Vores foredragsholdere kan også bookes til events der afholdes online. Kontakt os og hør mere om mulighederne.

Anne Sophia Hermansen

Når du stikker måsen frem, får du taget temperaturen

Anne Sophia Hermansen Foredrag

Anne Sophia Hermansen

Kulturredaktør og en af Danmarks mest markante debattører. Holder foredrag om dannelse, ledelse og sociale medier.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anne Sophia Hermansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Anne Sophia Hermansens foredrag er utraditionelle og muntert provokerende. Hun siger f.eks., at hun giver lønforhøjelse til dem, der stikker ud, og ikke til dem, der retter ind. Hun ved også, hvad det vil sige at blive “troldebollet”, dvs. shitstormet på nettet, og holder mange foredrag om sociale medier, og hvordan shitstorme og ekkokamre påvirker samfundsdebatten - og os som mennesker.

Til daglig er hun kulturredaktør på Berlingske og har gennemført en massiv forandring af avisens kulturdækning. Da hun kom til i 2017, blev kulturstoffet næsten ikke læst – i dag har det flest læsere. Hun fortæller gerne om, hvordan hun bedriver forandringsledelse, skaber resultater og får det bedste (og værste) frem i medarbejderne.

Anne Sophia Hermansen bliver ofte fremhævet som en af de kvinder med størst indflydelse på samfundsdebatten. I 2017 var hun nr. 12 på Politikens liste over landets mest indflydelsesrige meningsdannere – lige efter statsminister Lars Løkke Rasmussen. ALT for Damerne, ELLE og Femina har desuden beskrevet hende som en af de kvinder uden for politik med mest indflydelse på samfundsdebatten.

Endelig holder hun også foredrag om dannelse. Hendes budskab er, at vi ikke mangler penge eller fitnessabonnementer i Danmark, men at tage kulturen meget mere alvorligt.

Hun kan bookes som moderator i forbindelse med paneldebatter og større arrangementer.

Se foredrag med Anne Sophia Hermansen

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Sådan bliver du digitalt dannet

  • Vi lever i shitstormenes tid. Aldrig før har så mange ment så meget – og været så højtråbende. Men hvorfor bliver vi så sure på hinanden på nettet? Små udtalelser kan medføre store katastrofer – tænk bare på Justine Sacco, der skrev et kort ironisk tweet, satte sig ind i et fly og 11 timer efter landede i en verdensomspændende shitstorm. Tænk på Katherine Diez, der blev shitstormet, fordi hun sagde, hun ikke ville have en kedelig kæreste eller tænk på Hella Joof, som mente, vi skulle brænde “alt lortet ned hvert 7. år ligesom indianerne” og næsten selv blev brændt på bålet.
  • Hvordan håndterer man en shitstorm, hvorfor går det især ud over kvinder, og hvordan begår man sig i offentlig debat?
  • I to årtier har Anne Sophia Hermansen været en del af dansk debat og f.eks. lært, hvordan man håndterer trusler, krænkelser og hvad man stiller op med hundelorte og afklippede hestehaler i postkassen. Hun videregiver tips og tricks og giver sit bud på, hvordan vi generobrer nettet fra alle troldene.

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Kvinde, kend din magt

  • De seneste 40 år har vi diskuteret ligestilling for fulde gardiner. Men hvad er status? Det er stadig kvinderne, der tager 90% af barslen, og det er stadig mænd, der sidder på langt de fleste topposter i samfundet. Hvorfor – og hvad skal der til, hvis vi skal se flere kvinder i ledelse og flere mænd, der skifter bleer derhjemme?
  • Foredraget tager afsæt i Anne Sophia Hermansens syv bud:
   1. Vær modig og risikovillig
   2. Gift dig med en god mand – eller bliv skilt
   3. Del barslen
   4. Gå efter magten – den flyver ikke ind i munden på dig som stegte duer
   5. Forson dig med, at alle ikke elsker dig – du elsker heller ikke alle
   6. Dan stærke netværk – og udvis søstersind
   7. Og vid, at stikker du måsen frem, får du taget temperaturen

  Anne Sophia Hermansen

  Dannelse: Menneske er ikke noget, du er – det er noget, du bliver

  • I Danmark mener 33% af befolkningen, at kulturbudgettet godt kan beskæres. Hvorfor? Måske fordi vi har glemt, at kultur ikke bare handler om at se en sjov film eller et pænt maleri.
  • Kultur handler om værdier, og hvem vi er. Både som mennesker og som folk. Det er ikke ligegyldigt, om vi læser bøger eller ej, men alligevel åbner næsten halvdelen af danskerne enten sjældent eller aldrig en bog. Hvordan kan vi som forældre, skoler og biblioteker gøre dansk kultur og især litteratur relevant, og hvad skal der til for at få ordet dannelse støvet af og gjort levende igen?

  Anne Sophia Hermansen foredrag

  Skræddersyede foredrag

  • Anne Sophia Hermansen tilbyder foredrag, der er tilpasset din virksomhed, skole, fagforening, bibliotek eller netværks behov. Det kan f.eks. være foredrag om, hvorfor vi lever i en krænkelsestid, hvordan man kommer i medierne, eller hvorfor dannelse er den nye identitetsmarkør.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Anne Sophia Hermansen

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anne Sophia Hermansen