Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Hør om politik, kunst og historie som samtidig skaber inspiration, debat og underholdning

Georg Metz

Georg Metz

Redaktør og forfatter, kendt fra bl.a. tv og for sit imponerende vid, der ikke sjældent kobles med skarp humor.

Forespørg nemt på pris og dato

4.5 ud af 5 stjerner

"Mange positive tilbagemeldinger og ingen negative. Interessant, lunt og samtidig skarpt indlæg. Ingen belæring; men informativt. "

Bent Jurs - SAP Danmark Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Georg Metz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Georg

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Oplev en af landets klassiske foredragsholdere – der kan tale om alt fra politik, kunst og historie, og som ligeledes samtidig formår at skabe inspiration, debat og ikke mindst underholdning. Georg Metz holder foredrag, der er gennemsyret af sjove anekdoter og skarpe pointer. 

Er du til havnerundfart, journalistik, dansk identitet, medier og myter eller en forfatteraften? Georg Metz kan levere det meste til alle former for målgrupper, og får især ros for sit engagement, autencitet og skarpe viden.

Med mange år hos DR både på Radioavisen, Kulturafdelingen Radio, redaktør ved TV-Avisen og redaktør ved radioens Ugerevyen har Georg Metz samlet en bred journalistisk erfaring. Derudover har han arbejdet som retoriklærer, som Statens filmkonsulent 1988-91 og som Informations kronikredaktør, og var desuden fra 1994-96 bladets chefredaktør, lederskribent, columnist og anmelder.

Som forfatter har Georg Metz blandt andet udgivet: “De tider” (noveller), “Engang” (roman), “Når det først” (roman), “Arbejdsmiljø – sådan set” (novelletter), “Danmarks sang” (kommenteret udvalg af danske sange) og “Det tyvende århundrede” (med Frank Esmann) samt mange flere. Georg Metz er redaktør af og bidragsyder til adskillige antologier, formand for bestyrelsen af Den Anden Opera, 1999-2002, formand for Danske Skønlitterære Forfattere, 2000-2002, og modtog i 1989 også Døssing-prisen.

De efterspurgte Georg Metz foredrag er især populære hos kommuner, styrelser, foreninger, skoler, oplysningsforbund, kirker og biblioteker, hvilket også vidner om, at han spænder bredt.

Se foredrag med Georg Metz
Georg Metz foredrag

En bovlam krikke - Dansk kulturpolitik i 2020´erne

Engang havde Socialdemokratiet flere aktive kulturpolitikere og opfandt Kulturministeriet. I dag er kunsten kun lige tålt af en socialdemokratisk minister der fralægger sig ansvaret. Kultur er hvad folk selv kan finde på i forstæderne.Bibliotekerne, teatrene og koncertsalene er jo kun til for et fåtal. Jo færre tilskuere, des flere støttekroner, sagde daværende gruppeformand Sass Larsen der ville have elitens biblioteker og meget andet af finkulturen lagt i kummefryser.

Kunstnerne er i den forbindelse de værste i debatten: de stiller krav og laver ting og sager, som folkeflertallet ikke vil kendes ved.

Kulturen skal derfor demokratiseres helt ned i detaljen, og eliten holdes nede.

Derfor er udsendelserne sådan som de er i DR.

Derfor er kulturen en bovlam krikke.

Derfor skal eliten ned med nakken.

Men kultur uden elite er som fodbold uden mål, spydkast uden spyd og kapsejlads uden årer

En tidligere statsminister mente at hver enkelt må bestemme, hvad der har kunstnerisk kvalitet, det ene kan være lige så godt som noget andet. Smagsdommere er viselv. Det sagde han.

Georg Metz giver et bud på, hvordan det står til med kulturen før og nu, hvorfor det hele lige for tiden ligner vandgrød. Og hvad der kan gøres. For det kan der.

Inden vi keder os selv og hinanden ihjel.

Georg Metz foredrag

Når kunsten stiger

Et foredrag om armslængdens forudsætning for friheden til at lave den kunst, folk ikke vil have, og hvorfor ministeren og andre politikere helst skal lade være med at udtale sig om, hvad der ikke er kunst.

Georg Metz foredrag

Dansk identitet

I dette foredrag beretter Georg Metz om den danske identitet – fra nationalstat til union. Det kommer til at handle om den moderne danske stats tilblivelse efter nederlaget i englænderkrigene, statsbankerot, Grundtvigs særprægede historiesyn og det 19. århundredes nationale mere eller mindre selvpåførte tragedier i treårskrig og 1864.

Også neutralitetspolitikkens undergang og det nye Europa efter 2. verdenskrig vil blive berørt, ligesom Danmarks kroniske tilpasningsvanskeligheder til et moderne statssystems krav og tilbud.

Georg Metz foredrag

Skolen for livet

Georg Metz fortæller om den pædagogiske og formynderiske udfordring i en tid, hvor eksperter er sat i skammekrogen, og den såkaldte folkelige visdom tilsidesætter viden og dannelse.

Georg Metz foredrag

Medierne og myterne

Her handler det om, hvorfor man ikke kan stole på det journalistiske miljø i det moderne mediekredsløb, og hvorfor der ikke er ret meget at gøre ved det. Det er kritik af en samfundsindretning, der er lige så global, som den er betænkelig.

Georg Metz foredrag

Vi fremmede og de andre

I dette foredrag gør Georg Metz sig nogle overvejelser over dansk identitet i forhold til indvandring og udvandring i fortid og nutid. Integrering og assimilering. Den totale forvirring, og hvorfor det alligevel nok skal gå alt sammen.

Georg Metz foredrag

Humor som overlevelse

Grin og gråd i op til to timer med eller uden pause. Det er vigtigt af og til at mærke, at man har stadig har nogle lattermuskler.

Georg Metz foredrag

Havnerundfart

Københavns historie set fra vandskorpen. Rundtur i havnen. Eller rundtur i bus.

Georg Metz foredrag

Den danske sang

Gennemgang af et udsnit af sangskatten til belysning af dansk identitet og historie. Fra folkeviserne til Benny Andersen. Eller efter aftale gennemgang af et udvalg af den danske sang efter eventuelt overordnet emne.

Foredraget afvikles gerne i forbindelse med fællessang. I sådanne tilfælde fordres et velstemt klaver og en erfaren pianist.

Referencer

Ønsket om at få Georg Metz til Auschwitz-dagen i Odense, tog udgangspunkt i kombinationen af, at Metz selv er af etnisk jødisk afstamning og så naturligvis hans ry i pressen, med velkendte skarpe kulturradikale holdninger, som jeg forventede kunne være et godt match til årets tema: "Farlige forestillinger." GM levede til fulde op til de faglige forventninger. Men det, der gjorde aftenen til mere end et fagligt foredrag, men et brag af en "kulturradikal indsprøjtning" var, at GM også magtede på en både skrap men også humoristisk og selvironisk facon at formidle de svære budskaber ud til en broget forsamling af godtfolk med stor spredning i alder og forudsætninger. Den gamle skolemester giver uopfordret et 13-tal på den gamle karakterskala!

Karsten Henningsen

Odense Kommune, Børn- ungeforvaltningen, Skoleafdelingen

Deltagerne var meget tilfredse. De havde en god, lærerig og morsom aften.

Ib Sørensen

AOF Egedal

Georg Metz var en rigtig god formidler og fortalte nogle rigtig spændende historier om København

Vibeke Schou Christensen

Dansk Reklame Film

Vel tilrettelagt og godt formidlet. Georg Metz er en godt og humoristisk fortæller, som vi nok vil gøre brug af en anden gang.

Bent Olesen

Pensionistforening BikubenVeteranerne

Selvom det var søndag formiddag efter en lang lørdag, lykkedes det fuldt ud for Georg Metz at holde de 450 tilstedeværende i salen i fulde omdrejninger med sit foredrag/causeri.

Poul Erik Jessen

3F, Odense Industri

Han kom, han så, han sejrede! Georg Metz leverede varen og mere til.

Annette Molin Schmidt

Flintholm Kirke

Meget fint foredrag om humor som overlevelse. Vi grinede godt og dertil fik vi mange ting til eftertanke. Det var en fornøjelse!!

Erik Godsk

Bredebro Bogcafe

Mange positive tilbagemeldinger og ingen negative. Interessant, lunt og samtidig skarpt indlæg. Ingen belæring; men informativt.

Bent Jurs

SAP Danmark

Suverænt, velforberedt, veldisponeret, seriøst, men med mange gode anekdoter indlagt.

Margit Juel

Foredragsforening, stiftet 1891
Uforpligtende forespørgsel på Georg Metz

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Georg Metz
Georg Metz

4.5 ud af 5 stjerner

"Mange positive tilbagemeldinger og ingen negative. Interessant, lunt og samtidig skarpt indlæg. Ingen belæring; men informativt. "

Bent Jurs - SAP Danmark Se alle referencer

Foredragsemner med Georg Metz