ”Det går pisse godt. Jeg er næsten altid i godt humør, engageret i det, jeg laver og i dem, jeg laver det sammen med. Det giver mening for mig personligt at bidrage, og sidst men slet ikke mindst, så sætter vi ambitiøse mål og arbejder hver dag sammen for at nå dem.”

Er du person 1 eller person 2?

Person nummer 2 er ramt af PERMA. Det er ikke farligt eller svært og ej heller dyrt at blive ramt af. Tværtimod betaler det sig at tage din arbejdsglæde alvorligt.

PERMA er en model for trivsel, og så tænker du nok, uha endnu en hurtig vej til mere succes, lykke eller?

Men nej! PERMA er ikke religion, fra en sekt eller fra en af de til tider meget interessante selvhjælpsbøger.  PERMA er en model for trivsel udviklet af forskere baseret på viden, eksperimenter og masser af data.  Det er en model, som alle bør kende for at høste alle de fordele, der er ved at have en høj arbejdsglæde:  Højere effektivitet, bedre samarbejdsevne, færre sygedage, et længere liv og en ofte god balance mellem arbejde og privatliv.

Derfor tager jeg arbejdsglæde alvorligt ved at arbejde ud fra en model udviklet på baggrund af fakta og forsøg især inden for det forskningsfelt, der hedder positiv psykologi. Et felt der har til formål at kortlægge og dele det, der får os til at trives og præstere i livet.

PERMA ultrakort:

P (positive emotioner): At opleve, lykke, glæde, håb, kærlighed, taknemmelighed og så videre.

E (engagement): Bruge dine styrker, opleve flow, være fuldt nærværende.

R (relationer): Tætte og nære oplevelser med andre med venlighed, tillid og kærlighed

M (mening): Opleve og føle, at livet giver mening, og at det, du gør, har et højere formål

A: (Præstation, accomplishment) Det at sætte mål og arbejde på at få succes med dem. Det at vinde eller gennemføre noget

PERMA og hvad så? – Det kan du gøre

Scor dig selv på hver af de fem elementer på en skala på 1-10, hvor 10 er godt og udregn dit gennemsnit.

Beslut dig for hvilket ét af fem elementer, du har mest lyst til at undersøge nærmere og eksperimenter med det element den kommende uge.

Når du fejler – så husk at for at lære, skal du fejle – Lær at fejle eller fejl med at lære.

Gør det gerne sammen med en kollega eller god ven.

Giv dig selv lov til tage arbejdsglæde alvorligt! Og ja, alle kan forbedre sin trivsel, det kræver hårdt arbejde og ofte meget mere end de fleste tror. Hvis nogen prøver at bilde dig andet ind, ja, så er du nok midt i en selvhjælpsbog eller ved at teste endnu et quickfix, der naturligvis ikke virker.

God arbejsLYST

(PERMA er første gang præsenteret af Martin Seligman i 2011 i bogen” At Lykkes” og siden udviklet og dokumenteret uhyre grundigt som fem nøgleelementer i vores trivsel og evne til netop det at lykkes)

Se foredrag med René Oehlenschlæger
Uforpligtende forespørgsel på René Oehlenschlæger

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
René Oehlenschlæger
René Oehlenschlæger

4.75 ud af 5 stjerner

"René gav mig og mine medarbejdere et super godt foredrag, som har givet en stor inspiration, både i forhold til deres arbejde, men også rent privat. Vi fik alle en vitamininsprøjtning til at få løftet vores arbejdsglæde i enheden, til at blive endnu bedre."

Vivian Karlsen - DSB Se alle referencer

Foredragsemner med René Oehlenschlæger