Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

generic-cover1

Opbrud med din vanetænkning om fødevarer

Nina Askov Foredrag

Nina Askov

Forfatter og foredragsholder - Tankevækkende og grænseoverskridende foredrag om fremtidens fødevarer.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Nina Askov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Den røde tråd gennem Nina Askovs to, ellers vidt forskellige, foredrag omhandler vanetænkning. I det ene foredrag gør hun op med vanetænkningen i forhold til kærlighed og parforhold. I det andet foredrag kigger hun nærmere på konsekvenserne af vores fødevareforbrug og introducerer spiselige insekter som alternativ til kød.

Derfor skal du booke et foredrag med Nina Askov:

 • Nina Askovs foredrag er baseret på hendes bøger “Kørekort til kærligheden” og “Insekter på menuen” 
 • Med en omfangsrig viden inden for vanetænkning, er hun en efterspurgt foredragsholder i Danmark
 • Med et foredrag fra Nina Askov får du med garanti et vellykket arrangement

Nina Askov er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare. Hun udvikler opskrifter med insekter til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk. Nina er også uddannet psykoterapeut, og det har ledt hende til at forfatte en bog, hvor hun stiller et udfordrende spørgsmålstegn til den generelle opfattelse af kærlighed. 

Vaner er en god ting, når de får processer til at glide nemt. Men når de begynder at udgøre en kæp i hjulet for positiv udvikling og resultater, er det tid til at gøre op med de gamle vaner og udvikle nye, der fungerer bedre for os. Nina Askov vil give bud på, hvordan du bryder med dine vaner inden for to forskellige emner; kærlighed og fødevarer.

Nina er uddannet mastercoach og psykoterapeut og i det ene foredrag, der udspringer af hendes bog “Kørekort til kærligheden” (2018), gør hun op med klicheerne og vanetænkningen omkring forelskelse og mødet med den eneste ene. De høje skilsmissestatistikker kalder på nytænkning af vores opfattelse af kærligheden. Hun introducerer en mere rationel tilgang til kærlighed baseret på indsigt i opvækstvilkår og viden om urhjernen. Begge dele kan spænde ben for os, når vi dater.

I det andet foredrag, der er baseret på hendes bog “Insekter på menuen” (2017), fortæller hun om fordelene ved at udskifte de vanlige kødproteiner med spiselige insekter. Nina er tidligere kok, har en professionsbachelor i ernæring og sundhed og er kvinden bag bloggen Buglady.dk, der har til formål at oplyse om og inspirere til insektspisning – eller entomofagi. Nina har serveret mad med insekter på flere forskellige madfestivaler rundt omkring i Danmark. Men én ting er at smage insekter på en madfestival, noget andet er selv at tilberede mad med insekter. Derfor giver Nina inspiration på sin blog og i sin bog til, hvordan du kan integrere insekter i din madlavning. Vores kødforbrug har nemlig konsekvenser for både miljø, klima og sundhed, og vi har ganske enkelt ikke råd til at fortsætte som hidtil.

Se foredrag med Nina Askov

  Nina Askov foredrag

  Kørekort til kærligheden

  • Ingen forventer at kunne sætte sig ind bag rattet i en bil og køre sikkert uden forudgående køretimer. Vores ansvarlighed, både over for os selv og andre, forhindrer det, og vi accepterer, at vi er nødt til at lære det, inden vi kan det. Tænk, hvis vi var lige så ansvarlige over for os selv og andre, når det gjaldt parforhold? Ofte går det galt allerede i udvælgelsen af en partner, hvor forelskelsen får lov til at styre valget.
  • Men er det overhovedet en god idé? Leder det os virkelig til at “leve lykkeligt til vores dages ende”, eller er det helt andre færdigheder, der skal til? Færdigheder der kan læres på samme måde, som man kan lære at køre bil?
  • Nina Askov er mastercoach og psykoterapeut. I sin bog “Kørekort til kærligheden- en teoribog” udfordrer hun klicheerne om kærligheden og den eneste ene, stiller skarpt på begrebet “forelskelse” og undersøger, hvordan kemi i hjernen og forhold i opvæksten fucker med vores dømmekraft og får os til at falde for personer, der måske slet ikke er egnede for os som livspartnere. Som en del af undersøgelsen har hun foretaget dybdegående interviews af 40 singler, der alle har indvilliget i at få foretaget et tjek under egen motorhjelm, inden de begav sig videre på vejen til kærligheden. Deres historier udgør de levende eksempler på teorien og er med til at gøre bogen virkelighedsnær og brugbar for den kærlighedssøgende.
  • I sit foredrag fortæller hun blandt andet om, hvordan kemi i hjernen i forbindelse med forelskelse udvikler sig forskelligt hos mænd og kvinder og ikke mindst hvordan vi tager styringen i vores kærlighedsliv, bliver bedre til at vælge partner og skaber et parforhold, der har bedst mulige vilkår.

  Nina Askov foredrag

  Insekter – fremtidens fødevare

  • “I fremtiden kommer vi til at spise insekter”. Vi har hørt det mange gange i medierne, men kan det virkelig passe? Hvorfor skal vi spise insekter? Smager de godt? Kan man blive syg af at spise dem? Feder de? Kan man overhovedet få ungerne til at spise dem?
  • Vi bliver nødt til at se os om efter alternative fødekilder, hvis hele jordens befolkning skal kunne brødfødes i 2050. Her forventes det, at vi bliver ca. 9 milliarder mennesker. Insekter er anbefalet af FN’s fødevareorganisation FAO, som en mulig løsning. 2 milliarder mennesker verden over spiser allerede insekter som en helt naturlig del af deres kost. Så noget må de vel kunne, insekterne.
  • I foredraget fortæller Nina Askov om, hvad der fik hende til at sætte insekter på menuen. Hun deler ud af sine erfaringer med at servere de små kryb. Hun redegører også for insekternes indtog i Europa, og hvad der har været og stadig er forhindringer. Det er sjovt nok ikke danskernes modstand mod at spise insekter, der udgør den største barriere.
  • Foredraget afsluttes med en insektsmagning, hvor der er mulighed for at smage 4 forskellige insekter tilberedt på delikat vis.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Nina Askov

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Nina Askov