Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Michael Teschl

Kom helt tæt på Danmarkshistoriens største mordsag

Michael Teschl

Michael Teschl

Dokumentarist, tilrettelægger og anmelderrost forfatter. Få et unikt og hårrejsende indblik i mysteriet om Pedal Ove.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Michael Teschl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Michael

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Michael Teschl er kendt som en yderst grundig og alsidig dokumentarist, hvis specialeområde spænder vidt: Fra afdækning af økonomisk kriminalitet i erhvervslivet, over svindel med EU-midler til de mest komplicerede kriminalsager – og han har ry for at være den, man gør klogt i at kontakte, når nålen i høstakken skal findes.

Du kender muligvis bedst Michael Teschl som forfatteren bag anmelderroste udgivelser som Jan Bonde Nielsen – afsløret, DR2-dokumentaren DF og de skjulte bilag, bogen Den dag Brita forsvandt og TV2-dokumentarserien Mysteriet om Pedal Ove, som har skabt overskrifter over hele landet.

Et foredrag med Michael Teschl giver dig:

  • Tankevækkende og spændende foredrag om en kendt drabssag.
  • Ny viden og hidtil ukendte detaljer om Danmarkshistoriens største justitsmord.
  • Et unikt indblik i de journalistiske arbejdsmetoder, der ligger bag afdækningen af sagen.

Michael Teschls produktioner leveres i samarbejde med DR, TV2, Nordisk Film TV, Dokumentarkompagniet, Lindhardt & Ringhof, Politikens Forlag m.fl.

I sine foredrag tager  Michael Teschl publikum med ind bag de nedrullede persienner: Til redaktionslokalet, hvor de første brikker i et nyt dokumentarmysterium lægges. Du får et detaljeret og unikt indblik i jagten efter spor, dokumentation og kilder, det kolossale og tidskrævende graverarbejde, der udspiller sig fra det første tip i sagen til den endelige konfrontation med sagens hovedpersoner.

Se foredrag med Michael Teschl
Michael Teschl foredrag

Stevns-drabet

Den 2. marts 2012 bliver en ung mand brutalt dræbt i Fællesskoven på Stevns. Familien finder ham på en sidevej i skoven – tydeligt udsat for en voldsom forbrydelse.

I ni år har en tidligere fængselsbetjent siddet fængslet for i jalousi at have planlagt og udført det bestialske drab. Han nægter sig skyldig. Vennen som kørte ham ud til skoven og mødet med den nu dræbte blev først dømt for medvirken til drab men senere frikendt og i stedet dømt for medvirken til grov vold.

Men nu viser en ny gennemgang af sagen, at politiets efterforskning giver flere spørgsmål end svar – og at flere oplysninger i sagen reelt peger på, at ingen af de to dømte har været tilstede i skoven den skæbnesvangre aften.

Michael Teschl er journalisten og tilrettelæggeren bag TV2-dokumentarserien Drabet i skoven. I dette foredrag tager han publikum med ind bag sagsakter og tidslinjer, og giver et spændende indblik i det omfattende og detaljespækkede arbejde med at rekonstruere hele den brutale drabssag i jagten på svar.

For hvad skete der egentlig den dag i Fællesskoven? Hvorfor skulle den nu dræbte overhovedet mødes med de to senere dømte – og hvorfor skulle han dø?

Michael Teschl foredrag

Drabet – Justitsmordet – Og mistanken der vedblev

Kom med til et spændende og hårrejsende foredrag med Michael Teschl, som senest er blevet et velkendt ansigt på tv gennem TV2-serien Mysteriet om Pedal-Ove. Med empati og nysgerrighed udfolder han hemmelighederne bag Danmarkshistoriens største mordsag, Pedal-Ove sagen, der samtidig blev Danmarks største justitsmord.

Hvordan kunne det ske, at Pedal Ove først blev dømt og senere frikendt for drabet på sin kone Brita Hansen? Hvilken rolle spillede medierne i sagen – og hvorfor havde vores retssystem ikke et modsvar, da det blev udsat for et udspekuleret journalistisk bagholdsangreb?

I foredraget giver Teschl et detaljeret indblik i det tilvejebragte materiale og den omfattende research der ligger bag det dokumentariske projekt, de etiske overvejelser genåbningen af den historiske drabssag gav anledning til – også i forhold til Britas efterladte, der selvfølgelig er kontaktet om sagen, men ikke har ønsket at medvirke i dokumentaren, de mange udfordringer undervejs – og ikke mindst de arbejdsmetoder der førte til de sensationelle afsløringer om ”danmarkshistoriens største justitsmord”, som det trods årelang efterforskning ikke lykkedes politi og anklagemyndighed at få frem.

Michael Teschls arbejdsmetoder er så intense og krævende, at det påvirker både det professionelle og i høj grad det personlige af hans liv. Denne aften tager han dig med tæt på den spektakulære sag, og beretter hvordan han selv ufrivilligt blev en del af sagen og følte sig tvunget til at forfølge sagens kerne. Han kommer blandt andet omkring, hvordan han fik etableret og fastholdt så tæt et forhold til Pedal-Ove og sagens øvrige hovedpersoner. Desuden tager han dig helt tæt på politiets efterforskning i samarbejde med kriminalteknikerne, retsmedicinerne, offentligheden og pressen. En presse, der skulle vise sig at få stor påvirkning på sagens udfald.

Det tankevækkende og interessante foredrag med Michael Teschl tager blandt andet udgangspunkt i hans egen bog Den dag Britta forsvandt fra 2019, som der vil være mulighed for at købe efter foredraget.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Michael Teschl

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Michael Teschl