Danmarks største udbyder af online foredrag

Foredragsholdere med fokus på kunst

Foredragsholdere med fokus på kunst

Tilbage til blog

9. juni 2020

Kunsten er vigtig, fordi den styrker vores samfund og gør os klogere på os selv og andre mennesker, men den er svær at måle på, og bliver samtidig nedprioriteret særligt politisk. Betingelserne for at dyrke, skabe og formidle kunst er blevet sværere, men heldigvis giver ildsjæle, foreninger og organisationer ikke op. Kunsten skal stille spørgsmålstegn og være tilgængelig for alle. Men hvorfor er kunst vigtig i virksomheder og organisationer? Hvordan støtter vi kunsten? Hvad kan vi bruge den til? Kan kunst ændre politiske dagsordener? Og hvilken betydning har kunst i vores samfund? 

I Athenas har vi en række dygtige foredragsholdere, der kan hjælpe med at besvare ovenstående spørgsmål. Foredrag om kunst er især velegnede til biblioteker, kulturelle institutioner, menighedsråd, personaleklubber eller lignende, der enten vil have et indblik i et kulturelt emne, eller som vil have en debatterende aften om kunst, kultur og kulturhistorie.

Lise Vestergaard
Lise Vestergaard er komiker og kunster med fokus på at igangsætte den offentlige debat via sin kunst. Lises passion for kunst viser hun også igennem sit arbejde med virksomhedskunst, hvor hun har stort talent for at udtrykke virksomheders ånd. Hun sikrer, at deres visuelle udtryk afspejler virksomhedens værdier. Et foredrag med Lise Vestergaard giver konkrete råd til, hvordan man kan bruge kunst til at arbejde med organisationens visuelle udtryk og inspiration til at bruge kunsten som formidler og til at skabe handling generelt.

Ole Bornedal
Ole Bornedal er en af landets mest succesfulde filminstruktører og han fortæller levende og underholdende i sit foredrag om den evige passion for filmkunsten. Ole Bornedal slog for alvor sit navn fast med succesen “Nattevagten” (1994) og har siden stået bag flere store film og tv-serier som f. eks. “Charlot og Charlotte”, “I am Dina” (2002), “1864” (2014) og senest spillefilmen “Så længe jeg lever” (2018) om John Mogensen.

Thure Lindhardt
Thure Lindhardt er skuespiller og måske bedst kendt herhjemme for film og tv-serier som  ‘Broen’, ‘Flammen og Citronen’ og ‘Blå mænd’. Thure Lindhardts foredrag giver tilhørerne et sjældent indblik i livet som skuespiller og de brænder for at formidle kunst og dannelse. Lindhardt er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998 og har siden da medvirket i en lang række danske og internationale film, tv-serier og teaterforestillinger.

Georg Metz
Georg Metz er redaktør og forfatter og en af landets mest klassiske foredragsholdere. Metz byder blandt andet på foredraget ‘Når kunsten stiger’ som handler om armslængdens forudsætning for friheden til at lave den kunst, folk ikke vil have, og hvorfor ministeren og andre politikere helst skal lade være med at udtale sig om, hvad der ikke er kunst.

 

Adrian Lloyd Hughes
Adrian Lloyd Hughes er journalist, moderator, radiovært og tv-vært på flere kulturprogrammer. Et foredrag med Adrian er et stort bagkatalog, når det kommer til kunst og dansk kulturliv. Det er især foreninger, museer og oplysningsforbund, som ofte booker Adrian Lloyd Hughes-foredrag, og de nyder godt af hans skarpe pointer om kunst og kultur. Hans foredrag er båret af smittende fortælleglæde og spøjse anekdoter bag kulisserne fra 30 års arbejde med dansk kulturliv. 

Poul Pava
Poul Pava er kunstner og holder foredrag med afsæt i sin egen karriere. Poul Pava fortæller åbenhjertigt i sine foredrag om de overvejelser og oplevelser, han har gjort sig i de over 30 år, han har været kunstner – illustrationen af hans eget liv indeholder ikke kun succes, selvsikkerhed og seværdigt engagement.

Peter Kær
Peter Kær er tidligere tv-vært og cand.mag. i kulturformidling og kunsthistorie. I sit foredrag ‘Livet set gennem kunsten’ fortæller Peter om, hvordan kunsten giver os muligheder for at reflektere over livet gennem en direkte tilgang til billeder og udtryk i det hele taget. Personlighed, originalitet og livsanskuelser er en naturlig del af kunsten, der, uden at pege på dogmatiske løsninger, giver os muligheder for at se og tænke over vores væren i verden.

Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte foredragsholder til dit arrangement?

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter og gør dit arrangement til en succes.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.