Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Michael Teschl

Kom helt tæt på Danmarkshistoriens største mordsag

Michael Teschl

Michael Teschl

Dokumentarist, tilrettelægger og anmelderrost forfatter. Få et unikt og hårrejsende indblik i mysteriet om Pedal Ove.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Michael Teschl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Michael Teschl er kendt som en yderst grundig og alsidig dokumentarist, hvis specialeområde spænder vidt: Fra afdækning af økonomisk kriminalitet i erhvervslivet, over svindel med EU-midler til de mest komplicerede kriminalsager - og han har ry for at være den, man gør klogt i at kontakte, når nålen i høstakken skal findes.

Et foredrag med Michael Teschl giver dig:

 • Et tankevækkende og spændende foredrag om en kendt drabssag.
 • En masse ny viden og hidtil ukendte detaljer om Danmarkshistoriens største justitsmord.
 • Et unikt indblik i de journalistiske arbejdsmetoder, der ligger bag afdækningen af sagen.

Du kender muligvis bedst Michael Teschl som forfatteren bag anmelderroste udgivelser som Jan Bonde Nielsen – afsløret (2016), DR2-dokumentaren DF og de skjulte bilag (2017), bogen Den dag Brita forsvandt (2019) og TV2-dokumentarserien Mysteriet om Pedal Ove (2019), som har skabt overskrifter over hele landet.

Michael Teschls produktioner leveres i samarbejde med DR, TV2, Nordisk Film TV, Dokumentarkompagniet, Lindhardt & Ringhof, Politikens Forlag m.fl.

I sine foredrag tager  Michael Teschl publikum med ind bag de nedrullede persienner: Til redaktionslokalet, hvor de første brikker i et nyt dokumentarmysterium lægges. Du får et detaljeret og unikt indblik i jagten efter spor, dokumentation og kilder, det kolossale og tidskrævende graverarbejde, der udspiller sig fra det første tip i sagen til den endelige konfrontation med sagens hovedpersoner.

Se foredrag med Michael Teschl
Michael Teschl foredrag

Drabet – Justitsmordet – Og mistanken der vedblev

 • Kom med til et spændende og hårrejsende foredrag med Michael Teschl, som senest er blevet et velkendt ansigt på tv gennem TV2-serien ”Mysteriet om Pedal-Ove”. Med empati og nysgerrighed udfolder han hemmelighederne bag Danmarkshistoriens største mordsag, Pedal-Ove sagen, der samtidig blev Danmarks største justitsmord.
 • Hvordan kunne det ske, at Pedal Ove først blev dømt og senere frikendt for drabet på sin kone Brita Hansen? Hvilken rolle spillede medierne i sagen – og hvorfor havde vores retssystem ikke et modsvar, da det blev udsat for et udspekuleret journalistisk bagholdsangreb?
 • I foredraget giver Teschl et detaljeret indblik i det tilvejebragte materiale og den omfattende research der ligger bag det dokumentariske projekt, de etiske overvejelser genåbningen af den historiske drabssag gav anledning til – også i forhold til Britas efterladte, der selvfølgelig er kontaktet om sagen, men ikke har ønsket at medvirke i dokumentaren, de mange udfordringer undervejs – og ikke mindst de arbejdsmetoder der førte til de sensationelle afsløringer om ”danmarkshistoriens største justitsmord”, som det trods årelang efterforskning ikke lykkedes politi og anklagemyndighed at få frem.
 • Michael Teschls arbejdsmetoder er så intense og krævende, at det påvirker både det professionelle og i høj grad det personlige af hans liv. Denne aften tager han dig med tæt på den spektakulære sag, og beretter hvordan han selv ufrivilligt blev en del af sagen og følte sig tvunget til at forfølge sagens kerne. Han kommer blandt andet omkring, hvordan han fik etableret og fastholdt så tæt et forhold til Pedal-Ove og sagens øvrige hovedpersoner. Desuden tager han dig helt tæt på politiets efterforskning i samarbejde med kriminalteknikerne, retsmedicinerne, offentligheden og pressen. En presse, der skulle vise sig at få stor påvirkning på sagens udfald.
 • Det tankevækkende og interessante foredrag med Michael Teschl tager blandt andet udgangspunkt i hans egen bog Den dag Britta forsvandt fra 2019, som der vil være mulighed for at købe efter foredraget.

  Referencer

  Uforpligtende forespørgsel på Michael Teschl

  Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  Eller ring til os på

  Tlf: 35 11 21 31

  Foredragsemner med Michael Teschl