Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter

Nyheder

Broken Connections – nyt foredrag af Jens Arentzen, underviser, instruktør og skuespiller

Jens Arentzen

Få sat tingene på hovedet, og indse hvordan vi langsomt, og uden at tænke over det, er kommet til at fordømme og skampåføre børn, unge, familiemedlemmer og medarbejdere, som får sygdomme, diagnoser og krav de ikke kan leve op til. Vi sender dem til psykolog, til psykiater, i specialklasser og i arbejdsprøvninger – de er forkerte, mangler resilliens og skal rettes op – og vi tænker slet ikke på, at vores børns ADHD, vores unges selvskade og medarbejdernes depressioner eller stres måske er tegn på et samfund, der har mistet kontakten til dét essentielle – ikke på manglende resilliens og modstandskraft – og at dét blir man syg af.

Der ligger som regel noget bag, når der kø ved håndvasken, når vores barn slår ud eller vores medarbejder står af – så er det seretonon-produktionen, der skal hjælpes i personens hjerne, så er det life-work-balancen, der skal nivileres.

Hvad nu hvis en menneskekrop er ligesom et dyrs? Vi har brug for at føle sikkerhed, mening og være i mærkbare relationer – og det er dét der ligger bagved tidens psykiske diagnose-opblomstring – at vi ikke længere føler sikkerhed, mening og mærkbare relationer. Kom og hør konsekvenserne, hvis vi ikke lykkedes med at redefinere mening efter, at Gud er død, og at vi ikke længere pr. autoamtik fører den fædrende gård videre.

Er det meningen, at man bare skal forløse sit potentiale, få gode karakterer og tjene mest mulige penge – eller er ensomheden og meningsløsheden netop årsagen til sammenbrud, udbrud og angst i en langt langt større skala end vi hidtil har set tegn på endnu?

Forstå hvordan mærkbare relationer og dét at føle mening ikke er en luksus, men et grundvilkår, som vi har sluppet fri uden at erstatte med andet end markedet. Man kommer ikke ustraffet fra at fjerne ‘en tidligere sammenhængende tro’ uden at erstatte det med noget andet givende meningsfuldt. Frihed er absurd som mening – det handler om at blive fri af noget – men spørgsmålet er, hvad det er, vi skal binde os til, connecte med og knytte os til.

Hvis dét spørgsmål ikke besvares vil lystyachterne bare blive større, lønningerne skyhøje og store dele af samfund bukke under – af manglen på connections og relation til noget. Der er en grund til, at også heste står tæt op af hinanden frit på marken.

Læs mere om Jens Arentzens nye foredrag her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev