Danmarks største udbyder af online foredrag

generic-cover2

Hør og lær om den internationale økonomi, de finansielle markeder og politik

Lars Christensen Foredrag

Lars Christensen

International anerkendt økonom og forfatter - Foredrag om international økonomi, Emerging Markets og pengepolitik.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Lars er en stærk foredragsholder. Hans kombination af dyb faglig indsigt, skarpe holdninger og en humoristisk/provokerende facon rammer altid publikum godt."

Niels From – Senior Director & Head of Global Research Nordea Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Lars Christensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Lars

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Lars Christensen er en internationalt anerkendt økonom med speciale i international økonomi, Emerging Markets og pengepolitik. Lars har over 20 års erfaring som både embedsmand og bankøkonom. Han er  i dag selvstændig og beskæftiger sig med rådgivning af investorer, centralbanker og regeringer om økonomiske og finansielle forhold. Lars er desuden Senior Fellow ved den britiske tænketank Adam Smith Institute.

Lars Christensen er kendt for sine klare holdninger og ærlige meninger, og er desuden en underholdende taler med noget at byde på, når det kommer til holdninger til international økonomi, finansielle markeder og politik.

Lars Christensen har tidligere været embedsmand i Økonomiministeriet (1996-2001). Han har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet (1994). Mest kendt er han dog nok for i en årrække at have været chef for Emerging Markets-analysen i Danske Bank. I 2006-8 var Lars hovedmand bag en række Danske Bank-rapporter, der advarede om en kommende økonomisk nedsmeltning i Central- og Østeuropa.

I 2006 var han medforfatter til rapporten “The Geyser Crisis” fra 2006, der advarede om et forestående økonomisk og finansielt kollaps i Island. En profeti, der som bekendt gik i opfyldelse. Derudover er han forfatter til bogen “Milton Friedman – en pragmatisk revolutionær” fra november 2002, og har bidraget til en række andre bøger.

Lars skriver også bloggen The Market Monetarist, der siden den blev startet i 2011 er blevet en af ​​de førende internationale blogs om pengepolitik. Udover at være en anvendt kommentator hos internationale finansielle nyhedsmedier som Financial Times, The Telegraph, Reuters og Bloomberg, så skriver Lars nu også fast til Dagbladet Børsen og den islandske avis Fréttablaðið. Som kommentator er Lars blandt andet kendt for sin kritik af euro-samarbejdet. Lars har i sine kommentarer slået til lyd for bl.a. en markant ændring af den danske ulandsbistand, for mere åbne grænser for både varer og indvandrere og generelt gjort sig til talsmand for liberale økonomiske reformer – både i Danmark og globalt.

Et Lars Christensen fordrag er inspirerende, tankevækkende og er bliver især benyttet hos virksomheder og banker, der øsnker et  indblik i den globale økonomi, præsenteret på en ny, forståelig og inspirerende facon.

Se foredrag med Lars Christensen

  Lars Christensen foredrag

  Bitcoin – fup og svindel eller fremtiden betalingsmiddel?

  • Interessen for Bitcoin og andre såkaldte krypto-valutaer er steget voldsomt i takt med den eksplosionsagtige stigning i Bitcoinprisen. Men er det en boble? Er det bare fup og svindel, eller er der rent faktisk noget om snakken? Kan Bitcoin udvikle sig til et alment accepteret betalingsmiddel på linje med f.eks. kroner og dollars.
  • Det ser international økonom og ekspert i pengepolitik Lars Christensen på i sit foredrag ”Bitcoin – fup og svindel eller fremtidens betalingsmiddel?”
  • I foredraget fortæller Lars Christensen om, hvad der er hoved og hale på fænomenet Bitcoin: Er Bitcoin penge? Er det en ”god investering?” Hvad er historien bag Bitcoin – har vi set sådanne ting før? Skal skattemyndighederne være bekymrede? Hvad skal nationalbankerne sige til det nye fænomen? Bør Bitcoin underlægges den finansielle regulering? Er der andre krypto-valutaer end Bitcoin?
  • Foredraget tager udgangspunkt i, hvordan en økonom med speciale i pengepolitiske forhold opfatter Bitcoin-fænomenet, men foredraget er rettet til lægfolk med interesse for, hvad der sker i den globale økonomi og på de finansielle markeder.

  Lars Christensen foredrag

  Giv ikke efter for den irrationelle frygt –  et foredrag om terrorens økonomiske konsekvenser

  • Europa har det seneste år været ramt af en række terrorangreb og senest har de frygtelig terrorangreb i Paris og Bruxelles spredt frygt og rædsel i hele Europa. Det er naturligt, at sådanne tragiske begivenheder skaber en bekymring for de økonomiske og finansielle konsekvenser for europæisk økonomi. De fleste mennesker har naturligt en tendens til at give ad hoc forklaringer på de økonomiske og finansielle konsekvenser af sådanne begivenheder, men vi kan også forsøge at forstå disse effekter ved at benytte de værktøjer, som økonomer i øvrigt gør brug af til at analysere andre forhold.
  • Analyser viser, at virkningen på den økonomiske aktivitet fra terrorisme ofte er ganske kortvarig. Det er ganske enkelt for dyrt for folk, at lade sig styre af en irrationel frygt for trods det stigende antal terroraktioner i Europa er sandsynligheden for det enkelte individ for at blive offer for et terrorangreb meget lille.
  • I foredraget tager Lars Christensen afsæt i den nyeste forskning, analyser og facts når det kommer til de økonomiske konsekvenser af terror, men bringer også vigtige budskaber ind i debatten, såsom at der er meget lidt grund til at tro, at terroristerne kan få succes med at påvirke europæisk økonomi i noget nævneværdigt omfang. Samtidig fortæller Lars Christensen om den største risiko for den europæiske økonomi i forhold til terrorangreb, og om hvordan investorer og forbrugere sjældent lader sig styre af irrationel frygt, hvor det desværre ofte er anderledes med politikere.

  Lars Christensen foredrag

  Populisme – mellem økonomi og politik

  • Det er voldsomme forandringer, der giver den vestlige verden netop nu. Vestens lande lukker sig i stigende grad om sig selv. Briterne har med deres ja til BREXIT valgt at forlade det EU-samarbejde, som de siden Thatcher har været med til at forme. Amerikanerne har med valget af Donald Trump som præsident tilsyneladende forladt den hidtidige politiske kurs om at lede vesten fra spidsen med globalt engagement for i stedet at isolere sig mere og sætte USA først. Imens diskuterer franskmændene, om de skal vælge den højre nationale Marine Le Pen til præsident for den 5. republik.
  • I dette spændende dobbeltforedrag giver økonomisk ekspert Lars Christensen og politisk ekspert, kommunikationsrådgiver og tidligere spindoktor Peter Goll deres bud på, hvilke konsekvenser disse store forandringer har for befolkningen, erhvervslivet og organisationerne. Hvordan reagerer befolkningen politisk på forandringen? Hvordan reagerer de som forbrugere? Hvad betyder det for de internationale finansmarkeder og for den internationale handel? Og hvad betyder det for vores alle sammen sikkerhed, når Putin samtidig ånder vesten i nakken fra Øst.
  • Foredraget kan bestilles af alle med interesse i verdenssituationen netop nu – og i økonomi og politik. Men det egner sig særligt til professionelle, der arbejder med danske eller internationale politiske og økonomiske rammebetingelser.

  Lars Christensen foredrag

  Foredrag/emner

  • Kina bliver aldrig verdens største økonomi
  • Euroen som økonomisk og politisk stranguleringsmekanisme
  • Hvad er det nu med pengepolitikken? En introduktion
  • Ruslands fortsatte økonomiske problemer – det handler om mere end olieprisen
  • Kan Afrika overleve Kinas økonomiske opbremsning?
  • Mere åbne grænser, mindre ulandsbistand
  • Amerikansk præsidentvalg 2016 – hvad bliver de økonomiske konsekvenser?
  • Kollapset i oliepriserne – hvad bliver de økonomiske og politiske konsekvenser for Gulf-staterne
  • ”Valutakrig” – hvad er det? Det er meget bedre end det lyder
  • Klarer Central- og Østeuropa krisen? Fokus på Polen, Rusland og Baltikum
  • Det er på tide at lægge den danske fastkurspolitik i graven

Referencer

Jeg havde den store fornøjelse at have Lars Christensen tale til Aditus Networks – et netværk af CEO´s for højvækst Teknologi virksomheder. Det var virkelig en ”aha” oplevelse at få indblik i den globale økonomi, præsenteret på en ny, forståelig og inspirerende facon. Lars er unik i sin viden og forståelse for de begivenheder og beslutninger som påvirker økonomien både i Danmark men bestemt også globalt. Samtidig er hans evne til at formidle noget helt specielt. Kan varmt anbefale Lars til et særdeles bredt publikum

Dorte Wiene

Aditus

Lars Christensen er et fyrværkeri af viden, indsigt og energi. Han har tydeligvist læst alle de bøger og analyser du som leder og investor ikke kan rumme at få læst i en travl hverdag. Og han kan kommunikere i et sprog og i et tempo der er er meget inspirerende. Og så har han MODET til at mene noget - at turde tage et target og et statement. Lars er en "keeper" du får lyst til at knytte tættere til din virksomhed.

Jesper Køster, Regionsdirektør, Spar Nord Bank

Spar Nord Bank

Lars er en stærk foredragsholder. Hans kombination af dyb faglig indsigt, skarpe holdninger og en humoristisk/provokerende facon rammer altid publikum godt.

Niels From – Senior Director & Head of Global Research

Nordea

Lars kan anbefales at booke. Lars tager et meget kompleks enme og gør så alle kan forstå det på en god og humoristisk måde. Der er virkelig lærerigt.

Andreas Frydkjær

Ejner Hessel
12. februar 2016

Interview med Lars Christensen

Lars Christensen er en internationalt anerkendt økonom med speciale i international økonomi, Emerging Markets og pengepolitik. Lars har over 20 års erfaring som både embedsmand og bankøkonom. Han er kendt for sine klare holdninger og ærlige meninger, og er desuden en underholdende taler med noget at byde på, når det kommer til holdninger til international økonomi, finansielle markeder og politik.

1) Hvad er dit håb, at folk tager med sig fra dine foredrag?

Først og fremmest håber jeg på, at folk går fra mine foredrag med en følelse af at være blevet klogere på verdensøkonomien, og samtidig er det vigtigt for mig, at tilhørerne ikke kommer til at kede sig. Svært økonomi-stof behøver ikke være kedeligt. Jeg bestræber mig alt på at både formidle svært stof, men også på at underholde. Der er nok tørre økonomer på markedet.

2) Hvad er din bedste oplevelse som foredragsholder?

Jeg synes næsten altid, at det er en fornøjelse at holde foredrag. Som økonom, der arbejder seriøst med vanskelige økonomiske emner, og som ofte taler med professionelle fagfolk, så er det en fornøjelse at stille sig op foran et publikum og udlægge teksten – helst på en måde, så jeg får publikum med. Om det er for en Rotary-forening i Nordjylland eller til en Hedge Fund-konference i London er sådan set ligegyldigt for mig. Det vigtige er formidlingen og engagementet. Jeg er glad, når det lykkes mig at få publikum med, og når de fanger budskabet.

3) Hvordan forbereder du dig, når du skal ud at holde foredrag?

Jeg har været vant til at holde foredrag i mere end 15 år, så der er ikke meget mentalforberedelse til mine foredrag. Jeg ved, at når jeg går “på scenen”, så er jeg på og er tændt. For mig er det et kick at holde foredrag, så jeg er naturligt på. Derudover så kan man sige, at jeg faktisk permanent forbedrer mig til mine foredrag. Jeg lever og tænker økonomi og finansielle markeder mange af døgnets timer og har gjort det i mange år. Derfor har jeg også gjort det til en dyd at kunne blive kastet for løverne uden forberedelse. Jeg har blandt holdt foredrag mange gange, hvor der var frit valg på hylderne for tilhørerne. Det har for eksempel været foran en gruppe af investorer, der simpelthen fik lov at vælge frit: “Lars, fortæl om Ungarns økonomi, fortæl os det kinesiske aktiemarked, fortæl om tyrkiske lira.” Den slags foredrag elsker jeg. Det er en formidlingsopgave og en skøn faglig udfordring. Fordi jeg arbejder professionelt med økonomi og finansielle markeder, så er det også sådan, at den største udfordring ikke er den faglige forberedelse, for der kan man sige, at jeg hver dag forbereder mig gennem mit professionelle virke. Derimod er jeg utrolig fokuseret på at forberede mig på, HVEM det er jeg skal tale for. Jeg er fokuseret på at leve op til tilhørenes forventninger og især på at ramme “niveauet”. En dansk politiker eller en dansk fagforeningsmand har ikke nødvendigvis samme indsigt i global økonomi og finansielle markeder, som en professionel investor. Derfor er det vigtigt for mig at være fuldstændig klar på, hvem jeg taler til.

4) Hvad oplever du af nye trends i verdensøkonomien og de globale finansielle markeder?

Lige nu er det naturligvis oplagt, at der er enorm fokus på den store uro vi nu igen ser på de globale finansielle markeder – og det er da også det mine kunder, journalister og andre ringer til mig om. Og det naturlige spørgsmål mange stiller lige nu er, om verdensøkonomien står overfor en gentagelse af krisen i 2008-9. Men når det er sagt, så er der især fokus på Kina, og frygten for, at kinesisk økonomi står overfor en større krise, og hvad det betyder for verdensøkonomien, men også for dansk økonomi. Derudover er frygten for krise i euro-området bestemt ikke gået væk, og det emne er der derfor – med rette – meget stor interesse for. Delvist relateret til det får jeg en del spørgsmål og forespørgsler om at holde indlæg (særligt internationalt) om det, der blevet kaldt “Brexit” – altså britisk exit fra EU. Og endelig, så er 2016 valgår, og der er naturligt en stor interesse for, hvad udfaldet af det amerikanske præsidentvalg kan komme til at betyde for amerikansk økonomi og for verdensøkonomien generelt.

5) Har du 4 gode råd om økonomiske og finansielle foredrag?

Jeg har helt sikkert mere end fire råd, men hvis vi skal begrænse os, så ville overskrifterne nok være følgende:

“Aktiemarkederne styrtdykker – er krisen på vej tilbage?”

“Kina bliver aldrig verdens største økonomi”

“Euroen i krise – og skal den danske krone fortsat være bundet til euroen?”

“Hvad sker der med det amerikanske præsidentvalg, og hvad betyder det for verdensøkonomien”.

6) Hvilke områder beskæftiger du dig med, som ikke helt naturligt falder inden for økonomi? 

Nu beskæftiger jeg mig jo professionelt primært med verdensøkonomien og globale finansielle markeder, men jeg har altid haft en stor interesse for at træde ud på dybt vand, og anvende de indsigter, som man har som økonom på områder, som normalt ikke opfattes som egentlig økonom-områder. Således har jeg fornylig holdt foredrag om de økonomiske konsekvenser af den danske narkotikalovgivning, og i foråret skal jeg også holde foredrag om “alternativ” investering i for eksempel vin, sneakers og møbler. Det kunne også være foredrag om sport og økonomi. Hvad bestemmer fx hvor mange tilskuere, der kommer til en fodboldkamp i Superligaen? Den slags foredrag elsker jeg at holde. Det giver mig mulighed for at træde lidt udad min normale professionelle rolle og få lidt luft fra de globale finansielle markeder samtidig med, at det giver mig mulighed for at få folk til at tænke og få en anderledes oplevelse. En oplevelse af at økonomer ikke nødvendigvis er tørre og kedelige, og at økonomisk stof ikke nødvendigvis skal være svært tilgængeligt.

Se foredrag med Lars Christensen
Uforpligtende forespørgsel på Lars Christensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Lars Christensen
Lars Christensen

5 ud af 5 stjerner

"Lars er en stærk foredragsholder. Hans kombination af dyb faglig indsigt, skarpe holdninger og en humoristisk/provokerende facon rammer altid publikum godt."

Niels From – Senior Director & Head of Global Research Nordea Se alle referencer

Foredragsemner med Lars Christensen