Praksisforankring af pædagogiske uddannelser
”De pædagogiske uddannelsers evige udfordring –
teori-praksis-koblingen – får med denne bog en
kompetent håndsrækning”.
Kilde: Kirsten Krogh-Jespersen i Folkeskolen
Forsker, foredragsholder og forfatter med særligt fokus på relationsdannelse. Inspirerende og faglige oplæg indenfor en lang række pædagogiske emner.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Hans
Foredrag
Bøger
Hans Månsson er forfatter og forsker med bred viden og erfaring indenfor det pædagogiske felt. Hans nysgerrighed er særligt rettet mod relationsdannelse med begrebet ’social bæredygtighed’ som omdrejningspunkt.
Hans Månsson er med sin store både praktiske og teoretiske erfaring en af de største kapaciteter indenfor det pædagogiske felt. Han er forfatter til en lang række bøger og har ledet flere udviklings- og forskningsprojekter. Derudover har Hans mange års erfaring med at facilitere udviklingsprocesser i pædagogisk praksis – fx i dagtilbud, skoler og social-/specialpædagogiske praksissteder.
Med en baggrund som lærer og en kandidat i almen pædagogik fra Danmarks Pædagogiske Universitet har Hans i mange år arbejdet i praksis, hvorefter han har fungeret som lektor i pædagogik og centerleder ved Københavns Professionshøjskole og Professionshøjskolen Absalon. Derudover har Hans været initiativtager til og direktør i ’Center for Social Bæredygtighed’.
Hans forfatterskab spænder vidt. Bøger nævnt i flæng: Bæredygtig pædagogik og praksisforandring, Ung og hjemløs, LEA – en pædagogisk beskrivelsesmodel, praksisforankring af pædagogiske uddannelser og medforfatter af Implementering – fra viden til praksis på børne- og ungeområdet.
Se foredrag med Hans MånssonHans Månsson udfolder og nuancerer begrebet bæredygtig pædagogik og beskriver desuden den praksis, der skal udvikles i dagtilbud, skoler, special- og socialtilbud for at styrke bæredygtighed i pædagogikken. Hans Månsson kommer ind på teorier og forskning om, hvordan vi kan inkludere alle i vores fællesskaber. I den forbindelse er opbygningen af både social bæredygtighed og social kapital helt central.
Hvad er social resiliens, og hvordan fremmer vi social resiliens i børn og unges praksisfællesskaber? De spørgsmål er omdrejningspunkt i foredraget, der bygger på Hans Månssons brede teoretiske og praktiske erfaring på området.
Hans Månsson har bred erfaring med foredrag og oplæg for fagpersoner på det pædagogiske område, politiske udvalg, forældregrupper og personalegrupper.
Nedenstående temaer kan udfoldes og perspektiveres efter målgruppens baggrund og interesse:
Hans har mange års erfaring som facilitator ved forskellige arrangementer, fx pædagogiske dage, lærings-og udviklingsforløb med vægt på relevant fagligt input og interaktive forandringsprocesser. Han kan bookes til at facilitere jeres arrangement.
”De pædagogiske uddannelsers evige udfordring –
teori-praksis-koblingen – får med denne bog en
kompetent håndsrækning”.
Kilde: Kirsten Krogh-Jespersen i Folkeskolen
Hvordan skaber vi ændringer i praksis på baggrund af ny viden? Det er det helt grundlæggende spørgsmål, som bogen søger svar på ved at præsentere teori og cases om implementering. Udgivelsen falder i tre dele, hvoraf den sidste fylder det meste. Indledningsvist introduceres vi til begrebet implementering i forskningsmæssig henseende med fokus på tidligere og nuværende forståelser. Herefter følger en præsentation af en række implementeringsmodeller og -koncepter fx Gennembrudsmetoden, som giver et indblik i områdets teorier og begreber. De to afsnit fungerer samtidig som grobund for de efterfølgende artikler, der har fokus på praksis og som fylder langt det meste i udgivelsen. Og med god grund. For det bliver snart klart, at teori og praksis på implementeringsområdet nok hænger sammen, men der er også en vigtigt pointe i, at teorien i langt de fleste tilfælde lægger op til at lade deltagerne reflektere i et implementeringsarbejde snarere end at give klare anvisninger på, hvordan man skal gå frem.
Det bliver igen og igen tydeligt i de cases, som artiklerne bygger på, og som er udgivelsens stærkeste bidrag. De enkelte cases ligger alle inden for børne- og ungeområdet, men er derudover af meget forskellig karakter, hvilket giver langt de fleste mulighed for at finde inspiration til egne arbejdsområder. Det gælder implementering i folkeskolen, kommunen eller dagtilbuddene. De bygger alle på en forudsætning om, at implementeringsstrategi- og teori skal være klart defineret og tydeligt hele vejen igennem projektet
Kilde: Sune Weile, Børne- og Undervisningsministeriet, i Pædagogen.dk
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.