Henter Indhold ...

Esben Kjær

Forfatter, radiovært og foredragsholder

Esben Kjær er forfatter til bestselleren “Min usynlige søn – kunsten at leve med de døde resten af livet” og er nu også aktuel med det personlige og tankevækkende foredrag, der tager afsæt i bogen, familiens tab, og hvordan de forsøger at komme videre i livet og bearbejde sorgen. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Esben Kjær er radiovært på programmet “Bagklog på P1”, tidligere vært på P1 Debat, Orientering, Ordet er Dit, Ring til Regeringen og Radio 24syv Eftermiddag. Han er tidligere erhvervsredaktør på Politiken, New York-korrespondent på Berlingske og redaktionssekretær på Time Magazine.

I 2016 udkom Esben Kjær med bogen “Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde”, der er en anderledes bog om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem du er efter tabet af din elskede, og hvordan du lever videre med ham eller hende – noget som næsten ingen beskæftiger sig med – baseret både på personlige erfaringer og grundig research og interviews med eksperter. Bogen blev anmeldt til fem hjerter i Politiken, ramte toppen af bestseller-listen, og Esben Kjær modtog samme år Liv & Død-prisen for den.

Esben Kjær er uddannet cand.scient.pol. og MA i journalistik, og en erfaren underviser fra bl.a. Statskundskab på Københavns Universitet og DIS. Han har optrådt som ordstyrer ved flere konferencer, og holder foredrag rundt i landet.

  Esben Kjær foredrag

  Sorgen er en kraft

  • ”Det interessante ved sorg er ikke, at den gør så ondt. Det interessante er, hvordan den kommer til at ændre alt, hvad vi tænker og tror om livet – hvem vi er som mennesker, resten af vores liv.”
  • Sådan siger den foredragsaktuelle journalist og P1-vært Esben Kjær, efter at han mistede sin syv-årige søn Sebastian til kræft. Han er forfatter til bestselleren ”Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet” (Gyldendal 2016) – en delvist personlig, delvist research-baseret bog, der samtidig er en krads kritik af vores fattige forhold til døden.
  • Esben nøjes ikke med at se sorg som et terapeutisk problem, der skal løses, men beskriver som noget nyt sorg som en transformerende kraft, der ændrer alle aspekter af folks liv. Og som vi derfor skal forme. Og vi skal gøre det i samarbejde med de døde. De går nemlig ikke væk, de lever videre indeni os – som en skabende kraft. Vi kommer med andre ord til at have et levende forhold til de døde resten af vores eget liv.
  • Det var i øvrigt Sebastians dengang 10-årige storebror David Cozmo, der ved at tegne sin lille bog ”Hvordan man har en usynlig bror” satte hele rammen om, hvad familien i dag tænker og tror om Sebastian – og som inspirerede til  tankerne i ”Min usynlige søn”. Tro er nemlig nødt til at være konkret.

  Esben Kjær foredrag

  Hvordan håndterer man død og sorg på arbejdspladsen?

  • Død og sorg ramme ikke alene mennesker. Det rammer også ansatte – ansatte som dig selv! Så alle virksomheder og deres personaleansvarlige kommer til stå overfor en medarbejder, der er døende – eller som er nærmeste pårørende til én, der er, og som kommer til at tilbringe de næste mange måneder i sorg så dyb, at det går ud over arbejdsevnen.
  • Så hvad gør man – som arbejdsgiver, HR-person eller bare nærmeste leder, når en medarbejder rammes af død og sorg? Ingen ved det, for der er meget ringe viden på området, og mange virksomheder og deres ledere har slet ikke gennemtænkt det. Og derfor bliver de dybeste kriser i medarbejderes liv ofte håndteret dårligt af virksomhederne, lederne og kollegaerne – og det kommer tilbage og bider dem bagi.
  • Dette foredrag, der henvender sig til alle med ansvar for personale, giver en unik indsigt i, hvordan medarbejdere ramt af det værst tænkelige oplever arbejdsgiveren – indsigt fra én, der på mest brutale vis selv har været der. Det gennemgår de typiske fejl, chefer og kollegaer begår. Og det giver gode råd til, hvordan man støtter medarbejderen bedst – og hvad der sker, hvis man IKKE gør det. Men først og fremmest understreges det, at vi skal holde op med at være chefer og kollegaer, og begynde at være mennesker.

  Esben Kjær foredrag

  Få en mere personlig konferencier

  • Esben Kjær er til daglig vært på et af Danmarks mest markante talkshows herhjemme – og han gør det med en blanding af dyb viden, personligt engagement og hurtig humor, som der virkelig er blevet lagt mærke til – og som har gjort det til et af de allermestmest lyttede taleradioprogrammer herhjemme overhovedet.
  • Når Esben Kjær styrer møderne og konferencerne for  virksomheder og organisationer, tager han de samme kvaliteter med sig. For som han siger, så sætter konferencieren tonen, og det er ikke nok at være kendt. Ingen gider en upersonlig vært.
Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Esben Kjær

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Esben Kjær

Foredragsemner med Esben Kjær