Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Gry Jexen

Bliv klogere på kvindelige forbilleder og kvinders historie

Gry Jexen

Gry Jexen

Historiker, podcast-vært, skribent, forfatter og foredragsholder. Foredrag om kvindelige forbilleder og kvindehistorie.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Gry Jexen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Gry

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Gry Jexen er historiker og forfatteren bag bestselleren Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden der udkom i maj 2021. Bogen toppede bestsellerlisterne allerede før den udkom, og alene det viser det store behov for, at vi giver kvinder den plads i historien de fortjener!

Et foredrag med Gry Jexen giver dig

  • Underholdende og overraskende historier der vender op og ned på danmarkshistorien
  • Forståelse af hvorfor kvinder bør fylde mere i historiebøgerne
  • Et skarpt fagligt indblik i historie som fag og formidling

Få nye kvindelige forbilleder og bliv klogere på historien. Gry Jexens foredrag henvender sig til alle typer af arrangementer og Gry kan formidle til alle aldersgrupper. Foredraget er oplagt til en personaledag, et kulturevent eller lignende, hvor publikum både vil blive klogere og være særdeles underholdt på samme tid.

At skrive kvinderne ind i historien har været historiker Gry Jexens mission i mange år. Hun kalder missionen ”At skabe ligestilling i historien” og hun arbejder aktivt med at skrive kvinderne ind i historien på en moderne, underholdende og positiv måde på flere forskellige måder:

Gry Jexen står bag Instagram-successen @kvinde_kend_din_historie hvor mange tusinde mennesker har fulgt med siden 2018. På profilen poster hun billeder af kvinder fra historien og sætter dem ind i deres rette historiske kontekst.

Gry er også kvinden bag den ultra populære podcast Kvinde Kend Din Historie der vandt Podcastprisen 2020 i kategorien ’Årets Nørderi’.

I maj 2021 udkom Gry Jexens bog Kvinde Kend Din historie – Spejl dig i fortiden. En bog og en art opslagsværk til alle, der vil vide mere om kvinder i danmarkshistorien og blive klogere på sig selv. Bogen røg hurtigt på bestsellerlisterne og viste et stærkt behov, for netop denne slags fortælling om kvinder

Bliv klogere på kvindelige forbilleder og kvinders historie. Gry Jexens foredrag henvender sig blandt andet til foreninger og uddannelsesinstitutioner men også til alle, der arbejder med eller har en interesse i formidling af dansk kvindehistorie. Foredraget er oplagt til en personaledag, kulturevent eller lignende, hvor kvinders historie skal være i fokus. 

Jeg arbejder for at skrive kvinderne ind i historien på en ny og mere positiv måde. Samtidig brænder jeg for at rykke grænserne for hvor, hvornår og hvordan historie kan formidles”.

Se foredrag med Gry Jexen
Gry Jexen foredrag

Kvinde kend din historie

I foredraget Kvinde kend din historie giver Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie. Ved at kaste et blik bagud er vi i stand til at forstå nutiden og skabe den fremtid, vi ønsker. I Kvinde, kend din historie tager Gry Jexen et kig på 50 danske kvinder, der har levet i løbet af de sidste 500 år, og hvilken betydning, de har haft for kvinders udvikling i Danmark.

Foredraget Kvinde, kend din historie er en videreudvikling af Gry Jexens podcast og Instagram-profil og en videre formidling af kvinders betydning i vores fælles historie og fortid. I foredraget fortæller Gry Jexen om sit arbejde med at formidle kvinder i historien på Instagram, via podcast og gennem sin nye plakat med kvinder fra Danmarkshistorien. Gry Jexen kommer blandt andet ind på, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kvinderne skrevet ind i vores fælles historie for at skabe ligestilling. Hvorfor er kvinderne overhovedet skrevet ud? Hvorfor er det vigtigt at få dem skrevet ind? Undervejs kommer Gry Jexen også med flere eksempler på kvinder fra historien, som har haft stor betydning, men ikke har fået den plads, de fortjener.

Referencer

Foredraget gik supergodt, vi havde helt udsolgt, og der var deltagere fra alle aldersgrupper, så vi er meget tilfredse.

Elin Holen Møller

Slagelse Bibliotekerne

Kvinde Kend Din Historie

I “Kvinde kend din historie” giver historiker Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie.

Ved at kaste et blik bagud er vi i stand til at forstå nutiden og skabe den fremtid, vi ønsker. I “Kvinde kend din historie” tager Gry Jexen et kig på 50 danske kvinder, der har levet i løbet af de sidste 500 år, og hvilken betydning, de har haft for kvinders udvikling i Danmark.

“Kvinde kend din historie” er en videreudvikling af Gry Jexens podcast og Instagramprofil ‘Kvinde Kend Din Historie’, hvor hun fortæller læserne og lytterne om inspirerende kvinder, der har levet i Danmark og haft betydning for kvinder i dag. Podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’ vandt i 2020 Podcastprisen for Årets Nørderi for at formidle et særligt emne på en inspirerende og indlevende måde, og på den måde være i stand til at ramme en bred målgruppe. “Kvinde kend din historie” er gennemillustreret af Thit Thyrring.

Uforpligtende forespørgsel på Gry Jexen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Gry Jexen