Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Kom mobning til livs med vores foredragsholdere

Kom mobning til livs med vores foredragsholdere

Tilbage til blog

10. november 2020

Mobning viser sit ansigt i alt fra børnehaver til arbejdspladser, og listen over ting, vi mobber hinanden for, synes kun at lade sig begrænse af fantasien. Mobning blandt skolebørn er faldet markant i løbet af de sidste 25 år, men det er stadig omkring 5% af alle skolebørn, der bliver mobbet mindst et par gange om måneden ifølge tal fra Statens Institut for Folkesundhed.

Men voksne bliver også mobbet på arbejdspladsen. I 2018 rapporterede hver tiende lønmodtager i en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, at de var blevet mobbet indenfor det seneste år. Og så er det lige knapt hver fjerde lønmodtager, der har været vidne til mobning.

Om det er børnemobning eller voksenmobning, I vil komme til livs, så har vi en håndfuld bud på, hvilke foredragsholdere der kunne være interessante for jer at lytte til. Vi har både faguddannede med indsigt i emnet og kendte danskere, der selv har været ofre for mobning og er kommet ud på den anden side.

Silas Holst om at komme igennem mobning som barn
Silas Holst har været på skærmen hver fredag aften i en periode i TV-programmet Vild Med Dans. Ham og hans dansepartner, Jakob Fauerby, er det første par i programmet, hvor begge dansere er af samme køn. Kommentarerne på de sociale medier svinger fra støttende, positive røster til nedladende kommentarer. Silas har oplevet den slags negativitet fra andre mennesker siden sin barndom, hvor han blev mobbet for at være homoseksuel. Han begyndte at gemme sig på skolens toiletter hver dag for at græde og fik med tiden selvmordstanker.

Nu fortæller Silas om, hvordan han kom igennem mareridtet og hvorfor børn og unge aldrig skal finde sig i mobning. Silas er ikke ude på at prædike – han fortæller sin egen historie. Hans foredrag egner sig både til børn, unge og voksne.

Berith Siegumfeldt om at komme mobning på arbejdspladsen til livs
Mobning på arbejdspladsen går ikke nødvendigvis kun ud over mobbeofferet. Det kan også skabe en forfærdelig stemning på arbejdspladsen, som kan påvirke andre kolleger. Berith Siegumfeldt er psykologisk rådgiver og sygeplejerske, og hun har en række råd til, hvordan man kommer voksenmobning til livs på arbejdspladsen. Det er omkring hver tiende person, der har oplevet at blive voksenmobbet, og det kan nogle gange være svært for medarbejderne på en arbejdsplads at sætte ord på, hvad der egentlig foregår.

Berith holder også foredrag om narcissister og psykopater, hvor hun byder på eksempler fra virkelighedens verden på, hvordan de manipulerer deres omgivelser og hvordan man undgår at blive fanget i deres net.

Kent “Kenno” Pedersen fra Djämes Braun om antimobning
Kent Pedersen er kendt for at være halvdelen af den danske musiker-duo Djämes Braun. I sit foredrag om antimobning, fortæller Kent om sin rolle som mobber og hvad det gjorde ved både ham selv, hans relationer og hans omgivelser. Han dykker ned i, hvad der lå til grund for, at han mobbede andre som ung, og hvordan man kan blive bedre til at sige fra over for mobning og turde være sig selv i den slags modgang. “Kenno”, som musikeren også er kendt som, bruger både humor og metaforer i sit forsøg på at få budskabet til at skinne igennem.

Igennem foredraget viser Kent i fællesskab med de børn og unge, han taler til, at vi alle deler mange af de samme grundværdier og syn på det gode i vores medmennesker. Hans foredrag er målrettet børn og unge fra de yngste skoleelever til højskoler og ungdomsforeninger.

Suzanne Krogh om børnemobning og pædagogik
Suzanne Krogh er uddannet fra Københavns Universitet i 1994 med speciale i børn og unges udvikling. Hun er ansat som lektor og konsulent ved Videncenter for Institutionsforskning, PAPPS, UCC. Suzannes foredrag kan skræddersyes efter behov, da hun både kan fortælle om børnemobning, pædagogik, personalesamarbejde, konflikthåndtering og meget mere. Suzanne har erfaring med at hjælpe både forældre og professionelle med at skabe bæredygtige miljøer for børn og unge, som de kan trives i, håndtere og være medskabere af.

Tag et kig på den lange liste af emner, Suzanne kan tale om, og find den helt rigtige kombination til jeres foredrag. Suzanne fortæller også om familieliv og dets udfordringer i en moderne verden.

Sanne Søndergaard om effektive mobbemetoder
Sanne Søndergaard fortæller om effektive mobbemetoder – hvordan man sårer sit offer mest effektivt og undgår at få ballade for det. Sanne, som er komiker, journalist og forfatter, giver dette lynkursus i mobning med et glimt i øjet for at vise mobningens mange facetter, så man nemmere kan sige fra over for den og komme problemet til livs på arbejdspladsen. Sanne skiller sig ud i dette foredrag ved at præsentere en ironisk og humoristisk tilgang til voksenmobning, og selve foredraget kan efter ønske perspektiveres til for eksempel cyber-mobning eller #MeToo-bevægelsen.

Sanne holder også foredrag om teenagere, angst og cyber-mobning – og i den modsatte grøft, hvordan man som forælder overlever og håndterer teenage-hormoner.

Kig ind på vores hjemmeside for at se flere foredragsholdere, der fortæller om mobning. For eksempel tidligere sekretariatschef ved Børns Vilkår, Birk Christensen, der fortæller om børn og opdragelse, Jeppe Søe om anonym mobning på sociale medier eller Lotte Rubæk om selvskade og selv-mobning.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.