Henter Indhold ...

Svend Erik Schmidt

Foredragsholder, forfatter og ekspert i læring og kommunikation

Svend Erik Schmidts foredrag er karakteriseret ved en meget høj underholdningsværdi, et veldokumenteret fagligt indhold og en sjov og tydelig formidling af emnet, så alle føler sig ”ramt”. Foredragene indeholder både teori og konkrete redskaber, som kan gøre det både sjovere og mere effektivt at lære og kommunikere.

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

Book nu på tlf: 35 11 21 31

Svend Erik Schmidt er uddannet lærer og har arbejdet på forskellige skoler i Billund Kommune – først 10 år som lærer og senere 8 år som leder. Igennem dette arbejde har Svend Erik Schmidt været medudvikler af og med til at gennemføre store pædagogiske forandringsprocesser i Billund Kommune.

Sideløbende med dette arbejde har Svend Erik Schmidt uddannet sig i læringsstile og non-verbal kommunikation i USA og har siden da som ekspert i læring og kommunikation arbejdet med at implementere nogle af idéerne i børnehaver, skoler, erhvervsskoler og øvrige organisationer i Danmark.

Svend Erik Schmidt er også manden bag TV2-serierne, ”Plan B” og ”Skolen – verdensklasse på 100 dage” og arbejder med udviklingen af nye tv-programmer inden for læring og kommunikation.

Svend Erik Schmidt har været medudvikler af Motivationspædagogik på erhvervsskolerne for Undervisningsministeriet og også været faglig ansvarlig på Drengeakademiet i 2012. I 2015 er Svend Erik Schmidt aktuel med bogen: ”Motivationspædagogik” (Hans Reitzel).

Igennem hele sin karriere har Svend Erik Schmidt aldrig sluppet den direkte adgang til praksis, hvilket tydeligt mærkes i hans foredrag. Det er i det konkrete arbejde med børn, unge og voksne, at teorierne skal stå deres prøve og idéerne videreudvikles.

  Motivationspædagogik

  • Vi har fået en ny skolereform – både på grundskoleområdet og på erhvervsskoleområdet. Et fundamentalt nyt grundlag at lave skole på er hermed lanceret.
  • Hvordan får vi reformerne til at virke i praksis? Hvad er det for en pædagogik, der er brug for? Motivationspædagogik kunne være svaret.
  • Afgørende for al læring er, at eleverne er motiverede. Motivationspædagogik er en pædagogik udviklet i  samarbejde med Undervisningsministeriets Fastholdelses Taskforce i perioden 2008-2012. Motivationspædagogik fokuserer på at øge elevernes lyst til læring igennem en varieret og meningsfuld undervisning, der tager udgangspunkt i elevernes styrker, tydelig kommunikation og foretrukne måder at lære på.
  • Undervisningen struktureres ud fra tydelige mål med vægten på den enkelte elevs progression i et meningsfyldt og anerkendende læringsfællesskab. Metoderne er senest set udfoldet i praksis i ”Drengeakademiet” på DR 1 i efteråret 2014.
  • På en munter og lærerig facon giver Svend Erik Schmidt i dette tankevækkende foredrag konkrete bud på Motivationspædagogik i praksis. Og så er det helt lovligt..

  Stil skarpt på børnenes læring – vejen til en endnu bedre skole

  • Målgruppe: Lærere, pædagoger, ledere og forældre i skolen. Varighed: 2 timer
  • ”Ny Nordisk Skole”, ”Den moderne Skole”, ”Fremtidens Skole”, etc. Der er rigtig mange gode initiativer og storstilede udviklingsprojekter i gang i øjeblikket med mange forskellige interessenter og aktører, når det handler om at gøre skolen endnu bedre. Og flere er sikkert på vej, og det er godt. Og senest har vi som bekendt fået en ny skolereform.
  • Hvordan får vi helt konkret gjort skolen endnu bedre tirsdag i 2. time i regnvejr? Svaret er helt enkelt: ”indret skolen, så læreren får ro til at være lærer og koncentrere sig om at stille skarpt på barnets læring – skolens kerneydelse”.
  • På en munter og lærerig facon giver Svend Erik Schmidt i dette tankevækkende foredrag sit eget helt konkrete bud på, hvad der skal til for at gøre en god skole til en endnu bedre skole med god energi, hvor både børn og voksne stortrives, og hvor børnene får mulighed for at tilegne sig læringen på mange forskellige og sjove måder. Og hvor fokus er på barnets læring.
  • Foredraget sætter fokus på, hvordan der i skolen kan skabes optimale læringssituationer, hvor barnet og forældrene oplever, at der er endnu bedre sammenhæng imellem skolens ”krav om læring” og barnets ”lyst til læring”.
  • Foredraget fokuserer også på, hvordan anerkendende og tydelig kommunikation i skolen (imellem børn, medarbejdere og forældre) kan være med til at gøre skolen endnu bedre for alle.

  Læringsstile – den skandinaviske Boström & Schmidt-model

  • Målgruppe: Undervisere, studerende og alle andre med interesse for læring. Varighed: 2,5 timer
  • I en uhøjtidelig og til tider munter tone redegør Svend Erik Schmidt i dette foredrag for de væsentlige elementer i den skandinaviske læringsstilsmodel – en model Svend Erik Schmidt har udviklet i samarbejde med læringsstilsforsker, Lena Boström og læringsstilsekspert Mariane Schmidt.
  • Modellen bygger på Dunn & Dunns læringsstilsmodel tilsat brainbased learning.
  • Undervejs i foredraget får du mulighed for at finde din egen læringsstil og herved blive klogere på din egen foretrukne måde at lære på. Du får præsenteret metoder, som du direkte kan anvende i din læring.
  • Du lærer også at spotte andres læringsstile og udnytte denne viden i din kommunikation med andre, f.eks. som underviser, eller når du holder møder.
  • Foredraget veksler imellem oplæg og praktiske øvelser.

  Styrk din læring og kommunikation

  • Målgruppe: Medarbejdere og ledere i offentlige og private virksomheder. Varighed: 2 timer
  • ”Kommunikation bliver vanskelig i det øjeblik, at der er mere end en person tilstede.” – ”Hvorfor forstod de det ikke? Jeg havde jo givet dem en forklaring.” – ”Hold op, hvor er dette oplæg kedeligt. Gab.” – ”Fantastisk oplæg. Tiden fløj af sted, og jeg kan huske det hele.”
  • Med udgangspunkt i nogle enkle principper om effektiv læring og kommunikation redegør Svend Erik Schmidt i en uhøjtidelig og til tider munter tone for nogle helt enkle, men særdeles effektive værktøjer, som kan gøre læringen og kommunikationen lettere, sjovere og mere effektiv på arbejdspladsen.
  • Du bliver klogere på din egen foretrukne måde at lære og kommunikere på. Du lærer at spotte andres foretrukne måder at lære og kommunikere på. Du får værktøjer til at optimere din kommunikation – både når du giver oplæg i plenum og når du deltager i et møde.

Det siger kunder, som har oplevet foredrag med Svend Erik Schmidt

Indlæs flere...

Foredragsholdere der minder om Svend Erik Schmidt

Foredragsemner med Svend Erik Schmidt