Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

Red dagen – stil et spørgsmål

Red dagen - stil et spørgsmål

Skrevet af Nis Grønager Madsen

Der er ikke noget værre end at have en arbejdsdag, hvor man ikke kan finde hoved eller hale i det hele. Der er ikke noget værre end forvirrede og desorienterede kollegaer. Når folk slår ud med armene og udbryder “jeg forstår ikke hvorfor vi gør det her!”

Meningsløse opgaver er gift for arbejdsglæden. Når vi har en opgave som giver mening, arbejder vi derudaf og brænder for at løse opgaven. Men når vi får en opgave, som vi ikke kan se formålet med, så slæber dagen sig afsted.

Mening er blevet mere og mere vigtigt for os alle i dag. Når man spørger folk om, hvorfor de har valgt det arbejde de har, så svarer de, at det er fordi de gør en forskel – de kan se meningen med det. Så hvordan får vi fat i al denne gode meningsfuldhed?

Når du får et godt spørgsmål, tænker du dig om. Det tager lidt tid at finde svaret. Med garanti har det svar du kommer frem til, skabt mening for dig. Men det er selvfølgelig kun, når det er et tankevækkende spørgsmål.

Spørgsmål skaber mening. Vi bliver klar over, hvorfor vi gør som vi gør. Hvad meningen er. Forvirring forsvinder, og pludselig er der hoved og hale i det hele. Der er en mening med, hvad vi gør og opgaven er ikke længere meningsløs.

Så hvis du vil redde dagen skal du stille et spørgsmål, et godt et. Et der får dine kollegaer til at tænke sig om. Faktisk kan vi bedre håndtere udfordringer, hvis vi kan se meningen med det.

Når der sker mange forandringer i vores organisation, kan der være mange udfordringer, og mit simple råd er, at I håndterer det ved at stille spørgsmål til hinanden. Bliv god til at stille spørgsmål, og du vil opleve, at du bliver en populær samtalepartner.

Vi kan håndtere forandringer ved at huske at stille spørgsmål. Det betyder nemlig også, at vi bliver aktører i forandringerne. At kunne gøre en forskel er vigtigt i dag. Det kan du, hvis du stiller spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev