Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Blog

“Det skal komme fra ledelsen” – NIXEN!!

“Det skal komme fra ledelsen” -  NIXEN!!

Skrevet af Gitte Hornshøj

Det skal i høj grad komme fra os alle på en arbejdsplads. Vi taler naturligvis om den gode opførsel!

Der er på enhver arbejdsplads plads til forbedringer, når vi taler opførsel og ikke mindst den gode tone.

I 100 året for Emma Gads udgivelse af bogen “TAKT OG TONE” er det nye oplag 2018 allerede udsolgt. Jeg er sikker på, det ikke beror på en tilfældighed – men måske netop det faktum, at aldrig har den gode opførsel været vigtigere. Det gælder både på arbejdspladser og privat.

Der tales i dette årti så meget om dannelse, pli og opførsel og mangel på samme. Jeg har i over 30 år holdt foredrag om takt og tone. Gang på gang mærker jeg i den efterfølgende debat, at vi faktisk gerne vil ændre adfærd.

Her bringer mange medarbejdere ofte ledelsen i spil og siger: “Det må komme fra ledelsen”. Jeg er ganske uenig! Det er et kæmpe fælles ansvar, at ville den gode opførsel – og ja ledelsen må da gerne gå forrest i denne proces – men både du og jeg har et STORT ansvar for at implementere det i en travl hverdag.

Vi skal ikke bare have den gode tone tilbage på arbejdspladsen – vi skal også have humoren tilbage.

Vi skal ville fællesskabet og turde grine sammen. Vi har fået så meget uddannelse og har skåret til benet, alvoren er i højsædet. Selvfølgelig skal vi være målrettede, alvorlige og yde vort bedste – men i min optik går det hele meget bedre, når vi tør grine sammen i fælles forståelse og respekt for arbejdet.

Min tese er, at enhver arbejdsplads i Danmark burde lave en dag med fokus på takt og tone og opstille nogle spilleregler for, hvordan vi omgås hinanden, så alle har det godt og føler sig værdifulde på arbejdspladsen.

Jeg byder gerne ind i respekt for Emma Gad, og jeg “gider” mere end gerne!!

I øvrigt er jeg sikker på, hvis vi virkelig gjorde noget ved det, ville knap så mange bukke under i stress og sygdom.

Gitte Hornshøj er en uhyre populær foredragsholder. Med sine markante foredrag om kunsten at omgås andre mennesker, nyder hun stor efterspørgsel. Dette skyldes ikke mindst hendes humor og tilgang til den gode dialog mellem os mennesker. I en tid hvor autoriteten og den gode dialog bliver udfordret, er mange arbejdspladser særdeles glade for de retningslinjer nutidens Emma Gad sætter i scene. Læs mere om Gitte og hendes foredrag her eller kontakt Athenas for nærmere information. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev