Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Oplev filmanmelderen fortælle om sit arbejds- og privatliv på godt og ondt

Ole Michelsen foredrag

Ole Michelsen

Kulturjournalist, forfatter samt tidl. filmanmelder på det legendariske tv-program Bogart - nu foredragsholder.

Forespørg nemt på pris og dato

5 ud af 5 stjerner

"Svarede fuldstændigt til forventningerne. Jeg blev af nogle af deltagerne opfordret til at gentage arrangementet næste år."

Robert Ellebæk - Gladsaxe Lærerforening Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Ole Michelsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Ole

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Ole Michelsen er en meget ofte anvendt foredragsholder og debattør. På den ene side naturligvis indenfor filmområdet, hvor han kan give en indsigt i både filmens og programmet Bogarts historie. Men også i forbindelse med alkoholisme - både privat og på arbejdspladsen. Dette med baggrund i hans egen historie om vejen ud af misbruget.

Ole Michelsen er uden tvivl Danmarks mest berømte filmanmelder, og han har som redaktør på tv-programmet Bogart i et kvart århundrede spillet en stor rolle i formningen af dansk filmkultur.

I mange år har Ole Michelsen været en del af DR. Først som freelancejournalist og siden som kulturjournalist på DRs radioafdeling, hvor han bestyrede Kardinalernes middag (fra 1976) med en række andre. Ole Michelsen er dog nok mest kendt for filmmagasinet Bogart, som han fra 1985 omsatte til en tv-programserie på DR. Programmet ophørte i 2002. Derudover er Ole Michelsen forfatter og har skrevet “Film skal ses i biografen” (1997), “Den dansende dæmon” om alkoholisme (1999) og novellesamlingen “Natten har tusind øjne” (2002).

Uanset om Ole Michelsens foredrag omhandler film eller alkoholisme fonemmer publikum den dygtige foredragsholders autensitet, der gribende og indlevende beretter – og inspirerer.

Se foredrag med Ole Michelsen

  Ole Michelsen foredrag

  Dans med dæmoner

  • Ole Michelsen fortæller om alkoholismens væsen på kryds og tværs. Livskvalitet og etik. En succeshistorie. Med udgangspunkt i “Den dansende dæmon”.

  Ole Michelsen foredrag

  20 år på vand og brød

  • Ole Michelsens foredrag om danskernes alkoholkultur, eller mangel på samme, tager udgangspunkt i en tyveårig ædruelighed, hvor fristelserne har været mange, men ædrueligheden viste sig holdbar. I de sidste 10 år er rygerne blevet jaget vildt.
  • Det er usmart, usundt og grimt, og de står og ryger på gadehjørnerne i blæsevejr. Men de alkoholdrikkende danskere har det fint. Der drikkes rigeligt og muntert overalt, og det at drikke i festligt lag, har i modsætning til rygning og grovæderi høj status.
  • Danskernes hyggedefinition står vagt omkring vores drikkevaner. De skal og må ikke ændres, for de er måske, mere end noget andet, den så efterspurgte og højt priste danske sammenhængskraft.
  • Ole Michelsen fortæller med glimt i øjet om glæder og sorger for den, der gang på gang undrende får spørgsmålet, ”får du ikke engang et glas rødvin juleaften?” Og svaret er ”Nej. Og det kan være sjovt at være på vand og brød.”

  Ole Michelsen foredrag

  Den værste sorg

  • Det vi frygter mest er at miste, det vi elsker højest, vores børn.
  • Man sidder som far og kigger på kisten, og siger til sig selv ”det var jo mig, der skulle ligge deroppe, og Trine skulle sidde her på min plads.” Men det blev mig, faderen, der sad tilbage med det ubegribelige. Med en sorg, der ikke kan rummes, men den stiller ikke spørgsmål. Den er der bare, og den bliver en livsledsager.
  • Man kan ikke tie smerten væk. Man kan og skal måske tale om den. Højt. Med sig selv og med andre, psykologer og præster og med vennerne, som har så svært ved at sætte ord på et drama, de formodentlig aldrig selv bliver deltagere i.
  • Ole taler om Trine og deres sidste tid sammen. Fordi det var så stor og stærk en oplevelse, som blev langt mindre skræmmende, end han havde forestillet sig. Den sidste tid lagde sig til rette omkring dem og gav ro og plads til humor. Til at se den skønhed, der var tilbage. Duften af en blomst og af friskbrygget kaffe. De talte ikke meget om døden. De nød samværet og vennerne. Det blev en god og rund tid.

  Ole Michelsen foredrag

  Love Story

  • Det begynder med en forelskelse i Paris. Hun hed Elisabeth og hendes mor arbejdede i et filmselskab, og hun præsenterede Ole Michelsen for den franske filminstruktør Jean-Pierre Melville.
  • Jeg spurgte om han ville ansætte en ung dansker som assistent. Og det ville han. Han lærte mig, at jeg ikke skulle være filminstruktør, men formidle film.
  • 19 år senere startede Bogart. Den Love Story varede i 17 år. Michelsen fortæller om et liv med filmklip. Tusinder af filmklip. Stor kunst, komik og spænding. Møder med trætte stjerner og stille stunder med store film.

Referencer

Svarede fuldstændigt til forventningerne. Jeg blev af nogle af deltagerne opfordret til at gentage arrangementet næste år.

Robert Ellebæk

Gladsaxe Lærerforening

Ole Michelsen delte sine erfaringer med os uden jammer eller bitterhed. Vi hørte om smerten, og om at man ikke kan flygte fra sorgen. Men vi fik også del i de mange glæder, der trods alt også dukkede op på forunderlig vis. Det var godt, at han ikke blev hængende fast i sorgens univers, men i stedet delte glæderne med os: glæden ved at have et netværk, glæden ved at kunne grine sammen midt i sorgen, glæden ved at møde andre omsorgspersoner, som er imødekommende og nærværende. Det er vigtigt, når mange af tilhørerne selv har mistet. En personlig beretning, fortalt med humor og alvor, seriøs og befriende ærlig.

Britta Raakjær Vind

Fløng kirke, Folkekirken

Ole Michelsens foredrag om emnet 'Den værste sorg' giver håb om at livet kan gå videre, selvom man har mistet det dyrebareste af alt - ens eget barn.

Erik Hedelund

Forældreforeningen - Vi har mistet et barn

Ole Michelsen havde utrolligt meget på hjertet og det var et godt uformelt og informerende foredrag. I pausen havde han god tid til at snakke med de tilhørende. Alt i alt er vi meget tilfredse med foredragets forløb

Rikke Beck Walther

Billund Bibliotekerne

Det var dybt professionelt - det var fantastisk underholdende - og ikke mindst: Ole Michelsen kan altså andet end brænde igennem foran et kamera. Han var rigtig god til at kommunikere med publikum - svare på spørgsmål og holde stemningen og den gode atmosfære hele vejen igennem.

Pernille Jensen

Hjortespring Bibliotek

Flot, interessant og professionelt - uden manuskript. God kontakt til publikum. Fyldestgørende og uddybende besvarelse af spørgsmål (foredraget "Den værste sorg").

Merete Aarup-Kristensen

Storvorde menighedsråd

Det var en god oplevelse at have Ole som konferencier ved Esbjerg Post-Orkesters efterårskoncert. Han mødte velforberedt og matchede vores publikum perfekt.

Asmus Nielsen

Esbjerg Post-Orkester

Velforberedt, humoristisk og god indlevelse. Præsenterede gode historier fra sin tid med Bogart og refererede samtaler med kendisser og leverede varen i forhold til, at det var netop ham vi havde efterspurgt.

Kenneth Rasmussen

Nordea Investment Management

Synes at indholdet svarede godt til forventningerne - lidt om Oles egen historie - arbejdspladsens rolle - intervention - og AA samt Minnesota-behandling. Ole formidler sine oplevelser og viden på området på en meget personlig måde, uden at han "udleverer" sig selv. Han har nogle præcise statements, som giver anledning til god reflektion. Og så er han altid åben over for spørgsmål og nuancerede syn og holdninger til emnet - alkoholmisbrug.

Annette Kann

Folkesundhed København
Uforpligtende forespørgsel på Ole Michelsen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Ole Michelsen

5 ud af 5 stjerner

"Svarede fuldstændigt til forventningerne. Jeg blev af nogle af deltagerne opfordret til at gentage arrangementet næste år."

Robert Ellebæk - Gladsaxe Lærerforening Se alle referencer

Foredragsemner med Ole Michelsen