generic-cover2
Charlotte Clemmensen

Charlotte Clemmensen

Psykolog, familierådgiver, socialpædagog og forfatter

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Charlotte Clemmensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Charlotte

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Interviews icon

Artikler

Forespørg nemt på pris og dato

Charlotte Clemmensen er en nærværende og inspirerende foredragsholder. Som praktiserende psykolog og foredragsholder har hun viet sit arbejdsliv til at hjælpe familier godt igennem familielivets store og små udfordringer, og Charlotte Clemmensen foredrag giver gode råd til, hvordan man bedst løser dem. 

Charlotte Clemmensen beskæftiger sig til daglig med børn og familieliv både i sit virke som psykolog og via sine foredrag, der især er populære hos daginstitutioner.

Tre spørgsmål og temaer optager især Charlotte Clemmensens arbejde som psykolog: Hvordan får man en travl hverdag til at fungere? Hvordan kommer man bedst muligt igennem en skilsmisse? Og hvad kan man som forældre gøre for at øge sit barns selvværd? Med sin på én og samme tid teoretiske og praktiske tilgang til emnerne formår Charlotte at give sine deltagere en solid baggrundsforståelse for familielivets dynamikker, alt imens hun giver konkrete råd, som kan få hverdagen i familien til at glide nemmere.

Charlotte Clemmensen er uddannet psykolog fra Danmarks Pædagogiske Universitet og har arbejdet som privatpraktiserende psykolog siden 2003. Tidligere har hun arbejdet i det socialpædagogiske arbejdsfelt både på børne- og familieområdet. Charlotte er stifter af ‘Forældreklubben’, som tilbyder kurser til forældre, og derudover forfatter til bogen “Baby på vej – den allerførste tid som mor og far”, som er udgivet på Politikens Forlag. Charlotte er løbende aktuel på sin blog og i magasiner, senest i Magasinet LIV med sin artikel om når børn flytter hjemmefra.

Charlotte Clemmensen foredrag er inspirerende og tankevækkende og egner sig især til forældre og fagpersoner inden for det pædagogiske/psykologiske og sundhedsfaglige område.

Se foredrag med Charlotte Clemmensen

  Charlotte Clemmensen foredrag

  Familielivet på godt og ondt – opdragelse, grænser og selvværd

  • Når vi bliver forældre, får vi ikke bare en stor gave, vi får også en stor opgave! Der er mange udfordringer i livet som forældre, og vi stiller os selv spørgsmål undervejs. Har vores børn brug for grænser? Har vores børn brug for opdragelse? Hvordan hjælper vi vores børn til et godt selvværd? Hvordan passer vi på vores parforhold i familien? Emnerne er til evig debat, og der er mange holdninger og meninger at forholde sig til. Det er ikke altid let at navigere i alle de gode råd, meninger og holdninger.
  • I dette foredrag fortæller Charlotte Clemmensen om, hvordan nærvær, gode stemninger, almen tilfredshed, onaturlige grænser og opdragelse er livsvigtige vitaminer for familielivet.
  • I foredraget sætters der bl.a. fokus på emner som:
   – At gå fra at være kærestepar til at blive et forældrepar
   – Kommunikation i familien
   – Opdragelse og grænsesætning
   – Børnenes selvværd
   – Den gode stemning

  Charlotte Clemmensen foredrag

  Hjælp dit barn til et godt selvværd

  • Som forældre ønsker vi alt det bedste for vores børn. Vi ønsker, at de udvikler sig til sunde, kærlige og fornuftige mennesker, som har lyst til-  og mod på alle de små og store udfordringer, som livet byder på. Vi bliver glade og tilfredse forældre, når de stråler af gå-på-mod og emmer af harmoni. I vores iver efter, at vores børn skal få mest af alt det gode og et højt selvværd, har vi tendens til at rose vores børn igen og igen (og) for alt, de foretager sig. Men er det dét, vores børn har brug for, når vi ønsker børn, der er glade for sig selv og tror på sig selv – og har et godt selvværd?
  • I dette nærværende foredrag viser Charlotte Clemmensen gennem eksempler fra hverdagen, hvad man som forældre aktivt kan gøre for at hjælpe sit barn med at udvikle et stærkt selvværd. Hun gør det klart, hvordan man gennem nærvær, oprigtig interesse og personlig respons kan være med til at give barnet en følelse af at være værdsat og hørt.
  • I foredraget får deltagerne ligeledes et indblik i den vigtige forskel på ros og anerkendelse. Forståelsen heraf er essentiel for at give barnet en følelse af at være god nok, præcist som han eller hun er. Få inspiration i dette foredrag fyldt med input, der gør det muligt at sætte endnu flere point ind på barnets selvværdskonto.

  Charlotte Clemmensen foredrag

  Børn i skilsmissefamilie – Hvad stiller vi op

  • En skilsmisse er altid en katastrofe for et barn, men den behøver ikke få katastrofale konsekvenser. Sådan lyder Charlotte Clemmensens hovedbudskab i dette foredrag målrettet personale og forældre på skoler og institutioner. Forældre skal ikke altid gå hånd i hånd hele livet – heller ikke selvom de har børn sammen. Men at være familie stopper ikke, fordi man bliver skilt. Man er nu blot familie på nye og anderledes betingelser. Skilsmisse er altid svært og sorgfyldt både for voksne og ikke mindst for børnene. Det er ikke muligt at tage det svære og sorgen fra børnene, men der er meget, man kan gøre for at gøre det mindre svært. Jo mere viden man har – som personale og forældre – jo bedre kan man sikre, at børnene trives bedst muligt, både under og efter skilsmissen og både hjemme, i institutionen og på skolen.
  • Charlotte Clemmensen deler ud af sine erfaringer fra arbejdet med børn i skilsmisse. I foredraget giver hun sit professionelle bud på en række centrale spørgsmål:
   – Hvilke behov og reaktioner har børn i skilsmissefamilier?
   – Hvordan taler vi med børn om skilsmissen?
   – Hvordan skaber vi åbenhed mellem forældre /skole og daginstitution?
   – Hvilken betydning har samarbejdet for børnene?
   – Hvordan kan vi forstå børns reaktioner: skyld, sorg, vrede, angst, nedtrykthed, loyalitetskonflikter?
   – Hvad stiller vi op, når skilsmissen er meget konfliktfyldt og samarbejdet er svært?
   – Hvad indeholder en god handleplan på skolen og institutionen.?
   – Hvad stiller man op overfor barnet, når mor og far får nye kærester?

Referencer

Du er en meget dygtig og behagelig foredragsholder at høre på. Du er god til at formidle til denne faggruppe, som netop efterspørger konkrete råd til hvad de skal stille op rent praktisk, når de står over for skilsmisseforældre.

Karin Kjærgaard Christensen, Klinisk diatist og sygeplejerske

Nestlé Nutrition

Må børn tro på julemanden?

Ja, det må de gerne! Både børn og voksne har brug for magi, traditioner og gode hyggelige fortællinger – det er lige netop derfor, vi tror på julemanden.

Julemanden – en fælles ven
Vi ved alle – både voksne og børn, at julemanden er en tyk mand med langt hvidt skæg, der har en rød nissehue, rødt tøj, små briller på næsen og en helt fantastisk mild og kærlig latter …. Ho Ho Ho. Han bor i Grønland, hvor han i sit juleværksted laver julegaver til alle de søde børn. Til jul rejser han hele vejen fra Grønland og rundt i verden i sin kane, som trækkes af hans rensdyr – og det er Rudolf med den røde tud, der er forrest i rækken af de mange rensdyr. Det er ren magi!

Samhørighed og fællesskab
Fortællingerne om julemanden, rensdyr, nisser og anden magi er med til at bringe juleglæden frem i både store og små. Det skaber et fællesskab, og det er noget, der frembringer glæde hos vores børn. Der sker noget magisk med os alle, når vi taler om og fortæller historier om julemanden. Prøv at lægge mærke til, hvordan vores opmærksomhed med barnet bliver meget intens, når vi taler om julemanden, vi bliver meget lydhøre og meget nærværende. Måske fordi vi voksne er på opdagelse i, om vores børn stadig tror på myten. Vores opmærksomhed bliver næsten, som når vi taler med et spædbarn, vi får et helt bestemt blik og stemmeføring. Fantastisk og magisk!

Læg trygt fornuften til side
Det er jo bare en leg, vi har med hinanden – børn og voksne. Vores børn elsker det, og faktisk har de fleste voksne et barn indeni, der elsker det. Det dur ikke at lægge en rationel tilgang for dagen. Her skal vi lægge fornuften til side. Lad troen blive – og myterne leve, de er med til at skabe en magi fyldt med eventyr af den dejlige slags. Den gode, den runde, den lattermilde og rare julemand er symbolet på noget, vi er fælles om i juletiden. Han er et fantasivæsen af den gode slags, der vil alle børn det bedste. Børn har brug for gode historier, og brug for at lege. Min opfordring til alle forældre er derfor at fortælle alle de gode historier, de har om julemanden og hans hjælpere.

Når børn opdager, det er en myte
Det er en del af aftalen, at børnene på et tidspunkt opdager, at det med julemanden, det var noget vi legede. Erkendelsen af, at julemanden ikke eksisterer kommer ikke fra den ene dag til den anden, det er noget, der sker over tid med udviklingen og mor og fars hjælp. Det kan godt være, at vores børn opdager, at det er morbror Jens, der er klædt ud, fordi de kan kende hans briller. Alligevel går der en rum tid, inden børnene forstår, hvordan det hænger sammen. Nogle forældre spørger, om det ikke kan ske, at børnene mister tilliden til dem, når de har “løjet”. Nej – det gør de ikke! Børn elsker historier og myter om gode personer, og specielt når de leger legen med mor og far. Børn kan fint håndtere, at det var noget vi bare legede og tager på ingen måde skade af at erfare de barske kendsgerninger. Alle de gode historier fortjener at blive fortalt og gerne til vores børn, som elsker dem. Tænk bare på, hvordan du selv oplevede det med julemanden, da du var barn. Hvad var det, der virkede magisk for dig? Prøv at huske tilbage på, hvor dejligt du havde det med magien, historierne og forventningens glæde.

Om at dele ”voksenhemmeligheder”
Når børn holder op med at tro på julemanden, sker der noget nyt, som også er fantastisk. Sammen med andre voksne har man nu en fælles “hemmelighed”: man ved nemlig, at julemanden ikke findes i virkeligheden. Mange børn forsætter dog legen lidt endnu efter ”opdagelsen”, ved at ”lade som om” de tror på det, men ved godt, at forældrene ved de ”lader som om”. Det er en ny form for magi, næsten et helt overgangsritual til voksenverdenen. Måske ”lader de som om” for ikke at ødelægge oplevelsen for mindre søskende. De forstår de voksnes spilleregler og accepterer, at vi leger at julemanden findes. Børn elsker at tro på julemanden, og der er ingen børn, som tager skade af at miste troen igen. De får blot en anden opgave, nemlig at fortælle myten videre til dem, der endnu er for små til at forstå. De store børn bliver de nye historiefortællere. Det er ren magi!

Glædelig jul!

Se foredrag med Charlotte Clemmensen
Uforpligtende forespørgsel på Charlotte Clemmensen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Charlotte Clemmensen