Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Henning Jensen

Hør om en imponerende karriere men også om et liv med depression

Henning Jensen

Henning Jensen

Skuespiller kendt fra en række roller på film, tv og ved teatret. Foredrag om bl.a. sin egen karriere.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"En stærk, personlig og intens beretning om depression.Tilhørerne sad aldeles bjergtagede og musestille og lyttede til foredraget."

Hanne Balo - AOF Silkeborg Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Henning Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Henning

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Oplev et personligt, indlevende og gribende Henning Jensen foredrag, der via anekdoter tager tilhørerne igennem sit liv med sygdommen depression. Derudover fortæller Henning Jensen også med humor, selvironi og kærlighed om sit fag og sine 40 år i dansk teater og film. Henning Jensen foredrag samler ofte fulde sale rundt i hele landet.

Siden 1987 har Henning Jensen arbejdet på Det Kongelige Teater, men forlod det i sommeren 2002. I dag holder han en lang række foredrag om sin imponerende karriere, men også om bagsiden af medaljen, et liv med depression – og et forsøg på at hjælpe de mange andre, der også lider af sygdommen. 

Henning Jensen har medvirket i en række film og teaterforestillinger. Mest kendt er han nok for “En sælgers død”, “Amadeus” og “King Lear”. Senest medvirkede Henning Jensen i den populære film “Sommeren 92” fra 2015, hvor han spillede Richard Møllers assistent- og medtræner, Kaj Johansen. Udover de mange film, teaterforestillinger og tv-serier, som Henning Jensen har medvirket i, har han lagt stemme til et stort antal tv- og biografreklamer, lydbøger og en del dokumentar- og animationsfilm blandt andet Asterix og Herkules.

I store dele af sit liv har Henning Jensen været ramt af depression, og han har siden besluttet sig for at tale om dette emne åbent og fortælle om denne alvorlige sygdom, der spredes hastigt over hele verden. Henning Jensen er desuden medlem af PsykiatriFondens præsidium.

Se foredrag med Henning Jensen
Henning Jensen foredrag

En rejse så lang

  • Foredraget er en underholdende, selvironisk og kærlig fortælling om Henning Jensens lange og imponerende karriere. I foredraget beretter Henning om sit fag, og om de 40 år i dansk film. Det er en fortælling om de mennesker, som Henning har mødt, også nogle af dem, som han gerne ville have undgået. Få et indblik i de groteske, morsomme og vanvittige situationer, i skuespillerfagets hemmeligheder, og de voldsomme krav. Det handler om kampe og sejre, nederlag og kunsten at rejse sig igen. Om Hennings rejse fra barndommens husmandssted på Stevns til stjerneskuespiller ved Det Kgl. Teater.
  • “En rejse så lang” er et foredrag om viljen til at kæmpe sig frem til det nært uopnåelige og den enorme investering, som det kræver. Det er Hennings beretning om, hvordan han troede på sine egne instinkter, forfulgte sine drømme, realiserede dem og dermed vandt sit liv.
Henning Jensen foredrag

Gennem glasvæggen

  • I dette foredrag fortæller Henning Jensen sin rystende, skånselsløse historie om at tage livet tilbage efter at blive alvorligt ramt af en psykisk sygdom. En sygdom, som efterlod ham med følelsen af at være død i levende live. I oplægget skildrer han psykiske lidelser fra patientiens side af bordet og hvordan den opleves indefra.
  • Foredraget tager udgangspunkt i Hennings bog “Gennem Glasvæggen”, som udkommer den 5. maj. Det er en gribende beretning om at være opløst i næsten ubeskrivelige tilstande af angst, gråd, forvildelse og hjælpeløshed. Efter at glide gennem en tynd glasvæg ind i en ukendt verden, der fyldte ham med gru og lidelse, forsøgte han fortvivlet at få sit liv tilbage.
  • I bogen fortæller han intenst og helt uden filter om hvordan hans manglende viden på psykiske sygdomme fik ham til at stole blindt på trendy terapeuter, fantasifulde healere og alternative mirakeldoktorer, der kun gjorde sygdommen værre. Først da hans liv var et helvede på jord, lykkedes det ham at få professionel hjælp, der langsomt gav ham hans liv tilbage.

Referencer

Henning Jensen formåede at have konferencens ca. 160 deltagere i sin hule hånd. Han sugede os ind i det univers, han talte om. Det var en meget stærk oplevelse. Henning Jensen formåede at kombinere oplevelser fra sit eget liv, med et samfundsmæssigt og internationalt perspektiv. Det var en oplevelse, der ramte mange af os, der deltog (ment meget positivt), fordi vi kunne nikke genkendende til det Henning Jensen sagde. Henning Jensen blev klappet ud og deltagerne rejste sig op. Fremragende oplæg af Henning Jensen.

Linda Kragelund

Århus Universitet, Nationalt Center for Kompetenceudvikling

En stærk, personlig og intens beretning om depression.Tilhørerne sad aldeles bjergtagede og musestille og lyttede til foredraget.

Hanne Balo

AOF Silkeborg

Vi havde udsolgt, 80 billetter, og det var et fremragende, vedkommende og stærkt foredrag. Henning Jensen gav sig også tid til at tale med folk i pausen og bagefter, og det var de meget glade for. Flere kom og takkede os, fordi vi havde arrangeret foredraget. En spændende foredragsholder og et meget, meget væsentligt emne.

Lena Lund Olsen

Fuglebjerg Bibliotek

Henning Jensen var et behageligt bekendtskab. Uden nykker af nogen art.

Hans Jørgen Larsen

Stidsholtudvalget, nedsat af Volstrup og Albæk/Lyngså menighedsråd

Super godt og tankevækkende foredrag, der med en personlig og meget gribende tilgang til emnet, formåede at fastholde os alle i en fokuseret, eftertænksom og på alle måder engageret skildring af et liv gennem depressioner og psykisk sårbarhed. Henning Jensen har en enestående evne til at formidle sin historie på en måde, der fik alle i salen til at mærke alvoren i de lidelser, som helt konkret var ved at tage livet af Henning - ja, som gør, at han kalder foredraget: som at dø!

Erik Meier Andersen

Vanløse Lokaludvalg

Et underholdende, rørende og tankevækkende foredrag - hvor tiden fløj afsted.

Jytte Hansen

Plejehjemmet Damsøgaard

Et levende og medrivende foredrag.

Helge Baden Nielsen

Herfølge Kirke

HJ holdt sit foredrag 2 gange samme dag med 40 min. mellemrum - for 2x56 deltagere. Der var INGEN negative udsagn, men MANGE flere positive end normalt. Og selv om foredraget i sit udgangspunkt var det samme, udviklede det sig forskelligt i de to omgange, som respons på stemningen og deltagernes spørgsmål og kommentarer. HELT SOM VI FORETRÆKKER, DET SKAL VÆRE.

Thomas Silkjær Nielsen

AOF Dag- og aftenskolen i Hvidovre

Forventningerne blev indfriet. Stor oplevelse.

Per Brochstedt

Seniorhøjskolen Odense
Uforpligtende forespørgsel på Henning Jensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Henning Jensen
Henning Jensen

5 ud af 5 stjerner

"En stærk, personlig og intens beretning om depression.Tilhørerne sad aldeles bjergtagede og musestille og lyttede til foredraget."

Hanne Balo - AOF Silkeborg Se alle referencer

Foredragsemner med Henning Jensen