Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00
profile-cover-generic-05

Bliv klogere på Trump, værdikampe i USA og Irak-krigens konsekvenser

Kristian Mouritzen foredrag

Kristian Mouritzen

Journalist og foredragsholder - Pm udenrigspolitiske anliggender som værdikampe i USA og Irak-krigens konsekvenser.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Kristian Mouritzen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Kristian

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Kristian Mouritzen er en rutineret og populær foredragsholder, når det kommer til udenrigspolitiske anliggender som fx Trump, værdikampe i USA og Irak-krigens konsekvenser. Et Kristian Mouritzen foredrag er velargumenterende, tankevækkende og altid med afsæt i de nyeste fakta. 

Kristian Mouritzen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1981 og har været udenrigsjournalist lige siden både som chef i store danske medier som Ritzau, DR, TV 2 og Berlingske og som aktiv udenrigskorrespondent.

Først var Kristian Mouritzen korrespondent i Mellemøsten og dermed tæt på krigsjournalistikkens barske realiteterSenere blev han korrespondent i Tyskland lige før og efter Murens fald med de konsekvenser, det fik for Europa. En årrække var Kristian Mouritzen udlandschef for en række store medier, hvoraf otte år var som chef for Danmarks største udlandsredaktion i DR Nyheder med ansvar for udlandsdækningen i TV-Avisen, Radioavisen, Horisont, P1 Morgen og diverse andre programmer i DR. På Berlingske var Kristian Mouritzen chef for udland i syv år og i en periode også avisens debatredaktør og stod også for den politiske dækning. I 2013 blev Kristian Mouritzen ansat som korrespondent for Berlingske i Washington D. C., hvor han kom tæt på en række mennesker, som satte dagsordenen under Obama og senere under Donald Trump. Valgkampen i 2016 med Donald Trumps opstigen var en særlig udfordring, der krævede tusindvis af kilometer på de amerikanske landeveje for at dække fænomenet Trump og kampen om vælgerne i de 50 amerikanske stater.

Sammen med journalist Vivian Jordansen har Kristian Mouritzen udgivet bogen “Den 2. Amerikanske Borgerkrig”, der fortæller historien om det splittede USA. Kristian Mouritzen er en flittig benyttet kommentator på TV og på Radio, han skriver fortsat i Berlingske og er nu sikkerhedspolitisk korrespondent.

Se foredrag med Kristian Mouritzen

  Kristian Mouritzen foredrag

  Obama og Trump

  • Hvorfor tabte Obama stort set alle værdikampene i USA? Hvordan kunne en politisk uerfaren forretningsmand ved navn Trump så hurtigt iscenesætte sig selv som den førende konservative værditænker i USA med sine konstante provokationer. Hvordan skal man tolke Trump? Og var Obama den messias, alle håbede på? Alt det vil Kristian Mouritzen forsøge at belyse med et foredrag om sine fire år i USA krydret med menneskelige beretninger og et kig ind i magtens korridorer og det kringlede Washington, som er en helt særlig by at bo i. (40 minutter med 20 minutters spørgerunde).

  Kristian Mouritzen foredrag

  Irak-krigen

  • Irak-krigens konsekvenser for medier og for Danmark. Kristian Mouritzen var udlandschef for DR Nyheder, og Irak-krigen i 2003 blev en skillelinje i Danmark, hvor tilhængere og modstandere af krigen kæmpede om retten til sandheden. Danmarks Radio var som public service station fanget i denne “krig”, og for første gang oplevede de danske medier et forsøg på censur fra politikerne. Kristian Mouritzen kan give et indblik i maskinrummet i planlægningen af krigen i Danmarks Radio og hvilke konsekvenser, det fik for institutionen. (En halv times foredrag og en halv time med foredrag.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Kristian Mouritzen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Kristian Mouritzen