Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover1

Få indsigt i hvad vores indendørs livsform betyder for vores forståelse af naturen og håndtering af verdens klimakriser

Cecilie Rubow

Cecilie Rubow

Antropolog og lektor ved Københavns Universitet. Levende foredrag om, hvordan miljø- og klimakriserne kalder på nye måder at begribe naturen på.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Cecilie Rubow

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Cecilie

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Cecilie Rubow er antropolog og ansat som lektor ved Københavns Universitet. Hun har i over 20 år forsket i danskernes kultur med særlig interesse for religion, naturforståelser samt klimaforandringernes indvirken på hverdagslivet. Cecilie har stor erfaring med at formidle antropologien på en levende, engageret og humoristisk måde, uden at dybden og præcisionen i analyserne forsvinder.

Siden 2009 har Cecilie beskæftiget sig med natursyn i lyset af de økologiske kriser, først i Stillehavet og siden i Danmark. Hun har været på feltarbejde blandt mennesker med meget forskellige engagementer i natur, miljø og klima, og hun søger altid at forstå de lokale praksisser og motivationer. Som feltarbejder er det et mål at lære af andre menneskers handlinger, tanker og følelser. Det giver grundlaget for den antropologiske analyses præcise indsigter i de kulturelle forudsætninger, mønstre og variationer.

Den grønne omstilling fordrer så uendeligt mange nye tiltag og idéer og giver samtidigt vores samtid mange muligheder for også at tage vare på gamle dyder. En fælles interesse og omsorg for naturen og den levende omverden kan både fremme store naturoplevelser og et langt mere bæredygtigt samfund.

I sit foredrag skifter Cecilie mellem helt konkrete, illustrative eksempler på hverdagens handlinger og analyser af de kulturelle strømninger, der kan aflæses i forskning, litteratur og medier. Hun lægger op til samtale og refleksioner, hvor deltagerne både kan bruge deres egne erfaringer og få idéer til, hvordan naturen kan tænkes ind i hverdagslivet på nye måder.

Et foredrag med Cecilie Rubow giver dig:

  • Indsigt i, hvad vores indendørs livsform betyder for vores forståelse af naturen og håndtering af verdens klimakriser.
  • En forståelse for en antropologs feltarbejde.
  • En ny vinkel på klimadebatten.
Se foredrag med Cecilie Rubow
Cecilie Rubow foredrag

Indendørsmenneskets natur

Vi lever det meste af vores tilværelse inden døre. Antropologen Cecilie Rubow har undersøgt, hvad den livsform betyder for vores forståelse af naturen og vores håndtering af verdens økologiske kriser. I et intensivt feltarbejde fulgte hun i fodsporene på strandmennesker, fuglefolk, miljøforkæmpere og klimaaktivister. Det førte til erkendelsen af, at der ikke blot er én natur, men flere, og at naturen er, hvor vi mindst venter det.

Foredraget tager udgangspunkt i Cecilies bog Indendørsmenneskets natur. Hun giver jer eksempler fra feltarbejdet samt introducerer jer til ny antropologisk tænkning om, hvordan de økologiske kriser kalder på nye måder at begribe naturen på.

Foredraget kan vinkles på alment tilgængelige måder med mange konkrete eksempler i forhold nyere litteratur, spirituelle temaer eller aktuelle naturpolitiske problemstillinger.

Referencer

Indendørsmenneskets natur

Vi lever det meste af vores tilværelse inden døre. Antropologen Cecilie Rubow undersøger i denne bog, hvad den livsform betyder for vores forståelse af naturen og vores håndtering af verdens økologiske kriser.

Cecilie følger i fodsporene på strandmennesker, fuglefolk, miljøforkæmpere og klimaaktivister. Rejsen, som er fuld af magi, overraskelser og kritik, fører til erkendelsen af, at der ikke blot er én natur, men flere, og at naturen er, hvor vi mindst venter det.

Bogen er samtidig en introduktion til ny antropologisk tænkning om, hvordan de økologiske kriser kalder på nye måder at begribe naturen på.

Udgivelse: Maj 2022
Forlag: Aarhus Universitetsforlag

Naturens sprog (redigeret med Mickey Gjerris)

Hvad sker der, når vi begynder at lægge mærke til de øjeblikke af naturfortryllelse, som alle kender til, men som vi ofte ikke har ord til at beskrive? En mørk himmel dækket af stjerner, en solnedgang, havets brusen, et tæppe af hvide anemoner i skovbunden.

De 20 essays fortæller både historier om fortryllende naturoplevelser, som vi hver eneste dag tager for givet, og foruroligende historier om klimaforandringer, økonomiske vækstparametre og industrialiserede dyrefabrikker.

”Hvad ville der mon ske, hvis vi accepterede, at fascination af dunhammere, guldsmede, vild pileurt og rimfrost ikke kan sættes ind i en ligning og beregnes på lige fod med svineeksporten, men ikke desto mindre er mindst lige så vigtig for os?” Sådan spørger Mickey Gjerris og Cecilie Rubow, der i Naturens sprog har samlet 20 essays fra mennesker, der på forskellig vis beskæftiger sig intenst med naturen.

Udgivelse: 2018
Forlag: Eksistensen

Uforpligtende forespørgsel på Cecilie Rubow

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Cecilie Rubow