Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-05

Få bl.a. svar på hvorfor der er så mange singler i Danmark og hvorfor vi skal have et kongehus

Anne Sophia Hermansen foredrag

Anne Sophia Hermansen

Debatredaktør, provokatør, chef for lederkollegiet på Berlingske og mag.art i Litteraturhistorie. Skræddersyede foredrag.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anne Sophia Hermansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Anne Sophia Hermansen foredrag kommenterer på alt fra politik til dating på en selvironisk og muntert provokerende måde. Et foredrag er vellykket, hvis publikum bagefter går hjem og tænker, stemmer eller elsker anderledes. Og hvis hun selv gør, fordi dialogen med publikum er vigtig. Nysgerrighed og engagement er kendetegnende for Anne Sophia Hermansen som formidler, og hun kan desuden bookes som ordstyrer og paneldeltager.

Anne Sophia Hermansen er en kærlig provokatør, der giver meget af sig selv og gerne går i debat med salen. Hun bliver ofte fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. I 2017 var hun nr. 12 på Politikens liste over landets mest indflydelsesrige meningsdannere – lige efter statsminister Lars Løkke Rasmussen. ALT for Damerne og Femina har desuden beskrevet hende som en af de kvinder uden for politik med mest indflydelse på samfundsdebatten.

Anne Sophia Hermansen er opvokset i Risskov nær Aarhus. Hun er uddannet magister i Litteraturhistorie og Idéhistorie og har ti års erfaring fra den finansielle sektor. Her var hun blandt andet pressechef under den syv år lange finanskrise, der vendte op og ned på mange danskeres økonomi. De seneste år har hun været tilknyttet Berlingske som redaktionschef med stort personaleansvar og ugentligt skrevet ledere og kommentarer om alt fra politik til kultur, dannelse, ligestilling, stress, velfærdssamfund, ledelse, sammenbragte familier, dating og hvorfor vi skal passe på kværulanterne på arbejdspladsen.

Anne Sophia Hermansens foredrag kan skræddersyes og omhandle mange emner. Det kunne f.eks. være et fokus på, hvorfor der ikke er flere kvinder i ledelse eller offentlig debat – og hvordan vi får det. Hun tager også gerne temperaturen på ligestillingen og danskernes kærlighedsliv, ligesom hun har et bud på, hvorfor 33% af danskerne mener, at der skal skæres på kulturen. Vi har glemt, siger hun, at kultur er vores rugbrød – i stedet tror vi, den er en slags tre-stjernet salami.

Endelig er hun en populær moderator på debatter om iværksætteri og ledelse over finansielle emner og kulturdagsordner.

Se foredrag med Anne Sophia Hermansen

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Skræddersyet foredrag

  • Anne Sophia Hermansen tilbyder foredrag, der er tilpasset din virksomhed, skole, fagforening, bibliotek eller netværks behov. Det kan være foredrag, der for eksempel giver oplæg til debat om, hvorfor der er så mange singler i Danmark, hvorfor vi skal have et kongehus, hvorfor fremtidens ligestillingskamp er for mændene, hvordan man få en skilsmisse til at lykkes, hvorfor 80% af alle sammenbragte familier mislykkes, hvordan man får succes med sin blog, og hvad man kan lære af stress.

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Kultur og dannelse på tilbagetog

  • Hvorfor er dansk kultur vigtig? Efter de mange eksempler på terror i Europa har man i Italien, Tyskland og Frankrig oprustet på kulturen. Men i Danmark mener 33% af befolkningen, at kulturbudgettet godt kan beskæres. Hvorfor? Måske fordi vi har glemt, at kultur ikke bare handler om at se en sjov film eller et pænt maleri.
  • Kultur handler om værdier, og hvem vi er. Både som mennesker og som folk. Det er ikke ligegyldigt, om vi læser bøger eller ej, men alligevel åbner næsten halvdelen af danskerne enten sjældent eller aldrig en bog. Hvordan kan vi som forældre, skoler og biblioteker gøre dansk kultur og især litteratur relevant, og hvad skal der til for at få ordet dannelse støvet af og gjort levende igen?

  Anne Sophia Hermansen

  Status på ligestillingen

  • De seneste 40 år har vi diskuteret ligestilling for fulde gardiner. Men hvad er status? Det er stadig kvinderne, der tager 90% af barslen, og det er stadig mænd, der sidder på langt de fleste topposter i samfundet. Hvorfor – og hvad skal der til, hvis vi skal se flere kvinder i ledelse og flere mænd, der skifter bleer derhjemme?
  • Et af de mere utraditionelle karriereråd, jeg har fået i mit liv, er: “Gift dig med en mandlig sygeplejerske. Så kan han passe børnene, hente tidligt og tage barnets første sygedag.” Men der er også andre veje at gå, og en af dem er at gøre op med alle de kulturelle forventninger, vi stiller til os selv som kvinder. For jeg tror, at det er dem, der først og fremmest afholder os fra at gøre tingene, så vi bliver mest lykkelige som mennesker – og undgår at gå ned med stress.

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Hvad den offentlige debat har lært mig

  • I snart 10 år har jeg været en del af dansk debat, og det har forandret mit syn på mange ting. Jeg har f.eks. lært, hvad man stiller op med en afklippet hestehale i postkassen. At debatindlæg kan være bedre end Tinder. Eller værre. Hvordan man overlever en shitstorm. At mænd er mennesker, mens kvinder er deres køn. At en klumme kan være en genvej til politik. At man skal have god selvironi og kunne sige “pyt”. At deltagelse i dansk debat kan føre til reelle forandringer lige der, hvor du mener, at tingene skal ændres. Og til ægteskab.

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Hvorfor er der så få kvinder, der tør tage ordet?

  • Hvis man tænder for Deadline på DR2 en lørdag aften, sidder der som regel tre mænd og diskuterer. Hvor er kvinderne henne? Er de ikke dygtige nok til at blande sig i debatten? Eller er de bare ikke gode nok til at sige ja og stå ved sig selv? Jeg tror det sidste.
  • Jeg er ikke født med verdens største selvværd, men jeg har lært at tage ordet og stå ved mine meninger, også selv om de går imod flertallets. Da jeg fik trykt mit første debatindlæg i Berlingske i 2009, røg jeg direkte ind i min første shitstorm. Ind i tusindvis af sure kommentarer og endda trusler I indlægget havde jeg også afskrevet en hel generation af mænd og stemplet dem som uegnede at date og få børn med, så deres reaktion var måske forståelig nok. Men jeg havde stadig lidt ret.
  • Hvordan håndterer du kritik? Hvad kan du lære af, og hvad skal du ignorere? Hvordan melder man sig ud af Flinkeskolen og får større gennemslagskraft?
  • Foredraget handler om at gøre op med den sygdom, der hjemsøger mange kvinder, nemlig den sygdom, der hedder: “Hvad tænker de andre om mig?” Den er i familie med: “Er jeg god nok?” og “Skulle jeg ikke snarere holde min kæft?”.
  • Til det sidste er svaret nej, og det vil jeg gøre alt for at overbevise dig om under foredraget. For der er alt for få kvinder, der tør tage ordet, og derfor ser vi så få i ledende stillinger og i den offentlige debat. Det er synd, for vi kan ikke overlade verden til Putin og Donald Trump.

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Hvorfor dine skodjob er guld værd

  • Job er dem, vi skriver på vores CV, mens skodjob er dem, vi ikke taler om – ligesom de dårlige elskere. Og det sidste er lidt synd. For vores skodjob kan lære os meget om arbejdslivet, og arbejdsgiveren meget om dig.
  • Før jeg begyndte at arbejde, havde jeg ikke mødt mennesker, der var psykisk syge eller hjælpeløse, eller som ikke havde en stor bogreol eller drømte om at blive astronaut, professor eller superstjerne på MTV. Jeg kom fra en stor villa ved Bellevue i Risskov og troede, at mindst 80% af befolkningen var akademikere. Det er så 7-8%. Hvis jeg var gået direkte fra gymnasiet til universitetet til en stilling i den finansielle sektor, havde jeg været en katastrofe, fordi jeg ikke ville have forstået de 92-93% af befolkningen. Det er sjældent den lige vej, der er den rigtige vej, men det tror mange virksomheder, som kigger skævt til det mærkelige CV.
  • Men hvordan vil chefen, der er født i den pæne middelklasse og er gået den direkte vej fra gymnasium til universitet med perfektion, f.eks. håndtere modstand og fiasko? Og hvordan vil medarbejderen, som har skrevet 12-tals-speciale om kommunikation og haft »studierelevante« job som forskningsassistent og studenterunderviser, egentlig kommunikere med målgrupper, vedkommende ikke har mødt? Og hvorfra ved direktøren, hvad folk har brug for, når vedkommende aldrig har manglet noget selv?
  • Foredraget er en kærlig opsang til virksomheder, der har en masse herlige HR-politikker om fedme, stress, motion, søvn og sukker og gerne vil udvikle deres medarbejdere, men måske har for lidt at udvikle på, fordi de rekrutterer for fantasiløst. Vi trænger til et opgør med ensretningen og til at omfavne autenticiteten, især på arbejdspladsen.

  Anne Sophia Hermansen ordstyrer

  Ordstyrer og konferencier

  • Anne Sophia Hermansen er en rutineret og dygtig ordstyrer og konferencier, som du kan booke til jeres arrangementer. Her får I en humoristisk og engageret ordstyrer, der kan interviewe deltagere, binde indslag sammen og få salen til at diskutere med undervejs.

  Anne Sophia Hermansen debattør

  Paneldeltager

  • Anne Sophia Hermansen er en af Danmark mest rutinerede debattører. Hun spænder vidt og har holdninger til ligestilling, sundhed, kultur, uddannelse, velfærdssamfund og danskernes kærlighedsliv. Holdninger, der ofte er originale og kontroversielle, men altid serveret med et glimt i øjet.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Anne Sophia Hermansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anne Sophia Hermansen