Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Bliv klogere på traumer, og hvordan man ryster dem af sig

Eva Dixen

Eva Dixen

Klummeskribent og forfatter. Foredrag om traumer, traumers lejring i kroppen, og hvordan man med bl.a. fysiske øvelser kan komme ud på den anden side.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Eva Dixen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Eva

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Eva Dixen har en baggrund som kommunikationsmedarbejder og en BA i litteraturhistorie og journalistisk formidling. Hun har skrevet indlæg og klummer for magasiner som ’Vores Børn’ og ’alt.dk’, og i 2022 udkom hendes bog, Som et espeløv, der handler om traumer, og hvordan man ryster dem af sig.

Som formidler bruger Eva sine egne livserfaringer til at gøre sin viden om traumer håndgribelig og konkret: I en alder af 21 år blev hun udsat for et overgreb – noget, der tog hende over et årti at erkende og acceptere. I kombination med fascinerende teori og førende traumeforskning gør Eva det nemt for modtageren at relatere, drage paralleller og reflektere over eget liv, der efter foredraget unægteligt vil kunne betragtes med helt nye øjne.

Eva lægger vægt på, at traumer er noget, der i en eller anden grad rammer alle. De er helt almindelige og lejrer sig fysisk i kroppen. Hun stiller skarpt på kroppens reaktioner på traumer, og hvordan man igennem bevægelse kan slippe fri.

Et foredrag med Eva Dixen giver dig:

  • En hjertevarm, humoristisk og gribende historie, som handler om at genvinde kroppen og føle glæden ved at være til stede i nuet.
  • Indsigt i førende traumeforskning og -teori.
  • Konkrete eksempler på, hvordan man bearbejder traumer, så man kan få det bedste ud af tilværelsen.
Se foredrag med Eva Dixen
Eva Dixen foredrag

Som et espeløv – om traumer og hvordan man ryster dem af sig

Da Eva som 21-årig bliver udsat for et overgreb, er det så svært for hende at acceptere, at hun fortrænger det. Men som årene går, bliver det sværere og sværere for hende at føle sig tilpas i sin egen krop. Da hun en dag læser, at traumer påvirker følelsen af bevægelsesfrihed, slår det hende, at hendes krop måske er traumatiseret som følge af hændelsen for over et årti siden. Og dét bliver starten på en lang rejse ind i kroppens anatomi og hjernens kemiske processer.

Evas budskab er relevant for de fleste, for traumer rammer nemlig ikke kun voldtægtsofre, krigsveteraner og flygtninge. Traumer rammer almindelige mennesker, der lever almindelige liv. Foredraget tager udgangspunkt i Evas bog, Som et espeløv, og gør dig klogere på kroppens måde at reagere på under en traumatisk hændelse, samt hvordan traumer lejrer sig i kroppen, hvis de ikke bliver forløst.

Eva vil gennem fysiske øvelser (som qigong, yoga og TRE), førende traumeteorier, anekdoter og oplæsning fra bogen gøre dig klogere på, hvordan traumer igennem bevægelse og aktivering af muskler kan blive frigjort.

Referencer

Jeg har været helt betaget af Evas måde at anskue verden på, samt hendes bog ”Som et Espeløv”, hvorfor jeg inviterede hende til at holde et foredrag for en mindre gruppe mennesker i min egen klinik. Hele processen, fra den første kontakt, planlægningen og udførelsen, har bare været skøn. Foredraget med samme navn som bogen, ”Som et Espeløv”, fejede simpelthen benene væk under mig. Det har nok været ét af de bedste foredrag, jeg har været til. Eva skabte et tillidsfuldt og trygt rum for deltagerne, og fremstod som en autentisk, ydmyg, ærlig og underholdende foredragsholder. Selve foredraget var planlagt med omhu og helt perfekt tilrettelagt. Den bestod af faglig viden om traumer, anekdoter, forelæsning af passager fra bogen samt specielt udvalgte øvelser med regulerende virkning på nervesystemet. Jeg kan varmt anbefale Evas foredrag ”Som et Espeløv” til enhver, der interesserer sig for traumer samt mulighed for at forløse disse gennem kropslige øvelser.

Melissa Boldhaus

Som et espeløv – en lille bog om traumer, og hvordan man ryster dem af sig

Som 21-årig bliver Eva udsat for et overgreb. Et overgreb, hun forsøger at fortrænge, men som bider sig fast i hendes krop. Da det først mange år senere går op for hende, at der kan være en forbindelse mellem de muskelspændinger, hun dagligt tynges af, og det gamle ubearbejdede traume, tvinger det hende til at forholde sig til alt det, hun helst vil glemme. For hvis hendes krop virkelig er fanget i et gammelt traume, hvordan slipper hun den så fri? Hvordan overbeviser hun den om, at den ikke længere er i fare?

Svarene på de spørgsmål viser sig at ligge i bevægelser – ikke hvilke som helst, men bevægelser der aktiverer og stimulerer muskelgrupper, bindevævet og forbindelsen mellem kroppen og sjælen.

Flere forskere peger på, at traumer og længerevarende stress sætter sig i kroppen som fastfrossen energi og noget tyder på, at traumer er langt mere udbredte, end vi går og tror. For i modsætning til vores vante forestilling, behøver traumer nemlig ikke kun at udspringe fra krig, vold, ulykker eller naturkatastrofer. Faktisk kan traumer opstå på baggrund af hændelser, de fleste af os kategoriserer som almindelige hverdagsoplevelser. Og de kan sætte dybe spor.

Udgivelse: Februar 2022
Forlag: Muusmann Forlag

Uforpligtende forespørgsel på Eva Dixen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Eva Dixen