Henter Indhold ...

Kurt Strand

Journalist, ordstyrer og foredragsholder

Photocredit: DR

Kurt Strand er en af landets bedste og mest efterspurgte ordstyrere, og han kendetegnes ved en top-professionel tilgang til emnerne og konferencerne. Han forbereder sig altid til fingerspidserne, så I vil opleve en kompetent ordstyrer og foredragsholder. Foruden sine evner som ordstyrer holder Kurt Strand også skarpe og aktuelle foredrag om magt, medier og politik. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Oplev en af landets mest kendte studieværter, når han fortæller om finanskrise, formidlingskrise, magt, medier, TV bag facaden, ytringsfrihed og politiske biografier.

Kurt Strand er selvstændig journalist, vært og producent på DR P1’s ugentlige ”Mennesker og medier”. I 2012-13 var han vært på TV2 News’ ”Presselogen”, fra 2004-2010 vært på Deadline, DR2, og 1997-2004 vært på DR1’s ugentlige interviewprogram, Profilen. Han er tidligere radioreporter på P1, P3 og Københavns Radio – og før det  skrivende journalist.

Kurt Strand har skrevet flere bøger om journalistik, medier og politik, bl.a. “Spørg bedre”, 1998, “Journalismens meningsløse ulidelighed”, 2000, “Interview for journalister” 2004, 2009 og 2014, “Connie Hedegaard – ikke blot til pynt”, 2005, og ”Poul Schlüter – det var vel ikke så ringe endda”, 2011.  Derudover underviser Kurt Strand også i interviewteknik, holder foredrag om mediernes aktuelle udvikling og er mediekommentator i Kristeligt Dagblad.

  Kurt Strand ordstyrer

  Ordstyrer, debattør og konferencier

  • Kurt Strand er en af landets mest kompetente ordstyrere; han går ikke på kompromis med sin forberedelse, sørger for at holde debatter på sporet og holde tiden – oplev ham til heldags-konferencer, debatarrangementer, seminar eller paneldebatter.

  Kurt Strand foredrag

  Mediernes magt – magten over medierne

  • Stadig flere medier kæmper om vores opmærksomhed. Klassiske væsentlighedskriterier er under pres især i tv, og de sociale medier overtager en stadigt større del af nyhedsformidlingen. For medierne er det dermed blevet sværere at fastholde rollen som den fjerde og kontrollerende statsmagt.

  Kurt Strand foredrag

  Tv og radio bag facaden

  • Hvad foregår der før kamera og mikrofon tændes? Hvad sker der i kulissen inden et direkte interview? Og hvad taler interviewer og interviewperson om før og efter et interview? Med masser af eksempler fra det seneste årti fortæller Kurt Strand om tilblivelsen af nyhedsudsendelser, interviewprogrammer og andre typer udsendelser.
  • Foredraget er baseret på Kurt Strands egne, konkrete erfaringer og på hans bog ”Interview for journalister”.

  Kurt Strand foredrag

  Kampen om valgkampen

  • Frederiksen eller Løkke? Senest i forsommeren 2019 er der folketingsvalg næste gang – men det kan komme meget før. Og blandt toppolitikerne er kampen om vælgernes gunst for længst skudt i gang med flittig brug af bl.a. sociale medier, foto-egnede begivenheder og enkle budskaber.
  • Iscenesættelsen betyder mere end nogensinde, viser en række konkrete eksempler.

  Kurt Strand foredrag

  Ytringsfrihed – hvad er meningen?

  • Det gjorde ondt dybt ind i den danske sjæl, da Dannebrog blev brændt af, trampet på og revet itu under ”Muhammed-krisen” i begyndelsen af 2006. Lige siden har Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed været årsag til jævnlige konflikter mellem Danmark og den muslimske verden.
  • Og det er blevet tindrende klart, at ytringsfrihed ikke er en selvfølge – hverken i Danmark, i andre vestlige kulturer eller i muslimske lande.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Kurt Strand

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Kurt Strand

Foredragsemner med Kurt Strand