Tlf. 35 11 21 31
Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenterTlf. 35 11 21 31
Kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker ved Weekendavisen og en af Danmarks mest markante og indflydelsesrige meningsdannere. Foredrag om kultur, dannelse, ledelse og og den tid, vi lever i.
Forespørg nemt på pris og datoSend os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Om Anne
Foredrag
Referencer
Anne Sophia Hermansens foredrag er utraditionelle og muntert provokerende. Hun siger f.eks., at hun giver lønforhøjelse til dem, der stikker ud, og ikke til dem, der retter ind. Hun ved også, hvad det vil sige at blive “troldebollet”, dvs. shitstormet på nettet, og holder mange foredrag om sociale medier, og hvordan shitstorme og ekkokamre påvirker samfundsdebatten – og os som mennesker.
Til daglig er hun kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker på Weekendavisen og har i sin tid som kulturedaktør og redaktionschef (2017-2020) på Berlingske gennemført en massiv forandring af avisens kulturdækning. Da hun kom til i 2017, blev kulturstoffet næsten ikke læst – i dag har det flest læsere. Hun har i mange år arbejdet med at analysere tidsånden og med kulturens betydning for vores lykke og oplevelse af meningsfuldhed.
Anne Sophia Hermansen bliver ofte fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. I 2017 var hun nr. 12 på Politikens liste over landets mest indflydelsesrige meningsdannere – lige efter statsminister Lars Løkke Rasmussen. ALT for Damerne, ELLE og Femina har desuden beskrevet hende som en af de kvinder uden for politik med mest indflydelse på samfundsdebatten.
Endelig holder hun også foredrag om dannelse. Hendes budskab er, at vi ikke mangler penge eller fitnessabonnementer i Danmark, men at tage kulturen meget mere alvorligt.
Hun kan bookes som moderator i forbindelse med paneldebatter og større arrangementer.
Se foredrag med Anne Sophia HermansenDet slår gnister mellem generationerne. De unge kalder de ældre for boomers, og de ældre kalder de unge for curlingbørn. De unge bliver forarget, når de ældre siger “neger”, og de ældre forstår ikke, at unge tager sådan på vej af et lille klap i måsen. De kan jo bare sige fra.
Samtiden er præget af konflikter om sexisme på arbejdspladsen, og selv en lille flødeis med syltetøj og chokoladeovertræk kan udløse stærke følelser. Hvad er det, der foregår? Og hvordan bygger vi bro mellem generationerne, så vi alle kan være i samme lokale? Det gør vi ved at forstå vores samtid og lære at navigere mellem krænkelse og dannelse.
Anne Sophia Hermansen har i mange år været chef for medarbejdere mellem 22 og 82 år og ved, hvad der motiverer de forskellige generationer – og demotiverer dem. Hun har desuden et klart blik for, hvad fremtidens medarbejdere forventer af deres leder: Vedkommende skal inspirere til et godt liv. Intet mindre.
Forfatteren Seth Stephens-Davidowitz stillede for et par år siden 60.000 smartphone-brugere tre spørgsmål: Hvad laver du lige nu? Hvem er du sammen med? Og hvor glad er du? Det viste sig, at folk var lykkeligst, når de havde sex og dernæst, når de gik på museum, på biblioteket, i teatret og til koncert. Vi forstår betydningen af et godt sexliv, men undervurderer ofte betydningen af vores kultur. I dette foredrag kommer Anne Sophia Hermansen ind på kulturens betydning for vores lykkefølelse og oplevelse af meningsfuldhed, men også ind på historien om “Monumenternes mænd”. De reddede under 2. verdenskrig over 5 mio. kunstværker og kulturskatte fra nazisterne, heriblandt værker af Vermeer, Rembrandt, Michelangelo og endda Leonardo da Vincis “Mona Lisa”. Det er nemlig også kulturen, der er med til at skabe vores fælleskaber og nationale identitet.
Det er i dag mere reglen end undtagelsen, at virksomheder, politikere og endda privatpersoner kastes ud i shitstorme. Hvordan opleves de, hvorfor ser vi så mange af dem, og hvordan skal de håndteres?
Her er fem enkle råd:
En af årsagerne til de mange shitstorme er, at vi lever i en samtid, hvor følelser har fået forrang. Hvor der er mere fokus på reaktion end på intention, og hvor subjektive oplevelser har fået meget mere vægt end tidligere.
Det betyder, at det, vi kan kalde den fælles virkelighed, fortoner sig. “Jamen, jeg oplevede det sådan”, kan man sige og trumfe fakta, undersøgelser og målinger.
Vi kan også iagttage det sprogligt. I dag indledes flere og flere sætninger med ordene “jeg føler, at”. Engang mente vi, vurderede vi og troede vi, men nu føler vi mere end nogensinde.
Og når følelser får forrang, bliver det til en kamp om virkeligheden og sandheden, hvad enten det drejer sig om ledelse, image eller produkter.
De seneste 40 år har vi diskuteret ligestilling for fulde gardiner. Men hvad er status? Det er stadig kvinderne, der tager 90% af barslen, og det er stadig mænd, der sidder på langt de fleste topposter i samfundet. Hvorfor – og hvad skal der til, hvis vi skal se flere kvinder i ledelse og flere mænd, der skifter bleer derhjemme?
Foredraget tager afsæt i Anne Sophia Hermansens syv bud:
1. Vær modig og risikovillig
2. Gift dig med en god mand – eller bliv skilt
3. Del barslen
4. Gå efter magten – den flyver ikke ind i munden på dig som stegte duer
5. Forson dig med, at alle ikke elsker dig – du elsker heller ikke alle
6. Dan stærke netværk – og udvis søstersind
7. Og vid, at stikker du måsen frem, får du taget temperaturen
I Danmark mener 33% af befolkningen, at kulturbudgettet godt kan beskæres. Hvorfor? Måske fordi vi har glemt, at kultur ikke bare handler om at se en sjov film eller et pænt maleri.
Kultur handler om værdier, og hvem vi er. Både som mennesker og som folk. Det er ikke ligegyldigt, om vi læser bøger eller ej, men alligevel åbner næsten halvdelen af danskerne enten sjældent eller aldrig en bog. Hvordan kan vi som forældre, skoler og biblioteker gøre dansk kultur og især litteratur relevant, og hvad skal der til for at få ordet dannelse støvet af og gjort levende igen?
Anne Sophia Hermansen tilbyder foredrag, der er tilpasset din virksomhed, skole, fagforening, bibliotek eller netværks behov. Det kan f.eks. være foredrag om, hvorfor vi lever i en krænkelsestid, hvordan man kommer i medierne, eller hvorfor dannelse er den nye identitetsmarkør.
Anne Sophia Hermansen holdt et levende og engageret foredrag. Det er tydligt, at hun har en masse på hjerte og vi fik prøver på hendes skarpe holdninger - serveret med både bid og smil på læben.
Jens Frovin
En utrolig sød, dygtig og spændende pige med begge ben plantet på jorden
Connie Mikkelsen
Anne Sophie Hermansen gjorde det rigtig godt.
Claus V. Mikkelsen
Det var et meget givende indlæg og ASH er ikke bange for at sige hvad der er hendes personlige holdning - også hvis den ikke er helt politisk korrekt - dejligt befriende.
Torben Seldrup
Selvom panelet blev meget mindre og anderledes end planlagt, omstillede ASH sig meget smidigt og ændrede arrangementet til en slags "Højlunds forsamlingshus", med arrangørens velsignelse og et spørgelystent publikums hjælp. Yderst professionelt.
Christine Nederlund
Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.