Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Et underholdende og oplysende indblik i litteraturens A-Z

Katherine Diez

Martin Greis-Rosenthal

Katherine Diez

Litteraturanmelder og kulturdebattør

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Katherine Diez

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Katherine

Lecture icon

Foredrag

Forespørg nemt på pris og dato

Katherine Diez holder sine fængende foredrag, som hun skriver sine populære artikler: Med humor, frækhed og forrygende faglighed. Hendes passion for litteraturen er smittende. Man mærker virkelig, at hun brænder for at gøre bøgernes verden nærværende, levende og relevant.

Diez anmelder litteratur i Berlingske og månedsmagasinet Elle. Hendes skarpe holdninger og analyser af bøger, kunst og kultur har gjort hende til en hyppig gæst i diverse medier. Desuden er hun kendt som vært på podcasten Salon med Katherine Diez, hvor hun i et underholdende og fordybende format talte med kendte danskere om deres forhold til kunst og litteratur. I 2018 blev hun indstillet til Artbeat Prisens Særpris for sin forfriskende anderledes litteraturformidling på Instagram, hvor hun i dag har over 30.000 følgere og fortsat formidler.

Et foredrag med Katherine Diez giver dig

  • Spændende perspektiver på, hvordan litteratur kan hjælpe mennesker på overraskende måder
  • En fortælling om dansk litteraturs store kvinder – både de kendte og de mindre kendte
  • Interessante pointer om hvad man anmelderens rolle er, og hvad man egentlig må sige om et værk

Diez’ foredrag henvender sig til et bredt publikum og er generelt efterspurgte hos biblioteker, højskoler, kirker, foreninger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, men de kan skræddersyes til specielle målgrupper. Fx. har hun en særlig forståelse for og kærlighed til unge mennesker, deres hverdag og problemer – især hendes foredrag om, hvad SoMe-generationen kan lære af litteraturen, er populært på gymnasier o.l.

Katherine Diez er desuden en erfaren ordstyrer, interviewer og debattør.

Se foredrag med Katherine Diez
Katherine Diez foredrag

Kvinde, kend din plads! – i litteraturen

I dette foredrag sætter Katherine Diez én gang for alle sig selv og alle andre kvinder på plads – i dansk litteratur. Ikke bare er kvinders historie nemlig skrevet med usynligt blæk; kvinder er også underrepræsenteret som forfattere til den. Og det afspejler sig i samfundet og de offentlige debatter, vi har om det.

Tænk for eksempel over det faktum, at hvis man vil tale om en forsamling forfattere, som alle er mænd, taler man om ’forfattere’. Hvis de alle er kvinder, taler man pludselig om ’kvindelige forfattere’. Det er ikke en lille, ubetydelig tilfældighed, som er kommet ud af ingenting. Det kommer af en gennemsyrende tradition af indgroet ulighed, som er svær (men nødvendig) at gøre op med.

Katherine Diez tager publikum med på en spændende rejse om dansk litteraturs store kvinder – både de kendte og de mindre kendte. Og om alt det, vi som samfund skal tage ved lære af dem!

Katherine Diez foredrag

Hvad generation SoMe kan lære af litteraturen 

I dette underholdende og tankevækkende foredrag, der er relevant for unges lærere og forældre, men især for de unge selv, gør Katherine Diez op med den gængse antagelse, at de sociale medier nødvendigvis skader de unges selvbillede – så længe de også læser skønlitteratur. I skønlitteraturen findes nemlig sandheden om dem selv og alle de problemer og mindre charmerende og mindre Instagram-venlige sider, der følger med det at være et ungt, fortvivlet menneske.

Tænk på det populære DR-program De dyre piger. Her får seeren en indblik i, hvad der foregår bag facaden hos fire unge kvinder, som lever for at fremstå perfekte på Instagram 24 timer i døgnet. Ikke nok med at det er overfladisk og tomt – det er også skadeligt for deres mentale helbred. Hvad ville der ske, hvis de selvsamme piger kunne få øjnene op for litteraturen?

Katherine Diez giver konkrete, tiltrængte eksempler på, hvordan skønlitteraturen kan fungere som førstehjælp – og permanent livshjælp – når et ungt menneske hver eneste dag navigerer rundt i den umiddelbart skadende facade- og filterkultur.

Katherine Diez foredrag

En litteraturanmelders bekendelser

Diez’ allerførste anmeldelse i Berlingske kom til at give genlyd. Hun kritiserede Mortens Sabroes værk 32 centimeter og gjorde det med et glimt i øjet flankeret af et humoristisk billede på Instagram. Det startede en længere og heftig debat i de danske medier – ikke kun om Sabroes bog, men også om hvad det vil sige at anmelde. Hvem må sige hvad om hvilke værker, og hvad er egentlig en anmelders rolle? De spørgsmål forsøger Diez at besvare i dette foredrag, som også er et oplæg til diskussion med tilhørerne.

Katherine Diez foredrag

Sjælens medicin - litteraturen som terapiform

I dette foredrag præsenterer Katherine Diez begrebet ”biblioterapi” og undersøger dets utrolige muligheder og potentiale. At litteratur er mere end underholdning, har man vidst lige siden antikken, hvor der over biblioteket i Alexandria stod ’sjælens medicin’. I dag bruger man stadig skønlitteraturen målrettet som behandlingsform ifm. forskellige lidelser – søvnbesvær, angst, depression, sågar snorken m.m. – for ikke at tale om, at det nu er et selvstændigt fag for medicinstuderende.

Katherine Diez fortæller biblioterapiens fantastiske historie og kommer med konkrete (og morsomme) eksempler dens helbredende kræfter på undervejs.

Katherine Diez foredrag

Glem coaching i personlig udvikling – læs en klassiker i stedet

Det er moderne at interessere sig for personlig udvikling. I dette foredrag opfordrer Diez mennesker med interesse for blive klogere på sig selv til at droppe de smarte kurser og dyre coaches. Læs eller genlæs i stedet de store klassikere. Med udgangspunkt i bl.a. Henrik Pontoppidans Lykke-Per forsøger Katherine Diez at finde svar på, hvorfor for mange muligheder er det moderne menneskes forbandelse, og hvorfor noget så arkaisk som ’vores skæbne’ og arv frem for miljø stadig er noget, vi gør klogt i at forstå og respektere i dag.

Katherine Diez foredrag, paneldeltagelse og ordstyreropgaver

Skræddersyede foredrag og andre formidlingsopgaver:

Katherine Diez tilbyder også:

  • At holde foredrag om udvalgte værker, forfatterskaber, temaer og strømninger i dansk og international litteratur efter ønske fra kunden
  • At være ordstyrer eller konferencier på private eller offentlige arrangementer
  • At deltage i debatter om litteratur og kultur

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Katherine Diez

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Katherine Diez