Henter Indhold ...

Nina Askov

Forfatter og foredragsholder

Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Bliver vi syge? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid? Nina Askov er klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Nina Askov er selvudnævnt insektambassadør og kærlighedsekspert. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk. Nina er også uddannet psykoterapeut, og det har ledt hende til at forfatte en bog, hvor hun stiller et udfordrende spørgsmålstegn til den generelle opfattelse af kærlighed. 

Nina Askov står bag bloggen Buglady, der har til formål at oplyse om og inspirere til insektspisning – eller entomofagi, som det også hedder. Nina Askov har serveret mad med insekter på flere forskellige madfestivaler rundt i Danmark. Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor giver Nina på sin blog inspiration til, hvordan du kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning.

Nina Askov er dog ikke kun interesseret i insektspisning, hun udviser også stor passion for kærlighed. Ninas lidt utraditionelle opfattelse af kærlighed, hvor opvækst og kemi i hjernen fremmer forelskelser, bliver beskrevet i hendes bog “Kørekort til kærligheden- en teoribog” (2018). Bogen giver dig stof til eftertanke og et nyt syn på kærlighedens klicheer.

Nina Askovs foredrag om insekter er grænseoverskridende og nytænkende, og det giver publikum et indblik i insektspisning som klimavenlig madtrend, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter. Med Nina Askovs store interesse for kærlighed, så har du også mulighed for at høre hendes anderledes ideer om parforhold og forelskelse i et foredrag, der bygger på hendes bog “Kørekort til kærligheden- en teoribog”.

 

  Nina Askov foredrag

  Kørekort til kærligheden

  • Ingen forventer at kunne sætte sig ind bag rattet i en bil og køre sikkert uden forudgående køretimer. Vores ansvarlighed, både over for os selv og andre, forhindrer det, og vi accepterer, at vi er nødt til at lære det, inden vi kan det. Tænk, hvis vi var lige så ansvarlige over for os selv og andre, når det gjaldt parforhold? Ofte går det galt allerede i udvælgelsen af en partner, hvor forelskelsen får lov til at styre valget.
  • Men er det overhovedet en god idé? Leder det os virkelig til at “leve lykkeligt til vores dages ende”, eller er det helt andre færdigheder, der skal til? Færdigheder der kan læres på samme måde, som man kan lære at køre bil?
  • Nina Askov er mastercoach og psykoterapeut. I sin bog “Kørekort til kærligheden- en teoribog” udfordrer hun klicheerne om kærligheden og den eneste ene, stiller skarpt på begrebet “forelskelse” og undersøger, hvordan kemi i hjernen og forhold i opvæksten fucker med vores dømmekraft og får os til at falde for personer, der måske slet ikke er egnede for os som livspartnere. Som en del af undersøgelsen har hun foretaget dybdegående interviews af 40 singler, der alle har indvilliget i at få foretaget et tjek under egen motorhjelm, inden de begav sig videre på vejen til kærligheden. Deres historier udgør de levende eksempler på teorien og er med til at gøre bogen virkelighedsnær og brugbar for den kærlighedssøgende.
  • I sit foredrag fortæller hun blandt andet om, hvordan kemi i hjernen i forbindelse med forelskelse udvikler sig forskelligt hos mænd og kvinder og ikke mindst hvordan vi tager styringen i vores kærlighedsliv, bliver bedre til at vælge partner og skaber et parforhold, der har bedst mulige vilkår.

  Nina Askov foredrag

  Insekter – fremtidens fødevare

  • “I fremtiden kommer vi til at spise insekter”. Vi har hørt det mange gange i medierne, men kan det virkelig passe? Hvorfor skal vi spise insekter? Smager de godt? Kan man blive syg af at spise dem? Feder de? Kan man overhovedet få ungerne til at spise dem?
  • Vi bliver nødt til at se os om efter alternative fødekilder, hvis hele jordens befolkning skal kunne brødfødes i 2050, hvor det forventes, at vi bliver ca. 9 milliarder mennesker. Insekter er anbefalet af FN’s fødevareorganisation FAO, som en mulig løsning. 2 milliarder mennesker verden over spiser allerede insekter som en helt naturlig del af deres kost, så noget må de vel kunne, insekterne.
  • I foredraget fortæller Nina Askov om, hvad der fik hende til at sætte insekter på menuen. Hun deler ud af sine erfaringer med at servere de små kryb og redegør for insekternes indtog i Europa og hvad der har været, og fortsat er, af forhindringer – og det er sjovt nok ikke danskernes modstand mod at spise insekter, der udgør den største barriere.
  • Foredraget afsluttes med en insektsmagning, hvor der er mulighed for at smage 4 forskellige insekter tilberedt på delikat vis.
Foredragsholdere der minder om Nina Askov

Foredragsemner med Nina Askov