Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
generic-cover2

Bliv klogere på Kelvin Lindemann – en opsigtsvækkende skikkelse i dansk kulturhistorie

Anders Lindemann

Foto: Claus Bie

Anders Lindemann

Journalist hos TV 2 og TV 2 News. Opsigtsvækkende og indsigtsfuldt portræt af forfatteren, modstandsmanden og levemanden Kelvin Lindemann – berømt, berygtet og glemt.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Anders Lindemann

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
About icon

Om Anders

Lecture icon

Foredrag

Books icon

Bøger

Forespørg nemt på pris og dato

Da TV2-journalist Anders Lindemann finder en pistol fra Anden Verdenskrig i sin afdøde morfars arbejdsværelse, beslutter han sig for at gå på jagt efter en glemt forfatters livshistorie.

Et foredrag med Anders Lindemann jer:

  • Et indblik i Danmarks glemte forfatterstjerne og modstandsmand, Kelvin Lindemann, og hans højdramatiske liv.
  • En spændende og fascinerende fortælling, der også giver en lidt anderledes vinkel på Danmarkshistorien.
  • Indsigt i, hvordan en historisk biografi og slægtsfortælling skabes.

En glemt forfatters livshistorie: En skyggeside af det danske 20. århundrede

Anders har brugt ti år med research i seks lande på at grave dybt i sin berømte og berygtede morfars liv. Resultatet er den anmelderroste og dokumentariske biografi, “Kelvins krig” fra 2023. Her møder vi en af dansk litteraturs mest dramatiske karakterer, Kelvin Lindemann, og hans personlige historie suppleres med en tour de force gennem Danmarkshistoriens skyggeside i det 20. århundrede.

Anders er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2011, ansat i DR fra 2009-2015 efterfulgt af hans nuværende stilling på TV 2 og TV 2 NEWS, hvor han ofte toner frem på tv-skærmen som en af nyhedskanalens profiler.

Book Anders Lindemann til jeres næste event og få indblik i en hæsblæsende historisk biografi.

Se foredrag med Anders Lindemann
Anders Lindemann foredrag

Kelvins krig: Kelvin Lindemann – berømt, berygtet og glemt

Fundet af en pistol fra Anden Verdenskrig, i sin afdøde morfars arbejdsværelse, sætter Anders Lindemann i gang med ti års research, i seks forskellige lande.

Anders tager jer med på en spektakulær rejse tilbage til jazztidens København, hvor Kelvin Lindemann førte sig frem som datidens store mediestjerne og kendis. I tages helt ind i midten af de mange og omsiggribende intriger og magtkampe, der udspillede sig i de litterære kredse, og som bidrog til at sende ham ud i kulden og glemslen; især hans konflikter med Karen Blixen kom til at forfølge ham. I inddrages også i hemmelighedsfuldt arbejde og drabsplaner mod formodede landsforrædere under den tyske besættelse.

Foredraget kommer også ind på de enorme barrierer, der skal overstiges for at mane en så omfangsrig skæbne som Kelvins frem fra glemslens kirkegård. Bredden af Anders’ research omfatter alt fra CIA-papirer i USA, til dokumenter fra det russiske kejserrige til et besøg på slagmarker og udbombede provinsbyer i Spanien, hvor Kelvin var borgerkrigskorrespondent. Anders fortæller også om den svære balancegang, når han som barnebarn af sin hovedperson skal skildre Kelvin Lindemann objektivt, kritisk og fair.

Referencer

Kelvins krig

Da journalisten Anders Lindemann finder en pistol fra Anden Verdenskrig i sin afdøde morfars arbejdsværelse, beslutter han sig for at gå på jagt i efter en glemt forfatters livshistorie. Den viser sig at være mindst lige så eventyrlig og tragisk som en roman.

Vi følger Kelvin Lindemann fra starten af livet i Sibirien, hvorfra familien må flygte fra den russiske revolutions ødelæggelser. I Danmark iscenesætter den unge Kelvin Lindemann sig som en mediestjerne i jazztidens København og bliver en prisbelønnet forfatter. For at få inspiration drager han på farlige rejser ud i et Europa plaget af kaos, borgerkrig og nazismens fremmarch. Han går med i modstandsgruppen Holger Danske og må flygte fra den tyske besættelsesmagt efter et drabsforsøg. Men da han søger beskyttelse fra nazisterne, begynder hans glansfulde facade at krakelere. For Kelvin Lindemanns fortid gemmer på hemmeligheder og skyggesider, som hans fjender kan bruge imod ham.

Denne bog opruller for første gang historien om en af dansk litteraturs mest dramatiske karakterer.

Udgivelse: Marts 2023
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Uforpligtende forespørgsel på Anders Lindemann

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Anders Lindemann