Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Anne Sophia Hermansen

Når du stikker måsen frem, får du taget temperaturen

Anne Sophia Hermansen Foredrag

Anne Sophia Hermansen

Kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker ved Berlingske og en af Danmarks mest markante og indflydelsesrige meningsdannere. Holder foredrag om dannelse, ledelse og sociale medier.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anne Sophia Hermansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Anne Sophia Hermansens foredrag er utraditionelle og muntert provokerende. Hun siger f.eks., at hun giver lønforhøjelse til dem, der stikker ud, og ikke til dem, der retter ind. Hun ved også, hvad det vil sige at blive “troldebollet”, dvs. shitstormet på nettet, og holder mange foredrag om sociale medier, og hvordan shitstorme og ekkokamre påvirker samfundsdebatten – og os som mennesker.

Til daglig er hun kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker på Berlingske og har i sin tid som kulturedaktør og redaktionschef  (2017-2020) ved samme medie gennemført en massiv forandring af avisens kulturdækning. Da hun kom til i 2017, blev kulturstoffet næsten ikke læst – i dag har det flest læsere. Hun fortæller gerne om, hvordan hun bedriver forandringsledelse, skaber resultater og får det bedste (og værste) frem i medarbejderne.

Et foredrag med Anne Sophia Hermansens

  • Skarpe pointer om hvordan man håndterer shitstorms og begår sig i den offentlig debat
  • De 7 bud på, hvordan vi sikre ligestilling med flere kvinder i ledelsen og flere mænd på barsel
  • Et inspirerende foredrag om hvorfor kultur er så vigtigt og at kultur i høj grad handler om værdier

Anne Sophia Hermansen bliver ofte fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. I 2017 var hun nr. 12 på Politikens liste over landets mest indflydelsesrige meningsdannere – lige efter statsminister Lars Løkke Rasmussen. ALT for Damerne, ELLE og Femina har desuden beskrevet hende som en af de kvinder uden for politik med mest indflydelse på samfundsdebatten.

Endelig holder hun også foredrag om dannelse. Hendes budskab er, at vi ikke mangler penge eller fitnessabonnementer i Danmark, men at tage kulturen meget mere alvorligt.

Hun kan bookes som moderator i forbindelse med paneldebatter og større arrangementer.

Se foredrag med Anne Sophia Hermansen
Anne Sophia Hermansen foredrag

Sådan bliver du digitalt dannet

Vi lever i shitstormenes tid. Aldrig før har så mange ment så meget – og været så højtråbende. Men hvorfor bliver vi så sure på hinanden på nettet? Små udtalelser kan medføre store katastrofer – tænk bare på Justine Sacco, der skrev et kort ironisk tweet, satte sig ind i et fly og 11 timer efter landede i en verdensomspændende shitstorm. Tænk på Katherine Diez, der blev shitstormet, fordi hun sagde, hun ikke ville have en kedelig kæreste eller tænk på Hella Joof, som mente, vi skulle brænde “alt lortet ned hvert 7. år ligesom indianerne” og næsten selv blev brændt på bålet.

Hvordan håndterer man en shitstorm, hvorfor går det især ud over kvinder, og hvordan begår man sig i offentlig debat?

I to årtier har Anne Sophia Hermansen været en del af dansk debat og f.eks. lært, hvordan man håndterer trusler, krænkelser og hvad man stiller op med hundelorte og afklippede hestehaler i postkassen. Hun videregiver tips og tricks og giver sit bud på, hvordan vi generobrer nettet fra alle troldene.

Anne Sophia Hermansen foredrag

Forstå samtiden 

Det slår gnister mellem generationerne. De unge kalder de ældre for boomers, og de ældre kalder de unge for curlingbørn. De unge bliver forarget, når de ældre siger “neger”, og de ældre forstår ikke, at unge tager sådan på vej af et lille klap i måsen. De kan jo bare sige fra.

Samtiden er præget af konflikter om sexisme på arbejdspladsen, og selv en lille flødeis med syltetøj og chokoladeovertræk kan udløse stærke følelser. Hvad er det, der foregår? Og hvordan bygger vi bro mellem generationerne, så vi alle kan være i samme lokale? Det gør vi ved at forstå vores samtid og lære at navigere mellem krænkelse og dannelse.

Anne Sophia Hermansen har i mange år været chef for medarbejdere mellem 22 og 82 år og ved, hvad der motiverer de forskellige generationer – og demotiverer dem. Hun har desuden et klart blik for, hvad fremtidens medarbejdere forventer af deres leder: Vedkommende skal inspirere til et godt liv. Intet mindre.

Anne Sophia Hermansen foredrag

Kvinde, kend din magt

De seneste 40 år har vi diskuteret ligestilling for fulde gardiner. Men hvad er status? Det er stadig kvinderne, der tager 90% af barslen, og det er stadig mænd, der sidder på langt de fleste topposter i samfundet. Hvorfor – og hvad skal der til, hvis vi skal se flere kvinder i ledelse og flere mænd, der skifter bleer derhjemme?

Foredraget tager afsæt i Anne Sophia Hermansens syv bud:
1. Vær modig og risikovillig
2. Gift dig med en god mand – eller bliv skilt
3. Del barslen
4. Gå efter magten – den flyver ikke ind i munden på dig som stegte duer
5. Forson dig med, at alle ikke elsker dig – du elsker heller ikke alle
6. Dan stærke netværk – og udvis søstersind
7. Og vid, at stikker du måsen frem, får du taget temperaturen

Anne Sophia Hermansen foredrag

Dannelse: Menneske er ikke noget, du er - det er noget, du bliver

I Danmark mener 33% af befolkningen, at kulturbudgettet godt kan beskæres. Hvorfor? Måske fordi vi har glemt, at kultur ikke bare handler om at se en sjov film eller et pænt maleri.

Kultur handler om værdier, og hvem vi er. Både som mennesker og som folk. Det er ikke ligegyldigt, om vi læser bøger eller ej, men alligevel åbner næsten halvdelen af danskerne enten sjældent eller aldrig en bog. Hvordan kan vi som forældre, skoler og biblioteker gøre dansk kultur og især litteratur relevant, og hvad skal der til for at få ordet dannelse støvet af og gjort levende igen?

Anne Sophia Hermansen foredrag

Skræddersyede foredrag

Anne Sophia Hermansen tilbyder foredrag, der er tilpasset din virksomhed, skole, fagforening, bibliotek eller netværks behov. Det kan f.eks. være foredrag om, hvorfor vi lever i en krænkelsestid, hvordan man kommer i medierne, eller hvorfor dannelse er den nye identitetsmarkør.

Referencer

En utrolig sød, dygtig og spændende pige med begge ben plantet på jorden

Connie Mikkelsen

DOFK
Uforpligtende forespørgsel på Anne Sophia Hermansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anne Sophia Hermansen