Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Per Schultz Jørgensen

Børne- og familieforsker, forfatter og foredragsholder

Per Schultz Jørgensen er en dygtig formidler. Hans inspirerende og lærerige foredrag om pædagogik, familieliv, og børn giver plads til efterfølgende refleksioner. Foredragene er især populære hos faggrupper, men også hos forældregrupper og andre grupper, som interesserer sig for børns karakterdannelse, de nye familiemønstre, trivsel hos børn og unge, og ikke mindst det at bygge bro til et andet menneske. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Per Schultz Jørgensen er en af de hyppigst anvendte foredragsholdere inden for emnerne børn og unge. Hans foredrag kombinerer teori og forskningsresultater med praktiske fortællinger og konkrete eksempler. 

Uddannet som cand.psych. og skolelærer har Per Schultz Jørgensen en bred erfaring i arbejdet med børn og unge. Han er derudover også dr. phil. Fra Københavns Universitet. Siden Børnerådets stiftelse har Per Schultz Jørgensen været medlem og i årene 1998-2001 været formand. Som professor har han været ansat på Københavns Universitet, Danmarks Pædagogiske Universitet og på Socialforskningsinstituttet. Her har Per Schultz Jørgensen blandt andet beskæftiget sig med undersøgelser af børn og unge, forholdet til deres familie, skolen, fritidsliv og ikke mindst sundhed. Per Schultz Jørgensen er børne- og familieforsker, og det har han været i en årrække.

Foruden sit virke som foredragsholder har Per Schultz Jørgensen også udgivet en række artikler og bøger om børn og familieforhold.

  Per Schultz Jørgensen foredrag

  Vi skal styrke børns karakterdannelse

  • Det er vigtigt, at vi giver børnene ansvar, for på den måde bliver de bedre til at være sociale og agere mere selvstændigt. For at kunne klare sig i en individualiseret verden, skal børn have tilegnet sig disse egenskaber.
  • Mange børn giver desværre op, de magter det simpelthen ikke. Så hvordan kan vi som voksne hjælpe børn med at blive stærkere. Det kræver både noget i opdragelsen derhjemme, men også i daginstitutionen og i skolen.
  • Et af svarene er at styrke børns karakterdannelse. Det handler om at give børnene noget at måle sig efter. Dermed kommer en mere positiv selvopfattelse, ansvarlighed, moral og selvstændighed. Kan børnene lære ansvar og vedholdenhed? Og hvad skal vi gøre som forældre – og professionelle? Per Schultz Jørgensen giver svarene i dette foredrag.

  Per Schultz Jørgensen foredrag

  Nye familiemønstre

  • Nye familiemønstre har vundet frem i vores samfund, primært grundet forældres arbejde og mulighederne for pasning i daginstitutionerne. Familierne i dag har tralvt, hvilket skaber en sårbarhed, ikke kun i hverdagen, men også når de opløses, når de voksne går hver til sit.
  • Per Schultz Jørgensen forklarer, hvordan moderne familiepolitik kan støtte denne familie. Og hvordan vi kan sikre, at børnene både bevarer en sammenhæng i deres tilværelse, men også forholdet til begge forældre.

  Per Schultz Jørgensen foredrag

  Børns trivsel i skolen

  • Langt de fleste børn trives rigtig godt i skolen. Desværre ser vi en tendens til, at en større gruppe ikke har det godt, når de er i skole, og denne gruppes alder stiger samtidig. Flere sociale forhold gør sig gældende, når vi taler om at trives i skolen. Har man gode venner, har man et godt forhold til sin lærer, og slår man til rent fagligt.
  • Derudover er en vigtig faktor baglandet, og hvorvidt børnene bliver støttet hjemmefra af sine forældre. Hvorvidt man trives i skolen eller ej har stor betydning for sundhed. Børn som ikke trives har oftere hovedpine eller ondt i maven.

  Per Schultz Jørgensen foredrag

  Broen til det andet menneske

  • Et socialt bånd skabes i nærvær og involvering, her udvikles forbundethed som venskab, fortrolighed og kærlighed. Forbundethed opstår ved at gå over broen og ind i den andens oplevede verden og bidrage til forståelsen af den.
  • Hvorfor er det så svært? Det er det, fordi vi oftest helst vil tale om os selv og glemmer at lytte og leve os ind i den andens verden, men det er vigtigt at gøre det – ikke mindst fordi kvaliteten af vores sociale bånd er afgørende for både livslængde og livskvalitet.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Per Schultz Jørgensen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Per Schultz Jørgensen

Foredragsemner med Per Schultz Jørgensen