Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Alle hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00

Henning Jensen

Skuespiller

Oplev et personligt, indlevende og gribende Henning Jensen foredrag, der via anekdoter tager tilhørerne igennem sit liv med sygdommen depression. Derudover fortæller Henning Jensen også med humor, selvironi og kærlighed om sit fag og sine 40 år i dansk teater og film. Henning Jensen foredrag samler ofte fulde sale rundt i hele landet.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Siden 1987 har Henning Jensen arbejdet på Det Kongelige Teater, men forlod det i sommeren 2002. I dag holder han en lang række foredrag om sin imponerende karriere, men også om bagsiden af medaljen, et liv med depression – og et forsøg på at hjælpe de mange andre, der også lider af sygdommen. 

Henning Jensen har medvirket i en række film og teaterforestillinger. Mest kendt er han nok for “En sælgers død”, “Amadeus” og “King Lear”. Senest medvirkede Henning Jensen i den populære film “Sommeren 92” fra 2015, hvor han spillede Richard Møllers assistent- og medtræner, Kaj Johansen. Udover de mange film, teaterforestillinger og tv-serier som Henning Jensen har medvirket i, har han lagt stemme til et stort antal tv- og biografreklamer, lydbøger, og en del dokumentar- og animationsfilm blandt andet Asterix og Herkules.

I store dele af sit liv har Henning Jensen været ramt af depression, og han har siden besluttet sig for at tale om dette emne åbent og fortælle om denne alvorlige sygdom, der spredes hastigt over hele verden. Henning Jensen er desuden medlem af PsykiatriFondens præsidium.

  Henning Jensen foredrag

  Som at dø

  • Den tredjestørste sygdom i verden er i dag depression og dermed også en af de sygdomme, som spreder sig markant. Verdenssundhedsorganisation WHO har forudset, at depression om få år, i 2020, vil være på andenpladsen over sygdomme på verdensplan, kun toppet af hjertekarsygdomme.
  • Det er et skræmmende perspektiv. Ikke desto mindre er forståelsen af mennesker, som lider af depression, og selve vores viden om sygdommen meget sparsom, og det bør tages alvorligt.
  • En depressionsramt person oplever invaliderende og grusomme rædsler, så pinende, at det ikke kan sammenlignes med nogen anden sygdom. Ifølge Henning Jensen føles det som at have åbnet en port til døden, at træde ind til døden, at være i live men føles død. Det føles som at dø.
  • Foredragets formål er at forklare om de første registrérbare symptomer hos en depressionsramt person, og at skildre et sådan sygdomsforløb, for på den måde at give muligheden for at bremse sygdommen og plante hos hos patienten. Henning Jensen ønsker at skabe mere forståelse omkring sygdommen, både for den som er syg, men også for de pårørende, og ikke mindst den almene befolkning. Det er ganske enkelt et foredrag, som bestræber sig på at skildre alle omstændighederne ved den hastigt voksende folkesygdom.

  Henning Jensen foredrag

  En rejse så lang

  • Foredraget er en underholdende, selvironisk og kærlig fortælling om Henning Jensens lange og imponerende karriere. I foredraget beretter Henning om sit fag, og om de 40 år i dansk film. Det er en fortælling om de mennesker, som Henning har mødt, også nogle af dem, som han gerne ville have undgået. Få et indblik i de groteske, morsomme og vanvittige situationer, i skuespillerfagets hemmeligheder, og de voldsomme krav. Det handler om kampe og sejre, nederlag og kunsten at rejse sig igen. Om Hennings rejse fra barndommens husmandssted på Stevns til stjerneskuespiller ved Det Kgl. Teater.
  • “En rejse så lang” er et foredrag om viljen til at kæmpe sig frem til det nært uopnåelige og den enorme investering, som det kræver. Det er Hennings beretning om, hvordan han troede på sine egne instinkter, forfulgte sine drømme, realiserede dem og dermed vandt sit liv.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Henning Jensen

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Henning Jensen

Foredragsemner med Henning Jensen