Henter Indhold ...

Bo Lidegaard

Historiker, dr. phil.

Oplev en inspirerende fortæller og foredragsholder, der virkelig formår at trække de store linjer frem, samtidig med at det hele krydres med underholdende anekdoter. Foredragene er debatskabende og Bo Lidegaard er en af Danmarks mest inspirerende historiske foredragsholdere.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Bo Lidegaard var ansvarshavende chefredaktør for Politiken 2011-16 og skriver ugentlige klummer i avisen. Før da var han i seks år departementsråd i Statsministeriet, først som chef for det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område, siden som leder af forberedelsen til klimatopmødet i København i 2009.

Bo Lidegaard kom til Statsministeriet fra Udenrigsministeriet, hvor han arbejdede 1984-2005. I den periode var Bo Lidegaard blandt andet udsendt til Geneve og Paris. Som kontorchef for Mellemøsten, Nordafrika og Latinamerika 2003-05 fik han indgående kendskab til Danmarks engagementer i Afghanistan og Irak, lige som han var med til at udvikle Det arabiske initiativ.

Sideløbende med arbejdet som chefredaktør og diplomat har Bo Lidegaard udgivet ti bøger, der kredser om Danmarks nyere historie og udviklingen af det moderne velfærdssamfund. Disputatsen “I kongens navn – Henrik Kaufmann i dansk diplomati 1919-58” blev en uventet bestseller, som indbragte forfatteren Amalienborgmedaljen, Ebbe Muncks Hæderspris og The Rescue Award. Siden er Bo Lidegaard især kendt for sin storsælgende biografi over Jens Otto Krag, for ”Kampen om Danmark 1933-45”, der sætter kritisk lys på tiden op til og under Danmarks besættelse, samt for sin ”En fortælling om Danmarks historie i det 20. århundrede”, der er blevet en klassiker. Senest har Bo Lidegaard udgivet ”Landsmænd” om de danske jøders flugt i 1943 og ”Redningsmænd” om De hvide busser, der reddede omkring 20.000 fanger ud fra de tyske kz-lejre. Landsmænd er udkommet i 12 lande, og Redningsmænd er under international udgivelse.

Lidegaard er ekspert i sikkerhedspolitik og udviklingen i det tyvende århundrede. Bo Lidegaard foredrag inkluderer de fire emner, der findes beskrevet nedenfor, men han taler ofte om andre temaer inden for sit erfaringsområde.

  Bo Lidegaard foredrag

  Jens Otto Krag – Med udgangspunkt i biografien

  • Med afsæt i sin store biografi over en af de mest markante skikkelser i dansk politik i det 20. århundrede, præsenterer Bo
  • Lidegaard et rids af Danmarks politiske og sociale udvikling fra 1930’erne til 1970’erne.
  • Lidegaard trækker samtidig linjer fra det biografiske til det almene og giver en ny tolkning af Jens Otto Krags personlige livsforløb.

  Bo Lidegaard foredrag

  Det danske velfærdssamfund – hvor kom vi fra og hvad bliver det til

  • Bo Lidegaard trække tråden op fra udviklingen af det danske velfærdssamfund efter anden verdenskrig til i dag.
  • Hvad skabte fremgangen? Og er den truet nu? Kan Danmarks særlige samfundsmodel overleve globaliseringen og hvad betyder det, når der tales om, at vi er blevet til en konkurrencestat? Og hvad med migration, indvandring og integration?

  Bo Lidegaard foredrag

  Hvad er det med den besættelse?

  • Bo Lidegaard giver et samlet rids af Danmarks stilling og politik op til og under anden verdenskrig. Slap vi fra det med skindet på næsen – hvad gik tabt og hvad blev vundet?

  Bo Lidegaard foredrag

  De Hvide Busser

  • Bo Lidegaard fortæller den fascinerende historie om, hvordan det lykkedes norske, danske – og i sidste ende også svenske – aktivister at gennemføre den mest omfattende humanitære redningsaktion i krigens sidste uger og måneder.
  • Hvordan kunne den nazistiske ledelse overtales til at løslade de mange fanger – og var det prisen værd, når man tænker på de mange flere, der blev ladt tilbage. Det er en historie om heltemod, men også om uløselige moralske konflikter.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Bo Lidegaard

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Bo Lidegaard

Foredragsemner med Bo Lidegaard