Henter Indhold ...

Lars Christensen

International anerkendt økonom og forfatter

Lars Christensen er en internationalt anerkendt økonom med speciale i international økonomi, Emerging Markets og pengepolitik. Lars har over 20 års erfaring som både embedsmand og bankøkonom. Han er  i dag selvstændig og beskæftiger sig med rådgivning af investorer, centralbanker og regeringer om økonomiske og finansielle forhold. Lars er desuden Senior Fellow ved den britiske tænketank Adam Smith Institute.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Lars Christensen er kendt for sine klare holdninger og ærlige meninger, og er desuden en underholdende taler med noget at byde på, når det kommer til holdninger til international økonomi, finansielle markeder og politik.

Lars Christensen har tidligere været embedsmand i Økonomiministeriet (1996-2001). Han har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet (1994). Mest kendt er han dog nok for i en årrække at have været chef for Emerging Markets-analysen i Danske Bank. I 2006-8 var Lars hovedmand bag en række Danske Bank-rapporter, der advarede om en kommende økonomisk nedsmeltning i Central- og Østeuropa.

I 2006 var han medforfatter til rapporten “The Geyser Crisis” fra 2006, der advarede om et forestående økonomisk og finansielt kollaps i Island. En profeti, der som bekendt gik i opfyldelse. Derudover er han forfatter til bogen “Milton Friedman – en pragmatisk revolutionær” fra november 2002, og har bidraget til en række andre bøger.

Lars skriver også bloggen The Market Monetarist, der siden den blev startet i 2011 er blevet en af ​​de førende internationale blogs om pengepolitik. Udover at være en anvendt kommentator hos internationale finansielle nyhedsmedier som Financial Times, The Telegraph, Reuters og Bloomberg, så skriver Lars nu også fast til Dagbladet Børsen og den islandske avis Fréttablaðið. Som kommentator er Lars blandt andet kendt for sin kritik af euro-samarbejdet. Lars har i sine kommentarer slået til lyd for bl.a. en markant ændring af den danske ulandsbistand, for mere åbne grænser for både varer og indvandrere og generelt gjort sig til talsmand for liberale økonomiske reformer – både i Danmark og globalt.

Et Lars Christensen fordrag er inspirerende, tankevækkende og er bliver især benyttet hos virksomheder og banker, der øsnker et  indblik i den globale økonomi, præsenteret på en ny, forståelig og inspirerende facon.

  Lars Christensen foredrag

  Bitcoin – fup og svindel eller fremtiden betalingsmiddel?

  • Interessen for Bitcoin og andre såkaldte krypto-valutaer er steget voldsomt i takt med den eksplosionsagtige stigning i Bitcoinprisen. Men er det en boble? Er det bare fup og svindel, eller er der rent faktisk noget om snakken? Kan Bitcoin udvikle sig til et alment accepteret betalingsmiddel på linje med f.eks. kroner og dollars.
  • Det ser international økonom og ekspert i pengepolitik Lars Christensen på i sit foredrag ”Bitcoin – fup og svindel eller fremtidens betalingsmiddel?”
  • I foredraget fortæller Lars Christensen om, hvad der er hoved og hale på fænomenet Bitcoin: Er Bitcoin penge? Er det en ”god investering?” Hvad er historien bag Bitcoin – har vi set sådanne ting før? Skal skattemyndighederne være bekymrede? Hvad skal nationalbankerne sige til det nye fænomen? Bør Bitcoin underlægges den finansielle regulering? Er der andre krypto-valutaer end Bitcoin?
  • Foredraget tager udgangspunkt i, hvordan en økonom med speciale i pengepolitiske forhold opfatter Bitcoin-fænomenet, men foredraget er rettet til lægfolk med interesse for, hvad der sker i den globale økonomi og på de finansielle markeder.

  Lars Christensen foredrag

  Giv ikke efter for den irrationelle frygt –  et foredrag om terrorens økonomiske konsekvenser

  • Europa har det seneste år været ramt af en række terrorangreb og senest har de frygtelig terrorangreb i Paris og Bruxelles spredt frygt og rædsel i hele Europa. Det er naturligt, at sådanne tragiske begivenheder skaber en bekymring for de økonomiske og finansielle konsekvenser for europæisk økonomi. De fleste mennesker har naturligt en tendens til at give ad hoc forklaringer på de økonomiske og finansielle konsekvenser af sådanne begivenheder, men vi kan også forsøge at forstå disse effekter ved at benytte de værktøjer, som økonomer i øvrigt gør brug af til at analysere andre forhold.
  • Analyser viser, at virkningen på den økonomiske aktivitet fra terrorisme ofte er ganske kortvarig. Det er ganske enkelt for dyrt for folk, at lade sig styre af en irrationel frygt for trods det stigende antal terroraktioner i Europa er sandsynligheden for det enkelte individ for at blive offer for et terrorangreb meget lille.
  • I foredraget tager Lars Christensen afsæt i den nyeste forskning, analyser og facts når det kommer til de økonomiske konsekvenser af terror, men bringer også vigtige budskaber ind i debatten, såsom at der er meget lidt grund til at tro, at terroristerne kan få succes med at påvirke europæisk økonomi i noget nævneværdigt omfang. Samtidig fortæller Lars Christensen om den største risiko for den europæiske økonomi i forhold til terrorangreb, og om hvordan investorer og forbrugere sjældent lader sig styre af irrationel frygt, hvor det desværre ofte er anderledes med politikere.

  Lars Christensen foredrag

  Populisme – mellem økonomi og politik

  • Det er voldsomme forandringer, der giver den vestlige verden netop nu. Vestens lande lukker sig i stigende grad om sig selv. Briterne har med deres ja til BREXIT valgt at forlade det EU-samarbejde, som de siden Thatcher har været med til at forme. Amerikanerne har med valget af Donald Trump som præsident tilsyneladende forladt den hidtidige politiske kurs om at lede vesten fra spidsen med globalt engagement for i stedet at isolere sig mere og sætte USA først. Imens diskuterer franskmændene, om de skal vælge den højre nationale Marine Le Pen til præsident for den 5. republik.
  • I dette spændende dobbeltforedrag giver økonomisk ekspert Lars Christensen og politisk ekspert, kommunikationsrådgiver og tidligere spindoktor Peter Goll deres bud på, hvilke konsekvenser disse store forandringer har for befolkningen, erhvervslivet og organisationerne. Hvordan reagerer befolkningen politisk på forandringen? Hvordan reagerer de som forbrugere? Hvad betyder det for de internationale finansmarkeder og for den internationale handel? Og hvad betyder det for vores alle sammen sikkerhed, når Putin samtidig ånder vesten i nakken fra Øst.
  • Foredraget kan bestilles af alle med interesse i verdenssituationen netop nu – og i økonomi og politik. Men det egner sig særligt til professionelle, der arbejder med danske eller internationale politiske og økonomiske rammebetingelser.

  Foredrag/emner

  • Kina bliver aldrig verdens største økonomi
  • Euroen som økonomisk og politisk stranguleringsmekanisme
  • Hvad er det nu med pengepolitikken? En introduktion
  • Ruslands fortsatte økonomiske problemer – det handler om mere end olieprisen
  • Kan Afrika overleve Kinas økonomiske opbremsning?
  • Mere åbne grænser, mindre ulandsbistand
  • Amerikansk præsidentvalg 2016 – hvad bliver de økonomiske konsekvenser?
  • Kollapset i oliepriserne – hvad bliver de økonomiske og politiske konsekvenser for Gulf-staterne
  • ”Valutakrig” – hvad er det? Det er meget bedre end det lyder
  • Klarer Central- og Østeuropa krisen? Fokus på Polen, Rusland og Baltikum
  • Det er på tide at lægge den danske fastkurspolitik i graven
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Lars Christensen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Lars Christensen

Foredragsemner med Lars Christensen