Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Med tusindvis af foredrag i bagagen fortæller Jens om nærvær og kommunikation

Jens Arentzen

Jens Arentzen

En af landets absolut mest benyttede foredragsholdere - mød den unikke skuespiller i et enestående foredrag.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Jens bragte noget helt nyt til os! Alle følte sig medrevet og følte, de fik noget med hjem, de kunne og ville bruge i deres dagligdag fremover. Så stor ros og tak til Jens!"

Steffen Boyhuus Mølgaard - Siemens Se alle referencer

Et Jens Arentzen foredrag giver dig:

 • Jens Arentzens foredrag er noget helt for sig selv og skal opleves
 • Han formår at røre publikum, motivere og underholde på samme tid
 • Jens’ foredrag egner sig til alt fra topledere, som han også træner, til arbejdspladsen og foreningen
Uforpligtende forespørgsel på Jens Arentzen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Jens

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Få en oplevelse, som I aldrig glemmer med Jens Arentzen, der er en af landets absolut bedste foredragsholdere. Levende, underholdende men med seriøs kant inddrager han sit publikum og udfordrer deres vanetænkning med sine personlige, provokerende og rørende foredrag, der går lige i hjertet. Jens har holdt tusindvis af foredrag, og opnår altid imponerende evalueringer. 

Jens Arentzens foredrag er yderst populære og scorer altid topkarakter hos tilhørerne, og i dag er Jens af samme årsag en af landets mest eftertragtede foredragsholdere. Han formår at skabe en unik stemning i samspillet med sit publikum, og hans foredrag behandler emner som empati, nærvær, kommunikation og motivation – alt sammen på en gribende og humoristisk måde.

Et Jens Arentzen foredrag giver dig:

 • Jens Arentzens foredrag er noget helt for sig selv og skal opleves
 • Han formår at røre publikum, motivere og underholde på samme tid
 • Jens’ foredrag egner sig til alt fra topledere, som han også træner, til arbejdspladsen og foreningen

Udover sine foredrag har Jens stor erfaring som underviser fra Filmskolen, Danmarks Radio og samtlige elevskoler i landet. Jens er skuespilleruddannet, og i den brede offentlighed er han nok mest kendt for sin rolle som Ulrik i ”Matador” samt i  ”Én gang strømer”. Derudover er han medforfatter og instruktør til en lang række danske film som fx ”Flamberede Hjerter”, og har også lavet en del egne produktioner, bl.a. ”Blomsterfangen” og ”Solen er så rød mor”.

Jens Arentzen er, i kraft af sin baggrund og på grund af sit enorme nærvær, en af de førende formidlere inden for skuespilsteknikker, kommunikation og nærvær. Redskaberne som deltagerne får med sig i foredragene egner sig i høj grad til virksomheder og organisationer, der skal præsentere sig både udadtil og indadtil. 

Se foredrag med Jens Arentzen
Jens Arentzen foredrag

Broken Connections

Få sat tingene på hovedet, og indse hvordan vi langsomt, og uden at tænke over det, er kommet til at fordømme og skampåføre børn, unge, familiemedlemmer og medarbejdere, som får sygdomme, diagnoser og krav de ikke kan leve op til. Vi sender dem til psykolog, til psykiater, i specialklasser og i arbejdsprøvninger – de er forkerte, mangler resilliens og skal rettes op – og vi tænker slet ikke på, at vores børns ADHD, vores unges selvskade og medarbejdernes depressioner eller stres måske er tegn på et samfund, der har mistet kontakten til dét essentielle – ikke på manglende resilliens og modstandskraft – og at dét blir man syg af.

Der ligger som regel noget bag, når der kø ved håndvasken, når vores barn slår ud eller vores medarbejder står af – så er det seretonin-produktionen, der skal hjælpes i personens hjerne, så er det life-work-balancen, der skal nivileres.

Hvad nu hvis en menneskekrop er ligesom et dyrs? Vi har brug for at føle sikkerhed, mening og være i mærkbare relationer – og det er dét der ligger bagved tidens psykiske diagnose-opblomstring – at vi ikke længere føler sikkerhed, mening og mærkbare relationer. Kom og hør konsekvenserne, hvis vi ikke lykkedes med at redefinere mening efter, at Gud er død, og at vi ikke længere pr. automatik fører den fædrende gård videre.

Er det meningen, at man bare skal forløse sit potentiale, få gode karakterer og tjene mest mulige penge – eller er ensomheden og meningsløsheden netop årsagen til sammenbrud, udbrud og angst i en langt langt større skala end vi hidtil har set tegn på endnu?

Forstå hvordan mærkbare relationer og dét at føle mening ikke er en luksus, men et grundvilkår, som vi har sluppet fri uden at erstatte med andet end markedet. Man kommer ikke ustraffet fra at fjerne ‘en tidligere sammenhængende tro’ uden at erstatte det med noget andet givende meningsfuldt. Frihed er absurd som mening – det handler om at blive fri af noget – men spørgsmålet er, hvad det er, vi skal binde os til, connecte med og knytte os til.

Hvis dét spørgsmål ikke besvares vil lystyachterne bare blive større, lønningerne skyhøje og store dele af samfund bukke under – af manglen på connections og relation til noget. Der er en grund til, at også heste står tæt op af hinanden frit på marken.

Jens Arentzen foredrag

Kunsten at flytte dit publikum

Hensigten med foredraget er at gøre publikum i stand til at formidle, så I kan lykkes med jeres formål – både hos tilhørere (fx med en præsentation) men også generelt hos medmennesker. Oplev at de forvandles foran dig. Jens viser hvordan, I får kropssprog, stemmeføring, nærvær og tilstedeværelse til at komme af sig selv.

I foredraget vil du og dine kollegaer undervejs få befriende og konkrete redskaber, der gør jer i stand til at gennemføre indlevende, ægte og dynamiske oplæg, som styrker konflikthåndtering, motivationssamtaler, salg og lignende kommunikation i jeres organisation. Et værdiskabende foredrag for dig, der ønsker at styrke kommunikationen hos dig selv, blandt kollegerne og generelt i organisationen. Og så er det underholdende og sjovt som få! Det er også godt til intern kommunikation i en organisation eller virksomhed.

Foredraget er også meget velegnet som hel – og halvdagskursus.

Jens Arentzen

Matador, det du ikke så! - Få et nyt spændende syn på serien

Glæd jer til et kærligt, underholdende og inspirerende foredrag, hvor Jens Arentzen forklarer den menneskelige eksistens og dennes udfordringer, ses igennem tv-serien Matadors briller.

Jens Arentzen, der i Matador spillede den voksne Ulrik Varnæs, fortæller om dét, han oplever er det unikke ved “nationalklenodiet”. I foredraget fortæller Jens, hvorfor Erik Balling har fået den anderkendte plads i danske film og tv-serier, som han har fået. Du vil opdage, hvilke metoder, der blev brugt til at skabe indlevelse i seriens personer. Du vil få en rundtur i den teknik, der blev benyttet, og som er det afgørende, når vi sidder og ser serien. Teknikken er blandt andet en af grundene til at vi ser den igen og igen.

I disse år tales der om, at skuespillerne netop ikke kan tale, ‘vi kan ikke høre, hvad de siger’. Den lyd kender vi ikke fra Matador. Det har to primære grunde, som Arentzen vil demonstrere: betydningen af en såkaldt ‘giraf’ og en læring i kunsten at tale, som ved gud kan blive for meget, så det lyder som Det Kongelige Teater i 1760, men mellemvejen, at det talte kan forstås, er en disciplin, der i de sidste generationer er noget, vi ikke har lært os.

Foredraget er for alle filmelskere, Matador-elskere og mennesker, der er optagede af det relationelle; hvordan mennesker forvandler mennesker. Mennesker der måske selv er nysgerrige på, hvordan det kan være, at “vores familie” fik den udgang og udvikling, som slet ikke var, hvad vi havde regnet med.

Jens Arentzen foredrag

Empati fører til vækst!

Empati er den faktor, der kommer til at skabe fremtidens vækst, og netop dette tager foredraget udgangspunkt i.

Deltagerne vil tydeligt mærke, gennem Arentzens turbo-show, hvilket mægtigt værktøj, man selv kan blive i mødet med et andet menneske, såsom sin kollega, sine ansatte, sin kæreste, sit barn mv. I vil få redskaber, som I kan benytte til at skabe empati til møder, præsentationer, forhandlinger og ikke mindst til at motivere andre.

Jens Arentzen vil uden tvivl begejstre, motivere og bevise, gennem nemme og tilgængelige øvelser, værktøjer og anvisninger, som man kan tage med hjem og bruge på arbejdspladsen. Lær hvad udtalt, udlevet empati medfører, og hvordan det skaber fantastiske resultater – til radikal gavn for det forretningsmæssige såvel som det personlige liv!

Jens Arentzen foredrag

En skæv opvækst

Tilhørerne vil få en oplevelse ud over det sædvanlige med dette unikke foredrag, der på én gang er rørende, gribende og inspirerende!

Med sin opvækst i skyggen af en psykisk syg mor, beretter Jens Arentzen om ‘skæve’ børn og unge og deres forsvarsmekanismer og reaktioner.

I det gribende foredrag, hvor humor og alvor kombineres, vil i opleve at Jens samtidig tør at gå helt tæt på! Foredraget er et af Jens’ mest populære, og det er især egnet til udsatte og til grupper, der arbejder med børn og unge eller andre mennesker med brug for nærvær og empati.

Jens Arentzen foredrag

Kusken og de tyve vilde heste

Jens Arentzen demonstrerer i dette foredrag begreberne til forvandling – på en sjov, bevægende og håndfast facon, og med udgangspunkt i sit arbejde både som instruktør og underviser på teater- og filmskolerne. Formålet er, at vi som ledere, undervisere, lærere, kolleger, vejledere, ansatte, kammerater, kærester, venner og børn, også får realiteter ud af vores ønsker om at ville de andres udvikling. Og måske er det faktisk en rigtig god idé, at vi begynder med…os selv!

Tilhørerne vil blive ramt, rørt og få noget med hjem til både hjernen og kroppen – om forskellen på peicer og intervention – og så den magiske kommunikation!

Jens Arentzen

Stressforgiftning

En times tour de force i de destruktive, smittende følelser – som relationer kan bringe os. Stress, der skader børn og unge og gør dem til forkrøblede voksne. Stress, der smitter enhver familie eller arbejdsplads og lammer den.

Samtidig demonstrerer Jens Arentzen, hvordan det relationelle kan gøres frugtbart, og blive den afgørende faktor for, om vi føler tillid eller angst. Det er følelser, der styrer os – ikke tanker..! og der er håb forude, hvis vi lærer emotionel intelligens.

Jens Arentzen foredrag

Styrk din kommunikation

I dette energiske og underholdende foredrag tager Jens Arentzen afsæt i sin bog af samme navn, og hjælper sine tilhørere til at styrke deres vigtigste kommunikative værktøj: dem selv. Et højst inspirerende foredrag, som gør dig bedre til at formidle med power og gennemslagskraft.

Jens Arentzen har mange års erfaring og indsigt i de typiske kommunikative udfordringer, der kan opstå både på private og offentlige arbejdspladser. I foredraget viser han, hvordan og hvor du med små midler kan gøre en stor forskel for dig selv og dine kollegaer. Du får enkle og håndgribelige redskaber, som gør dig i stand til at gennemføre ægte, indlevende og dynamisk kommunikation – både professionelt og privat.

I foredraget har Jens Arentzen fokus på tre vigtige kerneområder i den gode kommunikation: PERFORMANCE: herunder intention og framing, TRAGTEN: at forstå og sætte sig i andres sted og FORLØSNING: herunder at fange, fastholde og fryse [ dit publikum med ] dine fortællinger.

Glæd dig til et lærerigt, konkret og morsomt foredrag om kommunikation, og hvordan vi alle kan styrke vores egen.

Jens Arentzen foredrag

Teambuilding og peptalks

 • Ud over de ovenfor beskrevne foredrag, laver Jens Arentzen også både foredrag, workshops og kurser omkring motivation og teambuilding.
 • Det gælder blandt andet kurser, hvor deltagerne gennem løsning af konkrete opgaver bliver bevidste om egne styrker og svagheder og om rollefordelingen i grupper.
 • Få en helt speciel oplevelse, hvor Jens Arentzen rykker ved deltagerne og giver masser af inspiration til teams. Dette kan gøres på alt fra 2 timer til 3 dage, efter ønske fra jer.

Referencer

Jens' foredrag var interessant, medrivende, underholdende og provokerende. Ligesom vi havde ønsket det og meget mere til. Han formåede at sætte nogle vigtige tanker igang omkring betydningen af kommunikation mellem mennesker. Han var oplagt, forberedt, konstant på. I sin kontakt med publikum var han vedrørende og nærværende, egentligt et pragteksempel på sin egen "forkyndelse".

Louise Dhirani

Oberthur Technologies

Han var meget godt forberedt og han havde sat sig ind i hvilket behov vi havde. Foredraget var uden tvivl en succes. Planlægningen var vigtig for os, så det var godt at opleve, at det materiale vi havde sendt frem på forhånd og at den telefonsamtale vi havde haft fungerede som baggrundstæppe for foredraget, og at vi kunne tilrettelægge det efterfølgende arbejde, så det gav mening og så der var en rød tråd mellem foredrag og det arbejde vi selv lavede bagefter.

Charlotte Ege

Horsens HF og VUC

Det var en rigtig god oplevelse for alle i virksomheden, og vi har kun haft begejstrede tilbagemeldinger.

Eva Skovbo

Patrade A/S

Jens er gude-god. Det var en stor oplevelse.

Hanne Sølvkjær

Post Danmark

Utroligt godt foredrag - en dynamisk Jens Arentzen leverede foredraget med fynd og klem, og en god portion humor, og Jens Arentzen var ikke bleg for at drage sine egne personlige erfaringer ind.....

Susanne Brandt

Ib Andresen Industri, Personaleafdelingen

Fantastiskt sterkt og bevegende!!!!! Tilbakemeldingen fra alle deltakerne var at Jens Arentzen beveget oss alle sterkt. Vi tror at vi for alltid vil ha noe av hans budskap med oss videre i vårt arbeide. Han var også en varm og skjønn person å møte utenom hans forestilling.Gi ham mange hilsner og knuser fra oss og si at han vil alltid bli husket!!!! Takk til ham!! Det eneste vi var bekymret over var at han ikke rakk å få etriktig norskt julemåltid før han måtte dra tilbake til flyplassen. Vi håper han kom godt hjem til København.

Kari Ziegler Madsen

Familesentert/Helseetaten i Mandal kommune

Jens Arentzen holdt et forrygende fantastisk foredrag om det at være barn af en psykisk syg mor. Tilhørerne var en broget forsamling af medarbejdere fra Københavns Kommunes Socialforvaltning, som på forskellige måder arbejder med børn af mennesker med sindslidelser. Foredraget scorede højt i evalueringen - medarbejderne følte sig inspirerede og rørte af den personlige beretning. Foredraget gav også anledning til en god diskussion og rejste flere spørgsmål, som vi kan arbejde videre med i kommunen.

Julie Rahbæk Møller

Københavns Kommune, Socialforvaltningen

Fantastisk - han er bragende dygtig, og vi var alle meget optaget og betaget af hans evne til at ramme os dybt, og udfordre vores vanetænkning. En kæmpe tak til Jens Arentzen for hans energi, hans veloplagte og utraditionelle optræden, der kom til at fylde os med bobler i hele kroppen ;-)

Lotte Liljeqvist

Jobcenter Slagelse

Jens Arentzen formåede at udfordre os på en inspirerende og stærk kommunikativ måde. Der var helt sikkert nogle aha’er, der blev taget med hjem og forventlig også bliver brugt i det daglige arbejde og i dialogen med kolleger, samarbejdspartnere og kunder.

Jan Bach Jensen

EnergiMidt A/S

Overraskende. Vedkommende. God blandig af humor og alvor. Skønt at slippe for PowerPoint! Jens Arentzen møder sit publikum på en måde, som man kun kan lade sig forføre og gribe af.

Ruth Svop

Svendborg Erhvervsskole

Jens Arentzen tog os alle med storm. Han trådte ind i lokalet med store armbevægelser men tog sig alligevel tid til at gå rundt og give hånd til alle deltagere. Han udtykker sig i billeder, og kropssproget kører non-stop, hvilket altsammen er meget underholdende.

Anita Jahn

Brancheforeningen FAGA

Det var en stor fornøjelse at lytte til Jens Arentzen, der på fornem vis gennem humoristiske historier og en dyb indsigt i mennesker og vores interaktion med hinanden formåede at koble sine personlige erfaringer til vores virksomheds nye markedsstrategi og profil på markedet.

Lisbeth Larsen

FK Distribution

Meget underholdende, inspirerende og meget mere. En super god aften. Et rigtig flot arrangement. Det er nogle af de kommentarer vores familier er kommet med.

Jette Havløkke Markussen

Aalborg Kommune, Familieplejen

Jens kan virkelig anbefales. Han går lige i hjertet. Der var en rød tråd i hele foredraget og Jens er meget levende som person. Vi blev inspireret og klogere.

Mette Krogh

Fredensborg Kommune, Familie, Unge og Integration

Jens Arentzen var velforberedt og havde sat sig ind i, hvem han holdt foredrag for og hvad de arbejdede med. Super go´! Det er andet år vi har haft glæden og det var lige så godt i år som sidste år!

Anni Munch

Holstebro Kommune, Job og Kompetencecenter Vest

Et imponerende menneske (Jens Arentzen) som på bedste vis fik flettet modtageren ind i foredraget.

Kristian Stagis

EVU

Vi havde selv lavet et evalueringskema udformet som skala-spørgsmål fra 1-5. Ritig mange giver Jens mere end 5 - ganske få giver mindre end 5. Altså en stor succes:-)

Karin Schwartz

Esbjerg Kommune, SSP og Forebyggelse

Super godt og ramte lige i øjet. En god og energimæssig afslutning på vores temadag.

Steen Bach

Esbjerg Kommune, SSP og Forebyggelse

Meget nærværende og "tæt" på deltagerne på en respektfuld måde.

Mette Pedersen

Assens Kommune

Det har givet stof til eftertanke og ramte bredt til alle publikummer - stor tilfredshed fra alle vi har snakket med.

Maria Sommerstedt

Næstved Kommune, HR-udvikling

Jens Arentzen leverede simpelthen en fantastisk oplevelse til os. Han fik os alle "op af stolen", da han fortalte om dengang, han som dreng blev bange. Ja, vi mærkede det næsten fysisk, hvordan han måtte have haft det dengang. Han rørte os dybt, da han berettede om hvorledes han måtte tackle de alt for store krav i opvæksten. Og Jens Arentzen gav os noget til vore "hoveder", da han bad os huske det vigtige i kontakten med de borgere og børn, som vi forsøger at hjælpe. Hans måde at gå i dialog med deltagerne på ramte også plet, og var både rørende og humoristisk. Vi har fået utrolig mange positive tilbagemeldinger på hans oplæg. Og vi er allerede begyndt "at spare sammen", så vi kan få lov til at opleve ham igen.

Berit Juel

Odense Kommune, Psykiatriafdelingen

Rigtig godt og meget indlevende. Forstår virkelig at få forsamlingen med.

Bente Glasdam

Københavns Energi

Jens forstår virkelig at brænde igennem med sine enkle, men meget sigende budskaber.

John Hansen

Tårnby Kommune

Jens Arentzen var rigtig god og kom helt ind under huden på flere af os (mig selv inkl.), han brugte de oplysninger som vi havde givet ham i mail. Rigtig fint.

Annegrethe Magnussen

HK Privat, Branchesektion Organisationer

Fantastisk! Det ramte målgruppen meget, meget præcist! Vi fik alle noget med derfra, som vi kan bruge i vores hverdag hver især. Et par ord, der dækker oplevelsen: Rørende, tankevækkende, klogt, underholdende og sjovt!

Hanne Heebøll

Jobcenter Nyborg

Jens Arentzen er fantastisk engageret og menneskeligt varm i sit oplæg. Hvor har han dog meget at byde på med SIT nærvær!

Søren Myrup

Holbæk Kommune, Ungdomsområdet

Jeg vil blot lige give dig en tilbagemelding på vores arrangement i torsdags, som blev en succes takket være en meget nærværende og levende Jens Arentzen. Han giver sig virkelig 100% og formår at få deltagernes fulde opmærksomhed. Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne - det er dejligt. Du må hilse ham mange gange og sige tak for et kanon-foredrag! :o)

Bettina Ibsen

Executive Assistants Copenhagen

Jens Arentzen var levende og havde nogle gode budskaber/værktøjer, man kan tage med sig og bruge i dagligdagen.

Birgitte Skaarup

Lederne

Det var et godt foredrag, der fik publikum til at tænke. Jens forstår at være en del af salen og samtidig komme frem med sit budskab.

Ulla Lyskjær

Sønderborg Kommune, Sundhed & Handicap

Jens Arentzen leverede fuldt ud i 2 timer, alle i salen var med.

John Gejl

Silkeborg Kommune

Fantastik. Jens skar kagen præcist som den skulle skæres - dagplejere, pædagoger, lærere, pyskologer, socialrådgivere fik fortalt en alvorlig fortælling pakket i en humoristisk ramme, og Jens efterlod dem rørte og eftertænksomme.

Ellen Jensen

Gribskov Kommune

Jens Arentzen leverede varen; det var der udbredt enighed om.

Marianne Kjær

Foreningen af Danske Døgninstitutioner

Vi havde ønsket foredraget "En skæv opvækst" - og det var en stor oplevelse! Jens Arentzen gav meget af sig selv, mødte deltagerne i øjenhøjde - og "rørte" det enkelte menneske, der var til stede. Vi var rigtig mange, der havde våde øjne, da foredraget sluttede. Vi havde jo både grædt og grint! Og forlod foredraget med en øget opmærksomhed på vores medmennesker - og særligt "de stille eksistenser", som har brug for "at blive set"! Stor TAK!

Birgit Løkken

HF & VUC FYN / IBC International Business College, Fredericia

Godt foredrag, god pædagogik serveret på en ny måde, illustrativt med et særdeles sigende kropssprog (at Jens A. er skuespiller fornægter sig ikke). Sprudlende og involverende - publikum var kortvarigt selv del i processen/formidlingen.

Gerda Højgaard

Horsens Kommune, Sundhed og Socialservice

En meget velforberedt Jens. Han har virkelig sat sig ind i vores felt, vores arbejde med fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Han provokerer os på en måde, som skaber eftertanke og samtidig gør han os stolte af vores arbejde. Han fik os til at fryse, være varme og ikke minst rørte. Det gør Jens ved at bruge sin egen opvækst og sin egen sårbarhed. STÆRKT.

Trine Julin Johnsen

Granbohus

Yderst relevant foredrag formidlet på en anderledes, inspirerende og underholdende måde. Jens Arentzens energi og entusiasme for emnet vækker til eftertanke og motiverer i forhold til det daglige arbejde.

Carlos Manuel Nielsen

Jobcenter København, Center for kompetence og beskæftigelse

Det var intet mindre end fantastisk. Stor tak til Arentzen, som har efterladt indtryk hos os, som vi ikke vil glemme. Vi husker ham!

Annette Holck

Finansforbundet

Jens Arentzen er god til, at få forsamlingen til at føle sig velkommen - hver enkel deltager føler sig set og hørt af Jens Arentzen. Han er samtidig god til at 'gribe situationen' og bruge forstyrrelsen positivt. Fantastisk!

Niels Jensen

Finansforbundet

Jens ramte samtlige 215 tilhørere lige i hjertet, med halvanden times hæsblæsende foredrag, som både var personligt, varmt, provokerende og gav stof til eftertanke.

Kim Nissen

Halsnæs Kommune

Et flot og gennemarbejdet oplæg, med mange gode detaljer og fyldt med humor på de rigtige steder.

Ole Echers

Region Midtjylland

Fantastisk at opleve, hvordan Jens tryllebandt publikum. Beundringsværdigt som Jens levede sig ind i sit emne og brugte megen energi på at formidle det.

Karen Marie Pedersen

Ældrecenter, Aktivitetsafdelingen

Perfekt punktum på vores arbejdsmiljøtemadag bestående af en række workshops.

Bettina Brix

Ringsted Kommune

Vi har selv lavet en evaluering. 80 % var tilfredse eller meget tilfredse med foredraget og det satte en god snak i gang efterfølgende.

Marie Buhl Jung

Aarhus Kommune

Jens er en kanon personlighed og hans indlevende / involverende foredrag passede rigtig godt ind i vores kontekst på eksternt møde på den lille herregård på Nordfyn vi havde lejet til formålet. Stor tak til Jens for at gøre det nærværende og bruge den info jeg havde sendt ham inden eventet. Mange hilsner fra os alle der deltog

Michael Steen Amundsen

Mölnlycke Health Care

Jens var god til at fange sit publikum, og han havde særdeles relevante pointer med i sit oplæg.

Anne Langgaard

Vejen Kommune

JA var velforberedt og talte ind i hjertet på underviserne ved deres arbejdsmijødag på University College Sjælland. Han satte fokus på det at blive set som menneske - anerkendelse på individniveau og sammfundsniveau og tog et opgør med en tidsånd, hvor kommunikationen er fyldt med overfladiskhed og værdiløshed. Dette var et stærkt budskab til såvel medarbejderne og inddirekte til vore 3.800 studerende. JA er en forrygende foredragsholder - han giver ekstremt meget af sig selv og er formidlingsteknisk set hamrende dygtig!

Turid Eikeland

University College Sjælland

Den opgave, vi havde stillet Jens overfor, var ikke let, men Jens løste den over enhver forventning. Vi har alle været rørte og berørte over hans foredrag, som for altid har givet hver og en af os noget med. Vi er meget glade for og taknemmelige over at det lykkedes at få Jens til at komme. En meget varm tak fra os alle!

Nina Weis

Hvidovre Hospital

Jens Arentzen var 100% tilstede i lokalet, man følte, at han talte til én selv. Alle fik noget med hjem, som der var en, der sagde; "jeg er begyndt af bruge nogle af hans vendinger", og det er helt rigtigt. Det var en fantastisk aften, vi kan kun anbefale andre at bruge ham, hvilket jeg ved, at der er nogle, der gør på deres arbejde i Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Pia V. Benzon

Afdelingsbestyrelsen i Gadehavegård

Jens formåede at tale til og med os på en måde som var både intens og afstemt. Langt de fleste har ved en efterfølgende evaluering af seminaret givet netop Jens topkarakter.

Hanne De Place

PPR Aarhus

Jens formåede at komme ud med sine budskaber på en meget gribende intens måde. Samtidig var det meget underholdende. Jens formåede at give os den oplevelse af at vi alle er betydningsfulde pog at vores arbejde er værdifuldt. Der blev talt meget om foredraget i uger efter. En rigtig god oplevelse.

Vagn Hansen

Hunderupskolen, Odense

Det var et meget positivt møde vi havde med Jens Arentzen. Velforberedt og dynamisk nærværende

Lina Franke Hedegaard

Kulturtjenesten i Hjørring Kommune

Vi havde fået anbefalet Jens Arentzen af Videncenter for Familiepleje, og Jens levede til fulde op til deres rosende ord og vores forventninger. Vi lavede selv en evaluering blandt deltagerne - 11 af de 14 deltagere svarede på den. Til spørgsmålet "Det afsluttende oplæg af Jens Arentzen var spændende og har givet mig ny viden" svarede en enkelt "I nogen grad", mens 10 svarede "I høj grad". Det er det oplæg, som har fået den bedste evaluering, og det kan vi godt forstå. En enkelt har skrevet i en note "Nogle helt fantastiske indlæg, meget inspirerende". Det fungerede rigtigt godt, med de spørgsmål Jens sendte til mig inden foredraget. Han var klædt godt på og ramte plet ift., hvad vi ønskede deltagerne skulle gå derfra med. Stor tak herfra.

Maria Sander

Lær for Livet

God balance mellem "show" og anvendelige værktøjer og metoder.

Liza Strandgaard

Aarhus Universitet

Vi var meget glade for Jens til vores teamdag. Jens fangede med det samme, hvordan han skulle tackle vores gruppe og ALLE har meldt positivt tilbage.

Pernille Julø Risegaard

Novo Nordisk Fonden

Både publikum og undertegnede var fuldt ud tilfredse. jeg har fået mange positive (overordentlig positive!) tilbagemeldinger.

Lisbeth Høstgaard Møller

Kvisten

Spændende formidling.

Else Marie Bech

Institut for Relationspsykologi

Jens' foredrag var yderst almensmenneskeligt og berørte os alle meget.

Jesper Nielsen

Horsens Kommune

Vi har fået så meget ros for hele vores arrangement. Nogen siger at det har været den bedst Sindets Dag vi har holdet nogen sinde.

Trine Juel

Sind Randers Lokalafdeling

Meget inspirerende - og et foredrag som vil blive husket.

Lene Stejnicher

Lalandia

Super foredrag med god involvering af alle.

Trine Schultz

TDC Erhverv

Jens var i topform og vi har fået flot respons af vores gæster.

Lars Kruse

DIF Danmarks Idrætsforbund

Jens er en fantastisk formidler og helt igennem et skønt menneske. Jeg har talt med Jens inden og vi fik sammen fundet et emne som ville passe godt til denne aften. Det er skønt at Jens, som han selv vil sige, ikke kun har hyldevarer.

Mette

Tivoli

Meget fint, humoristisk og med budskab - nogle havde dog problemer med at høre dele af foredraget, fordi det foregik i meget stor sal uden mikrofon.

Kim

DSR, Kreds Hovedstaden

Jens var meget hurtig til at aflæse sit publikum, hvilket gjorde at vi alle fik noget ud af foredraget. Der var godt med humoristiske indspark og udover at få noget vi kunne tænke over, var vi godt underholdt. Stort tak til Jens Arentzen.

Gunnar Guterud

WP Kød A/S

Jens er utrolig inspirerende, og har en meget stærk tiltræknings kraft og er meget empatisk.

Allan Olsen

FOA1

Det var et virkeligt godt foredrag/indlæg. Det var mit indtryk at deltagerne (ca. 70 medlemmer) var meget tilfredse.

Tina Kjøller

IFF

Det var rigtig godt; inspirerende og fængende. Gode pointer, som deltagerne kan huske bagefter.

Mia Hardorf

Munck Gruppen

Medrivende. Kan anbefale foredraget.

Rosa Pedersen

Menighedsrådet ved Nøvling kirke

Jens Arentzen formåede at holde stort set hele salen fast i sin hule hånd gennem sit foredrag, man sad med smil på læben, en klump i halsen og en knugende plet i maven. Han fik fortalt hvor meget det betød for ham at der var folk som var frivillige og mentorer som ham selv. Han var ikke bare en figur på scenen - nej han blev på gulvet sammen med alle os der sad i salen

Susanne

Vejle Frivilligråd

Meget fint! Det har gjort et stort indtryk på deltagerne.

Jette Leth Buhl

Frivilligcenter Næstved

Foredraget var godt, blev udført fantastisk til alles tilfredshed.

Ulla Larsen

Rinkenæs Aftenskole

Jeg tror, at Jens formåede at nå ind til tilhørende og reelt røre dem og få dem til at forstå deres egen betydning i relationen til sårbare børn og unge og vigtigheden af at blive set. Vi laver først evalueringen til sommer af hele forløbet. Men oplægget sad i mig i flere dage efter og flere af tilhørende kom hen efterfølgende og sagde, det havde været rigtig godt og brugbart. Tusind tak for et meget engageret og vedkommende oplæg.

Malene Vestergård

Århus Lærerforening

Godt. Veloplagt. Opmærksom på modtagerne. Inddragende. Sjovt, alvorligt og med gode pointer i forhold til rollen som underviser. Fx at sætte billeder på det stof, vi ønsker at formidle - visualisering som et stærkt værktøj.

Pernille Holm Lindhardt

Det Kgl Bibliotek

Der har været gode tilbagemeldinger på foredraget. Vi havde bedt om at kunne gå derfra efter grin, eftertænksomhed og anerkendelse af arbejdsindsatsen, hvilket blev fuldt indfriet. Alle var glade, tilfredse og godt underholdt. Det var godt med samarbejdsøvelserne som gik på kryds og tværs af alle fag og stillinger i organisationen - der blev grinet og lyttet.

Hanne Anker Jørgensen

Ringsted Kommune Social- og Sundhedscenter

Det var fremragende og passende som fod i hose til vores projekt om anerkendende kultur, der efterfølgende skulle introduceres. Vi bevægede os fra latter til tårer i øjnene og alle fik betydning af anerkendelse ind under huden, ikke kun som en forståelse.

Jørgen Aanæs

Hvidovre Kommune

Meget underholdende og ikke mindst en oplevelse at høre Jens Arentzen. Han er meget levende, og får virkelig formidlet sine budskaber.

Anne Saabye Rønnow Jessen

Forsikringsakademiet

Det var rigtig godt at blive kontaktet af Jens Arentzen før foredraget, så de gensidige forventninger blev afstemt på forhånd. Det betød bl.a. at han ramte målgruppen helt rigtigt.

Hans Henrik Jørgensen

DGI Vestsjælland

Evig gyldig filosofi om nærvær og stemning. Enorm energi i lokalet!

Johnny Jensen

Service & Support Forum

Emnet var "kommunikation" - Vi havde en fantastisk opløftende oplevelse i Jens Arentzens selskab. Jens var alt det han "prædikede" - fuldt til stede i mødet, i nuet, nærværende, interesseret, engageret og "forstyrrede" os uafladeligt. Jeg gik derfra med lyst, mod og beriget. Og sådan er jeg overbevist om, at de fleste andre - om ikke alle - må have haft det.

Gerda Mariager

Tech College Aalborg

Vi var en mindre gruppe af trænere og frivillige, som deltog i foredraget og uanset alder og baggrund fik alle gang i tankerne. Formålet med foredraget var at skabe bevidsthed om den rolle man har eller kan have i børn og unges liv, når man arbejder i en idrætsforening - det formål blev til fulde opfyldt. Vi havde efterfølgende en rigtig god debat om nogle af de budskaber, som Jens Arentzen havde med, samt hvordan de kunne kobles på vores hverdag. Der er ingen tvivl om, at det på fremragende vis lykkedes Jens at give os input til det fremtidige værdiarbejde i klubben. Og det er ganske imponerende, at Jens kunne ramme så præcist ud fra kun ganske få stikord.

Maj-Britt Mikkelberg

Herlev Svømning

Jens Arentzen levede 100 % op til de ønsker til foredraget, jeg havde fremlagt. Det er altafgørende, at de foredrag jeg booker er tilpasset det emne der ellers arbejdes med i tilhørerskaren. Dette har Jens Arentzen på fineste vis levet op til hver gang. Han er fantastisk at lytte til.

Malene Wendtland

Sygehus Himmerland

Jens var meget, meget god, og form. Imponerende, at han kan tale 105 ældre op uden mikrofon. Og med noget på hjertet, et alvorlig emne, men dog med humor. Han kan desuden også vinkle i forhold til målgruppen.

Jesper Nielsen

Horsens Kommune, Sund By

Jens er en usædvanlig nærværende og energisk foredragsholder. Vi blev fyldt med energi og eftertanke. Tak for det!

Dorthe Marlene Pedersen

C. la Cours Skole, Randers

Jens har en evne til at åbne os for det væsentlige, så livet ses i et andet perspektiv!

Finn Tarpgaard

Vedersø Idrætsefterskole

Vi oplevede en meget engageret foredragsholder, som havde noget på hjerte, som turde bruge sig selv, som holdt os fanget kun i kraft af egen personlighed og som også formåede at aktivere os selv om vi var mange mennesker samlet.

Jørn Christiansen

Kærbyskolen, Aalborg

Vi var rigtig glade for at Jens Arentzen forstod at tilpasse sit indlæg både til vores organisation og aktuelle problemstillinger i vores virkelighed.

Morten Skov Mogensen

KFUM's Sociale Arbejde

Jens Arentzen formåede at komme helt ud over scenekanten og direkte ind i vores hjerter.

Katrine Frydendal

Region Hovedstadens Psykiatri

Fantastisk oplevelse - jeg har modtaget så mange flotte tilbagemeldinger fra flere af deltagerne. Jens Arentzen gør det så flot. Det er anden gang jeg hører Jens Arentzen - og også denne gang var det en succes.

Laila Thomsen

Boligforeningen Vanggården/Alabu Bolig, Aalborg

Fordi du har gennemført en uddannelse – behøver du ikke også at være god..!

Fordi du har et eksamenspapir er det ikke lig med, at du er en frugtbar medarbejder, ja eller far og mor. Det vigtigste i menneskelig omgang er ikke dit eksamenspapir, men dine menneskelige egenskaber, dine evner og kvaliteter. Men det taler vi ikke om, det hidrører til ‘privatlivets fred’, selv om netop dét private, dét personlige er det mest afgørende for samarbejdsproblemer, stemning på en arbejdsplads, borgertilfredshed eller at børn og unge får lært noget som helst i skole.

‘Stemning smitter’, og hvis et menneske har lært at være bange for konflikter, så kan jeg love dig, at det smitter ind på arbejdspladsen, lederskabet eller din evne. Der er ikke vandtætte skodder mellem personlig og professionel – tværtimod, dine personlige dyder eller mangel på samme er faktoren, der afgør, om du KAN bestride et arbejde – ikke dit eksamensbevis.

Er det et selverkendende menneske, jeg sidder overfor, eller er det et menneske i selvbedrag. Har mennesket indsigt i sig selv og sin interageren med andre, eller er det et menneske uden for rækkevidde, låst, ‘det er altid de andre, der er dumme’. Er det et menneske, der ER i sine følelser eller har forladt dem i måske et barndomsmørke. Er det projicerende menneske, der har valgt jobbet ubevidst, fordi de selv trænger til fx en pædagog – eller trænger til fars anerkendelse som firma-ceo – noget der skal lappe hullet…

Den væsentligste faktor i lægearbejde, i ledelse, i pædagogik, i politi, brandvæsen, taxa og pilot – you name it – ‘taler vi ikke om’ – menneskets menneskelige dyder, evner og kvaliteter – dén emotionelle kapacitet – vi ser på 12-taller og ‘en god ansøgning og et godt match’ – hvad nu hvis det faktisk er langt langt vigtigere, at det menneske, man får ind, er et menneske med følelsesmæssig balance, evnen til at være selvomsorgfuld og derfor kunne gi’ ilt til andre…

Der er alt alt for mange, hvis ubevidste sårede liv, der projiceres over i arbejdspladser, laver dårligt håndværk, frygteligt arbejdsmiljø, katastrofe for kunder og borgere – kun fordi vi ikke kærer os om dét, der kommer før et uddannelses-papir – mennesket..!

Begejstring vækker vores lyst til at skabe, deltage og turde

En af mine kursister fortalte mig engang om en lærer i folkeskolen han havde haft, der brød ud i vild, larmende begejstring, når det var lykkedes en elev at danne en sætning på tysk: “Hvilken udsøgt sætning, hvilken fantastisk meningsfuldhed..!” udbrød han, og roste og fremhævede sætningens betydnings-givelse. Det var ret usædvanligt dér i Vestjylland, med sådan en mærkelig lærer, der var iklædt tøj fra fyrrerne og ydermere fortalte eleverne, at hvis de bare var aktive i hans timer, så behøvede de ikke læse hjemme, så var de klar til hele verden.

Det gjorde noget ved eleverne med den udbruds-begejstrede lærer, som min kursist siger det: “Det fik en til at få lyst til at opnå sån et udbrud af lovsang og saliggørelse”. Så på trods af, at faget ‘tysk’ ikke var det man gik og fandt det mest spændende i denne verden, så blev det pludselig spændende, og at sætningsdannelser var smukke bibragte storhed og mening. I dagens avis er der refereret af en omfangsrig undersøgelse, der fortæller, at hver tredje elev keder sig i folkeskolen, og at kedsomhed fører til stress og kan være sundhedsskadeligt.

Der er da sørme nogen, som ikke har haft den vestjyske lærer med begejstrede udbrud i skolen. Og mere end det. Når undervisning tilrettelægges gøres det efter pensum, som ministerier lægger ud, og som skolerne skal følge: at undervise er at undervise i pensum. Og det kedelige her er, at kommunikationen er envejs. Ministeriets folk sidder med slut-resultaternes ønskeliste – hvad eleverne skal kunne – stave, regne, it og kristendom – og når det er hældt på dem, og der er afholdt prøver i det, så kan der krydses af – mission completed. De, der så falder fra eller dropper ud er kedelige typer uden stamina, luddovne eller menneske-arter, der mangler robusthed. Hvorimod de kedelige elever der kan udholde kedelig pensum-undervisning og bestå – består og får stillinger i undervisningsminsteriet, hvor de kan forblive kedelige og lave pensummer.

I kommunikation er der to tilstede; den der tales til, og den der taler. Siden ruder konges tid har det været meningen, at ‘taleren’ rammer noget som ‘modtageren’ kan få gavn af – ikke bestemt af taleren, men af modtageren – det er altså publikum, der må bestemme, om det er god undervisning, om noget er kedeligt eller ej. Når vi smider mobiltelefoner ud af undervsningslokalerne er det ikke, fordi ‘de ødelægger ‘den gode undervisning’, men fordi undervisningen er kedelig og ikke gjort af vestjysk begejstrende grundstof, men pensum. Undervisning handler ikke om at hælde EU’s grundprincipper ned i 22 elevers hjerne, men om at vække elever til livsbegejstring, til at skabe, til at deltage, til at turde.

Den hurdle kan til tider være svær, når børnenes forældre ved gud også er kedelige og kun kan tale om den store bagedyst og tilbud i Fakta. Problemet i dag er, at sådan nogle lærere som vores udbruds-begejstrede tysklærer skal gå imod ministeriets pensums-krav og selv må overleve både folkeskoles kedsomhed og seminariets. Og lærerværelserets. Menneske-vækkelse sidder ikke pensum, mapper eller powerpoints, men i begejstring, i følelse, men hvem kan bemestre den, hvis man selv er født som en grå mus eller i undervsingsministeriet, der kræver, at man har været røvkedelig, siden man satte sine ben i skolen?

Er det akkord eller kvalitet, der er kerneopgaven?

Der sidder en ung mand hos en læge og er meget ringe til at give velbegrundede svar på lægens tjek-spørgsmål – om overhovedet nogen som helst svar. ‘Ret stille’ kan man sige. En ‘tavs type’ vil nogen vel sige, hvor andre vil se ‘at løsningen blev tavshed, fordi problemet var en voldelig familiebaggrund man skulle overleve’ – og derfor blev en søn ret tavs.

På det niende minut af denne meget stille samtale hos lægen, begynder lægens fod at vippe og han snyde-ser over på et ur han diskret har installeret i hans praksis: Han er truet på sit gennemsnit igennem denne patientsamtale; der skal seks patienter igennem i timen for at holde akkorden. Det er ikke bare hos lægen, at der bliver forvirring omkring kerneopgaven: Skal vi nå seks i timen eller skal vi nå noget frugtbart med patienten, borgeren, klienten, misbrugeren, eleven, forældrene, medarbejderen – og hvad er det i så fald? Er det akkord eller kvalitet, der er kerneopgaven?
Èn af konsekvenserne af livet i et hamsterhjul for at nå dén definerede kerneopgave, ‘flest igennem på kortest tid’ (mere for mindre), er, at dét bliver fokus: Akkorden og at kvaliteten af en samtale, en behandling, et møde, henbliver til en tjekbog med alle forvaltningsmæssige spørgsmål krydset af, så vi er sikret refusionen – case closed.

Tænk, hvis kerneopgaven ikke gik på kvantitet, men på kvaliteten. På hvor mange af vores patienter, klienter, borgere, forældre, børn og syge, der faktisk blev hjulpet af et møde, af en behandling, en samtale – at borgerne forvandledes, fik løsninger, håb, udvej, så de for eksempel ikke fremover bekoster samfundet med ydelser, fordi de nu ikke går til lægen, men går selv? Så ville diskussionen flytte sig, ikke til ‘forkerte borgere; Robert’er og Carina’er’, men til os – (leverer vi varen – kan vi overhovedet?) – forvandlende befriende samtaler med borgere, børn, patienter eller skadede, eller er vi selv blevet til tjeklistens otte spørgsmål og forvaltningen vi har møde med.

I efterløbet af hamsterhjulet har vi sagt ja til lister med otte spørgsmål og ser ikke at konsekvensen af hjælpeværktøjet. At det bringer os endnu flere møder, opsamlinger, samtaler og behandlinger oven i dem vi har i forvejen – fordi borger egentlig ikke hjælpes, men kun får en ny tid, en ny recept og forøges i mismod med recepter og stress. Det er i bemestringsevnen til at forvandle og befri menneskers ramte, mærkede og låste liv, at vi bør måles, og ikke på hverken ‘afkrydsning af de otte spørgsmål’, eller på hvor mange møder vi klemmer igennem i timen.

Bare én eneste færdig-hjulpet borger, selvskader eller såkaldt misbruger sparer millioner af millioner af kroner på kommune-, region- og statsbudgettet – og ja, sparer menneskelig lidelse. Jeg er sikker på, mange føler det som om, at de er plastre på såret. At færdigbehandlingen er udenfor rækkevidde, ikke kerneopgaven. For sådan er spillet jo – kerneopgaven – at vi skal videre, akkorden – der er 12 andre udenfor døren.

Tænk, hvis akkord-definering af kerneopgaver har medført den helt uønskede sidegevinst – at det koster milliarder og kun skaber flere og flere dårligere borgere i køen ude på gangen. At definere en kerneopgave i kvantitet ser politisk godt ud, men koster – måske vores samfund. Der er alvorlig alvorlig mening i begrebet kvalitet.

Se foredrag med Jens Arentzen
Uforpligtende forespørgsel på Jens Arentzen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Jens Arentzen
Jens Arentzen

5 ud af 5 stjerner

"Jens bragte noget helt nyt til os! Alle følte sig medrevet og følte, de fik noget med hjem, de kunne og ville bruge i deres dagligdag fremover. Så stor ros og tak til Jens!"

Steffen Boyhuus Mølgaard - Siemens Se alle referencer

Foredragsemner med Jens Arentzen