Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Nye perspektiver og tilgange til sorg som kraft - fortalt fra hjertet

Esben Kjær Foredrag

Esben Kjær

Forfatter, radiovært og foredragsholder, kendt fra blandt andet diverse radioprogrammer på både P1 og Radio 24/7.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Det er tydeligvis et emne, der ikke bare interesserer mange, men også rører mange. Der var tæt stemning gennem hele foredraget og Esben Kjær tog sig god tid til at svare på spørgsmål i samtalen efterfølgende."

Maria Rosted Smith - Folkekirken Se alle referencer

Et foredrag med Esben Kjær giver dig:

  • En hudløs ærlig og personlig fortælling om at miste en nær pårørende
  • En direkte fortællestil, der sætter ord på livets sværeste vilkår og gør op med tabuer og berøringsangst omkring døden
  • Værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen
Uforpligtende forespørgsel på Esben Kjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Esben

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Esben Kjær er forfatter til bestselleren Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet og er nu også aktuel med det personlige og tankevækkende foredrag, der tager afsæt i bogen, familiens tab, og hvordan de forsøger at komme videre i livet og bearbejde sorgen. 

Esben Kjær er radiovært på programmet “Bagklog på P1”, tidligere vært på P1 Debat, Orientering, Ordet er Dit, Ring til Regeringen og Radio 24syv Eftermiddag. Han er tidligere erhvervsredaktør på Politiken, New York-korrespondent på Berlingske og redaktionssekretær på Time Magazine.

Et foredrag med Esben Kjær giver dig:

  • En hudløs ærlig og personlig fortælling om at miste en nær pårørende
  • En direkte fortællestil, der sætter ord på livets sværeste vilkår og gør op med tabuer og berøringsangst omkring døden
  • Værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen

I 2016 udkom Esben Kjær med bogen Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde, der er en anderledes bog om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem du er efter tabet af din elskede, og hvordan du lever videre med ham eller hende – noget som næsten ingen beskæftiger sig med – baseret både på personlige erfaringer og grundig research og interviews med eksperter. Bogen blev anmeldt til fem hjerter i Politiken, ramte toppen af bestseller-listen, og Esben Kjær modtog samme år Liv & Død-prisen for den.

Esben Kjær er uddannet cand.scient.pol. og MA i journalistik, og en erfaren underviser fra bl.a. Statskundskab på Københavns Universitet og DIS. Han har optrådt som ordstyrer ved flere konferencer, og holder foredrag rundt i landet.

Se foredrag med Esben Kjær
Esben Kjær foredrag

Hvordan overlever man døden?

Sorg er måske den mest brutale menneskelige oplevelse. Men sorg er også dybt naturlig, og ingen slipper for den. Så hvordan overlever man turen gennem sorgen? Hvordan navigerer man i den? Og hvor meget kan man selv gøre – sådan helt konkret – for at mildne rejsen?

Esben Kjær svarer på disse og andre helt konkrete spørgsmål i sit nye foredrag, der er baseret på sin nye bog Døden – En overlevelsesguide. En eksistentiel håndbog for efterladte. Bogen følger hans bestseller Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet, der udforsker sorgen med udgangspunkt i hans søns død. Siden er han blevet en markant stemme i sorgdebatten.

Esbens nye bog – og tilhørende foredrag – er en meget hands-on introduktion til sorg for nye efterladte, så de ved, hvor de kan handle i sorgen, og hvor de er nødt til at lade sig slæbe af sted af sorgen, mens den gør, hvad sorgen skal.

Man kan ikke få sorg til at gå væk. Men Esben præsenterer masser af konkret viden og værktøjer, der kan anvendes direkte af nuværende og kommende efterladte til at få et bedre sorgforløb.

Esben Kjær foredrag

Sorgen er en kraft

”Det interessante ved sorg er ikke, at den gør så ondt. Det interessante er, hvordan den kommer til at ændre alt, hvad vi tænker og tror om livet – hvem vi er som mennesker, resten af vores liv”.

Sådan siger den foredragsaktuelle journalist og P1-vært Esben Kjær, efter at han mistede sin syv-årige søn Sebastian til kræft. Han er forfatter til bestselleren Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet, en delvist personlig, delvist research-baseret bog, der samtidig er en krads kritik af vores fattige forhold til døden.

Esben nøjes ikke med at se sorg som et terapeutisk problem, der skal løses, men beskriver som noget nyt sorg som en transformerende kraft, der ændrer alle aspekter af folks liv. Og som vi derfor skal forme. Og vi skal gøre det i samarbejde med de døde. De går nemlig ikke væk, de lever videre indeni os – som en skabende kraft. Vi kommer med andre ord til at have et levende forhold til de døde resten af vores eget liv.

Det var i øvrigt Sebastians dengang 10-årige storebror David Cozmo, der ved at tegne sin lille bog Hvordan man har en usynlig bror satte hele rammen om, hvad familien i dag tænker og tror om Sebastian – og som inspirerede til  tankerne i Min usynlige søn. Tro er nemlig nødt til at være konkret.

Esben Kjær foredrag

Hvordan håndterer man død og sorg på arbejdspladsen?

Død og sorg ramme ikke alene mennesker. Det rammer også ansatte – ansatte som dig selv!

Så alle virksomheder og deres personaleansvarlige kommer til stå overfor en medarbejder, der er døende – eller som er nærmeste pårørende til én, der er, og som kommer til at tilbringe de næste mange måneder i sorg så dyb, at det går ud over arbejdsevnen.

Så hvad gør man? – som arbejdsgiver, HR-person eller bare nærmeste leder, når en medarbejder rammes af død og sorg? Ingen ved det, for der er meget ringe viden på området, og mange virksomheder og deres ledere har slet ikke gennemtænkt det. Og derfor bliver de dybeste kriser i medarbejderes liv ofte håndteret dårligt af virksomhederne, lederne og kollegaerne – og det kommer tilbage og bider dem bagi.

Dette foredrag, der henvender sig til alle med ansvar for personale, giver en unik indsigt i, hvordan medarbejdere ramt af det værst tænkelige oplever arbejdsgiveren – indsigt fra én, der på mest brutale vis selv har været der. Det gennemgår de typiske fejl, chefer og kollegaer begår. Og det giver gode råd til, hvordan man støtter medarbejderen bedst – og hvad der sker, hvis man IKKE gør det.

Men først og fremmest understreges det, at vi skal holde op med at være chefer og kollegaer, og begynde at være mennesker.

Esben Kjær foredrag

Få en mere personlig konferencier

Esben Kjær er til daglig vært på et af Danmarks mest markante talkshows herhjemme – og han gør det med en blanding af dyb viden, personligt engagement og hurtig humor, som der virkelig er blevet lagt mærke til – og som har gjort det til et af de allermestmest lyttede taleradioprogrammer herhjemme overhovedet.

Når Esben Kjær styrer møderne og konferencerne for  virksomheder og organisationer, tager han de samme kvaliteter med sig. For som han siger, så sætter konferencieren tonen, og det er ikke nok at være kendt. Ingen gider en upersonlig vært.

Esben Kjær og Lotte Blicher Mørk foredrag

Tal om døden

Døden er den ultimative fallit-erklæring, som vi skal undgå for enhver pris. Og sorg er en sygdom, man skal kureres for. Sådan tænker samfundet om død og sorg, fordi det konfronterer os med magtesløsheden. De fleste mennesker er på vild flugt fra det eneste, de kan være helt sikre på sker.

Men vi skal en anden vej: For både døden og sorgen er ikke blot uundgåelige, de er også en uundværlige for os mennesker, fordi de former os og intensiverer vores liv. At være magtesløs kan skabe en mulighed for fordybelse. Der sker noget når vi står stille et øjeblik – også når vi møder steder i livet, hvor vi bliver konfronteret med sorg og død.

Derfor skal vi ikke flygte fra døden og kurere sorgen – i stedet skal vi hengive os til den transformerende kraft, begge kommer til at udsætte os for, hvad enten vil vel det eller ej. For vi kan godt tåle at møde afmagten, finde en måde at være i den, en mening i den. Vi skal leve et frugtbart liv med de døde, der alligevel ikke har tænkt sig at gå væk. Der er enormt meget liv i døden.

Det er nogle af de provokerende budskaber fra de to foredragsholdere, der lever intenst med døden, sorgen OG livet hver dag – på hver deres måde.

Referencer

Et nærværende, ærligt og meget direkte foredrag. Går tæt på alle som kender til rollen som forældre. Det værste vi kan udsættes for, er egne børns død eller alvorlig sygdom. Berører og rører, man kunne have hørt en knappenål falde.

Lisa Seest Nielsen

Kolding Sygehus

EK brænder for at formidle de erfaringer sønnens død, har givet ham. En erkendelse af at de døde ikke forsvinder, men bliver hos os som en kraft, hvis vi formår at bruge den. Der, hvor det gjorde ondt, gav EK plads til tanker og sorgen på en gribende måde, hvor det ikke gjaldt om at lægge låg på og skynde sig videre. På en fin måde var det med til at illustrere, at sorgen skal have plads, og at sorgen er kærlighed til vores døde. EK er med sin bog og foredrag i høj grad med til at gøre op med den fremmedgørelse, vi har overfor døden.

Aase Bech

Forældreforeningen - Vi har mistet et barn

Foredraget var godt. Esben Kjær var engageret og velformuleret, og foredraget gav stof til eftertanke.

Doris Rossing

Havdrup Kirkes Foredragsrække

Det er tydeligvis et emne, der ikke bare interesserer mange, men også rører mange. Der var tæt stemning gennem hele foredraget og Esben Kjær tog sig god tid til at svare på spørgsmål i samtalen efterfølgende.

Maria Rosted Smith

Folkekirken

Med udgangspunkt i sin egen historie tager Esben livtag med samtidens manglende mod til at se døden i øjnene, manglende vilje til at erkende vores afmagt og manglende evne til at give slip på vores kære. Han leverer i en direkte og konfronterede stil en skarp kritisk af både samfundets, kirkens og, som barn af sin tid, sit eget forhold til døden, der ikke kan undgå at skabe debat kalde til en nødvendig eftertanke og en kærkommen refleksion. Jeg kan på det varmeste anbefale Esben Kjær som en levende oplægsholder til at punktere tabuerne om døden.

Marianne Gaarden

Helsingør Stift

Et foredrag vedkommende og stærkt - fremført med næsten ydmyghed over for de aspekter foredragsholderen tydeligvis var kommet i kontakt med - var blevet bekendt med ( via sit publikum) undervejs i sin egen sorgproces.

Lissy Huauge Jensen

Måbjerg og Ellebæk Kirker

Fremragende foredrag- og foredragsholder. En stor og rørende oplevelse.

Henrik Thorngaard

Folkekirkens Hus

Esben var fremragende med hans rammende og meget gribende indhold. Hans stil var kompromisløs og lige præcis det vi var ude efter i RT22 Viborg. Mange tak for en virkelig god aften.

Jesper Johannessen

Round Table 22 - Viborg
Uforpligtende forespørgsel på Esben Kjær

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Esben Kjær
Esben Kjær

4.75 ud af 5 stjerner

"Det er tydeligvis et emne, der ikke bare interesserer mange, men også rører mange. Der var tæt stemning gennem hele foredraget og Esben Kjær tog sig god tid til at svare på spørgsmål i samtalen efterfølgende."

Maria Rosted Smith - Folkekirken Se alle referencer

Foredragsemner med Esben Kjær