Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Eva Steensig

Bliv klogere på forbrug, forbrugere, opbygning af brands, innovation og forretningsudvikling

Eva Steensig

Foto: Bente-Maj Wøldike

Eva Steensig

Sociolog og forbrugerekspert. Foredrag der gør dig klogere på dine kunder og de forandringer, som påvirker dem.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Eva Steensig

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Eva

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Eva Steensig er uddannet sociolog fra Lunds Universitet og har hele sit professionelle liv beskæftiget sig med forbrug, forbrugere, opbygning af brands, innovation og forretningsudvikling, hvilket gør hende til en af Danmarks førende forbrugereksperter. Som fast inventar i TV, radio og trykte medier gennem de sidste 20 år i både ind- og udland, har hun delt ud af sin viden om danskernes adfærd, forbrugeradfærd og forandringer.

Hun har udviklet og implementeret en banebrydende metode og filosofi til at forstå mønstre i adfærdsændringer blandt mennesker kaldet ‘Pattern-Based Forecasting’. Dertil er hun kvinden bag begrebet ‘Hidden Disruption’, som virkelig har fået virksomheder og organisationer til at interessere sig for ændringer i adfærdsmønstre. Eva lever af at hjælpe virksomheder og organisationer med at forstå deres forbrugere, kunder, medarbejdere eller borgere og navigere i de forandringer blandt mennesker, som påvirker dem og deres marked.

Alle Evas foredrag skræddersyes til opgaven med hertilhørende research ift. kundens ønsker og eventuelle problemstillinger. Dertil er alle foredrag baseret på ‘Pattern Based Foresight’, hvilket er en metode til faktabaseret forståelse af fremtidige behov og adfærd. Metoden baserer sig på systematisk indsamling af adfærdsændringer, identificering af mønstre og en sociologisk analyse, herunder påvirkning på fremadrettet adfærd.

Et foredrag med Eva Steensig giver dig:

  • Konkret indsigt i adfærden i netop din virksomheds kundekreds.
  • Konkrete anbefalinger til, hvordan din virksomhed skal agere ved forandringer i forbrugeradfærd.
  • Et indblik i, hvordan forandringer i adfærdsmønstre opstår.
Se foredrag med Eva Steensig
Eva Steensig foredrag

Adfærdsændringer sætter nye behov og krav

En inspirerende og tankevækkende rutschebanetur i danskernes liv, hverdag, drømme, behov og adfærd. Kom helt tæt på danskerne i en tid med krig i Europa, inflation og stigende priser – med andre ord en virkelighed, hvor alting er i forandring, og hvor alle de nye behov, krav og forventninger er et opgør med det eksisterende.

Virkeligheden overgår ofte fantasien, når det drejer sig om adfærdsændringer i et samfund blandt mennesker, borgere, medarbejdere og forbrugere. For det går ikke stille for sig, når vi forandrer vores hverdagsliv. Det er nemlig i en modreaktion til den fremherskende adfærd, at forandringen skabes. Det er spredt, ofte ubevidst og lidt tilfældigt, når vi ændrer adfærd. Men der er mønstre og sammenhæng i det. Og det har store konsekvenser for den verden, vi lever i; det ændrer, hvad vi synes, der er vigtigt, rigtigt, godt, forkert, sjovt, for meget osv. Det ændrer vores liv, og det ændrer, hvad vi køber, og hvilke virksomheder og organisationer, vi tiltrækkes af.

Eva Steensig beskriver mennesker, samfundet, kunder, medarbejdere, borgere og forbrugere i forandring, og hun er ekspert i at rådgive virksomheder og organisationer i, hvordan de netop kan navigere i disse forandringer.

Eva Steensig foredrag

Foredrag målrettet din branche

Eva Steensig tilbyder også branchemålrettede foredrag, hvor hun skræddersyer et foredrag ud fra jeres helt konkrete ønsker. Her taler hun om forbrugere, adfærdsændringer og tendenser indenfor den givne branche – og naturligvis indenfor de rammer, I sammen har fundet frem til.

Eva Steensig bringer sin mangeårige ekspertise i brug, når hun beskriver mennesker, samfundet, kunder, medarbejdere, borgere og forbrugere i forandring, og hun er den oplagte foredragsholder til at gøre jer klogere på, hvordan I kan navigere i disse forandringer.

Eva Steensig foredrag

Danskerne kræver en ny type af ledelse i arbejdslivet

De forandringer, der foregår i samfundet blandt danskerne, har store konsekvenser for hvilke krav, der stilles til ledelse af medarbejdere. Danskerne forandrer sig også som medarbejdere. Sondringen mellem arbejds- og privatliv er i opløsning, og arbejdslivet får en ny rolle, kollegerne får ny betydning, og der stilles nye krav og forventninger til ledelse og virksomheder. Det udfordrer bl.a. tilgangen til work-life balance og arbejdspladsernes tiltrækningskraft.

Foredraget er baseret på en omfattende research og analyse af danskernes adfærdsændringer både i hverdags- og arbejdslivet. Det er et levende, konkret og inspirerende indblik i de forandringer, der kommer til at præge vores adfærd i arbejdslivet fremover. Eva præsenterer ledelsesmæssige muligheder affødt af adfærdsændringerne, og hun sætter ord på, hvad det kræver at lede medarbejdere i årene frem.

Eva Steensig foredrag

Danskernes klimaadfærd – hvordan bliver holdninger til handlinger?

Udviklingen i danskernes klima- og bæredygtighedsadfærd er et godt eksempel på, at der kan være langt fra holdning til handling. Adfærdsændringerne sker for det første ikke (nødvendigvis) af sig selv og for det andet ikke så hurtigt. Efter at have fulgt danskernes klimaadfærd på nært hold i en årrække tegner der sig et billede af, hvilke mekanismer, der skal i spil for, at klimaadfærden går fra spredt fægtning til en adfærd, der gør en reel forskel.

Foredraget er en analyse og beskrivelse af danskernes holdninger til klima og bæredygtighed samt af adfærdsændringer indenfor området. Det er et researchbaseret bud på, hvad der skal ske for at accelerere denne adfærd, og hvilke krav og forventninger, der er til virksomheder og offentlige instanser, når det gælder klima og bæredygtighed. Foredraget er renset for ønsketænkning og zoomer skarpt ind på virkeligheden, som den er, uanset om vi synes om den eller ej.

Eva Steensig foredrag

Brands som statussymboler – forbrugsmæssige konsekvenser ved kunders adfærdsændringer

Hvad der opfattes som statusgivende går hånd-i-hånd med udviklingen i danskernes liv og hverdag. Det, der giver status, anerkendelse og identitet ændrer sig, når virkeligheden og danskernes adfærd forandrer sig. Dertil betyder modreaktionsmekanismen, at det, der gav status i går, latterliggøres i morgen. Efter über-individualiseringen og jagten efter det unikke kommer modreaktionen, og de forbrugsmæssige konsekvenser er omsiggribende.

Evas foredrag er baseret på omfattende research og viden om danskernes ændrede adfærd, og hvad det betyder for menneskers forbrug, status og anerkendelse. Evas mangeårige erfaring med opbygning af brands kommer i spil, når hun deler sin viden, øser ud af eksempler og kommer med konkrete anbefalinger. Hun inddrager, hvilke produkter, services og brands, der tiltrækker os og hvorfor – for hvad oplever vi danskere egentlig som attraktivt og vigtigt?

Eva Steensig foredrag

Køn, kønsroller, forældre og børn – opgøret med præstationskulturen

Der sker – eller er sket – store forandringer, når det gælder køn, kønsroller, forældre og børn. Flere års dyrkelse af diversitet har givet stemme til alle dem, der opfatter sig selv anderledes. Og modreaktionen fra alle dem, der ikke opfatter sig selv som anderledes, er allerede på vej. Der er tale om et kvindeoprør 3.0 og en manderolle til revision – for ikke at tale om alle de køn indimellem.

På forældresiden er bagsiden af medaljen, at præstationskulturen er ved at få overtaget. Modreaktionen er på vej for fuld kraft. Opgøret med præstationskulturen, curlingbørn, safetyism og forældre, der forsøger at være perfekte. Man kan tale om et skift fra tigerforældre til elefantforældre. Adfærdsændringerne giver grobund for et tankevækkende, lærerigt og inspirerende foredrag baseret på en omfattende research og analyse af danskernes adfærdsændringer i hverdagslivet med fokus på forældrerollen, børneopdragelse, køn og kønsroller.

Referencer

Eva gav lige præcist det oplæg, vi ønskede os. Jeg har allerede skrevet direkte til hende, hvor jeg skrev: Det var et forrygende oplæg, du holdt. Der var en ivrig diskussion over frokostbordet, hvor dine pointer bidrog i stor stil til samtalerne.

Steen Duurloo Sørensen, Chefkonsulent

Industriens Uddannelser

Jeg synes, det var rigtigt godt, og vi fik god feedback fra deltagerne. Jeg synes, Eva balancerede sit indlæg godt med generelle tendenser, som hun så fik trukket en linje til ejendomsbranchen fra. Så meget inspirerende og godt.

Kim Plesner, Head of Conferences & Events

Estate Media

Det var et forrygende oplæg fra Eva. Nærværende, relevant og i et sprog som vi alle kunne relatere os til. Der har været meget positiv respons fra deltagerne fra vores personaledag.

Annette Taastrøm, Speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup

Det var rigtig godt – Eva leverede varen.

Kåre Carlsen, Innovationschef

FDM

Set fra min stol leverede Eva varen på alle parametre, og det var en fornøjelse at have hende tilkoblet arrangementet som taler. Eva kom virkelig ud over rampen og har fået fine tilbagemeldinger fra alle af dem, der har besvaret indtil videre.

Christian Mikkelsen, CCO

Apport

Vi havde en virkelig god oplevelse med Eva – og jeg har kun hørt lutter gode tilbagemeldinger fra både vores medlemsvalgte politikere og fra sekretariatsfolk. Så vi var meget glade for at have Eva på besøg!

Wenche Marit Quist, Koordinationschef i Ledelsessekretariatet

Djøf
Uforpligtende forespørgsel på Eva Steensig

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Eva Steensig