Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

Er du i kontakt med dine følelser?

Er du i kontakt med dine følelser?

Skrevet af Niels Krøjgaard

Det er jeg. Men det tog mig 48 år at nå dertil. Jeg er nemlig vokset op i en familie, hvor følelser blev undertrykt. Vrede blev til knuder i maven. Glæden var afdæmpet. Sorg holdt man for sig selv. Følelserne var der – men man viste dem ikke.

Kan du genkende dig selv? Eller kender du nogen i din organisation, som passer til den beskrivelse?

I dag tager jeg ud og underviser i at læse eller mærke følelser hos andre. Det kan blandt andet benyttes til at optimere sandsynligheden for at detektere, om folk er sandfærdige eller taler usandt. Om der er et mismatch mellem det personerne siger med ord og med deres følelser.

Forestil dig situationen, at en leder spørger en medarbejder, om han kan klare en opgave ekstra. Den tager kun en uge. Optimistisk set. Medarbejderen siger JA, og lederen giver opgaven et mentalt flueben og tænker, at så er der styr på det. Men han overser alle signaler hos medarbejdere på begyndende stress. At medarbejderen ikke turde sige nej på grund af prikke-runder, mindreværd eller benspænd i karriereforløbet.

At kunne se følelser eller mærke ind på en person kan altså være et rigtig stærkt værktøj i ens personlige kommunikationsværktøjskasse.

For at kunne læse følelsen i andre, skal man kunne mærke følelsen i sig selv. Jeg har eksempelvis et tæt samarbejde med Rigspolitiet, hvor jeg er med til at uddanne specialstyrker. Gæt hvilken følelse, mange af de politifolk jeg møder, har svært ved at læse i andre? FRYGT. Fordi de gennem årene er blevet ”frygtløse”.

Hvis du ikke er vokset op i en familie, hvor det har været naturligt for dig at vise følelser, så skal du forberede dig på, at den kan være hård arbejde at lære at læse andre. Men det KAN læres. Når jeg kan, så kan du også. Og jeg hjælper dig gerne.

Læs mere her om mine produkter, og kontakt din personlige Athenas-sælger såfremt du skulle ha spørgsmål til hvordan jeg kan hjælpe dig og din organisation med at lære at ”læse” andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev