Tlf. 35 11 21 31

Få professionel rådgivning af vores dygtige konsulenter
Amir Rashid foredrag

Mød en rollemodel til unge mennesker med anden etnisk herkomst

Amir Rashid foredrag

Amir Rashid

Politikommisær i Dansk Politi og underviser i konflikthåndtering og mental parathed.

Forespørg nemt på pris og dato
Uforpligtende forespørgsel på Amir Rashid

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Amir Rashid fortæller i sine foredrag om sin tværkulturelle opvækst i Danmark, der har budt ham mange udfordringer. Det er en mønsterbryderhistorie om, hvordan en kriminel baggrund og svære kår har formet ham til en stærk rollemodel, der som en af de første med anden etnisk baggrund blev betjent i dansk politi. I kraft af sin sociale og faglige baggrund holder Amir i dag foredrag og kurser om sin mønsterbryderhistorie, (tværkulturel) konflikthåndtering og resiliens og tryghed på jobbet.

Amir Rashid er født og opvokset på Nørrebro i København, hvor han i sin barndom var en del af rødderne. Amirs far tog en dag beslutningen om at flytte væk fra det kriminelle miljø på Nørrebro. Denne beslutning betød senere i Amirs liv, at han trods de dårlige kår blev en af de første politibetjente af anden etnisk herkomst i dansk politi.

Et foredrag med Amir Rashid giver dig:

  • Inspiration til, hvordan livets modgange kan vendes til noget brugbart.
  • En rollemodel til unge mennesker med anden etnisk herkomst, der har svært ved at se optimistisk på fremtiden.
  • Konkrete værktøjer til konflikthåndtering fra sin tid i dansk politi, hvor han har været med til at udvikle konceptet ”Mental Parathed”.

Amir beretter i sine foredrag om sin opvækst på Nørrebro, samt hvordan det lykkedes ham at komme væk fra det kriminelle miljø på Nørrebro. Han kommer blandt andet ind på, hvordan han brugte al sin energi og stræben efter sportslig succes på det Danske Taekwondo Landshold, og hvordan disciplinen og respekten fra sporten har bidraget til succes i andre aspekter af hans liv. En succes, som har betydet, at han i dag har en lederstilling i dansk politi.

Amir var i starten af sin karriere nødt til at flytte grænser og bryde fordomme på daglig basis. Han kunne nemt blive opfattet som nærtagende, og som etnisk betjent på gaden kom han ligeledes ud for at skulle tackle situationer, hvor han blev kaldt ”forræder” og “kokosnød” af andre unge af anden etnisk herkomst.

Oplev livet som etnisk politibetjent og mønsterbryder igennem Amirs foredrag, som han både vinkler til levende fortællinger og som inspiration til unge med anden etnisk baggrund, der har haft en svær opvækst.

Se foredrag med Amir Rashid
Amir Rashid foredrag

Etnisk betjent

Amir Rashid fortæller i dette foredrag om sine udfordringer og succeser i sin stilling som betjent i dansk politi. Amir har altid gjort sit bedste for at opretholde sit image som politibetjent – men det har ikke altid været lige let at skulle stå model til dømmende og hårde kommentarer fra borgere og fra andre af anden etnisk herkomst.

Amir skulle dagligt kæmpe med fordomme og flytte grænser som betjent på gaden. Hvordan er det at udføre sit arbejde med den ekstra og personlige opgave?

Foredraget er en fortælling om, hvordan Amir igennem årene har oplevet utrolige mange situationer som politibetjent. Han beretter levende om nogle af de spændende, men til tider ekstreme scenarier, han har stået i.

Amir Rashid foredrag

Rollemodel

Dette foredrag er særligt til unge mennesker, der har en anden etnisk baggrund end dansk.

Mange unge mennesker bærer på nogle fordomme om det danske samfund. Amir forsøger i dette foredrag at bryde nogle af disse fordomme og fokuserer på, hvilke muligheder Danmark åbner op for hos de unge.

Nogle unge mennesker vil uundgåeligt være vokset op i et hårdt miljø, hvilket har dannet grund for deres negative syn på verden. Amir vil igennem sine egne erfaringer og opvækst forsøge at bringe lys over de fremtidsmuligheder, som de unge har.

I foredraget kommer Amir ind på emner som racisme, kriminalitet, kulturforskelle, fordomme, gadebander, omsorgssvigt, æresbegreber og arbejdskultur.

Amir Rashid foredrag

Tryghed på jobbet

Har du en følelse af utryghed, når du er på arbejde? Amir vil i dette foredrag give dig redskaber til, hvordan du kan ændre denne psykiske tilstand.

Amir foreslår blandt andet, at du kan ændre de ubehagelige følelser igennem rutiner, men også hvordan du kan arbejde med mental parathed, udvikle resiliens og opbygge en sikkerhedskultur, der gavner følelsen af tryghed på arbejdspladsen.

Du får også nogle redskaber til, hvordan du kan overkomme hændelser, der har været psykisk belastende og derfor kan komme hurtigere og forbedret tilbage på arbejde.

Referencer

Uforpligtende forespørgsel på Amir Rashid

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eller ring til os på

Tlf: 35 11 21 31

Foredragsemner med Amir Rashid