Henter Indhold ...

Georg Metz

Redaktør og forfatter

Oplev en af landets klassiske foredragsholdere – der kan tale om alt fra politik, kunst og historie, og som ligeledes samtidig formår at skabe inspiration, debat og ikke mindst underholdning. Georg Metz holder foredrag, der er gennemsyret af sjove anekdoter og skarpe pointer. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Er du til havnerundfart, journalistik, dansk identitet, medier og myter eller en forfatteraften? Georg Metz kan levere det meste til alle former for målgrupper, og får især ros for sit engagement, autencitet og skarpe viden. 

Med mange år hos DR både på Radioavisen, Kulturafdelingen Radio, redaktør ved TV-Avisen og redaktør ved radioens Ugerevyen har Georg Metz samlet en bred journalistisk erfaring. Derudover har han arbejdet som retoriklærer, som Statens filmkonsulent 1988-91 og som Informations kronikredaktør, og var desuden fra 1994-96 bladets chefredaktør, lederskribent, columnist og anmelder.

Som forfatter har Georg Metz blandt andet udgivet: “De tider” (noveller), “Engang” (roman), “Når det først” (roman), “Arbejdsmiljø – sådan set” (novelletter), “Danmarks sang” (kommenteret udvalg af danske sange) og “Det tyvende århundrede” (med Frank Esmann) samt mange flere. Georg Metz er redaktør af og bidragsyder til adskillige antologier, formand for bestyrelsen af Den Anden Opera, 1999-2002, formand for Danske Skønlitterære Forfattere, 2000-2002, og modtog i 1989 også Døssing-prisen.

De efterspurgte Georg Metz foredrag er især populære hos kommuner, styrelser, foreninger, skoler, oplysningsforbund, kirker og biblioteker, hvilket også vidner om, at han spænder bredt.

  Georg Metz foredrag

  Når kunsten stiger

  • Et foredrag om armslængdens forudsætning for friheden til at lave den kunst, folk ikke vil have, og hvorfor ministeren og andre politikere helst skal lade være med at udtale sig om, hvad der ikke er kunst.

  Georg Metz foredrag

  Dansk identitet

  •  I dette foredrag beretter Georg Metz om den danske identitet – fra nationalstat til union. Det kommer til at handle om den moderne danske stats tilblivelse efter nederlaget i englænderkrigene, statsbankerot, Grundtvigs særprægede historiesyn og det 19. århundredes nationale mere eller mindre selvpåførte tragedier i treårskrig og 1864.
  • Også neutralitetspolitikkens undergang og det nye Europa efter 2. verdenskrig vil blive berørt, ligesom Danmarks kroniske tilpasningsvanskeligheder til et moderne statssystems krav og tilbud.

  Georg Metz foredrag

  Skolen for livet

  • Georg Metz fortæller om den pædagogiske og formynderiske udfordring i en tid, hvor eksperter er sat i skammekrogen, og den såkaldte folkelige visdom tilsidesætter viden og dannelse.

  Georg Metz foredrag

  Medierne og myterne

  • Her handler det om, hvorfor man ikke kan stole på det journalistiske miljø i det moderne mediekredsløb, og hvorfor der ikke er ret meget at gøre ved det. Det er kritik af en samfundsindretning, der er lige så global, som den er betænkelig.

  Georg Metz foredrag

  Vi fremmede og de andre

  • I dette foredrag gør Georg Metz sig nogle overvejelser over dansk identitet i forhold til indvandring og udvandring i fortid og nutid. Integrering og assimilering. Den totale forvirring, og hvorfor det alligevel nok skal gå alt sammen.

  Georg Metz foredrag

  Ledelsens myter

  • Dem Vorherre giver embede glemmer Han ikke så sjældent at give forstand nok til at indse, at de ikke har forstand nok. Bliv klogere på ledelsesbegrebet i litteratur og historie.

  Georg Metz foredrag

  Humor som overlevelse

  • Grin og gråd i op til to timer med eller uden pause. Det er vigtigt af og til at mærke, at man har stadig har nogle lattermuskler.

  Georg Metz foredrag

  Fortælleren i romaner og noveller.

  • Oplev en hyggelig og fordybende forfatteraften med oplæsning og samtale.

  Georg Metz tur

  Havnerundfart

  • Københavns historie set fra vandskorpen. Rundtur i havnen. Eller rundtur i bus.

  Georg Metz foredrag

  Den danske sang

  • Gennemgang af et udsnit af sangskatten til belysning af dansk identitet og historie. Fra folkeviserne til Benny Andersen. Eller efter aftale gennemgang af et udvalg af den danske sang efter eventuelt overordnet emne.
  • Foredraget afvikles gerne i forbindelse med fællessang. I sådanne tilfælde fordres et velstemt klaver og en erfaren pianist.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Georg Metz

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Georg Metz

Foredragsemner med Georg Metz