Henter Indhold ...

Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
profile-cover-generic-06

Sådan vokser og spirer din virksomhed i samlet flok

Anders Stahlschmidt

Anders Stahlschmidt

Konfliktmægler, journalist og foredragsholder - Efterlader altid tilhørere med positiv energi og nyt syn på samarbejde.

Forespørg nemt på pris og dato

4.75 ud af 5 stjerner

"Vi har været meget meget glade for Anders Stahlschmidts kommunikations-oplæg. Han var inspirerende og medrivende og gennemførte nogle sjove kommunikations-øvelser, som vi virkelig forstod. Vi har brugt hans råd meget aktivt efterfølgende."

Lene Richter Lund, chef for Erhvervsafdelingen - Topdanmark Forsikring A/S Se alle referencer
Uforpligtende forespørgsel på Anders Stahlschmidt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referencer

Forespørg nemt på pris og dato

Kommunikationsekspert, Anders Stahlschmidt, holder medrivende og inddragende foredrag, workshops og kurser om mange af de kommunikative fænomener, der præger hverdagen på arbejdspladsen. Han forklarer blandt andet hvordan vi bliver bedre til at arbejde sammen, til at give hinanden noget at vokse af og til at løse konflikter. 

Anders Stahlschmidt foredrag efterlader altid tilhørerne med et skud positiv energi og et nyt syn på medmennesker og samarbejde. Hans foredrag forekommer konkrete, vedkommende og med masser af sjove og lærerige eksempler fra virkeligheden. Samtidig mærker man som deltager, at læringen og inspirationen hviler på et solidt fundament af teori og erfaring. 

Som journalist og forfatter har Anders Stahlschmidt været forfatter på bøger som: Tag ordet – grib forsamlingen, Børsens Forlag 2005, Præsentationsteknik, Børsens Forlag 2006, Spørgeteknik, L&R Business 2007 (medforfatter), Førstehjælp til Feedback – giv hinanden noget at vokse af, Gyldendal Business 2009. Anders Stahlschmidt er uddannet journalist og konfliktmægler med mange års erfaring som leder. Han arbejder i dag med blandt andet feedback og konfliktløsning i private- og offentlige organisationer og virksomheder.

De underholdende og levende foredrag med Anders Stahlschmidt får altid høje evalueringer efterfølgende og er især populære hos kommuner, skoler og foreninger.

Se foredrag med Anders Stahlschmidt

  Anders Stahlschmidt foredrag

  LYT MENS DU TALER

  • Dette foredrag henvender sig til alle, som har brug for at kunne motivere, inspirere og dele viden med andre. På møder, til foredrag og ved særlige lejligheder. Med små virkemidler kan du få stor opmærksomhed.
  • Anders Stahlschmidt kan bedst lide at høre på et menneske, der selv er lydhør. Som taler skal du altså mestre kunsten at lytte, mens du taler. Dem, du taler til, skal mærke, at du også taler med dem. Den holdning deler flere og flere. Rollen som taler gennemgår en udvikling væk fra en idé om, at afsender og modtager i kommunikationen er skarpt opdelt. Den nye erkendelse er, at man som taler er både afsender og modtager – på en gang.
  • I foredraget fortæller Anders om sine erfaringer fra ti års træning af ledere og andre, der har brug for at tale med forsamlinger. Blandt andet fra hans tid som leder af Det Kongelige Ledelsesakademi, hvor han arbejdede sammen med Det Kgl. Teaters stemmecoach og skuespiller Henning Jensen om at give ledere fra erhvervslivet gennemslagskraft. Siden har han udviklet sine egne træningsmetoder, som altid tager afsæt i den enkeltes helt personlige udtryk og muligheder. Foredraget byder på masser af eksempler og demonstrationer af, hvad der virker og ikke virker, når man vil være autentisk og nærværende, mens man taler til andre.
  • Fx.: Hvordan finder man på talen, mens man holder den? Hvordan håndterer man forstyrrelser? Hvordan finder man frem til meningen med det, man siger? Hvordan får man publikum til at lytte? Det handler især om at være i forbindelse med sig selv, i forbindelse med det man taler om og med publikum. Og det skal man helst være på én gang, samtidig med at man har forbindelse til det øjeblik, man taler i.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  FEEDBACK – GIV HINANDEN NOGET AT VOKSE AF

  • Mangler I inspiration til at løfte jeres indbyrdes feedback, så er dette foredrag fuld af inspirerende pointer.
  • Anders Stahlschmidt, forfatter til bogen ‘Førstehjælp til Feedback’ (Gyldendal Business) måler feedbackkultur i virksomheder. Han har masser af eksempler på, hvordan man kan give effektiv feedback, og på hvordan man ikke bør gøre.
  • Det handler om: Hvordan styrker vi hinandens kompetencer? Hvordan skaber man en god feedbackkultur? Situationsbestemt feedback. Anerkendelse. Hvad virker endnu mere anerkendende end at få ros? Hvordan giver man konstruktiv kritik? Hvordan MODTAGER man feedback på en konstruktiv måde?

  Anders Stahlschmidt foredrag

  HVORDAN TACKLER VI KONFLIKTER PÅ EN ORDENTLIG MÅDE?

  • Bøvler I med konflikter enten indadtil eller udadtil, så giver dette foredrag jer en let forståelig indføring i konfliktens væsen og hvilke redskaber, man kan bruge for at håndtere og opløse konflikter. Anders Stahlschmidt er uddannet konfliktmægler og er en fremragende formidler, som bruger masser af sjove og tankevækkende eksempler fra virkeligheden.
  • Vi er jo bare mennesker, og når vi kommer på kant med hinanden, begynder vi at betragte andre som modmennesker i stedet for som medmennesker.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  EFFEKTIV KOMMUNIKATION

  • Kommunikation er vigtigere end nogensinde før. I dette foredrag fortæller Anders Stahlschmidt, hvordan man kommunikerer effektivt på en arbejdsplads. Det handler ikke bare om at skære sine budskaber ud i stift karton. Det handler mindst lige så meget om at stille de rigtige spørgsmål og lytte. En god relation er ofte en forudsætning for den effektive kommunikation.
  • Anders Stahlschmidt fortæller engageret og med humor, hvordan man får dialogen op i gear, så budskaber ikke bare er noget, man sender af sted. Man er nødt til at sikre sig, at de også bliver modtaget.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  MERE KRITIK, TAK!

  • Savner I inspiration og redskaber til, hvordan man bliver bedre til at give og modtage kritik, så er dette foredrag nok noget for jer.
  • Anders Stahlschmidt, forfatter til bogen ‘Førstehjælp til Feedback’ (Gyldendal Business), fortæller meget konkret og med humor, hvordan man får svesken på disken uden at såre hinanden eller stikke noget under stolen.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  HJÆLP, JEG ER KONFLIKTSKY!

  • På mange arbejdspladser har man svært ved at håndtere konflikter, og så får de lov at vokse. Konflikter forsvinder desværre ikke af, at man kniber øjnene hårdt sammen og beder til, at de går væk. De går væk, når man går ind i dem og løser dem. I dette foredrag fortæller Anders Stahlschmidt, hvordan han selv gik fra at være konfliktsky til at blive fortrolig med situationer, hvor det slår gnister. Ikke mindst de gange han har været redaktionschef for Karen Thisted og Suzanne Bjerrehuus i diverse tv-udsendelser, hvilket har lært ham, hvordan man forholder sig, når bølgerne går højt.
  • Det handler om at sige tingene lige ud af posen – på en ordentlig måde, så den anden kan bruge kritikken til noget. Men det handler også om at kunne tage imod kritik på en konstruktiv måde.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  DE SYV SAMARBEJDSTYPER

  • Hvordan arbejder man sammen med kolleger, der er vidt forskellige fra en selv? Det gælder om at se hinanden som personer, der kan bidrage med noget forskelligt. I dette foredrag fortæller Anders Stahlschmidt om syv forskellige samarbejdstyper, og hvordan de bidrager vidt forskelligt til et godt og stærkt samarbejde. Mød Ildsjælen, Garanten, Filosoffen, Holdkaptajnen, Hjælperen, Den ærlige og Strategen i et underholdende og dybt interessant foredrag, hvor det er let at genkende både sig selv og andre. Formålet er at “spille hinanden gode”.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  KAN DU LEDE OPAD?

  • Hvordan undgår du blot at være ekspeditionskontor for andres beslutninger? Vil du have succes som leder, skal du mestre kunsten at lede opad. Kun derved får du plads til at lede. I dette foredrag tager Anders Stahlschmidt jer igennem fem trin til at lede den eller de personer, der er leder for dig: Forstå din chef, gør din chef tryg, forstå magtspillet, tag magten og bidrag til den store agenda. I foredraget er der indlagt dilemmaopgaver og plads til erfaringsudveksling. Dette foredrag henvender sig især til ledere og specialister.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  HISTORIER OM FORANDRINGER

  • Forandringer kræver, at vi er modige. Anders Stahlschmidt fortæller, hvordan han selv gik fra at være offer for sin egen tryghedssøgende måde at tænke på til at være selvstændig og leve med den risiko, det indebar. Men han fortæller også, hvordan medarbejdere i virksomheder har forandret deres måde at betragte sig selv på i en forandringsproces.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  BEDRE FORÆLDREMØDER

  • Mange forældre og lærere ønsker, at forældremøderne var mere spændende, mere involverende, behagelige eller mere relevante. Og mange lærere gør en stor indsats, men savner inspiration og metoder, man let kan overskue. Med udgangspunkt i teknikker og metoder fra konflikthåndtering, debatstyring og kommunikation i det hele taget, giver Anders Stahlschmidt en række indfaldsvinkler til, hvordan læreren kan lede det næste forældremøde på en anden måde med imødekommende autoritet og mere involvering.
  • Lærerens faglighed er et stærkt udgangspunkt – også for at håndtere de udfordringer, der kommer fra forældrene. Dette foredrag har karakter af en workshop og kræver aktiv deltagelse. Det er målrettet skoler, der ønsker at løfte kvaliteten af og lysten til at deltage i forældremøder.

  Anders Stahlschmidt foredrag

  FEEDBACK TIL DE NYE GENERATIONER

  • De nye generationer på arbejdsmarkedet har særlige – og store forventninger om at få feedback. Undersøgelser viser, at de møder deres ledere med et tilsyneladende umættelige behov for anerkendelse, vejledning og sparring, men paradoksalt nok samtidig med en forestilling om, at man kan gå fra begynderniveau til mestring på ingen tid. Umiddelbart kan de unge virke urimelige, forkælede og skrøbelige. Men så enkelt er det ikke.
  • I dette foredrag får du et hurtigt overblik over de tendenser og forskelle, der præger generationerne på arbejdsmarkedet og konkrete ideer til, hvordan du som leder eller kollega kan imødekomme feedback-behovet fra generation Y og Z, de medarbejdere, der er født i 80’erne og 90’erne.

Referencer

Anders var meget velforberedt og oplægget var relevant for deltagerne

Silke Spence

Gladsaxe Kommune

Levende, talte til alle – uanset faggrupper, forståelig, god balance mellem hans snak og spørgsmål i grupper, gjorde “det at give og modtage feedback” til en art livsstil.”

Maiken B. Hansson

Hørsholm Kommune

Anders Stahlschmidts foredrag om feedback var håndgribeligt, specifikt og inspirerende. Vi er en organisation, som har haft meget fokus på feedback, så vi var opmærksomme på floskler, og Anders holdt oplæg for en hel kommunikations-afdeling med folk, der er vant til at formidle – så det var ikke noget et let publikum. Men han var meget god, og gjorde det så fagligt stærkt og inspirerende, at det virkelig fængede

Kommunikationschef Helle Andersen

Energinet.dk

Kun postive tilbagemeldinger fra vores medlemmer, der deltog ved de to foredrag vi havde med Anders i Aarhus og Kolding.

Malene Friborg

HK / Privat

Godt og levende foredrag.

Inger Larsen

Ringkøbing-Skjern Kommune

Vi har været meget meget glade for Anders Stahlschmidts kommunikations-oplæg. Han var inspirerende og medrivende og gennemførte nogle sjove kommunikations-øvelser, som vi virkelig forstod. Vi har brugt hans råd meget aktivt efterfølgende.

Chef for Erhvervsafdelingen Lene Richter Lund

Topdanmark Forsikring A/S

Anders Stahlschmidt havde en rigtig god effekt på sit publikum, da han underviste os i at give god feedback. Han leverede en fin performance, hvor folk sad på det yderste af stolene og var meget optagede af ham og hans budskaber.

Medarbejderrepræsentant og sagsbehandler Steen Rosted

Brøndby Lærerforening

Dejligt foredrag, og fedt med et afklaringsmøde inden selve oplægget, så vi fik målgruppe og indhold på plads.

Tim Callesen

Konventum Uddannelser

Anders var dygtig til at tilpasse indholdet til vores medarbejderskare. Fornemmede stemningen i rummet.

Merete Røder

Frederiksberg Kommune

Meget dygtig foredragsholder som formår at holde sit publikum fanget i samtlige 1½ time. Imponeret over hvor dygtig han er til straks at komme med eksempler, der relaterer til netop vores spørgsmål og vores arbejdshverdag. Han har totalt styr på sit stof - hatten af for det!

Gitte Neve

VELUX A/S

Anders er meget inspirerende og var god til at tilpasse foredraget lige til os modtagere og vores indgangsvinkel.

Lotte Munk-Petersen

RIV c/o Lægeforeningen Sjælland

Anders var et kæmpe hit - foredrag kombineret med kæmpe viden og god tør humor.

Jette Boel

Socialpædagogerne Østjylland

Anders Stahlschmidt er meget dygtig. Han er en virkelig kreativ oplægsholder, der inspirerer med både tegninger og powerpoint, som ingen anden, jeg har set. Man kan virkelig mærke, at han har en fortid på tv, i den professionalisme han har som formidler.

Sekretariatschef Kim Winding

Det Nationale Center for Arbejdsmiljø

Vi hyrede Anders Stahlschmidt til at tale om feedback, og han passede som person virkelig godt ind i vores miljø på Det Kongelige Kunstakademis Bibliotek. Han er meget saglig, og han var i stand til at sætte sig ned og virkelig lytte til os og indlede en samtale, som bragte os videre. Det var et meget givende samarbejde.

Lise Møller Eriksson, bibliotekschef

Det Kgl. Danske Kunstakademis Bibliotek

Anders Stahlschmidt holdt oplæg for vores institutionspersonale om feedback, og vi fik virkelig noget at tænke over med hans opgør med den vante sandwichmodel for feedback, hvor man pakker kritik ind i ros, så pointen nogen gange helt forsvinder. Det kender vi godt. Han var virkelig god til at inddrage deltagerne og spotte præcis hvem der havde nogle særlige udfordringer og så tage det op på en meget fin måde.

Lisbeth Skov Andersen, Leder

Ejby Private Børnehave

Gode tilbagemeldinger fra deltagerne i dagen, med konkrete værktøjer der kunne anvendes straks.

Thomas Bloch

B&W Vølund

Anders, det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dig, både i den indledende fase med afklaring af indhold og fremlæggelse samt form og øvrige tanker. Synes du på bedste vis har formået at spore dig ind på hvad vi er for en afdeling, og tilgodese indhold og form så alle faggrupper "fik noget at vokse af" og ikke mindst stof til eftertanke og ideer vi har fået lyst til at følge og arbejde videre med.

Susanne M. Læssøe Jensen

Køge Sygehus

Anders' forklaring til at vi ser tingene fra to forskellige vinkler virkelig "nailed it": "jeg er omhyggelig" vs. "du er for langsom". Med disse eksempler forstod jeg virkelig budskabet + Oversæt kritik til et ønske = guldtip. Dejligt at Anders havde så mange praktiske eksempler fra det virkelige liv at dele med os. God til at inddrage os. Rigtig dygtig til at få alle med og gøre emnet levende via egne oplevelser og godt præsentationsmateriale :)

Michelle Jørgensen

HK's Kursusafdeling

Velforberedt, med god humor og god til at formidle på niveau, der passede til gruppen. Der har været god forberelses-proces forinden vores temadag.

Susanne Læssøe Jensen

Reumatologisk afdeling, Fysioterapien, Køge Sygehus
Uforpligtende forespørgsel på Anders Stahlschmidt

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31
Anders Stahlschmidt

4.75 ud af 5 stjerner

"Vi har været meget meget glade for Anders Stahlschmidts kommunikations-oplæg. Han var inspirerende og medrivende og gennemførte nogle sjove kommunikations-øvelser, som vi virkelig forstod. Vi har brugt hans råd meget aktivt efterfølgende."

Lene Richter Lund, chef for Erhvervsafdelingen - Topdanmark Forsikring A/S Se alle referencer

Foredragsemner med Anders Stahlschmidt