Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Henrik Dahl

Forfatter, politiker, sociolog, livsstilsforsker og samfundsdebattør

Henrik Dahl har holdt foredrag for næsten alle typer grupper i landet – ikke mindst for den absolutte top inden for politik og virksomheder. Hans viden om samfund, politik, trends og forbrug er stor, og foredragene skræddersyes altid til det enkelt arrangement, så de er både er aktuelle og underholdende. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Henrik Dahl er en af landets mest benyttede foredragsholdere inden for emner som samfund, trends og forbrug. I sine tankevækkende foredrag deler han ud af sine mange års erfaringer som forfatter, politiker, sociologi, livsstilsforsker og samfundsdebattør.

Gennem mere end et årti har Henrik Dahl hørt til blandt de samfundsiagttagere, der satte dagsordenen. Som da han i halvfemserne spurgte, hvordan din nabo ville se ud, hvis vedkommende var en bil, og i årtiets midte hvor han delte de politiske partier op på nye måder. Dette skete i erkendelse af, at samfundsstrukturen ikke længere gav grobund for de gamle partier. I dag skriver han om typer som krigeren, borgeren og taberen og om den del af verden, der er blevet usynlig.

Henrik Dahl er blandt andet forfatter til bogen “Hvis din nabo var en bil”, der blev trykt i mere end 25.000 eksemplarer, og bogen “Krigeren, borgeren og taberen” fra 2010, der beskriver de tre moralske karakterer, som man oftest møder i romaner og film. Til daglig giver Henrik Dahl sit politiske besyv i Berlingskes “Groft sagt”.

Henrik Dahls foredrag er især populære hos virksomheder, foreninger og organisationer, der ønsker den nyeste viden inden for politik, samfund, trends og tendenser.

  Henrik Dahl foredrag

  Politik – lige nu

  • Henrik Dahl fortæller i dette yderst aktuelle foredrag om den politiske situation i Danmark. Med en kombination af analyser og personlige erfaringer får tilhørerne et indblik i politikerens dagligdag, de politiske partier, og hvor Danmark er på vej hen. Hvem står godt til næste valg, og hvilke udfordringer står de forskellige partier overfor?
  • Henrik Dahl har i femten år beskæftiget sig indgående med dansk politik. I den forbindelse har han arbejdet tæt sammen med de absolutte hovedaktører i såvel SR-regeringen i halvfemserne og den seneste S-R-SF-regering. Arbejdet er blandt andet kommet til udtryk i bøgerne “Borgerlige ord efter revolutionen”, “Det ny systemskifte” og “Epostler”, der er skrevet sammen med en lang række tidligere og nuværende ministre. Desuden i den mere kritiske og selvkritiske “Spildte kræfter”, der reflekterer over de øvrige projekter.
  • Foredraget tager udgangspunkt i Henriks observationer og nyeste viden inden for politik og er baseret på hans mange års arbejde i politik samt ovenstående bøger.

  Henrik Dahl foredrag

  Krigeren, borgeren og taberen

  • Hvilken moral tror DU på? Krigerens, der tilsidesætter personligt ubehag for SAGEN, borgerens, der afvejer risikoen for tab med udsigten til gevinst, eller taberens, hvor fokus er på MIG SELV, og hvad JEG skal have ud af situationen – hvor fortjent eller ufortjent, det end måtte være.
  • Vi har alle lidt af de tre slags moral – og selv de stærkeste mennesker forfalder engang imellem til tabermoralen.
  • Foredraget tager afsæt i bogen “Krigeren, borgeren og taberen”, der på grund af de tiltagende diskussioner af velfærdsstatens moral aldrig har været mere aktuel end nu.

  Henrik Dahl foredrag

  Trends og tendenser

  • Verden har aldrig forandret sig hurtigere, end den gør nu – har den vel? Jo! Siden slutningen af 1800-tallet har velinformerede mennesker ment, at forandringstempoet var hæsblæsende, og NU kunne det ikke gå stærkere.
  • Faktum er, at på mange måder forandrede verden sig hurtigere fra 1900 til 1950, end den har gjort siden. Der var krige og katastrofer, hvor der nu – i det store og hele – er innovation og planmæssige fremskridt.
  • Hør foredraget, der opklarer forvirringen og forklarer, at verden aldrig har forandret sig sådan, som den gør nu – men at det er en ganske anden historie.

  Henrik Dahl foredrag

  Politik

  • Partierne klumper sig sammen på midten – og de store problemer, der skal løses for, at vores efterkommere kan leve et nogenlunde behageligt liv forbliver uløste.
  • På baggrund af sine politiske bøger (der blandt andet forudså, at Socialdemokratiet ville blive permanent reduceret til sin nuværende størrelse; at S-SF-alliancen ville blive styrket; at Radikale i stigende grad ville marginalisere sig selv, og at det ville blive sværere og sværere at skelne mellem V og K) analyserer foredraget, hvorfor dansk politik i dag er gået i stå, og giver et bud på, hvordan der kan komme gang i tingene igen.

  Henrik Dahl foredrag

  Forbrug

  • Engang gav det konkurrencefordele at lave gode og billige produkter, der virkede. Senere gav det fordele at lave produkter, der havde et flot design, og i dag er det nødvendigt at tilbyde køberen en identitet, hvis man skal have fordele i forhold til konkurrenterne.
  • Hør foredraget om forbrugets historie, og hvad det betyder, at identitet i dag er en vare, forbrugerne vil betale mere for end noget andet.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Henrik Dahl

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Henrik Dahl

Foredragsemner med Henrik Dahl