Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Gry Jexen

Bliv klogere på kvindelige forbilleder og kvinders historie

Gry Jexen

Gry Jexen

Historiker, podcast-vært, skribent, forfatter og foredragsholder. Foredrag om kvindelige forbilleder og kvindehistorie.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Gry Jexen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Gry Jexen er uddannet historiker og har de seneste seks år arbejdet intenst med historieformidling. Hun er selvstændig podcast-vært, forfatter, tv-tilrettelægger, skribent, foredragsholder og driver en webshop, der sælger plakater med kvinder fra Danmarkshistorien.

Gry Jexen står desuden bag Instagramsuccessen @kvinde_kend_din_historie som i skrivende stund har over 53.000 følgere. På profilen poster hun billeder af kvinder fra historien og sætter dem ind i deres rette historiske kontekst. I sin podcast Kvinde Kend Din Historie har Gry Jexen gæster i studiet, der fortæller om en udvalgt kvinde og sammen giver de hende den plads i historien, hun fortjener.

Derudover har Gry Jexen har vundet Podcastprisen 2020 i kategorien “Årets Nørderi” og desuden været nomineret til Historiske Dages Fornyelsespris 2020 (prisen blev ikke uddelt på grund af corona) og til Suzanne Gieses mindelegat 2019.

Et foredrag med Gry Jexen giver dig

  • Et indblik i dansk kvindehistorie, som den burde være skrevet
  • Et overblik over kvindelige forbilleder og kvinders historie
  • En nærværende og inspirerende fortælling

Bliv klogere på kvindelige forbilleder og kvinders historie. Gry Jexens foredrag henvender sig blandt andet til foreninger og uddannelsesinstitutioner men også til alle, der arbejder med eller har en interesse i formidling af dansk kvindehistorie. Foredraget er oplagt til en personaledag, kulturevent eller lignende, hvor kvinders historie skal være i fokus. 

Jeg arbejder for at skrive kvinderne ind i historien på en ny og mere positiv måde. Samtidig brænder jeg for at rykke grænserne for hvor, hvornår og hvordan historie kan formidles”.

Se foredrag med Gry Jexen
Gry Jexen foredrag

Kvinde kend din historie

I foredraget Kvinde kend din historie giver Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie. Ved at kaste et blik bagud er vi i stand til at forstå nutiden og skabe den fremtid, vi ønsker. I Kvinde, kend din historie tager Gry Jexen et kig på 50 danske kvinder, der har levet i løbet af de sidste 500 år, og hvilken betydning, de har haft for kvinders udvikling i Danmark.

Foredraget Kvinde, kend din historie er en videreudvikling af Gry Jexens podcast og Instagram-profil og en videre formidling af kvinders betydning i vores fælles historie og fortid. I foredraget fortæller Gry Jexen om sit arbejde med at formidle kvinder i historien på Instagram, via podcast og gennem sin nye plakat med kvinder fra Danmarkshistorien. Gry Jexen kommer blandt andet ind på, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kvinderne skrevet ind i vores fælles historie for at skabe ligestilling. Hvorfor er kvinderne overhovedet skrevet ud? Hvorfor er det vigtigt at få dem skrevet ind? Undervejs kommer Gry Jexen også med flere eksempler på kvinder fra historien, som har haft stor betydning, men ikke har fået den plads, de fortjener.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Gry Jexen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31