Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

En hårtørrer der ikke forandrer sig

En hårtørrer der ikke forandrer sig

Skrevet af Nis Grønager Madsen

“Aliseo Elite”

Jeg står på et hotelværelse i Flensborg . Min kone og jeg er taget afsted på en lille tur i sommerferien. På toilettet på vores badeværelse hænger en underlig hårtørrer. Den er brun på en halvfjerdser-agtig måde. Den hedder “Aliseo Elite” og har måske en gang været elite, men er det tydeligvis ikke mere.

Forandring

Og det er derfor den bliver i mit hoved. Hårtørreren bliver et symbol for mig. Et symbol på, at selvom vi nægter at forandre os, bliver vi noget andet alligevel. Den hårtørrer har ikke forandret sig, og i dag er den ikke længere “elite”. Lige meget, hvor meget den insisterer på det.

Vilkår

Hvis jeg skal sige noget om forandring, så er det, at det er et vilkår. Hvis ikke vi selv forandrer os, så forandrer verden sig rundt om os. Og så er vi ikke det samme længere. Så opgaven er at kunne håndtere forandring.

Livskvalitet

I det offentlige arbejder vi med livskvalitet. Det er utroligt meningsfuldt at være med til at skabe livskvalitet for andre. Jeg tror, der er mange offentlige medarbejdere, der ville sige, at de har valgt jobbet, fordi det giver mening. Det er et meningsfuldt job.

Betydningsfuldt

Vi gerne vil have mening. Det betyder meget for os, at det vi laver er betydningsfuldt. Det er gift, hvis det ikke giver mening. Opgaver, hvor vi kan se, at vi gør en forskel, er der bare mere energi til. Jeg er selv helt håbløs med det. Hvis jeg ikke synes, at jeg gør noget meningsfuldt, har jeg det virkelig svært. Men hvis min opgave gør en forskel, og jeg synes den er meningsfuld, kan jeg næsten ikke stoppe igen.

Mening til håndtering

Jeg tror på, at et fokus på mening kan hjælpe os til at håndtere forandringer. Hvis vi holder vores opmærksomhed rettet mod, hvad der giver mening, og hvorfor det giver mening, skal vi stille spørgsmål. Og spørgsmål er effektive til at gøre os selv til aktører i forandringerne.  Det har en enorm betydning.

Elite i halvfjerdserne

Hårtørreren er ikke elite mere. Det var det engang. Vi kan heldigvis forandre os og blive ved med at være elite. Og vi kan forandre vores vilkår, så vi får et bedre arbejdsliv. At der er forandring i luften betyder også, at vi kan gøre en forskel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev