Henter Indhold ...

Nina Askov

Forfatter og foredragsholder

Insektspisning er en af tidens helt store gastronomiske trends, som mange medier taler om. Men kan vi virkelig spise dem? Bliver vi syge? Og skal vi spise dem som sidedish eller hovedmåltid? Nu er Danmarks Buglady nr. 1, Nina Askov, klar med sit tankevækkende og grænseoverskridende foredrag, hvor publikum får en unik mulighed for at lære mere om fremtidens fødevare og insektspisning. Og så er der mulighed for selv at smage den nye delikatesse. 

UFORPLIGTENDE FORESPØRGSEL

Send os nemt en forespørgsel. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Book nu på tlf: 35 11 21 31

Nina Askov aka Buglady er selvudnævnt insektambassadør. Som tidligere kok og en professionsbachelor i ernæring og sundhed har Nina Askov valgt at kaste sig over insekter som ny råvare og udvikle opskrifter med dem til gavn for den nysgerrige forbruger, der er bevidst om sit klima- og miljøaftryk.

Hun står bag bloggen Buglady, der har til formål at oplyse om og inspirere til insektspisning – eller entomofagi, som det også hedder. Nina Askov har serveret mad med insekter på flere forskellige madfestivaler rundt i Danmark: ”De fleste, der skal prøve at smage, tøver meget i starten og tror ikke, de kan få sig selv til det. Men jeg oplever faktisk, at omkring 42% godt kan lide det. Det er jo bare en forestilling oppe i hovedet, at insekter er ulækre. Rundt i verden spiser mere end to milliarder mennesker insekter som en del af deres daglige kost.

Men én ting er at smage på insekter på en madfestival, noget andet er at tilberede maden selv, hvilket kan virke som en stor mundfuld for nogle. Derfor har Nina Askov lavet bloggen Buglady, hvor man finder masser af inspiration og tips til, hvordan man kan begynde at integrere insekter i den daglige madlavning. ”Orme har et kæmpe smagspotentiale alt efter, hvordan man tilbereder dem, og de er ikke svære at lave. De har en dyb smag af umami og kan bruges til alt, hvad der skal knase. Men de behøver ikke at være hele, man kan også sagtens lave dem til mel. Det handler om at få dem inkorporeret i den form, man synes er lækker.

I det grænseoverskridende og nytænkende foredrag får publikum et indblik i entomofagi, og så får de også lov at smage mad tilberedt med insekter.

 

    Insekter – fremtidens fødevare

    • “I fremtiden kommer vi til at spise insekter”. Vi har hørt det mange gange i medierne, men kan det virkelig passe? Hvorfor skal vi spise insekter? Smager de godt? Kan man blive syg af at spise dem? Feder de? Kan man overhovedet få ungerne til at spise dem?
    • Vi bliver nødt til at se os om efter alternative fødekilder, hvis hele jordens befolkning skal kunne brødfødes i 2050, hvor det forventes, at vi bliver ca. 9 milliarder mennesker. Insekter er anbefalet af FN’s fødevareorganisation FAO, som en mulig løsning. 2 milliarder mennesker verden over spiser allerede insekter som en helt naturlig del af deres kost, så noget må de vel kunne, insekterne.
    • I foredraget fortæller Nina Askov om, hvad der fik hende til at sætte insekter på menuen. Hun deler ud af sine erfaringer med at servere de små kryb og redegør for insekternes indtog i Europa og hvad der har været, og fortsat er, af forhindringer – og det er sjovt nok ikke danskernes modstand mod at spise insekter, der udgør den største barriere.
    • Foredraget afsluttes med en insektsmagning, hvor der er mulighed for at smage 4 forskellige insekter tilberedt på delikat vis.
Foredragsholdere der minder om Nina Askov

Foredragsemner med Nina Askov